0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Krassen horloge verwijderen

Vandaag de dag is het horloge één van de het meest gedragen sieraden. Bijna iedereen heeft wel een horloge en draagt deze vaak intensief. Een horloge dat constant gedragen wordt krijgt veel te verduren en kan daardoor krassen en beschadigen. U kunt de krassen laten verwijderen door het horloge te laten polijsten door onze horloge- en uurwerkmaker Peter.

Horloge polijsten (indien mogelijk)

Polijsten betekent letterlijk “het weer glanzend maken van een oppervlak”. Het horloge wordt in een speciale polijstmachine gepolijst. Er wordt een borstel gebruikt die speciaal voor horloges gebruikt wordt. Op deze borstel wordt polijstvet gedaan, wat ervoor zorgt dat het gepolijste oppervlak weer gaat glimmen. Door de wrijving in combinatie met de pasta verdwijnen de krassen en gaat het horloge weer glimmen.

Polijsten wordt ook gebruikt voor handelingen zoals slijpen, matteren, schuren of een combinatie van deze handelingen. Ook kan er gepolijst worden door het gebruik van speciale vloeistoffen en reinigingsbaden.

Horlogeband polijsten

U kunt ook uw horlogeband bij ons laten polijsten. Wanneer u dit laat doen wordt alleen de horlogeband gepolijst met de genoemde machine. De kast wordt dan niet meegenomen in het polijstproces. De kosten hiervoor variëren gemiddeld tussen de €35 en €120, op het moment van schrijven. De definitieve prijs is afhankelijk van uw horlogemerk, het type band en of u ook direct een waterdichtheidstest wilt laten uitvoeren. Voor actuele prijzen kijk hier.

Horlogeglas polijsten

Door het horloge glas te polijsten is deze in de meeste gevallen weer volledig krasvrij. Het glas hoeft niet te worden vervangen. De kosten voor het polijsten van glas worden altijd in overleg bepaald. Vaak is het niet mogelijk om een horlogeglas te polijsten, vooral bij horloges uit het hogere segment. Onze gecertificeerde horlogemaker zal de kosten bepalen voor een horlogeglas polijsten, indien dit mogelijk is, of u adviseren om toch het glas van uw horloge te laten vervangen.

Horlogekast polijsten

In vele gevallen kunnen we uw horlogekast polijsten. Dan wordt alleen de kast gepolijst met de polijstmachine. De kosten voor het polijsten van de horlogekast variëren gemiddeld tussen de €35 en €85, op het moment van schijven. De definitieve prijs is afhankelijk van uw horlogemerk en of u ook direct een waterdichtheidstest wilt laten uitvoeren. Voor een actuele prijs voor uw horlogemerk kunt u hier kijken.

Gehele horloge polijsten

Wilt u uw gehele horloge laten polijsten? Zowel de band als de kast worden gepolijst en de krassen worden verwijderd. De kosten voor een complete polijstbeurt variëren gemiddeld tussen de €70 en €205, op het moment van schrijven. De definitieve prijs is afhankelijk van uw horlogemerk, het type horlogeband en of u uw horloge ook wilt laten controleren op waterdichtheid. Voor het polijsten van een horlogeglas ontvangt u een prijsopgave van onze horlogemaker, indien mogelijk. Hier vindt u alle actuele prijzen.

Krassen op uw horloge verwijderen? Wij polijsten uw horlogekast, horlogeband en horlogeglas

  Tip van Juwelier Jos

”Bij een horlogeband met schakels is het beter om het horloge wat strakker om de pols te dragen. Daarmee vermindert u de beweging tussen de schakels en het inslijten hiervan. Zo zal uw horlogeband veel langer meegaan.”

Horloge schoonmaken

U kunt zelf af en toe uw horloge schoonmaken. Maar laat dit ook jaarlijks bij een juwelier doen. Veel modieuze merken hebben hun eigen legering van zilver, doublé en staal. Onze vakkundige horloge- en uurwerkmaker Peter weet precies hoe hij deze legering moet reinigen en polijsten zonder dat dit het karakter en de waarde van het horloge aantast.

Niet alle horloges kunnen gepolijst worden. Horloges die bestaan uit door-en-door goud, zilver en staal kunnen goed gereinigd en gepolijst worden. Horloges van doublé of met een rosé kleur kunnen niet gepolijst, maar wel gereinigd worden. Deze horloges hebben een extra laagje om de band en kast om de band de gewenste kleur te geven. Als dit gepolijst wordt, beschadigd deze laag en zal het horloge verkleuren. Daarom kunnen deze horloges alleen gereinigd worden.

Tijdens het reinigen en polijsten wordt het horloge direct gecontroleerd en schoongemaakt. Indien nodig kan het glas vervangen worden of kan er een nieuwe batterij in het horloge geplaatst worden.

Krassen horloge verwijderen – Kosten

Eerder benoemden we het al, maar hier vindt u een overzicht van de prijzen voor het polijsten van uw horloge. Voor het polijsten van een volledig horloge betaalt u in gemiddeld tussen de €70 en €205, op het moment van schijven. Deze kosten zitten in het arbeid dat verricht moet worden om het horloge weer krasvrij te krijgen. Het is een arbeidsintensieve, ambachtelijke klus die alleen door onze gecertificeerde horlogemaker uitgevoerd kan worden. Hier vindt u de actuele prijzen voor een horloge reparatie.

Krassen horloge verwijderen – hoe lang duurt het?

Het polijsten van een onderdeel van een horloge valt onder een kleine reparatie. Dit zal gemiddeld tussen de 1 en 2 weken tijd kosten. Is er meer kapot aan uw horloge en wilt u dit tegelijkertijd laten repareren? Houdt er dan rekening mee dat dit gemiddeld 3 tot 4 weken duurt. Ook als u uw gehele horloge wilt laten polijsten moet u rekenen op een gemiddelde reparatietijd van rond de 3 tot 4 weken.

Zo voorkomt u krassen!

Wanneer u deze adviezen opvolgt, zal uw horloge zo lang mogelijk krasvrij blijven:

  • Draag uw horloge voornamelijk om uw niet dominante arm. Hierdoor voorkomt u krassen en slijtage aan de band en het horloge. Bent u rechts? Dan draagt u uw horloge dus links. Bent u links? Dan draagt u uw horloge rechts.
  • Draag uw horloge niet samen met andere polssieraden om wrijving en slijtage te voorkomen.
  • Vermijd contact met chemicaliën.
  • Berg uw horloge zorgvuldig op en laat horloges niet tegen elkaar aan liggen.
  • Zorg voor een regelmatige onderhouds- en schoonmaakbeurt van uw horloge.
Peter Bitter, goudsmid en uurwerkmaker bij Juwelier Jos

Laat uw horloge polijsten door onze uurwerkmaker Peter

Wilt u uw horloge ter reparatie langsbrengen? U kunt dagelijks binnen lopen in ons atelier tussen 10.00 uur en 17.00 uur. We helpen u graag. Wilt u toch liever een afspraak maken? Dan kunt u hieronder een afspraak inplannen voor uw horloge reparatie.

Weer een glanzend horloge? Maak direct een afspraak

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.