0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van
Casio horloges

Onderhoud en reparatie van Casio horloges

Gefeliciteerd met de aankoop van uw Casio horloge! 

Casio horloges voor dames en heren zijn stoer, elegant en duurzaam. Ondanks dat Casio horloges erg duurzaam zijn is het belangrijk om in regelmatige afstanden een waterdichtheidstest, een onderhoudsbeurt of een batterijvervanging te laten doen door uw Juwelier. U kunt hiervoor terecht in onze winkel in Gouda. U kunt eventueel ook uw horloge ter reparatie naar ons opsturen.

Het merk Casio

Het merk Casio is in 1946 in Tokio opgericht door Tadao Kashio, één van 4 broers uit de Kashio familie. Tadao had nog 3 broers die uiteindelijk allemaal in dezelfde business kwamen te werken. Een van de eerste uitvindingen was de Yubiwa pijp, een sigarettenhouder op een ring waarmee men de sigaret tot de laatste gram tabak kon roken. De winsten van deze uitvinding werden gebruikt om de eerste Casio rekenmachines te ontwikkelen.

Casio werd bekend voor haar rekenmachines, keyboards, TV´s in zakformaat, databanken, bloeddruk monitors, pagers, PDAs, digitale camera’s, radio’s, printers, tablets, elektronische woordenboeken en mobiele telefoons. Pas in latere jaren werden horloges een deel van het assortiment van Casio. 

In de loop van de jaren werden de Casio horloges steeds innovatiever. Zo werd in 1978 een horloge op de markt gebracht met een LCD door Casio zelf geproduceerd en in hetzelfde jaar werd voor het eerst een polshorloge met een plastic kast op de markt geïntroduceerd.

Inmiddels zijn er Casio horloges met en zonder stopwatch, met of zonder kompas, sport uitvoeringen en met of zonder backlight. 

Casio G shock

De horloges kregen steeds meer functies en in 1989 werd een horloge uitgebracht dat het weer kon voorspellen. Het G-Shock polshorloge was enorm populair en later werd in de jaren 90 een damesmodel geïntroduceerd – de Baby-G shock. Kort voor de eeuwwisseling werd hun eerste GPS horloge gelanceerd. 

De ontwikkelingen hielden daarmee niet op. Er kwamen horloges die op zonne-energie liepen en verdere modellen in de G-serie. De G-shock lijn had tegen eind 2009 een totaal van 50 miljoen exemplaren verkocht. In de laatste 10 jaar is de G-serie nog verder ontwikkeld met GPS en tijdsignaal en een smart Watch met Android.

Omega horloge heren laten repareren zoals deze Omega Seamaster zilver met zwarte wijzerplaat en leren band
Omega horloge laten polijsten bij Juwelier Jos zodat deze weer krasvrij wordt.

De stappen van een servicebeurt van Casio horloges: 

Een servicebeurt uitgevoerd naar de voorschriften van Casio en omvat de volgende stappen: 

 • Demonteren van de kast.
 • Schoonmaken van het uurwerk.
 • Vervanging van versleten onderdelen.
 • Montage en smering van het uurwerk.
 • Afstellen van het uurwerk en controleren.
 • Reiniging en renovatie van de kast en band.
 • Montage van de behuizing en vernieuwing van de afdichting.
 • Volledige kwaliteitscontrole.

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Casio horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor Casio horloges liggen tussen de €59 en de €550. Dit lijkt een erg groot verschil maar hangt volledig af van het model van uw horloge. Een quartz horloge is goedkoper qua reparatie van een mechanisch horloge met veel functies. 

Als u uw horloge bij ons achterlaat voor de servicebeurt, zullen we u een voorlopige prijsindicatie geven. Wij vragen uw akkoord tot een bepaald bedrag afhankelijk van het type en model horloge dat u heeft. Om exact te bepalen wat er aan uw horloge gerepareerd moet worden, vragen wij u om vooraf onderzoekskosten a €15 te voldoen. Voor dit bedrag onderzoekt de horlogemaker uw horloge. Het is mogelijk dat de kosten hoger uitvallen omdat er bijvoorbeeld onderdelen vervangen moeten worden. Als dit het geval is, zullen we u eerst een prijsopgave sturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren. U heeft dan natuurlijk ook de mogelijkheid om af te zien van de reparatie. In dat geval worden de onderzoekskosten niet geretourneerd. Gaat u wel akkoord? Dan gelden de onderzoekskosten als aanbetaling op het totaalbedrag.

