0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Cartier horloge reparatie en onderhoud laat u uitvoeren door Juwelier Jos

Bent u op zoek naar een juwelier die voor u een Cartier reparatie kan uitvoeren? We zijn officieel servicepunt van Cartier en zijn gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van sieraden en horloges van het huis. Een perfecte reparatie en onderhoudsbeurt wordt door ons met de grootste precisie uitgevoerd.

Laat bij ons de batterij vervangen of het horlogeglas vernieuwen. Een onderhoudsbeurt waarbij het uurwerk grondig wordt gecontroleerd en vakkundig wordt afgesteld vuren wij uit volgens de strikte normen en regels die door Cartier zijn vastgesteld. We accepteren alle modellen uit de collecties: Ballon Bleu, Clé de Cartier, Drive The Cartier, Panthére, Ronde Solo, Santos en Tank. We voeren reparaties uit op een automatisch uurwerk en verzorgen banden van leer en staal.

Op deze pagina vindt u informatie over hoe een horloge reparatie of onderhoudsbeurt precies werkt, wat de gemiddelde reparatiekosten zijn en hoe u uw horloge het best kan verzorgen. Mocht u uw horloge ter reparatie bij ons willen brengen, dan kunt u langskomen in ons atelier in Gouda. U kunt ook uw horloge ter reparatie opsturen naar ons.

Roségouden Cartier horloge op watten.
Zwart Cartier horloge met witte wijzerplaat en zwarte, leren band.

Waarom uw horloge repareren?

Net zoals bij een onderhoudsbeurt van uw auto is regelmatig onderhoud een must. De aanbeveling van het huis Cartier is dat u dit onderhoud minstens elke 5 jaar laat uitvoeren om zo de levensduur te optimaliseren. Dit geldt voor alle Cartier horloges, ook de gouden dames- en heren horloges van de verschillende collecties. Deze 5 jaar is een richtlijn. Heeft uw horloge meerdere functies en wordt het veelvuldig gedragen? Dan is het aan te raden vaker een onderhoud te laten uitvoeren door onze horlogemaker.

Cartier dameshorloges en horloges voor heren bevatten vele kleine mechanische en elektrische onderdelen en kostbare details. Het wordt veel gedragen en is daardoor onderhevig aan slijtage. Een regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het schoon blijft, de onderdelen geolied en de versleten onderdelen vervangen worden.

Hoe werkt een reparatie aan een Cartier?

We nemen uw horloge aan en onze gediplomeerde horlogemaker zal het analyseren en bepalen waar de problematiek ligt. Voor het uitvoeren van dit onderzoek vragen we €100 onderzoekskosten. Deze kosten zijn een aanbetaling voor het totale reparatiebedrag, mits u akkoord gaat. Mocht u niet akkoord gaan, dan worden deze kosten niet terugbetaald.

Voor een servicebeurt aan een Cartier horloge vragen wij standaard een akkoord tot een bedrag van minimaal €287 tot mazimaal €427 voor een quartz uurwerk. Voor een mechanisch uurwerk liggen de akkoord bedragen tussen de €457 en €757. Deze prijzen zijn geldig op het moment van schrijven. Bekijk hier een actueel overzicht met alle prijzen voor onze horloge reparaties.

Als de reparatie binnen het akkoordbedrag valt, wordt de reparatie automatisch uitgevoerd. Liggen de kosten toch boven dit bedrag? Dan krijgt u een gespecificeerde prijsopgave via de e-mail van onze horlogemaker met een kostenspecificatie. U kunt dan besluiten of u het wel of niet laat repareren.

Houdt u rekening met een gemiddelde reparatietijd van 6 tot 8 weken. De uiteindelijke reparatietijd is afhankelijk van de problematiek, eventuele onderdelen die besteld moeten worden, voorraden bij leveranciers en andere factoren.

Cartier horloge heren of dames reparatie

Uw Cartier heren- en uw dameshorloge is bij ons in goede handen. Loopt het niet meer correct? Of bent u een zirkonia of een van de diamanten verloren? Wellicht is uw horlogeband aan vervanging toe? Heeft u een probleem met uw automatisch uurwerk?

Dit en meer kunnen wij voor u verzorgen. Kom langs in ons atelier of stuur uw Cartier horloge op ter reparatie. Of het nu bij ons in huis wordt gerepareerd of dat het opgestuurd wordt naar het huis Cartier, we verzorgen uw reparatie vakkundig en professioneel. Onze gediplomeerde horlogemaker heeft meer dan 25 jaar ervaring in het repareren van de verschillende merken.

  Klassiek Cartier horloge met stalen kast, witte wijzerplaat en een zwart, leren band.
  Roségouden Cartier horloge met witte wijzerplaat, zwarte romeinse cijfers en een blauwe secondewijzer.

  Welke stappen omvat het onderhoud?

