0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van

Rado horloges

Zoals elk precisie-instrument moeten ook uurwerken regelmatig worden onderhouden om een perfecte werking te garanderen. Een indicatie voor het onderhoud van het uurwerk van uw Rado horloge is ongeveer vijf tot zeven jaar. Het interval tussen twee onderhoudsbeurten is afhankelijk van het horlogemodel, het klimaat, de mate van zorg die de eigenaar het horloge geeft en uw draaggewoonten.

Rado horloges zijn waterbestendig tot minimaal 3 bar (30 meter). We adviseren u voorzichtig te zijn met uw Rado in en rond het water, tenzij het horloge waterbestendig is tot een druk van minimaal 10 bar (100 meter) of gecertificeerd is als duikershorloge.  Als de kroon open staat, als een drukker wordt gebruikt, of als u de aanbevolen druk overschrijdt door in het water te springen of te duiken, kan uw horloge beschadigd raken. Het is ook belangrijk te weten dat waterbestendigheid geen permanente toestand is. Uw horloge moet minstens om de 12 maanden worden gecontroleerd bij een erkend Rado Servicecentrum. Juwelier Jos is officieel erkend als servicepunt van Rado horloges. 

Rosegouden keramieken Rado horloge met witte wijzerplaat, rosegouden stalen band met witte keramieken schakels, schuin liggend op zalmkleurige ondergrond.
Wit keramieken Rado horloge met zichtbaar uurwerk als wijzerplaat, liggend op witte steen.

Het onderhoud en reparatie van Rado horloges

Bij een onderhoudsbeurt volgen onze uurwerkmakers het protocol dat door Rado is voorgeschreven. Dit omvat:
Inspectie:
Het uurwerk wordt volledig geïnspecteerd op slijtage, beschadigingen of defecten.
Reiniging:
Het horloge wordt volledig gedemonteerd en schoongemaakt. Na de reiniging worden de onderdelen geolied met de juiste smeermiddelen en oliën en teruggeplaatst.
Assemblage:
Na vervanging of reparatie van de onderdelen wordt het weer in elkaar gezet.
Kalibratie:
Het wordt opnieuw gekalibreerd zodat het nauwkeurig de tijd weergeeft.
Eindinspectie:
Het horloge wordt onderworpen aan de door Rado voorgeschreven kwaliteitscontrole om te zorgen dat alles naar behoren functioneert.

Horlogemaker bekijkt uurwerk van Rado horloge met loep en handschoenen aan om te bepalen wat er vervangen moet worden.
Zwart stalen Rado horloge met zwarte wijzerplaat, zwarte stalen band op zwarte kiezels en blauwe vage achtergrond.

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Rado horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor uw Rado zijn vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 149 voor een kwarts uurwerk.

Als u uw Rado bij ons achterlaat voor de servicebeurt, zullen we u een voorlopige prijsindicatie geven. Zouden de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave toesturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Het merk Rado

Het begon allemaal in 1917 toen de broers Ernst en Werner Schlup in hun atelier in Lengnau, Zwitserland begonnen als horlogemakers onder de naam Schlup & Co. Hun enorme energie en het inzicht om nieuwe mogelijkheden te zoeken en te vinden gaven de broers een vliegende start in de horlogewereld.

“If we can imagine it, we can make it. And if we can make it, we will!”
(“Als we het kunnen bedenken, kunnen we het maken. En als we kunnen maken, doen we het!”)

Deze slogan werd het leidende motto in de ontwikkeling van de Rado Green Horse die in 1957 werd gelanceerd. Rado is een woord uit het Esperanto dat “wiel” betekent. 

In 1962 kwam Rado met het eerste krasvrije horloge. Het was gemaakt met een zeer resistent hard metaal, toen een nieuwe technische innovatie. In hetzelfde jaar kwam ook de Captain Cook op de markt, speciaal gericht op artsen, ingenieurs, atleten, duikers en coureurs. Het draaiende ankertje in de wijzerplaat gaf aan wanneer het horloge een servicebeurt nodig had.

De horlogelijnen die in de jaren daarna kwamen, kunnen beschreven worden met woorden als vooruitlopend, hedendaags, duurzaam, futuristisch en state of the art technologie. Hoogwaardige materialen en nieuwe vormen werden synoniem met het Zwitserse horlogemerk Rado.

