0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie van Ebel horloges?
Laat uw Ebel horloge repareren bij Juwelier Jos in Gouda

Het merk Ebel

In 1911 werd door  Eugène Blum en Alice Lévy EBEL in La Chaux-de-Fonds opgericht.

Eugène was een man die gedreven werd door functionaliteit en Alice door schoonheid. Door de schoonheid en functionaliteit met elkaar te verbinden ontstond in 1950 de eerste lijn “Kissing E”. In 1977 werd de lijn “Sport Classic” geboren. Het motto van Ebel werd “Beauty Marries Function”.

Het merk Ebel ontwikkelde verschillende lijnen dameshorloges en herenhorloges met klinkende namen als Ebel Sport Classic, Ebel Brasilia en Ebel Wave. Ze maakten hierbij gebruik van zilver, goud of bicolor, parelmoer op de wijzerplaten en edelstenen zoals diamanten. Een Ebel horloge is meer dan alleen een horloge, het is een sieraad voor uw arm. 

Zoals elk verfijnd mechanisme hebben Ebel horloges ook periodiek onderhoud nodig om optimale prestaties te garanderen. Een horloge bevat vele kleine mechanische en elektrische onderdeeltjes die door dragen onderhevig aan slijtage zijn. Een regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het schoon blijft, de onderdelen geölied en de versleten onderdelen vervangen worden. 

Juwelier Jos is door Ebel erkend als onderhouds- en servicepunt. Onze uurwerkmakers zullen uw horloge controleren en in orde brengen naar aanleiding van de strenge normen en regels die door Ebel zijn vastgesteld.

Stalen Ebel horloge met gouden lunette en digits en turqoise wijzerplaat
Stalen Ebel horloge met gouden lunette en digits en turqoise wijzerplaat om pols van vrouw die in het zwembad zit

Het onderhoud en reparatie van Ebel horloges:

Waarom is een onderhoudsbeurt nodig?

De aanbeveling van Ebel is dat alle horloges regelmatig gecontroleerd worden. Voor een mechanische horloges is dit elke 3 tot 5 jaar aan te bevelen. Voor kwartshorloges is het aan te bevelen een controle uit te voeren bij elke batterijwissel.

Maakt u het horloge nooit zelf open. Als het moet worden gerepareerd of bijgesteld, brengt of stuurt u het dan rechtstreeks naar een door Ebel erkende juwelier.

Het regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het beschermd wordt tegen lucht, stof en vocht. Deze elementen kunnen na een tijdje de pakking passeren waardoor het niet meer goed functioneert.

Als er onderdelen beschadigd zijn en vervangen moeten worden, worden de kosten voor deze onderdelen extra berekend. In dit geval zult u van ons vooraf een kostenopgave ontvangen. Pas na akkoord zullen we de verdere reparaties uitvoeren.

Diesel Horloge laten repareren

Wat houdt een onderhoud / revisie in?

Het vermogen in het uurwerk wordt via een wielstel overgebracht op de wijzers die de tijd aangeven. Om de wrijving te verminderen draaien de draaipunten van deze wielen in “juwelen” – kleine synthetische robijnen. Op de juwelen wordt speciale smering aangebracht om de wrijving verder te minimaliseren. Na verloop van tijd kan de smering verslechteren, waardoor het horloge onregelmatig loopt of stopt. Dan is een volledige onderhoudsbeurt nodig.

Welke stappen volgt onze uurwerkmaker?

Stap 1

Demontage en grondige reiniging; correctie van alle defecten; vervanging van defecte onderdelen en beschadigde materialen.

Stap 2 

Oliën, regelen en opnieuw monteren volgens de specificaties van de fabrikant

Stap 3 

Vervanging van de batterij (alleen kwartsuurwerken)

Stap 4

Testen van waterbestendige modellen om er zeker van te zijn dat de afdichting is hersteld.

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Ebel horloges?

De kosten voor een volledige service zijn vanaf € 465,- voor dames- en heren kwartshorloges en € 149,-  voor automatische dames- en heren horloges.

Batterijvervanging in Ebel horloges

Een Ebel Quartz uurwerk heeft een 1,55 volt zilveroxide batterij die speciaal is ontworpen voor horloges. Deze gaat bij normaal gebruik ongeveer 18-36 maanden mee.

Veelvuldig gebruik van speciale functies, zoals de stopwatch op een model met een chronograaf, kan de levensduur van de batterij verkorten.

Uw merkt het einde van de levensduurfunctie doordat de secondewijzer begint in stappen van 4 seconden stil te staan. Bij vervanging van de batterij is het belangrijk om alleen de door Ebel aanbevolen vervangende batterij te gebruiken.

De vervanging van de batterij bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De achterkant van de kast wordt geopend en de nodige controles worden uitgevoerd
 • De batterij wordt vervangen
 • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen
 • De kast wordt gesloten

De vervanging van de batterij is vanaf € 45.

Let wel: Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Voor het geval dat andere onderdelen vervangen moeten worden, zult u eerst een prijsopgave ontvangen. Pas na akkoord zullen deze onderdelen vervangen worden. 

De vervanging van het glas van Ebel horloges

Het glas van uw Ebel dames- en heren horloge is van het hardste saffierglas gemaakt. Toch kan het weleens gebeuren dat door een ongelukkige val het glas breekt. Onze uurwerkmaker kan het glas vervangen volgens de voorwaarden van Ebel.

Horlogemaker bekijkt uurwerk van Ebel horloge met loep om te bepalen wat er vervangen moet worden aan het uurwerk.
Horlogemaker repareert uurwerk van Ebel horloge met loep en handschoenen aan

Hoe verzorg ik mijn horloge het best? 

Een Ebel horloge kopen is een grote investering en na aanschaf is het belangrijk uw investering te verzorgen. Ebel geeft het volgende advies:

 • Zorg dat de horlogeband perfect om uw pols past.
  Ook als de band nat wordt met zout water of chloorwater is het belangrijk de band aan de lucht te laten drogen. Dit geldt ook voor de Resin horlogebanden.
 • Als het horloge een stoot of schok heeft gehad is het belangrijk om de waterdichtheid opnieuw te laten testen. De waterdichtheid moet zeker een maal per jaar gecontroleerd worden. Gebruikt u de drukknoppen niet als het nat is. 

Wat moet ik vermijden?

 • Magnetische velden kunnen het functioneren beïnvloeden. Daarom is het belangrijk bij magnetische velden weg te blijven. 
 • Het is beter geen armbanden naast uw horloge te dragen. De armbanden kunnen de kast beschadigen.
 • Vermijd extreme veranderingen in temperatuur en vochtigheid.
 • Om de levensduur van de horlogeband te verlengen is het belangrijk op te passen met parfum en andere chemicaliën. 
Stalen Ebel horloge met grijze wijzerplaat als stalen band vooraanzicht

Wat is mijn Ebel waard?

Is dit een vraag die u zich wel eens stelt? Misschien heeft u een Ebel horloge geërfd of gekregen? Juwelier Jos kan zorgen voor een taxatie van uw horloge. Laat u zich informeren door het personeel in onze winkel. 

Kom langs voor reparatie van Ebel horloges

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos is ambacht en vakmanschap van groot belang. Al meer dan 40 jaar bieden we onze klanten directe service en persoonlijke hulp. Ons atelier beschikt over state-of-the-art apparatuur en reparaties van horloges worden hier uitgevoerd. We onderhouden horloges in zilver en goud en kunnen horlogebanden in edelstaal polijsten.

We nodigen u uit om in onze winkel in Gouda langs te komen en onze collectie aan horloges en sieraden te bezichtigen.