Casio batterij vervangen

Sommige modellen van Casio horloges hebben een “Tough Battery 10″/”Long Life Battery”. Bij normaal gebruik zou de batterij zo’n 10 jaar meegaan. Trekt u echter hiervan af, de test periode in de fabriek, de transporttijd naar het verkooppunt en de tijd totdat het horloge verkocht is. Ondanks dat een batterij lang mee kan gaan, betekent dit niet dat u tussentijds geen onderhoud moet laten uitvoeren.

In de meeste gevallen is een Casio batterij vervangen relatief eenvoudig en kan vrijwel onmiddellijk gedaan worden als u uw Casio horloge naar onze winkel in Gouda brengt. 

Mocht u besluiten om zelf de batterij te vervangen, houdt u er dan wel rekening mee dat voor vele horlogemerken de garantie vervalt als u zelf probeert uw horloge te openen. Bovendien zijn vele van de Casio horloges waterdicht gemaakt door het gebruik van rubberen O-ringen. 

Het is daarom zeker aan te bevelen dat u de Casio batterij vervangen laat uitvoeren door een ervaren uurwerkmaker. Hij zal er tevens voor zorgen dat uw horloge weer waterdicht is. 

De kosten voor het vervangen van de Casio batterij liggen tussen €10 en €25 (de prijs hangt af van of u ook een waterdichtheidstest wilt laten uitvoeren en zo ja, tot hoeveel ATM. Afhankelijk van de werkdruk van onze uurwerkmaker zal de batterij direct geplaatst worden of u kunt uw horloge de volgende dag ophalen.

Uw Casio horloge ter reparatie opsturen

U kunt uw Casio horloge in ons atelier afgeven, maar u kunt er ook voor kiezen om uw Casio horloge ter reparatie op te sturen naar ons. Wilt u weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Op deze pagina leest u alles over het opsturen van uw horloge ter reparatie.

Batterij vervangen van Casio uurwerk, los uurwerk met 3 batterijen ernaast op witte ondergrond.
Verschillende stalen en bicolor horlogebanden voor Casio horloges op licht grijze ondergrond.

Band verstellen bij Casio horloges

Een Casio horlogeband maakt de look van uw uurwerk af. Er zijn banden verkrijgbaar uit kunststof, textiel en roestvrij staal. Afhankelijk van het materiaal en het model zullen de prijzen tussen de €10 en €100 liggen, op het moment van schrijven. Voor een definitieve prijs kunt u langskomen in onze Edelsmederij en een keuze maken uit onze voorraad horlogeband of een specifieke band laten bestellen.

Een horloge wordt veel gedragen en hoewel Casio horloges zeker wel een stootje kunnen verdragen kan het zijn dat het Casio bandje verstellen nodig is. U kunt kiezen uit kunststof bandjes in diverse kleuren, textiele bandjes, leren banden en roestvrijstalen bandjes. U kunt besluiten zelf uw Casio bandje te verstellen en met de code op de achterkant van uw Casio horloge kunt u de juiste band bestellen. 

Heeft u niet het juiste gereedschap in huis om een Casio bandje te verstellen, dan brengt u uw Casio horloge naar ons atelier in Gouda. We zullen proberen u zo snel mogelijk te helpen.

Waterdichtheid

Van de waterresistente modellen is het belangrijk de rubberen O-ringen elke twee à drie jaar te laten vervangen om de waterdichtheid van het horloge te garanderen.

Hoe wordt de waterdichtheid gemeten en wat kan ik met mijn Casio horloge doen?

De waterdichtheid wordt gemeten door middel van ATM/BAR.

 • Als er geen indicatie van ATM/Bar op uw Casio is aangegeven, of er staat 3 BAR op uw achterdeksel, kunt uw handen wassen en in de regen lopen, zonder risico voor uw horloge.
 • Bij 5 BAR is het mogelijk uw horloge bij het zwemmen te dragen.
 • Bij 10 en 20 BAR kunt u zowel zwemmen als windsurfen en diving beoefenen.

