0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van

Armani Horloges

Alle Emporio Armani horloges bevatten vele kleine mechanische en elektrische onderdelen. Een horloge wordt veel gedragen en is daardoor onderhevig aan slijtage. Door uw horloge regelmatig te laten onderhouden zorgt u ervoor dat uw horloge schoon blijft, de onderdelen geolied en de versleten onderdelen vervangen worden.

Vergelijkbaar met het onderhoud van uw auto, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan uw Emporio Armani horloge. Armani raadt aan om dit onderhoud minimaal elke vijf jaar te laten doen, zodat de levensduur van uw horloge geoptimaliseerd wordt. 

Toch is deze vijfjaarlijkse richtlijn geen strikte regel. Als uw horloge meerdere functies heeft of frequent gedragen wordt, kan het verstandig zijn om de horlogemaker van Juwelier Jos in Gouda iets vaker te bezoeken voor onderhoud.

Juwelier Jos en zijn uurwerkmakers zijn officieel erkend door Armani en zijn gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van uw Armani. Het uurwerk van uw horloge wordt gecontroleerd en perfect in orde gebracht naar aanleiding van de strenge normen en regels die door het huis Armani zijn vastgesteld. 

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Horlogemaker beweegt kroon van Armani horloge met handschoenen aan.

Het onderhoud en reparatie van Armani horloges – welke stappen volgen we?

 

Demontage en Reiniging: 

Het horloge wordt uit elkaar gehaald om elk onderdeel grondig te inspecteren. Alle onderdelen worden grondig gereinigd met speciale producten om vuil, stof, vet en ander afval te verwijderen.

Onderdeleninspectie en vervanging: 

Elk afzonderlijk onderdeel van het horloge wordt geïnspecteerd op slijtage, schade of andere problemen. Wanneer nodig worden onderdelen vervangen.

Smeren en oliën: 

Het horloge wordt geolied, gesmeerd en opnieuw in elkaar gezet volgens het protocol van Armani.

Afstellen en kalibratie: 

Het horloge wordt opnieuw geassembleerd en afgesteld.

Waterdichtheidstest: 

Het horloge wordt getest op waterbestendigheid. 

Reinigen en polijsten: 

Tot slot wordt het horloge schoongemaakt en gepolijst.

Two-Hand Two-Tone Stainless Steel Watch Armani, 32mm kast, rosekleurig en staalkleurige band en wijzerplaat, stalen lunetten, rose kroon en zirkonia's op wijzerplaat met rosegouden uur aanduiding, zijaanzicht op witte ondergrond.
Two-Hand Two-Tone Stainless Steel Watch Armani, 32mm kast, rosekleurig en staalkleurige band en wijzerplaat, stalen lunetten, rose kroon en zirkonia's op wijzerplaat met rosegouden uur aanduiding, vooraanzicht om pols van vrouw met zwarte trui aan.
Two-Hand Two-Tone Stainless Steel Watch Armani, 32mm kast, rosekleurig en staalkleurige band en wijzerplaat, stalen lunetten, rose kroon en zirkonia's op wijzerplaat met rosegouden uur aanduiding, vooraanzicht op witte ondergrond.

Het merk Emporio Armani

Het merk Armani werd voor het eerst opgericht in 1975 en was in de eerste 10 jaar bij de modeliefhebbers vooral bekend als kledingmerk. 

Het merk werd bekend door onder andere het logo dat een gestileerde adelaar voorstelt en doordat het vele beroemdheden kleedde en elegante kleding ontwierp voor films zoals American Gigolo met Richard Gere. In de 80 er jaren volgden een parfumlijn en een brillenlijn.

Pas in 1997 werd de eerste horlogelijn van Emporio Armani in het leven geroepen. In eerste instantie herenhorloges en later ook dameshorloges. Er volgden verder nog concept stores, restaurants en een cosmeticalijn die de naam Armani droegen.

In 2002 werd verder nog een sieradenlijn toegevoegd. Weer later kwam er een sportlijn (EA7 = Emporio Armani 7), een haute couture lijn (Giorgio Armani Prive) en in 2008 werd Armani eigenaar van zijn eigen basketbalteam –  De Olimpia Milano. De collecties van dames- en herenhorloges bevatten stijlvolle, moderne en klassieke modellen die te combineren zijn bij elke outfit of gelegenheid. 

Zijn carrière gaat verder en in 2010 zet het huis Armani zich in voor de promotie van schoon drinkwater en gaat een samenwerking aan met Green Cross International en UNICEF. 

