0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Een sieraad met as laten maken bij Juwelier Jos

Wilt u een sieraad met as laten maken? We bieden u een grote collectie assieraden in goud of zilver. Een assieraad is een bijzondere manier om een overleden ouder, partner, grootouder of kind dichtbij te dragen. Het sieraad kan troost bieden en de herinnering aan uw overleden dierbare(n) versterken.

As in een sieraad verwerken is uniek, bijzonder en persoonlijk. We creëren graag met u een bijzonder sieraad. Personaliseer uw ontwerp naar uw eigen wensen en smaak om uw sieraad nog persoonlijker te maken. Op deze pagina leggen we u uit hoe we sieraden met as van overledenen maken.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

As in sieraad verwerken

As verwerken in een sieraad is een bijzondere manier om een dierbare te herinneren en bij u te dragen. Het is een persoonlijk en uniek sieraad dat u mee terug neemt naar de mooie momenten die u samen met uw dierbare had. We noemen het zelf graag een emotie die om is gezet in iets tastbaars.

Door as in een sieraad te verwerken houdt u de herinnering van uw dierbare levendig en maakt u deze herinnering tastbaar en draagbaar. Onze Memorie Sieraden bieden een ruime collectie asringen, ashangers, asarmbanden en asoorbellen. Stuk voor stuk helemaal aan te passen aan uw persoonlijke wensen en in elk sieraad kan as verwerkt worden.

Bekijk onze collectie assieraden in goud of zilver

Wij maken een assieraad in goud of uw assieraad in zilver volledig op maat voor u. U kunt in de winkel de collectie bekijken, passen en een keuze maken. Daarna wordt het sieraad, in het gekozen edelmetaal, volledig op maat voor u gemaakt.

Alle gouden assieraden worden standaard in 14 karaat goud geproduceerd. Het sieraad wordt getekend in 3D en vervolgens geprint op de 3D printer. Tot slot wordt het sieraad gegoten in edelmetaal en wordt de as geplaatst. Als laatste wordt het sieraad gepolijst, worden eventuele stenen gezet en worden gravures geplaatst.

Sieraden met as van overledenen laten maken

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van sieraden met as van overledenen. We hebben een grote collectie assieraden met daarin sieraden in verschillende stijlen. U heeft keuze uit vier verschillende edelmetalen (zilver, geelgoud, witgoud of roségoud) en kunt die ook combineren in een bicolor (tweekleurig) sieraad. Daarnaast is er ruime keuze uit subtiele sieraden en grovere sieraden. De sieraden zijn los te dragen voor een bijzondere gelegenheid, maar ook te combineren met de sieraden die u dagelijks draagt.

U kunt bij ons een sieraad met het as van uw overledenen laten maken dat volledig voldoet aan uw persoonlijke wensen. Elk sieraad is geheel te personaliseren naar uw smaak. Zo kunt u uit de volgende opties kiezen:

Sieraad personaliseren

  • Een zichtbare of een onzichtbare askamer:
    Een onzichtbare askamer wordt in het sieraad verwerkt en afgedekt met edelmetaal. Zichtbare as wordt in een zichtbare askamer geplaatst en afgedekt met (gekleurd) acrylhars. U kunt zelf de kleur van de hars kiezen.
  • Een persoonlijke gravure:
    Denk hierbij aan het plaatsen van een naam of een datum. Er is ook de mogelijkheid om een vingerafdruk op een sieraad te laten plaatsen. Ook een monogram, familiewapen of tekst in eigen handschrift behoren tot de mogelijkheden.
  • De keuze voor verschillende soorten stenen:
    U kunt kiezen voor Swarovski zirkonia’s, briljant geslepen diamanten of andere edelstenen. In onze collectie vindt u meerdere sieraden met stenen. U kunt kiezen voor een andere soort steen of een nieuw ontwerp met steen laten maken.

De ashanger Libelle Ben is speciaal ontworpen voor een klant. De sterfdatum, samen met de naam van de overleden zoon, is op de achterkant gegraveerd. In de hanger is as verwerkt van het overleden kindje.

Deze set asringen met vingerafdruk zijn in opdracht van een klant vervaardigd. In elke zilveren asring is een vingerafdruk van een overledene meegegoten in het sieraad.

Sieraad ontwerpen

Het is ook mogelijk om van een bestaand sieraad een nieuw assieraad te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld van een sieraad met hoge emotionele waarde een dierbaar assieraad maken. Neem eens een kijkje op onze inspiratiepagina voor sieraden die in opdracht zijn gemaakt. 

Heeft u zelf een ontwerp in gedachten? U kunt samen met een van onze goudsmeden een ontwerp bepalen. Maak hiervoor een afspraak voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad. We hebben alle tijd om met u mee te denken en het ontwerp tot stand te laten komen.

Sieraad met as bij Juwelier Jos laten maken

Allereerst maken we uw sieraad met as volledig op maat voor u. Een zilveren assieraad of een assieraad van goud zijn beide mogelijk.

Daarnaast kunt u uw sieraad personaliseren aan de hand van uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen voor zichtbare of onzichtbare as of voeg een persoonlijke gravure toe.

Kom langs in onze winkel in Gouda voor persoonlijk advies en het bekijken van onze collectie assieraden.

Aanwezig zijn bij het plaatsen van de as

Bij ons kunt u ervoor kiezen om aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as in uw sieraad. Dit is een waardevol en bijzonder moment. We hebben in de winkel een speciale, aparte ruimte waar we, in uw bijzijn, het sieraad vullen met het as van uw overleden dierbare.

Wilt u gebruik maken en bij dit bijzondere moment aanwezig zijn? Dan kunt u dit aangeven tijdens uw bezoek aan onze winkel of als u online een assieraad besteld. De kosten voor het aanwezig zijn tijdens de plaatsing van de as bedragen € 35 per sieraad.

Goudsmid Marit vult een assieraad in de speciale vulruimte in onze winkel. Tijdens dit proces legt zij stap voor stap uit wat ze precies doet. U kunt het proces tot in detail volgen, vragen stellen en foto’s maken.

Het proces van het maken en vullen van een assieraad met as of haar van een overleden dierbare gebeurt in deze ruimte. Goudsmid Marit werkt een geelgouden ring af die gevuld is met as.

Maak een afspraak en laat een sieraad met as maken bij Juwelier Jos

U kunt een afspraak inplannen voor het uitzoeken van een assieraad in onze winkel in Gouda.

Wij helpen u graag persoonlijk.

Over Juwelier Jos en Memorie Sieraden

Jos was nog jong toen hij ervoor koos om juwelier te worden. Vanaf zijn 15e volgde hij een opleiding op de vakschool in Schoonhoven. Nadat hij in 1980 afstudeerde deed hij in Rotterdam meer werkervaring op waarna hij in 1987 voor zichzelf begon. Zijn eerste assieraad maakte hij in het jaar 2000 en het merk Memorie Sieraden rolde hij verder uit in 2013. Jarenlange passie en vakmanschap zorgen voor prachtige sieraden van hoge kwaliteit. Nog steeds is de passie van Jos het maken van unieke en persoonlijke sieraden.