• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Wijzers horloge stellen

Wanneer de wijzers van uw horloge niet goed lopen of niet goed doorlopen, moeten de wijzers worden gesteld. U kunt dit zelf doen, we leggen u hieronder uit hoe. Mocht het niet lukken, dan kunt u ook bij ons langskomen. Mocht één van uw wijzers los zitten, kom ook dan langs. Alleen een gecertificeerde horlogemaker kan dit namelijk voor u vast zetten.

Analoog horloge stellen

Bij een analoog horloge kan men zelf de tijd en eventueel ook de datum instellen. U kunt dit doen door de kroon uit te trekken. Er zijn kronen die u meteen kunt uittrekken, er zijn ook kronen die vastgedraaid zitten. Om tijd of datum in te stellen moet u eerst de kroon losdraaien en dan pas uittrekken. Meestal heeft de kroon drie standen: dicht, open met 1 klik, open met 2 klikken.

Tijd instellen

Om de tijd in te stellen trekt u de kroon zover uit dat deze twee keer klikt. Ook hier draait u de kroon met de wijzers mee totdat u de juiste tijd heeft bereikt. Het kan zijn dat na het instellen van de tijd uw horloge niet meteen begint te lopen of langzamer loopt. Wanneer uw horloge geen secondewijzer heeft adviseren wij u uw horloge met de wijzers op elkaar op 12.00 uur te zetten en een minuut te wachten. Als de grote wijzer verspringt, weet u dat uw horloge het weer doet. U kunt dus geruist de juiste tijd instellen.

Wanneer het horloge niet verspringt, kan het zijn dat er binnenin het horloge een probleem is. Zo kan
de batterij van uw horloge leeg zijn, maar het zou ook kunnen dat het uurwerk kapot is. Door uw horloge door de horlogemakers van Juwelier Jos te laten controleren, weet u wat er aan de hand is. 

Datum instellen

Wanneer u een chronograaf heeft, kunt u ook de datum instellen. Met een chorongraaf kunt u soms zelfs een extra dag of secondeaanduiding instellen.

Om de datum in te stellen trekt u de kroon lichtjes uit totdat deze één keer klikt. Draai de kroon met de wijzers mee totdat u de juiste datum heeft bereikt. Als de datum verspringt op uw horloge geeft uw horloge de datum aan van 12.00 uur ‘s nachts tot 12.00 uur ´s middags. Daarna gaat het door naar de namiddag. 

Tip van Juwelier Jos

Mocht u de tijd willen veranderen en de datum draait mee, zorg er dan voor dat u uw horloge 24 uur doordraait zodat de datum niet overdag verspringt.

Wijzer zit los in horloge

Het kan ook zijn dat een wijzer in uw horloge los gaat zitten of niet helemaal recht meer loopt. Dit kan de volgende oorzaken hebben: stoten, hard rennen, vallen of slijtage.

Het opnieuw plaatsen van een losse wijzer zal door de horlogemaker gedaan moeten worden. Het horloge wordt opengemaakt, gecontroleerd en waar nodig worden onderdelen vervangen. Indien het om een waterdicht horloge gaat, wordt deze ook weer waterdicht gemaakt. 

Kosten wijzers stellen van horloge

Voor het vastzetten of stellen van wijzers in een horloge betaalt u €32,50.

Tijdsduur wijzers stellen

Het stellen of vastzetten van wijzers in een horloge duurt gemiddeld een week tot twee weken. U kunt het horloge achterlaten in de winkel en u ontvangt van ons bericht zodra het horloge weer voor u klaar ligt.