0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Cartier horloge reparatie en onderhoud laat u uitvoeren door Juwelier Jos

Bent u op zoek naar een juwelier die voor u een Cartier horloge reparatie kan uitvoeren? Wij zijn officieel erkend door Cartier en zijn gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van uw Cartier horloge. Wij repareren en onderhouden uw Cartier horloge voor dames en uw Cartier horloge voor heren. Laat bij ons onder andere de batterij in uw Cartier horloge vervangen of laat het horlogeglas vervangen van uw Cartier horloge. Of breng uw horloge langs voor een onderhoudsbeurt waarbij het uurwerk van uw horloge wordt gecontroleerd en perfect in orde gebracht wordt naar aanleiding van de strenge normen en regels die door het huis Cartier zijn vastgesteld. 

Op deze pagina leest u informatie over hoe een Cartier horloge reparatie precies werkt, wat de gemiddelde reparatiekosten van een Cartier horloge zijn en hoe u uw Cartier horloge het beste kan verzorgen. Mocht u uw Cartier horloge ter reparatie bij ons willen brengen, dan kunt u langskomen in ons atelier in Gouda of uw horloge ter reparatie opsturen naar ons. 

Roségouden Cartier horloge op watten.
Zwart Cartier horloge met witte wijzerplaat en zwarte, leren band.

Waarom uw horloge van Cartier repareren?

Net zoals bij een onderhoudsbeurt van uw auto is regelmatig onderhoud van uw Cartier horloge een must. De aanbeveling van het huis Cartier is dat u dit onderhoud minstens elke 5 jaar laat uitvoeren om zo de levensduur van uw horloge te optimaliseren. Dit geldt voor alle Cartier horloges, ook de gouden dames horloges en heren horloges van Cartier. Deze 5 jaar is een richtlijn. Heeft uw horloge meerdere functies en wordt uw horloge veelvuldig gedragen? Dan is het aan te raden vaker een onderhoud te laten uitvoeren door onze horlogemaker.

Dames- en heren horloges van Cartier bevatten vele kleine mechanische en elektrische onderdelen. Een horloge wordt veel gedragen en is daardoor onderhevig aan slijtage. Een regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw horloge schoon blijft, de onderdelen geolied en de versleten onderdelen vervangen worden.

Hoe werkt een reparatie aan een Cartier horloge?

Om te beginnen heeft u twee keuzes voor het aanleveren van uw horloge ter reparatie. U kunt uw horloge naar ons opsturen of u kunt een bezoek brengen aan ons atelier in Gouda. Wij nemen uw horloge aan en onze gediplomeerde horlogemaker gaat vervolgens uw horloge analyseren en bepalen waar de problematiek ligt. Voor het maken van de analyse vragen wij €75 onderzoekskosten. Deze kosten rekent u af als wij uw horloge aannemen in ons atelier en worden niet geretourneerd.

Voor een Cartier horloge reparatie vragen wij standaard een akkoord bedrag tot €375. Als de reparatie aan uw horloge binnen dit bedrag valt, wordt de reparatie automatisch uitgevoerd. Valt de reparatie toch boven dit bedrag? Dan krijgt u een gespecificeerde prijsopgave via de e-mail van onze horlogemaker met een kostenspecificatie. U kunt van zelf besluiten of u uw Cartier horloge wel of niet laat repareren.

Houdt u rekening met een gemiddelde reparatietijd van 4 tot 6 weken voor een Cartier horloge reparatie. De uiteindelijke reparatietijd is afhankelijk van de problematiek, eventuele onderdelen die besteld moeten worden, voorraden bij leveranciers en andere factoren. 

Wist u dat wij ook Bekijk hier ons volledige overzicht van horloge reparaties die wij kunnen uitvoeren voor vrijwel elk horlogemerk. 

Cartier horloge voor dames is kapot

U kunt bij ons terecht voor om Cartier horloge voor dames te laten repareren. Loopt uw Cartier dames horloge niet meer? Of bent u een zirkonia kwijt in de kast? Of wellicht is uw Cartier horlogeband aan vervanging toe. Dit en meer kunnen wij voor u verzorgen. Kom langs in ons atelier of stuur uw Cartier horloge op ter reparatie.

Cartier horloge voor heren repareren

Uw Cartier heren horloge is bij ons in goede handen. Of uw Cartier horloge voor heren nu bij ons in huis wordt gerepareerd of dat deze opgestuurd wordt naar het huis Cartier ter reparatie, wij verzorgen uw reparatie vakkundig en professioneel. Onze gediplomeerde horlogemaker heeft meer dan 25 jaar ervaring in het repareren van merk horloges.