  Een “complete service” van het huis Cartier wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw Cartier in goed werkende staat is en blijft. Dit onderhoud geldt natuurlijk niet alleen voor het dames polshorloge van Cartier maar uiteraard ook voor het heren horloge.

  De “complete service” wordt uitgevoerd door een deskundige horlogemaker en omvat de volgende stappen:

  • Volledige demontage,
  • reiniging van de behuizing en de metalen armband (indien van toepassing),
  • opknappen van het uurwerk,
  • diverse controles en het opnieuw monteren.

  Bovenstaande punten zijn de basisstappen van het complete onderhoud. Als er onderdelen beschadigd zijn en vervangen moeten worden, komen de kosten voor deze onderdelen boven op de basiskosten van het onderhoud. De onderdelen die het meest aan slijtage onderhevig zijn de wijzerplaat, het kristal, de kroon en de metalen band. Uiteraard worden deze onderdelen pas vervangen en aan u gefactureerd na ontvangst van uw toestemming. Behalve de basisstappen bij een onderhoud worden volgende stappen toegevoegd.

  Controle van het bewegingsmechanisme

  Als eerste wordt bij elk model het bewegingsmechanisme gecontroleerd. Het kwaliteitsniveau en de betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel van het huis Cartier. Het bewegingsmechanisme zorgt ervoor dat uw Cartier goed loopt, dus het is van belang dit goed te controleren en te repareren waar nodig.

  Glans service

  Ten tweede ontvangt u een glans service. Deze service wordt als aanvulling aangeboden boven op het volledige onderhoud van uw Cartier. Hieronder vallen niet de gelakte of gerhodineerde horloges. Op deze horloges wordt alleen een reiniging uitgevoerd. Bij de glans service wordt namelijk een flinterdun laagje weggepolijst. Daarom komt niet elk model komt hiervoor in aanmerking.

  Waterdichtheidstest

  Vervolgens wordt de waterdichtheidstest uitgevoerd. De waterdichtheidstest van het huis Cartier is verzekerd door een systeem van pakkingen. Deze pakkingen worden grondig gecontroleerd en waar nodig vervangen. Zo wordt de waterbestendigheid van uw Cartier naar de eisen van elk model gewaarborgd.

  Esthetische inspectie

  Tot slot wordt de esthetische inspectie uitgevoerd. Dit is de laatste stap in het onderhoudsprotocol om ervoor te zorgen dat aan alle voorgeschreven kwaliteitscriteria van Cartier voldaan wordt.

  Batterij vervangen

  Het huis Cartier geeft als aanbeveling de batterij minstens elke 2 à 3 jaar te vervangen. De levensduur van uw batterij hangt uiteraard ook weer af van de intensiteit van het gebruik. Als u een Cartier heeft met meerdere functies (zeker bij herenhorloges) zal uw batterij minder lang meegaan. Ook de batterij van uw horloge vervangen wordt door onze erkende horlogemaker uitgevoerd. Dit proces bestaat uit de volgende stappen:

  • Het waterdicht testen van het horloge volgens model specificatie (3 ATM, 5 ATM of 10 ATM).
  • De achterkant wordt geopend.
  • Er worden verschillende controles uitgevoerd.
  • De batterij wordt vervangen.
  • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen.
  • Het waterdicht testen van het horloge volgens model specificatie (3 ATM, 5 ATM of 10 ATM).
  • De kast wordt gesloten.

  De kosten voor de batterij vervangen van uw Cartier horloge zijn €50, inclusief waterdichtheidstest, op het moment van schrijven. Kijk voor een actuele prijsindicatie hier. Mochten er onderdelen vervangen moeten worden, dan wordt u hier eerst over geïnformeerd met een specifieke prijsopgave. Hier kunt u vervolgens wel of geen akkoord op geven.

  Modern Cartier horloge roségoud met witte band en wijzerplaat met zwarte details op wijzerplaat. Liggend op wit blokje met Cartier logo.
  Cartier horloge met stalen kast, blauwe wijzerplaat en goudkleurige, stalen band op watten.

  Horlogeglas vervangen

  Het glas van uw Cartier dames- en heren horloge is van het hardste saffier glas gemaakt. Toch kan het wel eens gebeuren dat door een ongelukkige val het glas breekt. Onze uurwerkmaker kan het horlogeglas vervangen volgens de standaard van het huis Cartier. Hiervoor laat u het horloge achter in ons atelier. De horlogemaker zal een origineel horlogeglas voor u bestellen en deze monteren op uw Cartier horloge.

  Houdt u rekening met een reparatietijd tussen de 4 en 6 weken voor een horlogeglas vervangen voor een Cartier horloge. De reden hiervoor is dat wij Cartier horlogeglazen moeten bestellen en niet standaard op voorraad hebben. Hierin zijn wij afhankelijk van de leverancier en de levertijden van de post. Vervolgens moeten wij het glas monteren en de reparatie afhandelen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat deze reparatie een aantal weken in beslag neemt. Hier kunt u kijken voor een actuele prijsindicatie voor het horlogeglas vervangen van uw Cartier horloge.

