0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horloge waterdicht maken

Doucht u met uw horloge om? Of wilt u uw horloge om houden tijdens het zwemmen? Dan is het belangrijk dat uw horloge waterdicht is, zodat deze niet beschadigd of roest van binnen.

We leggen u graag uit hoe we horloges waterdicht maken. Wilt u graag weten of uw horloge nog waterdicht is? Laat dan een waterdichtheidstest voor uw horloge uitvoeren. Voor elke horloge reparatie omtrent waterdichtheid en meer kunt u bij ons terecht. Onze gediplomeerde horlogemaker heeft meer dan 25 jaar ervaring in het uitvoeren en verzorgen van horloge reparaties.

Hoe blijft een horloge waterdicht?

Om uw horloge waterdicht te houden, zitten er diverse pakkingen of O-ringen (meestal van rubber) in uw horloge. Deze pakkingen zitten bij de deksel, het glas, de kroon en de poussoirs (drukknopjes).

Door het gebruik van uw horloge en door bijvoorbeeld temperatuurschommelingen kan de kwaliteit van deze pakkingen minder worden en kan het zijn dat er vocht in uw horloge komt.
Daardoor zou het horloge kunnen gaan beschadigen of roesten. Om de levensduur van uw horloge te verlengen is het belangrijk dat deze pakkingen regelmatig worden vervangen.

Hoe komt het dat mijn horloge niet meer waterdicht is?

Als er condens of waterdruppels onder het glas van uw horloge zitten, kan het zijn dat uw horloge niet meer waterdicht is. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

  • De O-ring in uw horloge is versleten.
  • Uw horloge heeft een stoot of harde tik gehad. Als een horloge stoot of een tik krijgt kan er een lek onstaan waardoor deze niet meer waterdicht is.
  • U bent te diep onder water gegaan met uw horloge waardoor de druk te hoog is geworden en er een lek is ontstaan. Houdt daarom goed in de gaten tot welke diepte uw horloge waterdicht is. Op de achterplaat van uw horloge staat of het horloge waterdicht is en zo ja, tot hoeveel ATM. 5 ATM houdt in dat uw horloge tot 50 meter diep waterdicht is. Horloges die tot 10 ATM waterdicht zijn, kunnen zelfs tot 100 meter diep gedragen worden zonder dat de waterdichtheid aangetast wordt.

Horloge waterdicht maken

Is uw horloge niet meer waterdicht maar wilt u deze wel weer waterdicht hebben? Dit kan onze gespecialiseerde uurwerkmaker Peter voor u doen.

Bij het waterdicht maken van een horloge wordt een nieuwe O-ring (pakking) in het horloge geplaatst en meestal direct de batterij vervangen. Vervolgens wordt het gehele horloge compleet gereinigd met elektronische apparatuur. Daarna wordt het horloge met behulp van een vacuüm apparaat waterdicht gemaakt. Tot slot wordt de waterdichtheidstest uitgevoerd, om te garanderen dat het horloge weer waterdicht is.

Wat zijn de kosten van horloge waterdicht maken?

De kosten voor dit het waterdicht maken van een horloge verschillen per merk. Onze horlogemaker Peter zal u van te voren een prijsopgave geven waar u wel of geen akkoord op kunt geven.

Tijdsduur horloge waterdicht maken

Het volledig waterdicht maken van uw horloge duurt gemiddeld tussen de 3 a 5 weken.

Horloge waterdicht testen

Als we de batterij in uw horloge vervangen, vragen we u altijd of u het horloge weer waterdicht wilt hebben. We testen het horloge dan voordat we het open maken door het onder druk te zetten. Hier leest u meer over het testen van een horloge op waterdichtheid.

Tips van Juwelier Jos:

  • Wees voorzichtig met temperatuurwisselingen, bijvoorbeeld van de koude zee naar de warme douche.
  • Wees voorzichtig met uw horloge en zuren zoals chloor, zweet, zout of heet water.
  • Houdt uw horloge goed schoon. Huidsmeer kan ervoor zorgen dat uw horloge vies wordt. Zeker als u met uw horloge doucht en deze niet af doet, kan uw horloge vaak erg vies worden. Reinig daarom uw band en de achterplaat van uw horloge regelmatig met een wattenstaafje en wat lauw water.
  • Gebruik uw horloge regelmatig zodat deze niet stil valt.
  • Kijk ook eens welke reparaties aan uw horloge we nog meer kunnen uitvoeren.

Maak een afspraak en laat uw horloge waterdicht maken

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.