0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Seiko horloge laten maken?
Wij verzorgen uw Seiko reparatie

De uurwerkmakers van Juwelier Jos zijn officieel gemachtigd en gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van uw Seiko horloge. Dit houdt in dat we originele onderdelen direct bij Seiko kunnen bestellen. Zoals vele andere merken van naam heeft ook Seiko specifieke richtlijnen die toegepast moeten worden bij het onderhoud of de reparatie van een Seiko horloge. 

Een Seiko horloge is een gecompliceerd precisie-instrument en om de levensduur van uw Seiko zo lang mogelijk te maken is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten doen. Dit doen we per slot van rekening met onze auto’s ook. Zeker als u uw Seiko horloge regelmatig draagt, zal in de loop van tijd slijtage ontstaan. Om te voorkomen dat er door slijtage grotere schade ontstaat, is een regelmatige onderhoudsbeurt aan te bevelen. Tijdens zo’n beurt zal uw horloge gecontroleerd worden en zullen onderdelen waar nodig vervangen worden. 

Juwelier Jos Seiko Horloge reparatie

Het merk Seiko

De rijke geschiedenis van Seiko begon in 1881 toen Kintaro Hattori een winkel opende in Tokio waar hij horloges en klokken repareerde en verkocht. In 1892 breidde hij zijn ondernemen uit en kocht een fabriek in Tokio die Seiko-Sha genoemd werd. Seiko-Sha betekent “het huis van precisie”. In deze fabriek begon de eerste productie van klokken en dit was de start van een bijzonder verhaal. 

Als tussenstap naar het eerste polshorloge, ontwikkelden Seikosha en Kintaro in 1895 het eerste zakhorloge. In 1913 was het dan zo ver en werd het eerste polshorloge “de Laurel” geproduceerd. In die dagen werden er tussen de 30 en 50 horloges per dag geproduceerd en dit gaf Kintaro een enorme voorsprong op zijn concurrentie. De grote aardbeving van 1923 verwoestte de kantoren en fabrieken van Seikosha. Dit weerhield Kintaro er echter niet van om in 1924 een heel nieuw horloge op de markt te brengen. Enkele jaren later, werd Seikosha de officiële leverancier van de Japanse National Railways. Dit hadden ze te danken aan de grote accuratesse van hun horloges. 

De uitvindingen gingen verder en in 1959 werd er een begin gemaakt met de “Diashock”. Een uitvinding die schokken absorbeert als een horloge bijvoorbeeld valt. Dit voorkwam in vele gevallen dat de balans as beschadigd werd. Gedurende de volgende jaren volgden baanbrekende modellen elkaar op en werden de Seiko stopwatches gebruikt tijdens de Olympische Spelen in Tokio. In 1973 brak het Quartz tijdperk aan en Seiko bracht het eerste digitale Quartz uurwerk met zes cijfers op de markt. De successen volgden elkaar net zo snel op als de nieuwe baanbrekende modellen als duikershorloges, tijdwaarnemers tijdens atletiekevenementen en Olympische Spelen, kinetische chronografen, modellen met automatische opwindmechanismen en solar gestuurde modellen.

Onderhoud van uw Seiko horloge

Ondanks dat de horloges van Seiko jarenlang zonder problemen de tijd zullen aangeven, zijn ze onderhevig aan allerlei invloeden van buitenaf. Stof, huidzuur, hitte en koude, een stootje of andere invloeden kunnen de perfecte werking van uw Seiko horloge beïnvloeden. De aanbeveling van Seiko is elke 2 tot 3 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen. De periode tussen twee onderhoudsbeurten hangt af van welk type uurwerk u heeft en hoe intensief u uw horloge gebruikt. 

Werkbank met onderdelen van horloges, zoals horlogebanden, sluitingen, gespen en een kast

Welke werkzaamheden vallen onder het onderhoud van uw Seiko horloge?

De werkzaamheden en de prijs van een onderhoud of servicebeurt voor uw Seiko horloge hangen af van het model. Hoe meer functies uw horloge heeft, hoe gecompliceerder het onderhoud zal zijn en de prijs zal evenredig meestijgen. Normaal gezien is de garantieperiode voor een Seiko horloge 7 jaar. Laat u zich goed informeren welke onderdelen en service werkzaamheden onder deze garantieperiode vallen.