Om zeker te zijn is het altijd aan te raden de gebruiksaanwijzing van uw Casio goed door te lezen of het na te vragen bij de verkoper. 

De tijd instellen bij Casio horloges

Als u uw Casio horloge koopt zult u de verkorte handleiding van uw horloge in de verpakking aantreffen. Een uitgebreide handleiding kunt u van het internet laden. 

U zult beginnen met het instellen van de tijd. Een Casio horloge heeft links en rechts van de kast verschillende knoppen en bij het indrukken van een of meerdere knoppen tegelijkertijd kunt u de horlogetijd, eventueel de wereldtijd functie en andere functies instellen- afhankelijk van het model dat u heeft aangeschaft.

Wilt u dit liever niet zelf doen, dan stellen we uw Casio horloge tijd graag voor u in

In het geval dat uw uurwerk niet meer goed functioneert, bijvoorbeeld door een ongelukje of door ouderdom van uw Casio horloge, kan onze uurwerkmaker het Casio uurwerk compleet vervangen. Mocht dit nodig zijn, dan zullen we u altijd van tevoren een prijsopgave doen, en zullen we het uurwerk na uw toestemming pas vervangen.

Hoe verzorg ik mijn Casio horloge het best en wat moet ik vermijden?

U draagt uw horloge op de huid, net als een kledingstuk. Om uw horloge in goede conditie te houden is het belangrijk het regelmatig te reinigen met een zachte doek. Zo blijft het vrij van vuil, zweet, water en andere vreemde stoffen.

Als uw horloge is blootgesteld aan zeewater of modder, spoel het dan af met schoon zoet water.

Bij een horloge met een metalen band of harsband met metalen onderdelen gebruikt u een zachte tandenborstel of een soortgelijk hulpmiddel om de band te schrobben met een zwakke oplossing van water en een mild neutraal schoonmaakmiddel of met zeepwater. Spoel vervolgens af met water om al het resterende schoonmaakmiddel te verwijderen en veeg het vervolgens droog met een zachte absorberende doek. Als u het bandje wast, wikkel de horlogekast dan in keukenplastic zodat het niet in contact komt met het wasmiddel of de zeep.

Verwijder water en zweet van een leren band door het af te nemen met een zachte doek.

Het niet bedienen van een horloge kroon, knoppen of draaibare ring (bezel) kan leiden tot latere problemen met de werking ervan. Draai regelmatig aan de kroon en draaibare ring en druk op knoppen om een goede werking te behouden.

Omega Seamaster, een bijzonder horloge met geelgouden kast, beige wijzerplaat en bruin leren band.

Casio horloge glas vervangen

Een Casio horloge glas vervangen wordt het beste gedaan door een erkende uurwerkmaker zoals Juwelier Jos. Afhankelijk van het model van uw Casio horloge kan onze uurwerkmaker beoordelen of alleen het glas vervangen kan worden of dat het hele uurwerk vervangen moet worden. 

Na de beoordeling van uw horloge zal onze uurwerkmaker u laten weten of vervanging mogelijk is, wat de kosten hiervoor zullen zijn en hoe lang de levertijd van het glas of uurwerk is. Pas na toestemming van u zal het glas of uurwerk besteld worden en zal de reparatie van uw horloge plaatsvinden.

Uurwerkmaker stelt kroon en stift van Casio horloge met witte handschoenen aan met rode achtergrond.
Stalen Casio horloge GM-2100CB-1A Ananloof en digitaal met 8hoekige kast, stoffen band en zwarte wijzerplaat met witte wijzers detailfoto van wijzerplaat.

Juwelier Jos

Juwelier Jos staat al 40 jaar voor klantgerichtheid, directe service, persoonlijke hulp, vakmanschap en ambacht. 

Ondersteund door een team van professionele medewerkers en een atelier met state-of-the-art apparatuur worden reparaties van horloges en sieraden in ons eigen atelier uitgevoerd. 

Daarnaast is het ontwerpen van memoriesieraden in samenwerking met de klant een jarenlange passie van Juwelier Jos. Het verhaal achter een sieraad is net zo belangrijk als het sieraad zelf.

Maak een afspraak voor reparatie/onderhoud van uw Casio horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.