0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Breitling reparatie?
Juwelier Jos repareert uw Breitling horloge voor heren en dames

Bent u op zoek naar een Breitling reparatie omdat uw Breitling horloge voor heren kapot is? Of omdat uw Breitling horloge voor dames niet meer loopt? Misschien heeft uw Breitling een onderhouds- of servicebeurt nodig? Wij kunnen zowel een Breitling heren horloge als een Breitling dames horloge repareren en onderhouden.

Wij zijn officieel geregistreerd servicepunt voor het onderhoud en de reparatie aan Breitling horloges. U kunt bij ons de Breitling batterij laten vervangen, het glas laten vervangen of polijsten of uw Breitling horloge voor onderhoud langsbrengen. We voeren onderhouds- en servicebeurten uit volgens de specifieke eisen en voorwaarden van Breitling.

Op deze pagina vindt u alles over hoe dit in zijn werk gaat.

Breitling horloge met zwart leren band en zwarte wijzerplaat
Breilting horloge staal met blauwe wijzerplaat

Breitling reparatie, hoe werkt dat?

Een Breitling reparatie kent vele opties en mogelijkheden. De kroon en de stift die los of kapot gaan zijn de meest voorkomende euvels. Ook een ongelukkige stoot tegen het glas kan voldoende zijn om een behoorlijke kras of zelfs het breken van het glas te veroorzaken.

Ook reparaties aan het uurwerk als het horloge niet meer loopt worden regelmatig uitgevoerd en reparaties aan de kast, de wijzerplaat of de band. Heeft u problemen met één van deze onderdelen en wenst u deze gemaakt te hebben? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Stuur uw horloge op of u kan langskomen in ons atelier. Uw horloge wordt dan aangenomen en de horlogemaker gaat vervolgens bepalen waar de problemen liggen. Voor het analyseren van uw Breitling horloge en om te bepalen wat er precies gemaakt moet worden, hanteren wij € 75 prijsopgave kosten. Deze kosten rekent u direct af als u het horloge achterlaat in ons atelier en worden niet geretourneerd.

Standaard vragen wij een akkoord tot € 375 voor een reparatie aan een Breitling horloge. Valt de reparatie binnen dit bedrag? Dan wordt deze, zoals afgesproken, uitgevoerd zonder extra contact met u. Als de kosten boven dit bedrag uitkomen, wordt u eerst via de e-mail op de hoogte gesteld en kunt u zelf bepalen of u wel of niet de Breitling reparatie door ons laat uitvoeren.

De gemiddelde tijd die een Breitling reparatie inneemt, is minimaal tussen de 4 tot 6 weken. De tijd is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere of we de onderdelen die vervangen dien en te wordenin huis hebben of dat deze besteld moeten worden. Daarnaast voeren wij sommige reparaties aan uw Breitling horloge niet zelf uit, maar besteden wij dit uit aan Breitling. Uw horloge wordt dan ter reparatie  naar Breitling opgestuurd. Ook dit zorgt voor een langere reparatietijd.

Wilt u weten wat voor soorten horloge reparaties wij allemaal kunnen uitvoeren? Bekijk dan hier ons overzicht van alle reparaties aan horloges.

Breitling horloge voor heren is kapot, laat het repareren bij Juwelier Jos

Breitling horloge voor heren is kapot

Is uw Breitling heren horloge kapot? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Zowel een Breitling heren horloge als de dames variant kunnen wij voor u repareren en onderhouden. Neem contact met ons op voor specifieke vragen over uw Breitling horloge.

Breitling horloge voor dames laten repareren

Ook een Breitling horloge voor dames kan kapot gaan. Voor elk soort Breitling horloge geldt is dat wij de reparatie voor u kunnen verzorgen. De reparatie wordt of in huis uitgevoerd of uitbesteed aan Breitling. Hoe dan ook wordt uw horloge op vakkundige wijze hersteld.

