Assieraden

Een assieraad is een bijzondere manier om een dierbare te herinneren en bij u te dragen. Het is een persoonlijk en uniek sieraad die u mee terug neemt naar de mooie momenten die u samen met uw dierbare had. We noemen het zelf graag een emotie die om is gezet in iets tastbaars. We hebben onder de naam Memorie Sieraden een ruime collectie van asringen, asarmbanden, ashangers en asoorbellen. Stuk voor stuk helemaal aan te passen aan uw persoonlijke wensen. 

Een uniek assieraad

We hebben een grote collectie assieraden met daarin sieraden in verschillende stijlen. U heeft keuze uit vier verschillende edelmetalen (zilver, geelgoud, witgoud en roségoud) en kunt die ook combineren in een bicolor (tweekleurig) sieraad. Daarnaast is er ruime keuze uit subtiele sieraden en grovere sieraden. De sieraden zijn los te dragen voor een bijzondere gelegenheid, maar ook te combineren met de sieraden die u dagelijks draagt.

Om de sieraden nog meer te personaliseren, kunt u een paar toevoegingen doen:

  • Wanneer u kiest voor een Memorie sieraad heeft u keuze uit een askamer die zichtbaar is of onzichtbaar. Een onzichtbare askamer wordt in het sieraad verwerkt en afgedekt met edelmetaal. Zichtbare as wordt in een zichtbare askamer geplaatst en afgedekt met gekleurde acrylhars. U kunt zelf de kleur kiezen.
  • In het sieraad is plaats voor een gravure. Denk daarbij aan het plaatsen van een naam of een bijzondere datum. Er is ook de mogelijkheid om een vingerafdruk op het sieraad te laten plaatsen.
  • Het sieraad kan worden afgewerkt met verschillende soorten stenen, zoals Swarovski zirkonia’s, briljant geslepen diamanten of edelstenen. In onze collectie vindt u meerdere sieraden met stenen. U kunt kiezen voor een andere soort steen of een nieuw ontwerp met steen laten maken.

Heeft u zelf een ontwerp in gedachten? Maak dan een afspraak voor het uitzoeken van een Memorie Sieraad. We hebben alle tijd om met u mee te denken en het ontwerp tot stand te laten komen. Het is vaak ook mogelijk om van een bestaand sieraad een assieraad te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld van een sieraad met hoge emotionele waarde een nog dierbaarder sieraad maken. Neem eens een kijkje op onze inspiratiepagina voor sieraden die in opdracht zijn gemaakt. 

Over Juwelier Jos en Memorie Sieraden

Jos was nog jong toen hij ervoor koos om juwelier te worden. Vanaf zijn 15e volgde hij een opleiding op de vakschool in Schoonhoven. Nadat hij in 1980 afstudeerde deed hij in Rotterdam meer werkervaring op waarna hij in 1987 voor zichzelf begon. Zijn eerste assieraad maakte hij in het jaar 2000 en het merk Memorie Sieraden rolde hij verder uit in 2013. Jarenlange passie en vakmanschap zorgen voor prachtige sieraden van hoge kwaliteit.