0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Gaatjes schieten in oren? Laat uw oorbellen schieten bij Juwelier Jos

Gaatjes prikken bij volwassen en kinderen

U wilt bij uzelf of bij een kind oorbellen laten schieten. Of wilt u misschien nieuwe gaatjes laten schieten omdat de oude oorbel gaatjes gesloten zijn?
Vooral voor (kleine) kinderen kan het erg spannend zijn als ze hun eerste oorbellen krijgen. Daarom is het belangrijk dat ze van te voren weten hoe gaatjes schieten gebeurt en dat eventuele spanning weggenomen wordt. Dus hoe werkt het oorbel schieten in oren? Wij leggen het u graag uit.

Het schieten van de oorbellen

Allereerst mag degene die oorbellen krijgt, plaatsnemen op een kruk. Het haar wordt uit het gezicht gehaald en de oren worden ontsmet. Vervolgens worden er markeringspunten op de oren getekend die leidend zijn voor het plaatsen van het schietpistool. Dit moet vaak een paar keer opnieuw, om de gaatjes precies in lijn te krijgen. Het kan zijn dat de gaatjes niet volledig symmetrisch op de oren getekend worden. Dit komt omdat oren nooit helemaal symmetrisch zijn en het belangrijk is dat de gaatjes optisch op gelijke hoogte zitten en even ver van het oor af.

Als de puntjes gezet zijn en de goudsmid is tevreden, dan vragen we u om de puntjes te controleren. Nu is het moment om nog kleine aanpassingen te doen. Als u ook tevreden bent gaan we van start met het schieten.

Kinderen vragen wij om op schoot te gaan zitten bij een ouder. De ouder mag het voorhoofd stil houden en hierbij ruimte houden aan beide kanten van de oren, zodat wij er goed bij kunnen. Aan een tiener of volwassene vragen we om recht vooruit te kijken en de oren vrij te maken van haar en eventuele andere of verschillende oorbellen.

“We schieten altijd beide oorbellen tegelijk.

Dit doen we omdat de kans groot is dat kinderen na 1 oor niet meer durven of niet meer verder willen met het 2e oor. Als de bezetting het toelaat, schieten we gaatjes daarom altijd met 2 personen.

Onze medewerkers trekken het oor strak en naar beneden en plaatsen het pistool precies met de naald op het gemarkeerde punt. Er wordt afgeteld van 3,2 naar 1 en dan worden beiden in het oor geschoten. Een kleine prik, en de oorbellen, inclusief achterkant, zitten direct in het oor. We geven u een spiegel om het resultaat te zien. Daarna druppelen we een ontsmetting- en kalmeringsmiddel op elk oor. Gefeliciteerd, het zit erop!

Oorbellen schieten bij meisje met Inverness schietpistool
Donker meisje met oorbellen die zijn geschoten bij Juwelier Jos

Waar schieten wij gaatjes mee?

We werken met een steriel en veilig Inverness systeem. Wat houdt dit systeem in? Simpel gezegd is het een schietpistool waar de oorbel ingeklikt worden. Ze zijn individueel en steriel verpakt in een cassette die in het pistool geklikt worden. De nieuwe oorbel is hierdoor ook direct de naald. Alle oorbellen zijn gemaakt van chirurgisch staal en zijn hypoallergeen, nikkelafgifte-, lood-, cadmium- en kobalt- vrij en er is ruime keuze in verschillende soorten, kleuren en maten schietoorbellen. Het risico op een allergische reactie en/of een infectie is zo tot een minimum gereduceerd. U kiest dus eerst uw nieuwe oorbel uit die u wilt laten schieten en deze worden vervolgens in het apparaat geplaatst.

Ingekapselde schietoorbellen van Inverness
Inverness schietpistool om gaatjes mee te schieten

Nazorg van oorbellen laten schieten

De schietoorbellen moeten minimaal 8 weken gedragen worden voordat er gewisseld kan worden naar andere of nieuwe oorbellen. Het is een normale reactie als uw oorlellen in het begin wat warm zijn. Ze mogen pas uit als de oren volledig genezen zijn en de oorlellen niet meer pijnlijk of gevoelig aanvoelen. De lengte van deze periode is per persoon verschillend. De eerste 3 weken moet er 3 keer per dag ontsmet worden. Het middel kunt u bij ons kopen. Geadviseerd wordt om na de genezingsperiode te kiezen voor sterling zilver (925) of volledig gouden oorbellen. Deze materialen zijn het minst zweergevoelig en hebben het minste risico op een infectie.

”De gaatjes blijven open als u het eerste jaar aaneengesloten oorbellen draagt.”

U kunt een nieuw paar zilveren of gouden oorbellen ook bij ons in de zaak kopen. Bent u op zoek naar unieke oorbellen? We kunnen ook samen met u een paar oorbellen ontwerpen!

Welke tips heeft Juwelier Jos voor de nazorg van gaatjes schieten?

  • Wees voorzichtig met crèmes, haarspray, parfum of cosmetica, dit kan irritatie veroorzaken. Probeert u deze artikelen te vermijden totdat uw oor geheeld is.
  • Wees voorzichtig met het borstelen van het haar zodat u de oorbel niet raakt.
  • Wees voorzichtig met strakke kleding die over het hoofd getrokken moet worden. De oorbel kan hier achter blijven haken.
  • Pijn, ontsteking of infectie horen niet bij het genezingsproces. Mocht dit gebeuren dan adviseren we u om naar de huisarts te gaan of telefonisch contact met ons op te nemen.

