0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Baume & Mercier reparatie?
Laat uw horloge door Juwelier Jos repareren

Reparatie en onderhoud van uw Baume & Mercier horloge

Als u een Baume & Mercier krijgt of koopt is dit een bijzonder moment. Het is een tijdloos accessoire voor zowel mannen als vrouwen, dat vele jaren, zo niet generaties mee zal gaan, en bij elke outfit gedragen kan worden. Een horloge van Baume & Mercier is niet zomaar een horloge maar een investering in kwaliteit en vakmanschap. 

Uiteraard wilt u goed voor uw horloge zorgen en in dit artikel zullen we u veel informatie geven over het merk en het onderhoud ervan. 

Het merk raadt aan elke 3-5 jaar een complete servicebeurt te laten doen (dit zijn 5-7 jaar voor de Baumatic modellen). De tijden tussen de onderhoudsbeurten kunnen variëren afhankelijk van hoe vaak u uw horloge en de functies gebruikt. 

Stalen Baume & Marcier horloge met zwarte wijzerplaat en stalen schakelband.
Stalen Baume & Marcier horloge met zwarte wijzerplaat en stalen schakelband om pols van man.

Het onderhoud en reparatie van uw Baume & Mercier horloge

Het merk biedt verschillende onderhoudsbeurten aan: een volledige servicebeurt, een dichtheidstest, restauratie van vintage horloges en de vervanging van de batterij.

De servicebeurt omvat de volgende aspecten:

 • Demontage van het horloge
 • Revisie van het uurwerk:
  Demontage, reiniging, vervanging van versleten onderdelen, montage en smering.
 • Polijsten van de kast (en de metalen armband) voor stalen of geel/rood gouden horloges.
 • Ultrasone reiniging van de kast en de metalen horlogeband
 • Montage van de kast met nieuwe pakkingen
 • Vervanging van andere onderdelen indien nodig of op verzoek van de klant:
 • Stalen schroeven, chronograafwijzers (inbegrepen in de service)
 • Andere wijzers, kristal, kroon, drukkers, wijzerplaten… (afzonderlijk te factureren)
 • Montage van het uurwerk en horloge
 • Laatste technische en esthetische controles
Stalen Baume & Marcier horloge met blauwe wijzerplaat en stalen schakelband om pols van man.
Stalen Baume & Marcier horloge met grijze wijzerplaat en grijze lunette en stalen schakelband met grijze details.

Aangezien de waterbestendigheid van uw horloge niet permanent gegarandeerd is, moet dit regelmatig gecontroleerd worden (ideaal gezien een maal per jaar). De pakkingen kunnen namelijk door het veelvuldig gebruik van het horloge en de kroon slijten. 

De revisie van de waterdichtheid van het horloge omvat volgende stappen: 

 • Demontage van de kast
 • Ultrasone reiniging van de kast en de metalen armband
 • Montage van de kast met nieuwe pakkingen
 • Vervanging van de batterij bij kwartsmodellen
 • Vervanging van andere onderdelen indien nodig of op verzoek van de klant: kristal, kroon, drukkers… (afzonderlijk te factureren)
 • Laatste technische en esthetische controles

Restauratie service

Horloges hebben vaak een sentimentele waarde. Het kan een horloge zijn dat van vader op zoon is doorgegeven of door een bijzonder persoon gegeven is. Na vele jaren trouwe dienst kan het zijn dat een onderhoudsbeurt niet meer voldoende is,  maar dat het horloge gerestaureerd moet worden. 

Het onderhoud van een vintage horloge is delicater en omdat de vaardigheden die nodig zijn om oudere modellen te restaureren verre van algemeen zijn, moeten deze horloges meestal naar het atelier van Baume & Mercier in Zwitserland worden gestuurd, waar ze de exclusieve aandacht krijgen van gespecialiseerde horlogemakers.

Het huis biedt 12 maanden garantie op het vakmanschap en de vervangen onderdelen tijdens de restauratie.

Alle onderdelen van Baume & Marcier horloge naast elkaar uitgestald op een blauwe doorzichtige plaat.

Batterij vervangen in Baume & Mercier horloges

Het kan zijn dat de batterij van uw horloge leeg is, maar dat een servicebeurt nog niet nodig is. Over het algemeen zal de batterij elke 3-6 jaar vervangen moeten worden. De looptijd van de batterij is weer afhankelijk van het aantal functies dat uw horloge heeft en hoe vaak u deze gebruikt. 