  Cartier horloge ter reparatie opsturen naar Juwelier Jos

  Woont u niet vlakbij en wilt u liever uw horloge naar ons opsturen? Dat is geen probleem. Hier leest u alles over uw Cartier horloge ter reparatie opsturen naar Juwelier Jos.

  Reparatiekosten

  De kosten voor een volledige servicebeurt zijn liggen tussen €287 en €427 voor dames- en heren kwartshorloges en tussen €457 en €756 voor automatische dames- en heren horloges. Deze prijzen zijn geldig op het moment van schrijven. Voor een actuele prijsindicatie kijk hier.

  U betaalt vooraf €100 prijsopgave kosten om te bepalen wat er precies met uw horloge aan de hand is. Daarbij geeft u akkoord op het bedrag waarvan wij verwachten dat de servicebeurt voor uitgevoerd kan worden. De hoogte van dit akkoord bedrag is afhankelijk van uw type horloge. Valt de reparatie binnen het akkoord bedrag? Dan wordt het voor u uitgevoerd binnen de gestelde reparatietijd.

  Komt de horlogemaker problematiek tegen die niet valt onder de stadnaard servicebeurt? Dan ontvangt u via de e-mail een gespecificeerde prijsopgave van onze horlogemaker. U kunt dan zelf bepalen of u wel of niet akkoord gaat en uw horloge laat repareren.

  De onderzoekskosten gelden als aanbetaling voor de totale reparatiekosten als u akkoord gaat met de reparatie. Gaat u echter niet akkoord nadat u een prijsopgave heeft ontvangen van onze gecertificeerde horlogemaker? Dan worden deze kosten niet geretourneerd.

  Cartier gouden horloge ter reparatie bij Juwelier Jos brengen

  U kunt alle Cartier horloges bij ons langs brengen voor reparatie. Zo ook een Cartier gouden horloge. Veel oudere Cartier horloges zijn in geelgoud en daardoor ontzettend waardevol. U kunt er op rekenen dat uw horloge met zorg en aandacht gerepareerd wordt door onze vakkundige horlogemaker. Heeft u een vraag over uw gouden Cartier horloge? Dan kunt u een e-mail sturen naar jos@juwelierjos.nl of neem telefonisch contact met ons op via 0182-786 338.

  U heeft een investering gedaan en een bijzonder horloge aangeschaft. Na de aanschaf is het belangrijk om goed voor uw horloge te zorgen. Onze aanbevelingen:

  • Vermijd magnetische velden.
  • Draag geen armband aan dezelfde arm – de wrijving kan beschadigingen veroorzaken.
  • Draag het niet als u slaapt.
  • Draag het niet als u sport.
  • Vermijd extreme temperatuur- en vochtigheidsveranderingen.
  • Zorg dat het perfect om uw pols past. Dit geldt voor leder en staal.
  • Reinigen met een zachte droge doek. Dit geldt voor behuizing en band in geelgoud, staal, wit goud en rosé goud.
  • Als u het niet draagt, bergt u het dan op in zijn originele doos of een speciale horloge doos.

   

  Maak een afspraak bij Juwelier Jos voor
  reparatie/onderhoud van uw Cartier horloge

  Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

  Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

  Het merk Cartier

  Het merk, bekend om haar rode, met goud bezette, doosjes, was het allereerste sieradenmerk ter wereld. Het merk Cartier is in 1847 opgericht en bracht in 1904 het eerste werkende polshorloge uit. Vanaf 1914 werd het huis geïnspireerd door de dierenwereld en werd de panter symbool. De panter werd voor het eerst gebruikt in een horloge dat zo werd vormgegeven dat de stippen de vacht nabootsten. De panter kwam daarna voor op poeder- , sigaretten- en sieradendozen en andere producten en werd het symbool van de vrouw als object van verlangen. Een geliefd merk voor vele juweliers en vele beroemdheden zijn u al voor gegaan.

  Het huis staat voor uitzonderlijkheid, kwaliteit, elegantie, exclusiviteit en kennis. Cartier is vanaf het begin een pionier geweest in het ontwerpen en vervaardigen van horloges. Zelfs de eerste horloges van Cartier waren fel van kleur, geometrisch, hadden gestileerde vormen en werden verfraaid met diamanten of andere edelstenen.

  Juwelier Jos – Wie zijn we en waar staan we voor?

  Ambacht en vakmanschap staan hoog in het vaandel bij Juwelier Jos – dé juwelier van Gouda.

  Wij geven onze klanten directe service en persoonlijke hulp en doen dit al meer dan 40 jaar. Een van onze specialiteiten, naast horloge – en sieradenreparaties, is het ontwerpen en vervaardigen van gepersonaliseerde en unieke sieraden die gebaseerd zijn op het verhaal van de drager. Ons atelier is voorzien van de modernste apparatuur. Alle productie en reparaties van sieraden en horloges worden in ons atelier uitgevoerd.