Breitling horloge onderhoud

Zoals elk mechanisch instrument heeft ook uw Breitling horloge regelmatig onderhoud nodig. Net zoals een auto jaarlijks een APK krijgt, heeft ook uw horloge een periodieke onderhoudsbeurt nodig. Wij kunnen dit voor u verzorgen. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt het horloge volledig gereinigd, gecontroleerd, hersteld en afgeregeld.

Breitling heeft twee verschillende soorten onderhoud.

 • Het eerste heet de “maintenance service” Dit is het regelmatig onderhoud van uw Breitling horloge. Het is aangeraden dit onderhoud elke 2 jaar te laten uitvoeren.
 • Het tweede heet de “complete service“. Dit onderhoud is een uitgebreider onderhoud en bestaat uit een complete revisie van uw Breitling horloge. Een complete revisie bestaat uit demonteren, reinigen, smeren, aanpassen of instellen van de bewegende onderdelen in uw Breitling horloge. Het is aangeraden een “complete service” elke 4 à 6 jaar uit te laten voeren.

Is uw Breitling horloge aan onderhoud toe? Breng uw horloge langs in ons atelier en wij maken het voor u in orde.

Waarom is regelmatig onderhoud van uw Breitling horloge noodzakelijk?

De belangrijkste reden voor regelmatig onderhoud is dat u de levensduur van uw horloge aanzienlijk verhoogt. Door het dragen van uw horloge kan in de loop van tijd slijtage ontstaan in het uurwerk. De slijtage gebeurt ondanks dat u voorzichtig bent met uw horloge. Regelmatig onderhoud zorgt dat de versleten onderdelen gecontroleerd en waar nodig vervangen worden.

Wij onderhouden uw horloge volgens de strakke specificaties van Breitling en zorgen ervoor dat uw horloge in topconditie is en blijft.

Welke werkzaamheden vallen onder het onderhoud van uw Breitling horloge?

 • Demontage
 • Reiniging
 • Assemblage
 • Oliën
 • Afregelen
 • Waar nodig polijsten
 • Test op waterdichtheid
Breitling horloge voor dames met goud en blauwe wijzerplaat
Breitling horloge onderhoud laat u uitvoeren door de gecertificeerde horlogemaker bij Juwelier Jos

Servicebeurt Breitling horloge, wat doen wij precies?

Demontage

Onze uurwerkmaker neemt het horloge uit elkaar. Met de juiste gereedschappen en veel ervaring worden de vele (soms wel honderden) onderdelen uit het uurwerk gehaald en systematisch opgeborgen. Dit is het moment waarbij de uurwerkmaker ziet of er onderdelen zijn die versleten zijn en vervangen moeten worden.

Reiniging

Alle onderdelen worden grondig gereinigd. Dit gebeurt door middel van een ultrasoon apparaat. Het is een speciale techniek dat ervoor zorgt dat alle vuil, stof en chemicaliën verwijderd worden. Nadat de onderdelen gedroogd zijn, kan onze uurwerkmaker verder met het onderhoud van uw Breitling.

Assemblage en oliën

Alle schone en, waar nodig, nieuwe onderdelen worden na het oliën nu terug in het uurwerk van uw Breitling geplaatst. Bepaalde onderdelen hebben specifieke olie nodig. Het oliën is een precies werkje. Te veel olie kan stof aantrekken en te weinig olie kan sneller slijtage veroorzaken.

Afregelen

Het afregelen van het uurwerk van uw Breitling is de volgende stap in het onderhoud van het horloge. Het afregelen wordt gedaan met een speciaal hiervoor bestemd afregel apparaat. Dit apparaat zorgt voor de afstelling van het balanswiel zodat het uurwerk in de juiste frequentie doorloopt. Dit is een belangrijke stap in het proces.

Polijsten

Het polijsten van de kast en/of de band is optioneel. Bij het polijsten wordt er een heel dun laagje weggepolijst van de kast en/of de band. Daarna zien deze er weer als nieuw uit. Echter, er zijn liefhebbers van Breitling die hun horloge het liefst ongepolijst houden. Zij zijn van mening dat dit de originaliteit van het horloge benadrukt. 

