• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Wilt u een sieraad met as laten maken? Bekijk onze collectie assieraden in goud of zilver

Een sieraad met as is een bijzonder sieraad. Wij maken uw assieraad in goud of uw assieraad in zilver volledig op maat voor u. Personaliseer uw ontwerp naar uw eigen wensen en smaak om zo een persoonlijk sieraad te creëren. Op deze pagina leggen we u uit hoe wij sieraden met as van overledenen maken.

As in sieraad verwerken

As verwerken in een sieraad is een bijzondere manier om een dierbare te herinneren en bij u te dragen. Het is een persoonlijk en uniek sieraad dat u mee terug neemt naar de mooie momenten die u samen met uw dierbare had. We noemen het zelf graag een emotie die om is gezet in iets tastbaars. Door as in een sieraad te verwerken houdt u de herinnering van uw dierbare levendig en maakt u deze herinnering tastbaar en draagbaar. Onze Memorie Sieraden bieden een ruime collectie asringen, ashangers, asarmbanden en asoorbellen. Stuk voor stuk helemaal aan te passen aan uw persoonlijke wensen en in elk sieraad kan as verwerkt worden.

Sieraad met as. Set ring en hanger met blauwe zichtbare as
As in sieraad verwerken. Zilveren hanger dubbel hart met as erin verwerkt aan een zilveren collier

Sieraden met as van overledenen laten maken

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van sieraden met as van overledenen. We hebben een grote collectie assieraden met daarin sieraden in verschillende stijlen. U heeft keuze uit vier verschillende edelmetalen (zilver, geelgoud, witgoud of roségoud) en kunt die ook combineren in een bicolor (tweekleurig) sieraad. Daarnaast is er ruime keuze uit subtiele sieraden en grovere sieraden. De sieraden zijn los te dragen voor een bijzondere gelegenheid, maar ook te combineren met de sieraden die u dagelijks draagt.

U kunt bij ons een sieraad met het as van uw overledenen laten maken dat volledig voldoet aan uw persoonlijke wensen. Elk sieraad is geheel te personaliseren naar uw smaak. Zo kunt u uit de volgende opties kiezen:

Sieraad personaliseren

  • Een zichtbare of een onzichtbare askamer: Een onzichtbare askamer wordt in het sieraad verwerkt en afgedekt met edelmetaal. Zichtbare as wordt in een zichtbare askamer geplaatst en afgedekt met (gekleurd) acrylhars. U kunt zelf de kleur van de hars kiezen.

  • Een persoonlijke gravure: Denk daarbij aan het plaatsen van een naam of een datum. Er is ook de mogelijkheid om een vingerafdruk op een sieraad te laten plaatsen. Maar ook een monogram, familiewapen of tekst in eigen handschrift behoren tot de mogelijkheden.

  • De keuze voor verschillende soorten stenen: U kunt kiezen voor Swarovski zirkonia’s, briljant geslepen diamanten of edelstenen. In onze collectie vindt u meerdere sieraden met stenen. U kunt kiezen voor een andere soort steen of een nieuw ontwerp met steen laten maken.

De ashanger Libelle Ben is speciaal ontworpen voor een klant. De sterfdatum, samen met de naam van de overleden zoon, is op de achterkant gegraveerd. In de hanger is as verwerkt van het overleden kindje.

Deze set asringen met vingerafdruk zijn in opdracht van een klant vervaardigd. In elke zilveren asring is een vingerafdruk van een overledene meegegoten in het sieraad.

Sieraad ontwerpen

Het is ook mogelijk om van een bestaand sieraad een nieuw assieraad te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld van een sieraad met hoge emotionele waarde een dierbaar assieraad maken. Neem eens een kijkje op onze inspiratiepagina voor sieraden die in opdracht zijn gemaakt. 

Heeft u zelf een ontwerp in gedachten? U kunt samen met één van onze goudsmeden een ontwerp bepalen. Maak hiervoor een afspraak voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad. We hebben alle tijd om met u mee te denken en het ontwerp tot stand te laten komen.

Kom langs in onze winkel

U kunt hier een afspraak inplannen voor het uitzoeken van een assieraad in onze winkel in Gouda. Wij helpen u graag persoonlijk.

Over Juwelier Jos en Memorie Sieraden

Jos was nog jong toen hij ervoor koos om juwelier te worden. Vanaf zijn 15e volgde hij een opleiding op de vakschool in Schoonhoven. Nadat hij in 1980 afstudeerde deed hij in Rotterdam meer werkervaring op waarna hij in 1987 voor zichzelf begon. Zijn eerste assieraad maakte hij in het jaar 2000 en het merk Memorie Sieraden rolde hij verder uit in 2013. Jarenlange passie en vakmanschap zorgen voor prachtige sieraden van hoge kwaliteit. Nog steeds is de passie van Jos het maken van unieke en persoonlijke sieraden.

Juwelier Jos goudsmeden aan werkbank op 18 jarige leeftijd
Juwelier Jos goudsmeden aan werkbank op 20 jarige leeftijd

Sieraad met as bij Juwelier Jos laten maken

Allereerst maken wij uw sieraad met as volledig op maat voor u. Een zilveren assieraad of een assieraad van goud zijn mogelijkheden. Daarnaast kunt u uw sieraad personaliseren aan de hand van uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen voor zichtbare of onzichtbare as of voeg een persoonlijke gravure toe. Kom langs in onze winkel in Gouda voor persoonlijk advies en het bekijken van onze collectie assieraden.