Na de Rado Integral in 1982 – het eerste horloge in de wereld met de band, kroon en kast gemaakt van high-tech materiaal – werd in 2002 de Rado V10K gelanceerd. Dit model werd opgenomen in het Guinness Book of Records als het hardste horloge ter wereld. 

De Rado horloges zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals hightech keramiek en titanium. Rado biedt verdere modellen aan zoals onder andere de Rado Centrix, Rado True, Rado Diamaster, Rado Centrix en Rado Ceramica. De Rado horloges zijn er voor zowel dames als heren. 

Grote merken worden vaak verbonden met sportevenementen en Rado is vast verbonden met de tenniswereld. Rado is de tijdwaarnemer bij vele tennisevenementen en ze hebben tevens een YoungStars programma opgezet voor tennisspelers die nieuw zijn in het circuit.

Wit keramieken Rado horloge met zichtbaar uurwerk als wijzerplaat, schuin liggend op grijze trap.

De vervanging van de batterij in Rado horloges

Bij normaal gebruik gaat de batterij van een Rado zo’n 30 maanden mee. Dit hangt af van het model en de verschillende functies en hoe vaak u deze gebruikt. 

Als de batterij leeg is raden we u ten zeerste aan uw horloge naar een erkend Rado Servicecentrum te brengen. Tijdens het vervangen van de batterij wordt ook de waterbestendigheid getest.

De vervanging van de batterij is vanaf € 75.
Let wel:
Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, zullen apart worden berekend en pas na uw goedkeuring vervangen.

De vervanging van het glas van Rado horloges

Als het glas van uw Rado kapot is, kan dit vervangen worden. Dit moet gedaan worden door een ervaren uurwerkmaker. Rado gebruikt speciale soorten glas, zoals krasbestendig saffierglas, en het vervangen ervan moet volgens de standaard van Rado vervangen en gesealed worden. Daarna zal weer een waterdichtheidstest uitgevoerd worden.

Stalen Rado horloge met blauwe wijzerplaat, deel van uurwerk zichtbaar en blauw keramieken en stalen band op bergachtige blauwe vage achtergrond.
Zwart keramieken Rado horloge met zichtbaar uurwerk als wijzerplaat, liggend schuin op zwarte steen.

Hoe verzorg ik mijn Rado horloge het best en wat moet ik vermijden?

Vermijd u:

Stoten, schokken en vallen die het horloge van binnen of van buiten kunnen beschadigen. Vermijd contact met voorwerpen of materialen zoals nagelvijlen, graniet of zand. Deze bevatten deeltjes die krassen kunnen maken op roestvrij staal en zelfs op sommige van de hardste Rado-materialen.

Bewaar uw Rado op de juiste manier:

Bewaar het horloge in een droge, stofvrije omgeving en berg het op in een horlogebox of een kast met een zachte voering om het tegen krassen en beschadigingen te beschermen.

Houdt uw Rado horloge schoon:

Maak het horloge regelmatig schoon met zeepwater en een zachte doek. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen. Deze zijn agressief en kunnen uw horloge beschadigen. 

Zorg voor regelmatig onderhoud:

Laat het horloge om de vier tot zeven jaar onderhouden door een professionele horlogemaker of een geautoriseerd Rado servicecentrum.

Kom langs voor reparatie of onderhoud van uw Rado horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Voor uitstekende service van uw Rado horloge bent u bij Juwelier Jos aan het juiste adres!

Onze passie voor het vak, vaste hand en geduld zijn de basis van ons werk. We bieden directe service, persoonlijke begeleiding, kwaliteit en hebben ruim 40 jaar ervaring. Onze uurwerkmakers zijn ervaren vakmensen die met precisie zorgen dat uw horloge optimaal blijft functioneren. We staan bekend om ons vakmanschap en bieden de hoogste kwaliteit bij het onderhoud en reparatie van horloges. Bij Juwelier Jos bent u verzekerd van de beste zorg voor uw horloge.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kiest u ook voor een Rado horloge? Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Tijdens onze openingstijden bent u van harte welkom in de winkel in Gouda. 
Wilt u graag wat langer met een van onze medewerkers praten, dan vragen wij u om een afspraak te maken. Klik hier om een afspraak te maken. Een kopje koffie of thee staat dan voor u klaar.