0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van uw Panerai horloge

Panerai horloges zijn robuuste, stijlvolle en luxe horloges die lang mee zullen gaan als ze goed onderhouden worden. De Panerai horloges zijn zeer geliefd bij horlogeliefhebbers en verzamelaars. 

Het is belangrijk om uw horloge regelmatig te laten controleren en te laten onderhouden door een professionele uurwerkmaker. 

De tijd tussen twee onderhoudsbeurten kan variëren en is afhankelijk van de gewoonten van de drager, het klimaat waarin hij woont en hoe vaak de functies worden gebruikt. 

De waterdichtheid kan worden beïnvloed door de veroudering van de pakkingen of door een toevallige schok. Panerai raadt u aan een onderhoudsbeurt en de waterdichtheid om de 2 à 3 jaar te laten controleren, of elk jaar als het wordt gebruikt voor wateractiviteiten. Een volledige onderhoudsbeurt wordt elke 4 à 5 jaar aanbevolen.

Detailfoto van Panerai horloge met geelgouden wijzers en chronograaf en donkergroene wijzerplaat.
Detailfoto van Panerai horloge met geelgouden wijzers en donkergroene wijzerplaat.

Het onderhoud en reparatie van Panerai horloges – welke stappen volgen we?

Onze uurwerkmakers volgen de volgende stappen bij een onderhoudsbeurt: Deze stappen zijn vastgelegd door Panerai. 

Demontage: 
De horlogemaker begint met het volledig demonteren en maakt elk onderdeel schoon. Eventuele gebreken/onderdelen worden gerepareerd of vervangen.

Smering en montage: 
De uurwerkmaker zal elk onderdeel na inspectie, reparatie en/of vervanging, smeren met de juiste oliën. Daarna volgt de montage.

Afstelling: 
Het horloge wordt afgesteld en op nauwkeurigheid getest. De test op nauwkeurigheid kan soms wel enkele dagen duren.

Waterdichtheidstest:
Met behulp van een speciale drukkamer zal het horloge getest worden op waterdichtheid volgens de voorschriften van elk model.

Polijsten en afwerking: 
Als laatste wordt er gepolijst en afgewerkt. 

Achterkant van automatisch Panerai horloge met doorschijnende achterdeksel, zichtbaar uurwerk, stalen kast en kroon en donkerbruine leren band.

Wat zijn de kosten voor onderhoud van een Panerai horloge?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor een Panerai zijn vanaf € 557 voor een mechanisch uurwerk. In het geval dat er onderdelen vervangen moeten worden, worden de kosten bij de standaardprijs opgeteld. 

Echter, voordat er een reparatie uitgevoerd wordt, zullen we u eerst een prijsopgave sturen. Pas na akkoord van u zal met de reparatie begonnen worden.

Het merk Panerai

De geschiedenis van het horlogemerk Panerai begint in Italië in het jaar 1860 in Florence. Giovanni Panerai begon als een kleine horlogewinkel en was tevens de allereerste horlogemakerschool in Italië. 

In de 20e eeuw, om precies te zijn, in 1916, werd het eerste patent geregistreerd. Dit was nodig om aan de militaire eisen van de Italiaanse marine te voldoen. Ze gebruikten een op radium gebaseerd poeder zodat de wijzerplaten van instrumenten helderder waren. Gedurende vele jaren bleef de samenwerking met de Italiaanse Marine actief en ontwikkelde Panerai nieuwe modellen waarin lichtgevende wijzerplaten werden gebruikt. 

In 1956 werd een nieuw duikhorloge geleverd aan de Egyptische Navy. Een stevig, groot horloge met een diameter van 60mm waarbij voor het eerst een kroonbescherming werd gebruikt. De band was lang genoeg om over een duikpak te dragen en de wijzerplaat was lichtgevend. De ontwikkelingen van duikhorloges gingen steeds verder en in 1985 kwam de “Millemetri” op de markt. Een duikhorloge dat zo ontworpen was om makkelijk 100 atmosfeer druk te weerstaan. De Panerai horloges zijn geliefd bij de Italiaanse mariniers voor de goede zichtbaarheid onder water. 

Pas in 1993 begon Panerai met de fabricage van horloges voor de gewone man. Dit werd opgemerkt door Sylvester Stallone, die een speciaal model vroeg voor zijn film Daylight. Daarna werden er verschillende gepersonaliseerde horloges van Panerai op de markt gebracht.