Waterdichtheid testen

De allerlaatste stap van het onderhoud van uw Breitling is de waterdichtheidstest. Dit is een test waarbij het horloge in een hogedruk vat wordt geplaatst. De druk wordt langzaam opgevoerd om te controleren of alle pakkingen waterdicht zijn. Na deze laatste stap in het onderhoud kunt u uw Breitling weer ophalen en met veel plezier verder dragen.

Breitling batterij horloge vervangen kosten

De Breitling batterij vervangen is mogelijk bij ons. In tegenstelling tot de andere, langere reparaties, zoals het vervangen van een horlogeglas of het vervangen van een uurwerk in een horloge, is het vervangen van een Breitling batterij sneller afgerond. U laat uw horloge achter bij ons en de horlogemaker zal uw Breitling batterij vervangen volgens Breitling protocol. U krijgt vanzelf bericht via de e-mail zodra uw horloge weer voor u klaar ligt. Voor het vervangen van een batterij in uw Breitling horloge vragen we een akkoord tot € 50. Houdt u rekening met een reparatietijd tussen de 3 dagen en 2 weken.

Een aantal Breitling horloges geven door een EOL-indicator aan dat de batterij het einde van zijn levensduur heeft bereikt. Dit ziet u doordat de kleine secondewijzer elke 4 seconden begint te springen. Het is dan noodzakelijk dat u uw Breitling binnen een paar dagen ter reparatie en vervanging van de batterij bij ons brengt. Wij zullen de batterij vervangen en tevens een waterdichtheidstest uitvoeren.

Hoe verzorg ik mijn Breitling het best en wat moet ik vermijden?

 • Het is belangrijk extreme temperaturen te vermijden. Uw Breitling functioneert het beste tussen de 0º en 50ºC. Wees voorzichtig als u met uw horloge in de zon heeft gelegen en dan een bad in de koele zee neemt. Het grote verschil in temperatuur zou er voor kunnen zorgen dat het glas breekt.
 • Past u op met chemicaliën. Deze kunnen de kast en de waterdichte afdichtingen beschadigen en de band verkleuren.
 • Ondanks dat uw Breitling horloge wel tegen een stootje en zeer intensief gebruik kan, is het belangrijk er voor te zorgen dat het niet valt of een harde stoot krijgt. Blijf voorzichtig als u met uw horloge sport.
 • Probeert u weg te blijven uit een sterk magnetisch veld. Dit zou de werking van uw Breitling kunnen beïnvloeden.
 • Als u uw Breitling horloge niet draagt is het het beste om het horloge in een aparte doos op te bergen. U kunt hiervoor de doos gebruiken die bij het horloge hoort, of als u meerdere horloges bezit zijn er speciale horlogedozen verkrijgbaar die uw horloges mooi etaleren.

Kom langs voor reparatie van uw Breitling horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Het merk Breitling

Optimale kwaliteit, prestige, innovatieve techniek, luxe en een zeer lange levensduur zijn een paar van de redenen waarom mensen investeren in het kopen van een Breitling. Een van de meest bijzondere kenmerken is de chronograaf die voor het grootste gedeelte door Breitling zelf is ontwikkeld. Het horloge straalt klasse uit door het design van de horlogekast, de onzichtbare techniek in het uurwerk en de duurzaamheid. Een Breitling wordt vaak van generatie op generatie overgegeven.

Het merk Breitling staat voor precisie en betrouwbaarheid. Daarnaast zijn de horloges stijlvol en tijdloos en kunnen zonder problemen met welke kledingstijl dan ook gecombineerd worden.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Juwelier Jos, dé juwelier van Gouda, staat voor ambacht en vakmanschap. Ruim 40 jaar verzorgen wij onze klanten met onze directe service en persoonlijke hulp. Wij ontwerpen en vervaardigen unieke en persoonlijke sieraden die aan al uw wensen voldoen. Zowel productie van sieraden als reparatie van sieraden en horloges worden in ons atelier uitgevoerd.