Klassiek Cartier horloge met stalen kast, witte wijzerplaat en een zwart, leren band.
Roségouden Cartier horloge met witte wijzerplaat, zwarte romeinse cijfers en een blauwe secondewijzer.

Cartier horloge onderhoud, welke stappen volgen wij?

Een “complete service” van het huis Cartier wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw Cartier horloge in goed werkende staat is en blijft. Dit Cartier horloge onderhoud geldt natuurlijk niet alleen voor de dames horloges van Cartier maar uiteraard ook voor de heren horloges van Cartier.

De “complete service” wordt uitgevoerd door een deskundige horlogemaker en omvat de volgende stappen:

 • volledige demontage van het horloge,
 • reiniging van de kast en de metalen armband (indien van toepassing),
 • opknappen van het uurwerk,
 • diverse controles en het opnieuw in elkaar zetten van het horloge.

Bovenstaande punten zijn de basisstappen van het complete onderhoud. Als er onderdelen beschadigd zijn en vervangen moeten worden, komen de kosten voor deze onderdelen boven op de basiskosten van het onderhoud. De onderdelen die het meest aan slijtage onderhevig zijn, zoals bijvoorbeeld de wijzerplaat, het kristal, de kroon en de metalen band. Uiteraard worden deze onderdelen pas vervangen en aan u gefactureerd na ontvangst van uw toestemming. Behalve de basisstappen bij een onderhoud van van een Cartier horloge voor dames en heren, worden volgende stappen toegevoegd.

Controle van het bewegingsmechanisme

Het eerste wordt het bewegingsmechanisme gecontroleerd. Het kwaliteitsniveau en de betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel van het huis Cartier. De precisie van de werking van uw horloge wordt gecontroleerd zodat de standaard het huis Cartier waardig blijft. Het bewegingsmechanisme zorgt ervoor dat uw Cartier horloge goed loopt, dus het is van belang deze goed te controleren en te repareren waar nodig.

 

Glans service

Ten tweede ontvangt u een glans service. Deze service wordt als aanvulling aangeboden boven op het volledige onderhoud van uw Cartier horloge voor mannen en vrouwen. Hieronder vallen niet de gelakte of gerhodineerde horloges. Op deze horloges wordt alleen een reiniging uitgevoerd. Bij de glans service wordt namelijk een flinterdun laagje weggepolijst. Dit zou een gelakt of een gerhodineerd horloge niet ten goede komen.

Waterdichtheidstest

Vervolgens wordt de waterdichtheidstest uitgevoerd. De waterdichtheidstest van het huis Cartier is verzekerd door een systeem van pakkingen. Deze pakkingen worden grondig gecontroleerd en waar nodig vervangen. Zo wordt de waterbestendigheid van uw Cartier horloge naar de eisen van elk model gewaarborgd. Hiermee kunt u met een gerust hart uw horloge nat laten worden.

Esthetische inspectie

Tot slot wordt de esthetische inspectie uitgevoerd. Dit is de laatste stap in het onderhoudsprotocol van het huis Cartier. Het is een technische en ethische controle om ervoor te zorgen dat aan alle voorgeschreven kwaliteitscriteria van Cartier voldaan wordt. Het horloge wordt volledig gecontroleerd en geïnspecteerd voordat deze weer retour gaat naar de klant.

Retro Cartier horloge met stalen kast, wite wijzerplaat en bruin, leren band. Samen met gele garantiebewijs van Cartier.

Batterij Cartier horloge vervangen

Het huis Cartier geeft als aanbeveling de batterij in uw Cartier horloge minstens elke 2 à 3 jaar te vervangen. De levensduur van uw batterij hangt uiteraard ook weer af van de intensiteit van het gebruik van uw horloge. Als u een Cartier horloge heeft met meerdere functies (zeker bij mannen horloges) zal uw batterij minder lang meegaan. Ook de batterij van uw horloge vervangen wordt door onze door erkende horlogemaker uitgevoerd. De batterij van uw Cartier horloge vervangen bestaat uit de volgende stappen:

 • De achterkant van de kast wordt geopend
 • Er worden verschillende controles uitgevoerd
 • De batterij wordt vervangen
 • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen
 • De kast wordt gesloten

De vervanging van de batterij is vanaf €45. Let wel: Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, worden pas na uw goedkeuring vervangen.