Dit gaat als volgt in zijn werk:

 • Het openen van de achterkant van de kast
 • Vervangen van de batterij
 • Vervangen van de pakkingen van de achterkant van de kast en het scharnier van de kroon
 • Sluiten van de achterkant van de kast
 • Laatste technische en esthetische controles

De kosten van vervanging van de batterij zijn vanaf €75.

Het glas verangen van Baume & Mercier horloges

In het geval dat het saffierglas van uw horloge gekrast, gebarsten of beschadigd is, kan het vervangen worden. Zeker bij een breuk van het glas, zou dit veel interne schade kunnen veroorzaken. 

Het vervangen van het glas van uw horloge vereist een hoge mate van precisie en de juiste gereedschappen. Het is daarom aan te raden om dit te laten doen door een ervaren uurwerkmaker. 

Nadat het glas is vervangen, zal, afhankelijk van het model, uw horloge ook een waterdichtheidstest ondergaan.

Wat zijn de kosten voor onderhoud van mijn Baume & Mercier horloge?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor uw horloge zijn vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 149 voor een kwarts uurwerk.

Het is mogelijk dat de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden. Dit wordt pas zichtbaar als het horloge open is. Als dit het geval is, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave sturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Stalen Baume & Marcier horloge met blauwe wijzerplaat en stalen schakelband om pols van man.
Stalen Baume & Marcier horloge met parelmoet wijzerplaat, roségouden details en stalen schakelband.

Hoe verzorg ik mijn horloge het best en wat moet ik vermijden?

Een horloge blijft een delicaat voorwerp dat verzorging nodig heeft. Zoals ook bij andere horloges is het belangrijk op te passen met water (let u goed op de waterdichtheid die is aangegeven op de achterdeksel), met chemicaliën zoals parfum en magnetische velden. 

Regelmatig een servicebeurt uit te laten voeren door een professionele uurwerkmaker is net zo belangrijk als de apk van uw auto. Het is ook belangrijk om uw horloge regelmatig te dragen. Het dragen van uw horloge is goed voor de smering in het uurwerk en het behoud van de nauwkeurigheid. 

Het merk Baume & Mercier

“Accept only perfection. Only manufacture watches of the highest quality”
(Accepteer alleen perfectie. Vervaardig alleen horloges van de hoogste kwaliteit) 

De lange geschiedenis van Baume & Mercier begon al in 1830 toen het bedrijf werd opgericht. Deze slogan heeft ze al die tijd begeleid. 

Al in de 19e eeuw had Baume Brothers (gebroeders Baume), zoals ze toentertijd nog heetten, al een stevige plaats verworven op de internationale markt en het hele Britse Rijk. In 1982 wonnen de gebroeders Baume (Louis Victor en Pierre Joseph) zelfs een prijs voor hun zakhorloge met een tourbillon-uurwerk. Het uurwerk was zo nauwkeurig dat het 10 jaar duurde voordat dit record werd gebroken. 

In 1918 begon William Baume de samenwerking met Paul Mercier. Binnen de kortste tijd waren ze een van de meest actieve spelers op de markt van polshorloges. Aan het eind van de jaren 40 speelden ze in op de emancipatie van de vrouw en introduceerden een van hun grootste successen: de Marquise. Geen kleinere versie van een mannenmodel maar echt een horloge voor de vrouw. 

In de tijd daarna ontwikkelde het huis B&M vele modellen in verschillende collecties voor mannen en vrouwen – De collectie bestaat uit onder andere de modellen Clifton, Hampton, Riviera of Classima. 

De uurwerken staan inmiddels bekend als tijdloos en om haar elegantie, perfectie. 

Kom langs voor reparatie van uw Baume & Mercier horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos hechten we veel waarde aan persoonlijke begeleiding, directe service, vakmanschap en kwaliteit.  Onze ervaren uurwerkmakers zullen uw horloge dan ook met de grootste zorg behandelen en bieden een uitgebreid scala aan reparatiediensten aan.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de collectie van Baume & Mercier? Of weet u al of u een Riviera, Hampton of Clifton model kiest?  

U bent van harte welkom in onze winkel, waar gastvrijheid voorop staat en we u graag ontvangen met een kopje koffie of thee.

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken.