• 24 uur per dag online bestellen
 • Veilig betalen met iDeal
 • Grote collectie
 • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Gaatjes laten schieten in oren

“Ik wil oorbellen!’’. Daarna komt het moment van de waarheid. Vooral voor (kleine) kinderen kan het erg spannend zijn en is het belangrijk dat ze van te voren weten hoe het schieten gebeurt en dat eventuele spanning wordt weggenomen. Dus hoe werkt het om gaatjes te laten schieten in je oren? Wij leggen het u graag uit.

 

Gaatjes laten schieten? Maak direct een afspraak.

Waar schieten wij gaatjes mee?

Wij werken met een steriel en veilig Inverness systeem. Wat houdt dit systeem in? Simpel gezegd is het een schietpistool waar de oorbellen ingeklikt worden. Deze oorbellen zijn individueel verpakt in een steriele cassette die in het pistool geklikt worden. De oorbel is hierdoor ook direct de naald. Alle oorbellen zijn hypoallergeen, nikkelafgifte-, lood-, cadmium- en kobalt- vrij en er is ruime keuze in verschillende soorten, kleuren en maten schietoorbellen. U kiest dus eerst de oorbellen uit die u wilt laten schieten en deze plaatsen wij vervolgens in het schietpistool.

Voorbereiding op gaatjes schieten

Allereerst mag degene die oorbellen krijgt, plaatsnemen op een kruk. Het haar wordt uit het gezicht gehaald en de oren worden ontsmet. Vervolgens worden er markeringspunten op de oren getekend die leidend zijn voor het plaatsen van het schietpistool. Dit moet vaak een paar keer opnieuw, om de gaatjes precies in lijn te krijgen. Het kan zijn dat de gaatjes niet volledig symmetrisch op de oren getekend worden. Dit komt omdat oren nooit helemaal symmetrisch zijn en het belangrijk is dat de gaatjes optisch even hoog en even ver van het oor af zitten.

Als de puntjes gezet zijn en de goudsmid is tevreden, dan vragen we u om de puntjes te controleren. Nu is het moment om nog kleine aanpassingen te doen. Als u ook tevreden bent gaan we van start met het schieten.

Oorbellen laten schieten

Het is dan eindelijk zover om de oorbellen te laten schieten. (Kleine) Kinderen vragen wij om op schoot te gaan zitten bij een ouder. De ouder mag het voorhoofd stil houden en hierbij ruimte houden aan beide kanten van de oren, zodat wij er goed bij kunnen.

“Wij schieten altijd beide oorbellen tegelijk.

Dit doen we omdat de kans groot is dat kinderen na 1 oor niet meer durven of niet meer verder willen met het 2e oor. Als de bezetting het toelaat, schieten we daarom altijd met 2 personen.

Onze medewerkers trekken het oor strak en naar beneden en plaatsen het pistool precies met de naald op het gemarkeerde punt. Er wordt afgeteld van 3,2 naar 1 en dan worden beide oorbellen in het oor geschoten. De oorbellen, inclusief achterkant, zitten direct in het oor. We geven u een spiegel om het resultaat te zien. Daarna druppelen we een ontsmetting- en kalmeringsmiddel op elk oor. Gefeliciteerd, het zit erop!

Wilt u een tweede gaatje schieten? Ook dan kunt u bij ons terecht. We kunnen de gaatjes tot een bepaalde hoogte in de oorlel schieten. Wilt u een oorbel in uw kraakbeen? Dan kunt u die laten piercen bij een daarvoor bestemde piercing shop

Uw eerste oorbellen laten zetten? Maak direct een afspraak.

Wat te doen na het schieten van de oorbellen?

De schietoorbellen moeten minimaal 6 weken gedragen worden voordat er gewisseld kan worden naar andere oorbellen. De schietoorbellen mogen pas uit als de oren volledig genezen zijn en de oren niet meer pijnlijk of gevoelig aanvoelen. De lengte van deze periode is dus per persoon verschillend. De eerste 3 weken moet er 3 keer per dag ontsmet worden. Dit ontsmettingsmiddel kunt u ook bij ons kopen. Geadviseerd wordt om na de genezingsperiode te kiezen voor sterling zilver (925) of volledig gouden oorbellen. Deze materialen zijn het minst zweergevoelig. 

”De gaatjes blijven open als u het eerste jaar aaneengesloten oorbellen draagt.”

U kunt een nieuw paar zilveren of gouden oorbellen ook bij ons in de zaak kopen. Bent u op zoek naar unieke oorbellen? We kunnen ook samen met u een paar oorbellen ontwerpen!

De tips van Juwelier Jos voor de nazorg van gaatjes prikken:

 • Was uw handen altijd voordat u de oorbellen aanraakt.

 • Maak 3 keer per dag voorzichtig de voor en achterkant van het gaatje schoon met een watje/wattenstaafje met een ontsmettingsmiddel.

 • HAAL DE (SCHIET)OORBELLEN ER NIET UIT!

 • Beweeg de oorbel voorzichtig zodat het ontsmettingsmiddel in het gaatje kan doordringen.

 • Draai de oorbel 3 keer per dag, het beste moment is na de ontsmetting.

 • Wees voorzichtig met crèmes, haarspray, parfum of cosmetica, dit kan irritatie veroorzaken.

 • Wees voorzichtig met het borstelen van het haar zodat u de oorbel niet raakt.

 • Wees voorzichtig met strakke kleding die over het hoofd getrokken moet worden. De oorbel kan hier achter blijven haken.

 • Pijn en ontsteking horen niet bij het herstellingsproces. Mocht dit gebeuren dan adviseren we u om naar de huisarts te gaan of telefonisch contact met ons op te nemen.

Voor kleine kinderen wordt geadviseerd om een afspraak te maken om in alle rust gaatjes te prikken. Wilt u zeker weten dat er tijd is en voldoende personeel voor het schieten van gaatjes? Dan kunt u voor de zekerheid het beste een afspraak inplannen. Zo niet, dan kunt u gewoon binnenlopen. Voor de allerkleinsten is er een leuke attentie. Ook krijgt u een kortingskaart mee a €2,50 die u in kunt leveren bij de aanschaf van een eerste paar oorbellen!

Gaatjes schieten prijs

Voor gaatjes schieten is de prijs afhankelijk van we het soort oorbel dat u kiest. Prijzen voor het schieten van gaatjes liggen tussen de €25 en €35 per paar.

Tijdsduur gaatjes laten schieten

Het schieten van gaatjes voor oorbellen neemt gemiddeld zo’n half uur in beslag. We raden u aan om op een rustig tijdstip en dagdeel te komen. Zaterdagmiddag wordt afgeraden, vanwege eventuele drukte.