In Dubai wordt het eerste Armani Hotel geopend, kort daarop gevolgd door een tweede hotel in Milaan.

Het Emporio zet zich vol in voor de duurzaamheid van het milieu en opent een nieuwe outlet met kleding gemaakt van gerecycled materialen.

In 2022 wordt de Giorgio Armani 11″ high-end horlogelijn gelanceerd. 

Chronograph Green Ceramic Watch Armani, 43mm kast, groene keramische band en wijzerplaat, groene lunetten met cijfers, vooraanzicht op witte ondergrond.
Chronograph Green Ceramic Watch Armani, 43mm kast, groene keramische band en wijzerplaat, groene lunetten met cijfers, zijaanzicht op witte ondergrond.

Wat zijn de kosten voor een onderhoud van Armani horloges?

De kosten voor een volledige service zijn vanaf € 69 voor dames- en heren horloges.

De vervanging van de batterij in Armani horloges

De batterij in Emporio Armani horloges zal ongeveer om de 2-3 jaar moeten worden vervangen, afhankelijk van het gebruik van het horloge.  Als u merkt dat het horloge langzamer loopt dan normaal of stopt, kan dit duiden op een lege batterij en dan is het tijd om deze te vervangen.

Het is zeker belangrijk om de batterij te vervangen voordat deze leeg is, om te voorkomen dat deze gaat lekken en hierdoor het horloge kan beschadigen. 

Het vervangen van de batterij kan het beste door een professionele horlogemaker gedaan worden om eventuele lekkages of andere problemen te voorkomen.

De vervanging van de batterij is vanaf € 10.

Let wel: 

Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, worden pas na uw goedkeuring vervangen. 

De vervanging van het glas van Armani horloges

Een Emporio Armani horloge heeft of een krasbestendig mineraalglas of saffierglas, een type glas dat veel harder en krasbestendiger is dan mineraalglas.  Als er schade aan het glas is, is het aan te bevelen dit door een erkende uurwerkmaker te laten repareren.

Kom langs voor reparatie van uw Armani horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Hoe verzorg ik mijn Armani horloge het best en wat moet ik vermijden?

Houd uw horloge schoon:
Veeg uw horloge regelmatig schoon met een zachte, droge doek om vuil, stof en vingerafdrukken te verwijderen. 

Vermijd extreme temperaturen:
Blootstelling aan extreme temperaturen kan de beweging van het horloge en de batterij beïnvloeden en de levensduur ervan verkorten. Bewaar uw horloge daarom op een droge, koele plaats.

Draagt u uw horloge regelmatig:
Het regelmatig dragen van uw Armani-horloge voorkomt dat de olie opdroogt en de beweging niet meer soepel verloopt.

Onderhoud de batterij:
Armani horloges gebruiken standaard horlogebatterijen die meestal 2-3 jaar meegaan. Vervangt u de batterij voordat deze leeg raakt om eventuele lekkage te voorkomen.

Laat u het onderhoud van uw horloge door een professional uitvoeren:
Voor een volledige onderhoudsbeurt van uw Armani-horloge brengt u het horloge naar een erkende horlogemaker die gespecialiseerd is in het merk Armani. Preventief onderhoud en het vervangen van onderdelen voorkomen dat kleine problemen groter worden en verlengen de levensduur van het horloge.

Two-Hand Taupe Leather Watch Armani, 30mm kast, taupe leren band, parelmoer wijzerplaat met geelgouden zirkonia's als uur aanduiding en goudkleurige lunetten met zirkonia's, vooraanzicht op witte ondergrond.
Two-Hand Taupe Leather Watch Armani, 30mm kast, taupe leren band, parelmoer wijzerplaat met geelgouden zirkonia's als uur aanduiding en goudkleurige lunetten met zirkonia's, zijaanzicht op witte ondergrond.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Juwelier Jos staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap. Met meer dan 30 jaar ervaring in het vak, is Juwelier Jos dé horlogemaker en juwelier in Gouda die gespecialiseerd is in het onderhoud en reparatie van horloges van verschillende merken en modellen. 

Juwelier Jos biedt een breed scala aan diensten, waaronder onderhoud, reparatie, verkoop en taxatie van horloges, juwelen en sieraden van hoge kwaliteit. Bij Juwelier Jos kunt u rekenen op persoonlijke en professionele service, waarbij uw horloge of sieraad met de grootste zorg en oog voor detail wordt behandeld. 

Juwelier Jos onderscheidt zich van andere juweliers en horlogemakers door hun persoonlijke benadering van elke klant en het bieden van een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding.