0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Cartier horloge reparatie en onderhoud laat u uitvoeren door Juwelier Jos

Bent u op zoek naar een juwelier die voor u een Cartier reparatie kan uitvoeren? We zijn officieel erkend door Cartier en zijn gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van sieraden en horloges van het huis. Een perfecte reparatie en onderhoudsbeurt wordt door ons met de grootste precisie uitgevoerd.

Laat bij ons de batterij vervangen of het horlogeglas vernieuwen. Een onderhoudsbeurt waarbij het uurwerk grondig wordt gecontroleerd en vakkundig wordt afgesteld vuren wij uit volgens de strikte normen en regels die door Cartier zijn vastgesteld.
We accepteren alle modellen uit de collecties: Ballon Bleu, Clé de Cartier, Drive The Cartier, Panthére, Ronde Solo, Santos en Tank. We voeren reparaties uit op een automatisch uurwerk en verzorgen banden van leer en staal.

Op deze pagina vindt u informatie over hoe een horloge reparatie of onderhoudsbeurt precies werkt, wat de gemiddelde reparatiekosten zijn en hoe u uw horloge het best kan verzorgen. Mocht u uw horloge ter reparatie bij ons willen brengen, dan kunt u langskomen in ons atelier in Gouda of het ter reparatie opsturen naar ons.

Roségouden Cartier horloge op watten.
Zwart Cartier horloge met witte wijzerplaat en zwarte, leren band.

Waarom uw horloge repareren?

Net zoals bij een onderhoudsbeurt van uw auto is regelmatig onderhoud een must. De aanbeveling van het huis Cartier is dat u dit onderhoud minstens elke 5 jaar laat uitvoeren om zo de levensduur te optimaliseren. Dit geldt voor alle Cartier horloges, ook de gouden dames- en heren horloges van de verschillende collecties. Deze 5 jaar is een richtlijn. Heeft uw horloge meerdere functies en wordt het veelvuldig gedragen? Dan is het aan te raden vaker een onderhoud te laten uitvoeren door onze horlogemaker.

Cartier dameshorloges en horloges voor heren bevatten vele kleine mechanische en elektrische onderdelen en kostbare details. Het wordt veel gedragen en is daardoor onderhevig aan slijtage. Een regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het schoon blijft, de onderdelen geolied en de versleten onderdelen vervangen worden.

Hoe werkt een reparatie aan een Cartier?

We nemen uw horloge aan en onze gediplomeerde horlogemaker zal het analyseren en bepalen waar de problematiek ligt. Voor het maken van de analyse vragen we €75 onderzoekskosten. Deze rekent u af bij het afgeven in ons atelier en worden niet geretourneerd.

Voor de reparatie vragen wij standaard een akkoord tot een bedrag van €375. Als de reparatie binnen dit bedrag valt, wordt de reparatie automatisch uitgevoerd. Liggen de kosten toch boven dit bedrag? Dan krijgt u een gespecificeerde prijsopgave via de e-mail van onze horlogemaker met een kostenspecificatie. U kunt dan besluiten of u het wel of niet laat repareren.

Houdt u rekening met een gemiddelde reparatietijd van 4 tot 6 weken. De uiteindelijke reparatietijd is afhankelijk van de problematiek, eventuele onderdelen die besteld moeten worden, voorraden bij leveranciers en andere factoren. 

Wist u dat wij ook Bekijk hier ons volledige overzicht van horloge reparaties die wij kunnen uitvoeren voor vrijwel elk horlogemerk.

Cartier horloge heren of dames reparatie

Uw Cartier heren- en uw dameshorloge is bij ons in goede handen. Loopt het niet meer correct? Of bent u een zirkonia of een van de diamanten verloren? Wellicht is uw horlogeband aan vervanging toe? Heeft u een probleem met uw automatisch uurwerk?

Dit en meer kunnen wij voor u verzorgen. Kom langs in ons atelier of stuur uw Cartier horloge op ter reparatie. Of het nu bij ons in huis wordt gerepareerd of dat het opgestuurd wordt naar het huis Cartier, we verzorgen uw reparatie vakkundig en professioneel. Onze gediplomeerde horlogemaker heeft meer dan 25 jaar ervaring in het repareren van de verschillende merken.

  Klassiek Cartier horloge met stalen kast, witte wijzerplaat en een zwart, leren band.
  Roségouden Cartier horloge met witte wijzerplaat, zwarte romeinse cijfers en een blauwe secondewijzer.

  Welke stappen omvat het onderhoud?

  Een “complete service” van het huis Cartier wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw Cartier in goed werkende staat is en blijft. Dit onderhoud geldt natuurlijk niet alleen voor het dames polshorloge van Cartier maar uiteraard ook voor het heren horloge.

  De “complete service” wordt uitgevoerd door een deskundige horlogemaker en omvat de volgende stappen:

  • volledige demontage,

  • reiniging van de behuizing en de metalen armband (indien van toepassing),

  • opknappen van het uurwerk,

  • diverse controles en het opnieuw monteren.

  Bovenstaande punten zijn de basisstappen van het complete onderhoud. Als er onderdelen beschadigd zijn en vervangen moeten worden, komen de kosten voor deze onderdelen boven op de basiskosten van het onderhoud. De onderdelen die het meest aan slijtage onderhevig zijn de wijzerplaat, het kristal, de kroon en de metalen band. Uiteraard worden deze onderdelen pas vervangen en aan u gefactureerd na ontvangst van uw toestemming. Behalve de basisstappen bij een onderhoud worden volgende stappen toegevoegd.

  Controle van het bewegingsmechanisme

  Als eerste wordt bij elk model het bewegingsmechanisme gecontroleerd. Het kwaliteitsniveau en de betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel van het huis Cartier. Het bewegingsmechanisme zorgt ervoor dat uw Cartier goed loopt, dus het is van belang dit goed te controleren en te repareren waar nodig.

  Glans service

  Ten tweede ontvangt u een glans service. Deze service wordt als aanvulling aangeboden boven op het volledige onderhoud van uw Cartier. Hieronder vallen niet de gelakte of gerhodineerde horloges. Op deze horloges wordt alleen een reiniging uitgevoerd. Bij de glans service wordt namelijk een flinterdun laagje weggepolijst. Daarom komt niet elk model komt hiervoor in aanmerking.

  Waterdichtheidstest

  Vervolgens wordt de waterdichtheidstest uitgevoerd. De waterdichtheidstest van het huis Cartier is verzekerd door een systeem van pakkingen. Deze pakkingen worden grondig gecontroleerd en waar nodig vervangen. Zo wordt de waterbestendigheid van uw Cartier naar de eisen van elk model gewaarborgd.

  Esthetische inspectie

  Tot slot wordt de esthetische inspectie uitgevoerd. Dit is de laatste stap in het onderhoudsprotocol om ervoor te zorgen dat aan alle voorgeschreven kwaliteitscriteria van Cartier voldaan wordt.

  Batterij vervangen

  Het huis Cartier geeft als aanbeveling de batterij minstens elke 2 à 3 jaar te vervangen. De levensduur van uw batterij hangt uiteraard ook weer af van de intensiteit van het gebruik. Als u een Cartier heeft met meerdere functies (zeker bij herenhorloges) zal uw batterij minder lang meegaan. Ook de batterij van uw horloge vervangen wordt door onze erkende horlogemaker uitgevoerd. Dit proces bestaat uit de volgende stappen:

  • De achterkant wordt geopend

  • Er worden verschillende controles uitgevoerd

  • De batterij wordt vervangen

  • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen

  • De kast wordt gesloten

  De vervanging van de batterij is vanaf €45. Let wel: Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, worden pas na uw goedkeuring vervangen.

  Modern Cartier horloge roségoud met witte band en wijzerplaat met zwarte details op wijzerplaat. Liggend op wit blokje met Cartier logo.
  Cartier horloge met stalen kast, blauwe wijzerplaat en goudkleurige, stalen band op watten.

  Horlogeglas vervangen 

  Het glas van uw Cartier dames- en heren horloge is van het hardste saffier glas gemaakt. Toch kan het wel eens gebeuren dat door een ongelukkige val het glas breekt. Onze uurwerkmaker kan het horlogeglas vervangen volgens de standaard van het huis Cartier. Hiervoor laat u het horloge achter in ons atelier. De horlogemaker zal een origineel horlogeglas voor u bestellen en deze monteren op uw Cartier horloge.

  Reparatiekosten 

  De kosten voor een volledige service zijn vanaf €300,- voor dames- en heren kwartshorloges en €495,-  voor automatische dames- en heren horloges. U betaalt vooraf €75 prijsopgave kosten om te bepalen wat er precies aan de hand is. Daarna ontvangt u via de e-mail een gespecificeerde prijsopgave van onze horlogemaker. U kunt dan zelf bepalen of u wel of niet akkoord gaat en uw horloge laat repareren.

  Cartier gouden horloge ter reparatie bij Juwelier Jos brengen

  U kunt alle Cartier horloges bij ons langs brengen voor reparatie. Zo ook een Cartier gouden horloge. Veel oudere Cartier horloges zijn in geelgoud en daardoor ontzettend waardevol. U kunt er op rekenen dat uw horloge met zorg en aandacht gerepareerd wordt door onze vakkundige horlogemaker. Heeft u een vraag over uw gouden Cartier horloge? Dan kunt u een e-mail sturen naar jos@juwelierjos.nl of neem telefonisch contact met ons op via 0182-786 338.

  U heeft een investering gedaan en een bijzonder horloge aangeschaft. Na de aanschaf is het belangrijk om goed voor uw horloge te zorgen. Onze aanbevelingen:

  • Vermijd magnetische velden
  • Draag geen armband aan dezelfde arm – de wrijving kan beschadigingen veroorzaken
  • Draag het niet als u slaapt
  • Draag het niet als u sport
  • Vermijd extreme temperatuur- en vochtigheidsveranderingen
  • Zorg dat het perfect om uw pols past. Dit geldt voor leder en staal.
  • Reinigen met een zachte droge doek. Dit geldt voor behuizing en band in geelgoud, staal, wit goud en rosé goud.
  • Als u het niet draagt, bergt u het dan op in zijn originele doos of een speciale horloge doos.

   

  Maak een afspraak bij Juwelier Jos voor
  reparatie/onderhoud van uw Cartier horloge

  Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

  Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

  Het merk Cartier

  Het merk, bekend om haar rode, met goud bezette, doosjes, was het allereerste sieradenmerk ter wereld. Het merk Cartier is in 1847 opgericht en bracht in 1904 het eerste werkende polshorloge uit. Vanaf 1914 werd het huis geïnspireerd door de dierenwereld en werd de panter symbool. De panter werd voor het eerst gebruikt in een horloge dat zo werd vormgegeven dat de stippen de vacht nabootsten. De panter kwam daarna voor op poeder- , sigaretten- en sieradendozen en andere producten en werd het symbool van de vrouw als object van verlangen. Een geliefd merk voor vele juweliers en vele beroemdheden zijn u al voor gegaan.

  Het huis staat voor uitzonderlijkheid, kwaliteit, elegantie, exclusiviteit en kennis. Cartier is vanaf het begin een pionier geweest in het ontwerpen en vervaardigen van horloges. Zelfs de eerste horloges van Cartier waren fel van kleur, geometrisch, hadden gestileerde vormen en werden verfraaid met diamanten of andere edelstenen.

  Juwelier Jos – Wie zijn we en waar staan we voor?

  Ambacht en vakmanschap staan hoog in het vaandel bij Juwelier Jos – dé juwelier van Gouda.

  Wij geven onze klanten directe service en persoonlijke hulp en doen dit al meer dan 40 jaar. Een van onze specialiteiten, naast horloge – en sieradenreparaties, is het ontwerpen en vervaardigen van gepersonaliseerde en unieke sieraden die gebaseerd zijn op het verhaal van de drager. Ons atelier is voorzien van de modernste apparatuur. Alle productie en reparaties van sieraden en horloges worden in ons atelier uitgevoerd.