0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horlogeband inkorten of verlengen?
Laat uw schakelband, horloge rekband of Milanse horlogeband verlengen of inkorten bij Juwelier Jos

Heeft u een horloge gekocht of gekregen en is de band niet de juiste maat? Wij kunnen elke horlogeband voor u op maat maken. Wij leggen u graag hoe wij verschillende horlogebanden voor u inkorten of verlengen. Zo kunnen wij het verlengen van een schakelband voor u verzorgen, als u nog extra schakels heeft. Ook andere horloge reparaties aan horlogebanden, zoals het inkorten of verlengen van een milanese of mesh horlogeband behoort tot de opties.

Soorten horlogebanden

Er zijn schakelbanden van staal, titanium, zilver of goud die met pushpinnen worden vastgehouden of schakelbanden waarbij de pinnen op hun plaats worden gehouden door een klein draaischroefje. Horlogebanden van staal of titanium kunnen door één van onze medewerkers gedaan worden. Zilveren en gouden schakelbanden moeten echter door de goudsmid ingekort worden. Naast de banden van deze materialen, zijn er nog horlogebanden van andere materialen, zoals stof of leer.

Inkorten van een schakelband

Als de schakelband van uw horloge te ruim is dan kan deze eenvoudig door één van onze medewerkers ingekort worden. Een medewerker zal u vragen het horloge om te doen om de pols te meten en te bepalen hoeveel schakels eruit gehaald moeten worden.

Vervolgens wordt de horlogeband ingekort door de pushpinnen aan zowel de boven- als onderkant te verwijderen en de schakels eruit te halen. Dan wordt er nogmaals gepast om te kijken of de band goed zit. Dit proces wordt herhaald tot de horlogeband de juiste maat heeft.

Het inkorten of verlengen van een schakelband, zoals deze metalen schakelbanden kunt u laten verzorgen door juwelier Jos
Laat uw schakelband verlengen of inkorten, zoals dit Maurice de Mauriac horloge met stalen schakelband

Verlengen van een schakelband

Het verlengen van een stalen, titanium, gouden of zilveren schakelband van uw horloge is niet gecompliceerd. Heeft u nog schakels liggen? Dan kunnen wij de band direct voor u verlengen. Heeft u geen schakels meer? Dan zullen deze schakels eerst besteld moeten worden. Het kan zijn dat er geen losse schakels beschikbaar zijn en dat u een nieuwe band moet kopen. Houdt er rekening mee dat als er schakels besteld moeten worden dit een aantal weken in beslag kan nemen.

Inkorten van een Milanese of mesh horlogeband

Het inkorten van een Milanese horlogeband wordt gedaan door het openklappen van de sluiting met een kleine, platte schroevendraaier. Hierdoor kan de sluiting dichter bij de horlogekast geschoven worden. Een Milanese of mesh horlogeband kunt u eventueel zelf inkorten of vergroten. Als u een horloge met een Milanese of mesh band bij ons koopt, leggen wij u uit hoe u dit zelf thuis kunt doen.

Verlengen van een Milanese of mesh horlogeband

Ook bij het verlengen van een Milanese of mesh horlogeband wordt de sluiting opgengeklapt. In plaats van de sluiting richting de horlogekast te schuiven voor het kleiner maken wordt deze nu naar het uiteinde geschoven om de band groter te maken. Mocht de band nog niet passen dan zal er een langere band besteld moeten worden.

3 horloges met Milanese band in zilverkleur, goudkleur en zwart
Verschillende stalen horlogebanden, waaronder een zilverkleurige milanese horlogeband en een leren horlogeband.

Inkorten van een horloge rekband

Het inkorten van een horloge rekband heeft hetzelfde principe als de schakelband. De schakels van de rekbanden worden met pinnetjes op hun plaats gehouden. Bij het inkorten worden er 1 of meer schakels verwijderd en de uiteinden weer aan elkaar verbonden. 

Verlengen van een horloge rekband

Het verlengen van een horloge rekband gebeurt op dezelfde manier als het inkorten. Er worden dan alleen schakels bij geplaatst in plaats van eruit gehaald. Het kan zijn dat de schakels eerst besteld moeten worden. Dit hangt af van het merk van het horloge en of u zelf nog schakels in uw bezit heeft. 

Inkorten en verlengen van een keramiek horlogeband

Het inkorten of verlengen van een keramieken horlogeband is een delicaat proces dat alleen door onze gespecialiseerde horlogemaker gedaan kan worden. Dit omdat keramiek een erg gevoelig materiaal is en de kans op breken van de schakels zeer groot is. De schakels kunnen, ondanks uiterst zorgvuldige vakkundigheid van onze uurwerkmaker, met het uitdrukken van de pennen toch breken. Daarom wordt het inkorten van een keramieken horlogeband alleen op eigen risico van de klant en alleen door onze uurwerkmaker Peter gedaan. 

Ice Watch horloge met gouden details, witte wijzerplaat en witte, rubberen horlogeband en kast.
Wijzerplaat van chronograaf horloge in detail met cijfers en secondewijzer

Schakels goed bewaren

De schakels die uit het horloge gehaald worden dient u goed te bewaren. Mocht u deze kwijt zijn en u wilt de horlogeband later weer laten vergroten, dan dient u nieuwe schakels of een volledig nieuwe band te bestellen. Het is dus belangrijk om de schakels goed te bewaren, om eventuele extra kosten te vermijden. Een goede plek om ze te bewaren is in de originele doos, waar u vaak ook uw garantiebewijs kunt vinden.

Kosten horlogeband inkorten of verlengen

De kosten voor het inkorten of verlengen van een horlogeband bedragen €15. Als achteraf blijkt dat de horlogeband toch nog niet de juiste maat heeft, kunt u terug komen met de bon en dan passen wij de horlogeband kosteloos voor u aan.

Als u het horloge bij Juwelier Jos heeft gekocht is het inkorten van de band bij aankoop inbegrepen in de prijs.

Tijdsduur horlogeband inkorten of verlengen

Het inkorten van een horlogeband doen wij direct voor u als u in de winkel bent. Dit omdat we moeten meten of de band op de juiste maat heeft. Gemiddeld duurt het inkorten of verlengen van een horlogeband 10 tot 15 minuten. Wanneer er schakels of een nieuwe band besteld moeten worden, duurt het langer.

Maak een afspraak bij Juwelier Jos

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.