0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Het verhaal achter Juwelier Jos

Juwelier Jos in Gouda is opgericht door goudsmid Jos. Hoe hij zover is gekomen en welke verschillende wegen hij heeft bewandeld, delen we graag met u. Een ding staat in ieder geval voorop; bij ons staan passie en vakmanschap centraal. 

Vakschool Schoonhoven

Jos was nog jong toen hij zich aanmeldde voor de opleiding goud- en zilversmeden aan de vakschool in Schoonhoven. Toen al, op zijn 15e, wist hij dat hij goudsmid en juwelier wilde worden. Hij had namelijk altijd al een passie voor sieraden gehad. In 1980 studeerde hij af, waarna hij aan de slag ging bij een service atelier om de verdere kneepjes van het vak te leren. 

Hoe het verder ging

Na twee jaar werken voor het service atelier besloot Jos voor zichzelf te beginnen. Eerst deed hij dat vanuit huis, maar hij kreeg het zo druk dat hij in 1987 echt zijn eerste eigen bedrijf begon: Juwelier Service Nederland. Daar bleef het echter niet bij. 10 jaar later opende hij namelijk zijn eigen winkel aan de Wilhelminastraat in het centrum van Gouda, samen met Brigitte Warnaar onder de naam Juwel Art & Ribelli.

Ze waren gespecialiseerd in gouden sieraden, het (ver)maken van trouwringen en bruidsshows, later kwamen er horloges en zilveren sieraden bij. Ook kon men bij ze terecht voor reparaties van sieraden en horlogereparaties. Later veranderde de naam in Watchhouse en ook is de winkel van de Wilhelminastraat verhuisd naar de Lange Tiendeweg.

In 2019 is de winkel en het atelier gerenoveerd en heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Daar hoorde ook een nieuwe naam bij: Juwelier Jos en Edelsmederij Jos.

We ontvangen u graag en ons team, bestaande uit vriendelijke en gedreven mensen met kennis van het vak, zal u graag helpen bij het vinden van een bijzonder sieraad dat u met veel plezier zult dragen. Sieraden voor iedere dag of voor bijzondere gelegenheden.

Ambachtelijke edelsmid

Jos is een echte ambachtelijke edelsmid en hij smeedt nog altijd zoals hij dat vroeger heeft geleerd. Technieken worden wel steeds verfijnder en het atelier is uitgerust met de nieuwste apparatuur, maar als ambachtelijke edelsmid smeedt hij met passie en vakmanschap.

Ook maakt hij unieke sieraden die u nergens anders zult vinden. De sieraden voldoen allemaal aan de hoge eis aan de kwaliteit en worden van de beste edelmetalen gemaakt. Het is mogelijk zelf oud goud of een oud sieraad dat versleten of niet uw smaak is, aan te leveren. Jos gaat er graag mee aan de slag om voor u een nieuw en uniek sieraad te maken.

Specialisaties

Zoals u op onze Wat doen wij? pagina kunt lezen, zijn we bij Juwelier Jos gespecialiseerd in een meerdere dingen.

De trouwringen onder de naam Rings for Two zijn heel bijzonder. Jos specialiseerde zich al vroeg in het maken van nieuwe ringen en ook in het vermaken van oude trouwringen. Jos onderscheidt zich hiermee van zijn collega’s. Ambacht, vakmanschap en kennis van goudsmeden komen op dit vlak allemaal samen.

Een ander specialisme zijn assieraden, die we maken onder de naam Memorie Sieraden. Dit is in 1999 ontstaan nadat Jos in opdracht een gouden urn heeft gemaakt. Jos vond dit zo bijzonder om te maken; het was een nieuwe vorm van het creëren van een dierbare herinnering. Sinds 2013 is het merk verder uitgebreid en opgezet.

Verder is ons uitgangspunt dat we persoonlijke en unieke sieraden maken. We hebben ook sieraden te koop van de bekendere merken, maar een sieraad van Juwelier Jos vindt u nergens anders. We hebben een grote collectie, maar alle sieraden zijn stuk voor stuk te personaliseren door middel van een gravure, een vingerafdruk of een mooie steen. Ook denken we graag met u mee bij een ontwerp dat u in gedachten heeft maar dat u niet in de collectie kunt vinden.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.