• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Horlogeband reparatie

Is uw horlogeband kapot? U kunt bij onze gespecialiseerde uurwerkmaker terecht voor een horlogeband reparatie in onze Edelsmederij naast onze winkel in Gouda. Hieronder leest u welke horlogebanden we kunnen repareren en welke niet. Ook leest u wat we precies aan uw horlogeband kunnen repareren. 

Stalen horlogeband repareren

Verschillende soorten metalen horlogebanden. U kunt ze ook door ons laten verstellen.

Een stalen horlogeband kan meestal gerepareerd worden. U kunt bij ons bijvoorbeeld een nieuwe pen in uw horlogeband laten zetten. Ook kunt u de horlogeband laten polijsten of u kunt de schakels laten repareren of vervangen.

Tips van Uurwerkmaker Peter

“Door uw stalen horlogeband goed schoon te houden voorkomt u vroegtijdige slijtage. Houd uw stalen horlogeband schoon door deze eens in de zoveel tijd met een wattenstaafje en wat lauw water te reinigen.”

“Transpiratie en corrosie kunnen zich ophopen tussen de schakels waardoor er roest in uw horlogeband kan ontstaan. Maak de band voorzichtig met water schoon en veeg droog met een zachte doek. Als uw horloge niet waterdicht is, pas dan op dat er geen water in het horloge komt. 

Leren en stoffen banden niet repareren

Helaas kunnen leren en stoffen banden niet gerepareerd worden. Als uw leren of stoffen horlogeband kapot is, kunt u bij ons een nieuwe horlogeband aanschaffen. Wij kunnen wel uw watch strap vervangen. Dit zijn de 2 leren lusjes waarmee u uw band vast schuift aan elkaar. We hebben deze watch straps voor alle leren armbanden en voor de rubberen banden van Ice Watch. 

Tijdsduur en kosten horlogeband reparatie

Zowel de tijdsduur en kosten verschillen per horlogeband. We geven u van tevoren een indicatie van de prijs en ook van de tijdsduur. Meestal kunt u reken op een tijdsduur van 1 á 2 weken.