 

Hoe kan ik het beste nieuwe gaatjes verzorgen?

  • Was uw handen altijd voordat uw oor en de oorbellen aanraakt.

  • Maak 3 keer per dag voorzichtig de voor- en achterkant van het gaatje schoon met een watje/wattenstaafje met een ontsmettend middel.

  • HAAL DE (SCHIET)OORBELLEN ER NIET UIT!

  • Beweeg de oorbel voorzichtig met één vloeiende beweging zodat het ontsmettingsmiddel in het gaatje kan doordringen. Dit kan wat prikken. Dit is een normaal aangezien het prikken een klein wondje in uw oor heeft gemaakt.

  • Draai de oorbel 3 keer per dag, het beste moment is na de ontsmetting. Het is de bedoeling dat de oorbel erg soepel draait. Voelt u wat weerstand, kunt u rustig de gaatjes een extra keer schoon maken.

  • Gedurende het genezingsproces is het beter om het zwemmen te vermijden. Zodra u merkt dat er geen zwelling of pijn meer is, kunt u weer gaan zwemmen.

Voor kleine kinderen wordt geadviseerd om een afspraak te maken om in alle rust gaatjes te prikken. Wilt u zeker weten dat er tijd is en voldoende personeel voor het schieten van gaatjes? Dan kunt u voor de zekerheid het beste een afspraak inplannen. Zo niet, dan kunt u gewoon binnenlopen. Voor de allerkleinsten is er een leuke attentie. Ook krijgt u een kortingskaart mee a €2,50 die u in kunt leveren bij de aanschaf van een eerste paar oorbellen!

187C lieveheersbeestje schietoorbellen vooraanzicht

Wat is de minimum leeftijd?

Wij prikken gaatjes vanaf een minimum leeftijd van 6 jaar. Ook bij jongeren tot 16 jaar is er een ouder of ouders nodig die het kindje of de jongere begeleidt. Voor onze kleinere klanten zijn er speciale oorbelletjes beschikbaar.

Een tweede of een derde gaatje

Wilt u graag een tweede gaatje? Ook dan kunt u bij ons terecht. We kunnen de gaatjes tot een bepaalde hoogte in de oorlel schieten. Wilt u een oorbel in uw kraakbeen? Dan kunt u die laten piercen bij een daarvoor bestemde piercing shop.

Ook een derde gaatje kunnen we voor u verzorgen. Als de oorlel groot genoeg is, kunnen we ook dit gaatje prikken. Als het gaatje in een stukje kraakbeen geschoten moet worden, kunnen we dit helaas niet doen. Dan kunt u bij een piercing studio terecht. Kom langs in onze winkel om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om een volgende gaatje te schieten.

Hoeveel kost het gaatjes schieten?

Voor gaatjes schieten is de prijs afhankelijk van we het soort oorbel dat u kiest. De prijzen liggen tussen de € 35 en € 45 per paar. 14 karaat geelgouden oorbellen om te schieten zijn alleen verkrijgbaar op aanvraag. De prijs hiervoor is afhankelijk van de goudkoers.

Een tweede gaatje is qua prijs niet verschillend van de prijs voor uw eerste gaatje. Ook voor een derde gaatje betaalt u dezelfde prijs, tussen de € 35 en € 45. De kosten liggen dus altijd rond dezelfde prijs, ongeacht of u voor uw eerste, tweede of derde gaatjes schieten langskomt.

Wilt u direct ontsmettingsmiddel aanschaffen? De prijs voor een flesje ontsmettingsmiddel is € 3,95.

Hoe lang duurt het gaatjes te laten schieten?

Het schieten van gaatjes voor oorbellen neemt gemiddeld zo’n half uur in beslag. We raden u aan om op een rustig tijdstip en dagdeel te komen. Zaterdagmiddag wordt afgeraden, vanwege drukke momenten in de winkel.

Het is in principe niet nodig om een afspraak te maken voor gaatjes schieten. Toch is het aan te raden om vooraf even contact met ons op te nemen om te informeren of we voldoende bezetting hebben om oorbellen te schieten op een bepaalde dag en tijd. Dit omdat het prettig is als beide oorbellen tegelijk geschoten worden en we voldoende tijd en ruimte hebben om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0182 – 786 338 of hieronder een afspraak inplannen door te kiezen voor sieraad vermaken en in de opmerkingen aan te geven dat u langskomt om oorbellen te laten schieten.

Zelf uw oorbel schieten?

Denkt u erover na om zelf oorbellen te schieten? Dan raden we u dit ten zeerste af. We schieten oorbellen op een juiste, hygiënische en verantwoorde manier waarbij rekening gehouden wordt met vele facetten. Dit is thuis, als u het zelf doet, niet op dezelfde manier haalbaar. U kunt infecties krijgen door een onhygiënische manier van werken of de oorbellen kunnen ongelijk geschoten worden. We schieten oorbellen graag voor u.

Laat uw gaatjes schieten bij Juwelier Jos

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.