Modern Cartier horloge roségoud met witte band en wijzerplaat met zwarte details op wijzerplaat. Liggend op wit blokje met Cartier logo.
Cartier horloge met stalen kast, blauwe wijzerplaat en goudkleurige, stalen band op watten.

Horlogeglas vervangen van Cartier horloge

Het glas van uw Cartier dames- en heren horloge is van het hardste saffier glas gemaakt. Toch kan het wel eens gebeuren dat door een ongelukkige val het glas breekt. Onze uurwerkmaker kan het horlogeglas vervangen volgens de standaard van het huis Cartier. Hiervoor laat u het horloge achter in ons atelier. De horlogemaker zal een origineel horlogeglas voor u bestellen en deze monteren op uw Cartier horloge.

Reparatiekosten Cartier horloge

De kosten voor een volledige service zijn vanaf €300,- voor dames- en heren kwartshorloges en €495,-  voor automatische dames- en heren horloges. U betaalt vooraf €75 prijsopgave kosten om te bepalen wat er precies aan de hand is. Daarna ontvangt u via de e-mail een gespecificeerde prijsopgave van onze horlogemaker. U kunt dan zelf bepalen of u wel of niet akkoord gaat en uw Cartier horloge laat repareren.

Cartier gouden horloge ter reparatie bij Juwelier Jos brengen

U kunt elk soort Cartier horloge bij ons langsbrengen voor reparatie. Zo ook een Cartier gouden horloge. Veelal oudere Cartier horloges zijn goud en daarmee ontzettend waardevol. U kunt er op rekenen dat uw gouden Cartier horloge met zorg en aandacht gerepareerd wordt door onze vakkundige horlogemaker. Heeft u een vraag over uw gouden Cartier horloge? Dan kunt u een e-mail sturen naar jos@juwelierjos.nl of neem telefonisch contact met ons op via 0182-786 338.

Hoe verzorg ik mijn Cartier het beste en wat moet ik vermijden?

U heeft een investering gedaan en een bijzonder Cartier horloge aangeschaft. Na de aanschaf is het net zo belangrijk om goed voor uw horloge te zorgen. Cartier geeft volgende aanbevelingen:

 • Houdt uw Cartier horloge weg van magnetische velden
 • Draag geen armband naast uw horloge – de wrijving zou de kast kunnen beschadigen
 • Draag uw Cartier horloge niet als u slaapt
 • Draag uw Cartier horloge niet als u sport
 • Vermijd extreme temperatuur- en vochtigheidsveranderingen
 • Zorg dat de horlogeband perfect om uw pols past.
 • U kunt uw Cartier horloge het beste reinigen met een zachte droge doek.
 • Als u uw Cartier horloge niet draagt, bergt u hem dan op in zijn originele doos of een speciale horloge doos.

Maak een afspraak voor uw Cartier horloge reparatie bij Juwelier Jos

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Het merk Cartier

Cartier, met haar welbekende rood met gouden doosjes, was het allereerste sieradenmerk ter wereld. Het merk Cartier is in 1847 opgericht en bracht in 1904 het eerste werkende polshorloge uit. Vanaf 1914 gebruikte Cartier de panter als symbool. De panter werd voor het eerst gebruikt in een horloge dat zo werd vormgegeven dat de stippen de vacht nabootsten. De panter kwam daarna voor op poeder- , sigaretten- en sieradendozen en werd het symbool van de vrouw als object van verlangen.

Cartier staat voor uitzonderlijkheid, kwaliteit en kennis. Cartier is vanaf het begin een pionier geweest in het ontwerpen en vervaardigen van horloges. Zelfs de eerste horloges van Cartier waren fel van kleur, geometrisch en hadden gestileerde vormen.

Juwelier Jos – Wie zijn wij en waar staan wij voor?

Ambacht en vakmanschap staan hoog in het vaandel bij Juwelier Jos – dé juwelier van Gouda.

Wij geven onze klanten directe service en persoonlijke hulp en doen dit al meer dan 40 jaar. Een van onze specialiteiten, naast horloge – en sieradenreparaties, is het ontwerpen en vervaardigen van gepersonaliseerde en unieke sieraden die gebaseerd zijn op het verhaal van de drager. Ons atelier is voorzien van de modernste apparatuur. Alle productie en reparaties van sieraden en horloges worden in ons atelier uitgevoerd.