0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horloge batterij vervangen?
We laten uw horloge weer lopen

Gemiddeld gaat een horlogebatterij een jaar mee. Soms wat langer. Dit is afhankelijk van het horloge type, het gebruik en de omstandigheden. Toch adviseren we u er rekening mee te houden dat u jaarlijks uw horloge batterij moet vervangen.

De batterij is zeker aan vervanging toe als uw horloge de tijd niet meer goed aangeeft of als uw horloge stopt met lopen. U kunt bij ons terecht niet alleen om uw horloge batterij te laten vervangen maar ook voor verschillende andere soorten horloge reparaties.

Horloge batterij vervangen met pincet in open uurwerk van horloge
Goudkleurig horloge met open achterkant wordt nieuwe horloge batterij ingeplaatst.

Batterij horloge vervangen

De batterij van uw horloge vervangen is een eenvoudige zaak. In de meeste gevallen kan dit worden gedaan terwijl u wacht.

Heeft u echter een horloge dat waterdicht is en weer waterdicht gemaakt moet worden? Houdt er dan rekening mee dat het wat langer kan duren. U kunt een rondje lopen in de stad en een andere boodschap doen of uw horloge de volgende dag weer ophalen. Wij kunnen uw horloge waterdicht maken tot 5 ATM. Zie onze informatie over alle verschillende waterdichtheidswaarden en de waterdichtheidstest.

Batterij vervangen van horloge – hoe werkt dat?

Het horloge wordt met speciaal gereedschap opengemaakt, waarna vakkundig de batterij wordt vervangen. Vervolgens wordt er gecontroleerd of het horloge loopt en wordt de O-ring aan de binnenkant ingevet.  Dit wordt gedaan zodat de deksel goed sluit. Vervolgens wordt de achterdeksel weer terug geplaatst en wordt het horloge op de juiste tijd en datum gezet. Indien nodig wordt het horloge weer waterdicht gemaakt.

Batterij horloge vervangen – wat kost het?

Standaard betaalt u € 10 voor het vervangen van de batterij in uw horloge.

Mocht u een merkhorloge hebben, dan kan alleen onze horlogemaker de batterij voor u vervangen en betaalt u vanaf € 15 per batterij (de prijs is afhankelijk van het merk).

Een eventuele waterdichtheidstest komt bovenop dit bedrag, deze test kost € 7,50 voor een 3 ATM waterdichtheidstest. Voor een test tot 5 ATM betaalt u € 10 en tot 10 ATM € 15. 

Een lithium batterij is duurder dan een gewone batterij. Voor een lithium batterij wordt een meerprijs van € 2,50 berekend. Lithium batterijen zitten vaak in grote horloges die voorzien zijn van LED-verlichting. Houdt er rekening mee dat er ook meerdere batterijen in een horloge kunnen zitten. Heeft een u een groot, grof horloge met verschillende functies, zoals verlichting in combinatie met een chronograaf? Dan is de kans aanwezig dat er meerdere batterijen in uw horloge zitten, waaronder één lithium batterij.

Batterijenpas

Heeft u, samen met uw partner of gezin, meer dan 3 horloges? Dan is onze batterijenpas wellicht iets voor u.

De batterijenpas werkt als volgt: u koopt de pas voor € 50. U krijgt hier 7 batterijen voor. Als u de batterijen per stuk betaalt, betaalt u € 10,- en zou u dus voor 7 batterijen € 70 betalen. U krijgt met de batterijenpas dus 2 batterijen ter waarde van € 20 helemaal gratis! Doe de knipkaart in uw portemonnee en we geven per batterij een knip in uw pas.

De batterijenpas is geldig totdat alle 7 knippen zijn opgemaakt en heeft geen vervaldatum.

Batterijenpas bij Juwelier Jos. Koop 5 batterijen en krijg er 7 voor €50.
Achterkant Batterijenpas bij Juwelier Jos. Koop 5 batterijen en krijg er 7 voor €50.

Tijdsduur vervangen horloge batterij

Als u langskomt in onze winkel voor het vervangen van een horlogebatterij doen we dit vrijwel altijd direct voor u. Ook de waterdichtheidstest tot 3 ATM kunnen we meestal direct voor u uitvoeren. Heeft u een horloge dat waterdicht is tot 5 ATM en wilt u deze laten testen op waterdichtheid? Dan is de reparatietijd hiervoor 3 dagen. Dit omdat alleen onze gecertificeerde horlogemaker deze test mag en kan uitvoeren. U kunt uw horloge na 3 werkdagen weer ophalen.

Horloge loopt niet na plaatsen van nieuwe batterij

Het kan voorkomen dat u de batterij in uw horloge laat vervangen en dat uw horloge hierna nog steeds niet loopt. Dat betekent dat er iets kapot is aan het uurwerk aan de binnenkant. We kunnen het uurwerk voor u vervangen. Lees hier meer informatie over het vervangen van het uurwerk in uw horloge.

Batterij vervangen in horloge met pincet. Kom langs voor horloge reparatie bij Juwelier Jos.
Werkbank edelsmid met horloge met open achterkant waar een batterij wordt vervangen met een pincet

Tips van Juwelier Jos voor het onderhouden van uw horloge:

 • Heeft u een horloge dat waterdicht is? Reinig de behuizing en het bandje van uw horloge regelmatig met een vochtige doek.
 • Heeft u een horloge dat niet waterdicht is? Reinig de behuizing en het bandje van uw horloge regelmatig met een droge, zachte polijstdoek.
 • Vermijd contact tussen uw horloge en chemicaliën. Vermijd ook langdurig contact met de zon.
 • Doe uw horloge pas om als uw parfum is opgedroogd. De chemicaliën in parfums kunnen uw horloge beschadigen.
 • Een mechanisch horloge heeft elke 2 jaar een onderhoudsbeurt nodig, terwijl een quartz horloge elke 3 jaar een beurt nodig heeft.
 • Loopt uw horloge niet meer en is uw batterij leeg? Vervang die dan zo snel mogelijk om eventuele lekkage te voorkomen.
 • Probeer uw horloge niet te dragen in situaties dat het snel kan krassen.
 • Als u uw horloge niet draagt, berg het dan zorgvuldig op. Het liefst in de originele doos of in een speciale opbergdoos voor horloges, vrij van vocht en stof.
 • Is uw horloge minder dan een jaar oud en loopt het  niet meer? Breng het horloge met de aankoopbon terug naar ons en uw batterij wordt gratis vervangen.

Soorten achterdeksels

Er zijn drie soorten achter deksels bij horloges: een hatch back, een snap back en een screw back. Voor elke achterkant is ander gereedschap nodig om het horloge te openen.

 • Een screw back horloge kunt u herkennen aan de kleine gleuven in de achterplaat. Om een dergelijk horloge te openen heeft u een speciale horlogekastopener nodig. Deze past na het instellen perfect in de gleufjes van het horloge en zo kan eenvoudig het horloge opengedraaid worden.
 • Een snap back horloge heeft een gladde achterkant en is te openen met dun gereedschap. We hebben hier wederom een speciale opener voor.
 • Een hatch back horloge zit met schroefjes vast. Het enige gereedschap dat hiervoor nodig is, is een speciale kleine schroevendraaier van het juiste formaat.

Heeft uw horloge andere problemen? U kunt bij ons terecht voor verschillende horloge reparaties. Wilt u een nieuw horloge? Kijk dan in onze webshop.

Laat uw horloge batterij vervangen bij Juwelier Jos

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.