0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Is uw horlogeband kapot? 

We plaatsen een nieuwe leren, stalen of stoffen horlogeband aan uw horloge

Elke horlogeband is aan slijtage onderhevig. Hoe snel een horlogeband slijt hangt af van de intensiteit waarmee het horloge gedragen wordt en hoe er met het horloge omgegaan wordt.

Is uw horlogeband aan vervanging toe? Of heeft u andere horloge reparaties voor u een horlogemaker voor zoekt? We helpen u graag met het uitzoeken en plaatsen van een nieuwe band aan uw horloge. Ook geven we u als horloge- en uurwerkspecialist graag advies op maat.

Hoge kwaliteit leren horlogebanden in groen, blauw, rood en geel.
Zwarte leren horloge banden in verschillende uitvoeringen en met verschillende stiksels.

Leren horlogeband

Juwelier Jos heeft een ruim assortiment aan echt leren horlogebanden die garant staan voor kwaliteit, duurzaamheid en draagcomfort. U kunt in onze winkel een keuze maken uit één van de verschillende leersoorten zoals runderleer, kalfsleer, nubuck, alligatorleer (met certificaat) en waterproof leer.

Ook de breedte van de band en de kleur die u wilt helpen mee aan het bepalen van de juiste keuze. Juwelier Jos zal door middel van het juiste gereedschap uw horlogeband, terwijl u wacht, vervangen.

Er zijn merkhorloges die geen rechte aanzetband hebben. Deze horlogebanden worden speciaal voor u besteld bij de oorspronkelijke leverancier van het horloge. Houdt er hierbij rekening mee dat dit een aantal weken levertijd heeft en dat u hiervoor het horloge moet achterlaten in onze winkel.

Hoe lang gaat een lederen horlogeband mee?

Een leren horlogeband gaat, mits u deze dagelijks draagt, gemiddeld een jaar mee. Transpiratievocht haalt de natuurlijke oliën uit een horlogeband, waardoor deze minder sterk wordt. Ook parfum, crème en water is niet bevorderlijk voor een leren band. Het is een dierlijk product dat aangetast wordt en daardoor sneller vervangen moet worden. Houdt u er rekening mee dat als uw horloge zelf waterdicht is, uw leren bandje dit niet is.

Horlogeban van staal en metaal in zilverkleurig, goudkleurig en bicolor.
Stalen horlogeband in 2 versies, bicolor horlogeband en een zwarte leren horlogeband verkrijgbaar bij Juwelier Jos

Horlogeband staal

Een edelstalen horlogeband is sterk en duurzaam. Ook is edelstaal roestvrij en antiallergisch. De stalen horlogebanden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten diktes, kleuren en prijzen. Ook variëren de banden in hun schakels; fijn en elegant of breed, robuust en stoer. Juwelier Jos geeft u graag advies welke horlogeband van staal het beste bij u en uw horloge past.

Tip van Juwelier Jos

“Doet u ruw werk? Dan is het aan te raden een titanium horlogeband te kiezen. Titanium is 3 keer zo hard als edelstaal en heeft een licht gewicht.”

Hoe lang gaat een stalen horlogeband mee?

Een horlogeband van staal is duurder in aanschaf, maar gaat daarentegen wel een stuk langer mee dan een leren of een stoffen band. Gemiddeld gaat een stalen band 3 jaar mee.

Stoffen horlogeband
Het voordeel van een stoffen band is dat de horlogeband fijn om de pols zit, flexibel is en het horloge een andere uitstraling kan geven. Ook de populaire Nato nylon horlogeband is bij ons in de winkel te verkrijgen.

Hoe lang gaat een stoffen horlogeband mee?

Een stoffen horlogeband is qua levensduur vergelijkbaar met een leren band. Als u deze dagelijks draagt, gaat een stoffen horlogeband gemiddeld een jaar mee.

Vegan leren horlogebanden

Tijdsduur horlogeband vervangen

Het vervangen van uw horlogeband doen we direct terwijl u wacht. Gemiddeld duurt dit 10 à 15 minuten. U kunt uw horloge vervolgens direct weer mee naar huis nemen.

Heeft u een aparte band en hebben we deze niet op voorraad? Dan moeten we deze voor u bestellen en moet u rekening houden met een levertijd tussen de 3 en 6 weken. U kunt het horloge dan achterlaten in onze winkel. De uurwerkmaker heeft het horloge nodig om de juiste, nieuwe band voor u te bestellen. We plaatsen de nieuwe band aan het horloge en zodra het klaar is, ontvangt u van ons bericht om het horloge op te komen halen.

Kosten horlogeband vervangen

Als u bij ons een nieuwe horlogeband koopt zit het aanzetten van de band aan het horloge bij de prijs inbegrepen. De kosten van een nieuwe horlogeband variëren gemiddeld tussen de € 10 en € 100, afhankelijk van de maat en het materiaal dat u kiest.

Tip van Juwelier Jos

“Titanium is hypo-allergeen en is bestand tegen zout, water, zweet en zuren.”

Is uw horlogeband nog niet aan vervanging toe, maar wilt u deze wel repareren? U kunt uw horlogeband laten repareren door onze horloge- en uurwerkspecialist. Daarnaast kunt u ook voor andere horloge reparaties in onze Edelsmederij terecht.

Laat uw horlogeband vervangen bij Juwelier Jos

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.