De volgende werkzaamheden vallen onder het onderhoud:

  • Smering van het uurwerk.   
  • Demontage en reiniging om de algemene toestand van het horloge te controleren, vuil en vocht te verwijderen.  
  • Vervanging van versleten onderdelen en pakkingen.   
  • Testen van de waterbestendigheid.  

Stap 1 – voorbereiding van de onderhoudsbeurt:

Uw horloge wordt goed bekeken en alle functies worden gecontroleerd. Eventuele zichtbare beschadigingen worden genoteerd. Dan zal de band verwijderd worden en zal de kast geopend worden. 

Stap 2- demontage en reiniging van het uurwerk:

De band wordt verwijderd en de horlogekast uit elkaar genomen. Ze zullen ultrasoon gereinigd worden en pakkingen worden vervangen. Het polijsten van zowel de kast als de band wordt alleen gedaan op verzoek van de klant. 

De uurwerkmaker demonteert hierna het uurwerk. Met specifiek gereedschap, veel ervaring en een vaste hand worden allereerst de wijzers en de wijzerplaten weggenomen. Alle onderdelen (en dit zijn er vele) worden grondig gereinigd en daarna gedroogd. Versleten en beschadigde onderdelen zullen vervangen worden. Elk onderdeel zal met de juiste olie geolied worden. Het uurwerk wordt dan in elkaar gezet en alle functies worden gecontroleerd. Als laatste wordt het uurwerk afgesteld met de daarvoor bestemde meetapparatuur en wordt het uurwerk weer in zijn kast gemonteerd.

Stap 3 – kwaliteitscontrole:

Ook de kwaliteitscontrole is een belangrijke stap in het onderhoud van uw Seiko. Als uw horloge weer in elkaar is gezet zal deze op waterdichtheid getest worden, op wijzer- en datum verstellingen getest worden en alle functies worden doorlopen op nauwkeurigheid. Verder zullen de pennen, de sluiting en de gangreserve hun laatste check-up krijgen. 

De reparatie van uw Seiko, hoe gaat dit in zijn werk?

Behalve de hierboven gemelde onderhoudsbeurt van uw Seiko horloge kunt u ook denken aan:

  •  Een nieuwe band plaatsen
  • De bestaande band vergroten of verkleinen
  • Vervangen van de wijzers
  • Vervangen van de wijzerplaat
  • Vervangen van de kast 
  • Vocht in het horloge – vervangen van de pakkingen en waterdichttest
Horloge reparaties, zoals het plaatsen van een horlogeband door de pushpin te vervangen

Hoe verzorg ik mijn Seiko het best en wat moet ik vermijden?

Extreme temperaturen zijn niet goed voor uw Seiko horloge. De horloges functioneren optimaal tussen de -10 en +35 graden Celsius. Past u op met chemicaliën zoals afwasmiddel, parfum e.d. Deze kunnen de kast en de waterdichte afdichtingen beschadigen. Bij veel transpiratie is het belangrijk het horloge na het dragen droog te maken. Het zuur uit de transpiratie kan uw horlogekast aantasten. 

Uw Seiko horloge is bestand tegen een stootje en intensief gebruik en het dragen van uw horloge bij tennis of golf is geen enkel probleem. Echter, als u valt of uw horloge een harde stoot krijgt, zou dit de werking van het uurwerk kunnen aantasten. Als u uw Seiko niet draagt, is het het beste om het horloge in een aparte doos op te bergen. U kunt hiervoor de doos gebruiken die bij het horloge hoort, of als u meerdere horloges bezit zijn er speciale horlogedozen verkrijgbaar die uw horloges mooi etaleren. 

Kom langs voor reparatie van uw Seiko horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Juwelier Jos, dé juwelier van Gouda, staat voor ambacht en vakmanschap. Al 40 jaar verzorgen wij onze klanten met onze directe service. Behalve het vervaardigen van sieraden voeren onze uurwerkmakers in-huis onderhoudsbeurten uit voor alle grote en kleine merken.