• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Uurwerk horloge vervangen

Als uw horloge niet meer loopt, kan dat verschillende redenen hebben. De batterij in uw horloge kan simpelweg leeg zijn of er kan meer aan de hand zijn. Wanneer u uw horloge bij ons brengt, kijken wij eerst of het probleem aan de batterij ligt. Mocht dit het geval zijn, dan vervangen we de batterij in uw horloge. Mocht uw horloge dan nog niet lopen, dan is er hoogstwaarschijnlijk een probleem met het uurwerk. We zullen dan, in overleg met u, het uurwerk van uw horloge vervangen.

Uurwerk horloge vervangen

Er kan van alles met uw horloge gebeuren wanneer u het draagt. Toch valt er niet altijd precies te zien waar in het uurwerk het probleem zich bevindt. We zouden dit kunnen onderzoeken door het uurwerk te demonteren en elk onderdeel apart te testen. Dit is echter een tijdrovende klus en daardoor ook erg duur. We kiezen er daarom standaard voor om het hele uurwerk in een horloge te vervangen, wanneer blijkt dat het niet aan de batterij ligt. Het is veel minder arbeidsintensief en daarom een stuk goedkoper.

U kunt bij ons terecht met alle verschillende soorten uurwerken. Denk bijvoorbeeld aan een quartz uurwerk, een quartz automaat, mechanische uurwerken, zonnecel uurwerken en smart watches. 

Kosten uurwerk vervangen

Voor het vervangen van het uurwerk in uw horloge spreken we een akkoord (maximaal) bedrag met u af. De reden hiervoor is dat wij dan zo min mogelijk hoeven te bellen en de reparaties zo snel mogelijk af kunnen handelen. Hieronder ziet u tot welke bedragen wij akkoord vragen voor het vervangen van uurwerk in een horloge. 

Quartz horloge

Multifunctioneel

Alleen tijd: €59

Tijd, dag, datum: €69

Chronograaf: €109 

Handopwinding: €425

Automaat: €550

Mechanisch - Alleen tijd

Mechanisch - Tijd, dag, datum

Handopwinding: €225

Automaat: €310

Handopwinding: €270

Automaat: €365

Worden de kosten toch onverwacht hoger? Dan ontvangt u van ons altijd eerst bericht via de e-mail met de vernieuwde prijsopgave en kunt u besluiten om hier wel of niet akkoord op te geven.

Horloge glas vervangen voor saffier glas

Tijdsduur uurwerk horloge vervangen

De tijdsduur voor het vervangen van een uurwerk is afhankelijk van een aantal variabelen. Bijvoorbeeld of het uurwerk op voorraad is bij de leverancier, de tijd om het naar ons te verzenden en de tijd die het kost om het nieuwe uurwerk in het horloge te plaatsen. Houdt u rekening met een reparatietijd van minimaal 4 weken en maximaal 12 weken. In deze tijd moet u het horloge achterlaten in onze winkel.