0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Pushpin van horloge vervangen

De pushpin, oftewel drukpin of bandpin, is de pin waarmee uw horlogeband aan de horlogekast vast zit. De pin heet zo omdat aan beide zijdes een bewegend deel zit, die kunnen ‘pushen’. Hiermee kan de pin in de openingen in de horlogekast geklikt worden. Deze pin kan lam worden, verbuigen of los schieten. In deze gevallen kunnen we de pushpin van uw horloge vervangen. Deze horloge reparatie kunnen we in ons atelier direct voor u uitvoeren.

Soorten pushpins

Verschillende merken horloges hebben verschillende type pinnen. Er bestaat een standaard pushpin die vrijwel onzichtbaar is en in het bandje vast zit. Deze kunt u zonder het juiste gereedschap niet zelf losmaken.

Ook zijn er easy pushpins met een extra pinnetje waardoor het makkelijk is om de pushpin er zelf uit te halen en weer in te zetten. Dit horlogebandje kunt u dus zelf losmaken en eventueel vervangen. Wanneer u graag een horloge draagt waarbij u regelmatig van band wil wisselen vanwege het design of de kleur, dan is een horloge met een easy pin de beste keuze.

Pushpin vervangen

Een pushpin kan slijten en zal af en toe aan vervanging toe zijn. U merkt dit als de pushpin niet meer goed veert of is beschadigd. Ook kan uw horlogeband losraken van de kast. We kunnen dan de pushpin in uw horlogeband voor u vervangen.

Bent u een andere pin van uw horlogeband kwijt, of is deze aan vervanging toe? Lees dan meer informatie op de pagina over het vervangen van een pin in uw horlogeband.

Tijdsduur pushpin vervangen

Het vervangen van een pushpin in uw horloge doen we direct voor u. Gemiddeld neemt dit 5 a 10 minuten in beslag en u kunt hierop wachten.

Kosten pushpin vervangen

Een pushpin kost € 15 per stuk. Laat u uw horlogebandje vervangen? Dan kunnen we meestal de oude pushpinnen gebruiken. Soms komt het voor dat de pinnen versleten of verbogen zijn. Dan informeren we u eerst over het vervangen van de pin(nen) en de extra kosten die dit met zich mee brengt.

Wilt u andere reparaties aan uw horloge uit laten voeren? U kunt bij ons terecht voor deze horloge reparaties.

Maak direct een afspraak om uw pin te vervangen

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.