Enkele modellen van de Panerai horloges zijn de Panerai Luminor Marina, de Panerai Luminor Submersible en de Panerai Radiomir. Alle modellen zijn verkrijgbaar met een kastdiameter die aan uw persoonlijke voorkeur voldoet. In de Panerai horloges worden hoogwaardige materialen gebruikt zoals titanium. 

Panerai horloge met zwarte kast en kroon en donkerblauwe band en wijzerplaat met rose details op zwarte geblokte achtergrond.
Panerai horloge geheel mat zwart, met witte en lichtgele details op zwarte achtergrond.

De vervanging van de batterij in Panerai horloges

Een Panerai horloge bevat een batterij die drie tot vijf jaar meegaat voordat deze moet worden vervangen, afhankelijk van het gebruik van uw Panerai. 

Zelfs als uw horloge goed functioneert, is de aanbeveling van Panerai dat u eens in de 3 jaar de batterij laat vervangen. Zo zal een optimale werking gegarandeerd blijven. 

Het best is om de batterij te laten vervangen door een professionele uurwerkmaker. Dit ook om eventuele schade aan het horloge te voorkomen. 

Het vervangen van de batterij bevat de volgende stappen:

 • De achterkant van de kast wordt met een speciaal gereedschap geopend,
 • De oude batterij wordt verwijderd,
 • De contactpunten worden zorgvuldig schoongemaakt en de nieuwe batterij wordt geplaatst,
 • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen,
 • De kast wordt gesloten en er wordt gecontroleerd of alle functies werken,
 • Als uw horloge waterdicht is, zal er ook een waterdichtheidstest uitgevoerd worden. 

De vervanging van de batterij is vanaf € 50.

Let wel: 
Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, zullen apart worden berekend en pas na uw goedkeuring vervangen. 

Panerai horloge met grijze kast en kroon en donkerbruine band en wijzerplaat met zee en boten en deel van schip als achtergrond.

De vervanging van het glas van Panerai horloges

Het kan gebeuren dat het glas van uw horloge beschadigd wordt of zelfs breekt. Om de waterbestendigheid te behouden, zal het glas vervangen moeten worden. 

Dit is iets wat door een uurwerkmaker gedaan moet worden omdat de vorm van het glas bijzonder is en het horloge van binnen complex is. De uurwerkmaker heeft hiervoor de juiste gereedschappen en zal dit vakkundig voor u verzorgen. 

Horlogemaker bekijkt boek met horlogeglazen om glas van Panerai horloge te vervangen.
Horlogemaker bekijkt uurwerk van Panerai horloge met loep.

Hoe verzorg ik mijn Panerai het best en wat moet ik vermijden?

We zullen u enkele tips geven om uw Panerai horloge in topconditie te houden:

Dagelijks gebruik

 • Maakt u uw horloge regelmatig schoon met een zachte, droge doek om vuil en vingerafdrukken te verwijderen.

Waterbestendigheid

 • Zorgt u ervoor dat de kroon en drukknoppen volledig zijn aangedraaid of ingedrukt en laat u dit regelmatig testen. Zo zal uw horloge waterbestendig blijven

Bewaren van uw horloge

 • Het is het beste uw horloge op een droge en koele plaats te bewaren om vochtigheid en warmte te vermijden.
 • Laat u uw horloge niet in direct zonlicht of in de buurt van magnetische velden. Dit zou de prestaties van het horloge kunnen beïnvloeden.

Onderhoud

 • Laat u uw horloge regelmatig nakijken en onderhouden. U kunt hiervoor de aanbevelingen van Panerai volgen.

Kom langs voor reparatie van uw Panarai horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Juwelier Jos’ filosofie is gebaseerd op drie pijlers: “directe service”, “persoonlijke begeleiding” en “kwaliteit”. Met een ervaring die ruim 40 jaar bedraagt, staan we bekend om ons vakmanschap en precisie bij het repareren en onderhouden van horloges.  Onze uurwerkmakers zorgen ervoor dat uw horloge optimaal blijft functioneren. 

Kunnen we verder nog iets voor u doen?

U bent van harte welkom in onze winkel. Heeft u wat meer tijd nodig met onze uurwerkmaker? Aarzelt u niet om een afspraak te maken. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar.