0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horlogeglas polijsten

Krassen op uw horloge?

U bent zuinig op uw mooie horloge. Uw horloge is voor u meer dan een gebruiksvoorwerp. Het is een sieraad dat past bij uw presentatie en stijl. Er is niets vervelender wanneer een lelijke kras uw horloge ontsiert. En u baalt als er krassen ontstaan, die niet weg te poetsen zijn. Het polijsten van uw horloge is dan een goede oplossing.

Heeft u last van:

 • Krasjes of een kras op het horlogeglas?
 • Beschadiging en krassen van de horlogekast
 • Krassen op uw edel metalen horlogeband
 • Kapot horlogeglas
 • Andere ontsieringen
 • Niet meer schoon te maken onderdelen

De horlogemaker van Juwelier Jos begrijpt dat het de uitstraling van uw horloge u veel waard is. En dat een mooi glanzend en krasvrij horloge het draagplezier verhoogd.

Krassen verwijderen?

De beste mogelijkheid om krassen te verwijderen van uw horloge is door het polijsten van het horlogeglas, de horlogekast of de horlogeband.

Polijsten betekent ‘glad en glanzend maken’. Uw horloge wordt in een speciale polijstmachine geplaatst. In de machine zit een borstel, die speciaal geschikt is voor het polijsten van horloges. Het oppervlak gaat glimmen door de wrijving van het polijstvet die op de borstel wordt gedaan met het oppervlak en de ronddraaiende bewegingen. Langzaam worden zo alle krasjes en oneffenheden verwijderd en begint het oppervlakte te glimmen.

Het mooiste resultaat

U kunt natuurlijk enkel het onderdeel dat een krasje bevat bij ons laten polijsten. Maar u wilt vast het beste resultaat! Nu u uw horloge toch weg moet brengen raden we aan om naast het horlogeglas meteen alle edelmetalen horloge onderdelen zoals de kast en de band te laten polijsten of professioneel te laten reinigen. U zult geen spijt krijgen als u het resultaat ziet!

Weer als nieuw

In de polijstmachine wordt uw horloge weer helemaal glanzend gemaakt; het resultaat is elke keer weer verbluffend. U horloge ziet er na een complete polijstbeurt weer uit als nieuw!

Waarom Juwelier Jos?

 • 40 jaar Ambacht en vakmanschap
 • Directe service
 • Gecertificeerd uurwerkmaker
 • Persoonlijke hulp
 • Productie en reparatie in huis

Professioneel reinigen

Niet alle horloges kunnen gepolijst worden. Alleen horloges van de edelmetalen goud, zilver en staal kunnen goed gereinigd en gepolijst worden. Horloges van doublé of met een rosé kleurlaagje kunnen niet gepolijst worden maar wel professioneel gereinigd worden. Het kleurlaagje beschadigd namelijk als het gepolijst wordt en het onderliggende materiaal wordt zichtbaar. Daarom is het niet wenselijk om deze horloges te polijsten en kunnen ze alleen gereinigd worden. Ook na een reinigingsbeurt zal uw horloge weer helemaal stralen. Door onder andere zweet en huidsmeer wordt een horloge vies en de uitstraling dof.

Jaarlijks schoonmaakbeurt bij uw juwelier

U doet er verstandig aan om naast uw dagelijks onderhoud en schoonhouden van uw horloge ook jaarlijks bij een juwelier uw horloge te laten reinigen om de levensduur en de glimmende uitstraling van uw horloge te verlengen. Veel modieuze merken hebben hun eigen legering van zilver, doublé en staal. Onze vakkundige horloge- en uurwerkmaker Peter weet precies hoe hij deze legering moet reinigen en polijsten zonder dat dit het karakter en de waarde van het horloge aantast.

Polijsten in combinatie met een kleine reparatie

Tijdens het reinigen en/of polijsten wordt uw horloge ook meteen gecontroleerd op defecten. Indien nodig kan het glas vervangen worden of kan er een nieuwe batterij in het horloge geplaatst worden. Mocht de horlogemaker een defect vinden tijdens het reinigen, dan wordt er altijd met u contact opgenomen en ontvangt u een prijsopgave.

Horlogeglas vervangen

Soms is de kras een barst en is polijsten geen optie om deze weg te krijgen. Het is dan mogelijk om het horlogeglas te vervangen. Mocht er een diepe kras of een barst door de horlogemaker opgemerkt worden, waarbij het polijsten of reinigen niet het gewenste resultaat zal opleveren, neemt hij contact met u op met een voorstel en een prijsopgave. Zo kunt u zelf akkoord geven voor een glas vervanging of reparatie.

Bespaar reparatietijd

Aangenomen dat u uw horloge niet wekelijks wegbrengt voor het polijsten of professioneel reinigen wijzen wij u erop dat het verstandig is om meteen te kijken of uw horloge een kleine reparatie nodig heeft. Dit kan een batterij vervanging zijn; die gaat officieel zo’n 2 jaar mee.

U kunt ook denken aan het vervangen van het horlogeglas bij een barst. Wanneer u dit meteen aangeeft bij het afleveren van uw horloge in ons atelier ontvangt u meteen een prijsopgave voor alle kosten én u bespaart op de tijd dat u uw horloge kwijt bent.

Tijdsduur van reparatie

Afspraak maken voor een horloge reiniging of polijstbeurt

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Gecertificeerd horloge- en uurwerkmaker voor de meeste horloge merken

Onze uurwerk- en horlogemaker is vakkundig en gecertificeerd om het polijsten, de professionele reiniging en reparaties aan het uurwerk van uw horloge uit te voeren. Hij zal eerst uw horloge onderzoeken om te zien welke oplossing van reiniging het beste is voor het type horloge en of er eventueel beschadigingen zijn die reparatie noodzakelijk maken. Hij zal u een voorstel doen voor reiniging of het polijsten en evt. de  reparatie en een specificatie van de te verwachten kosten. Bij verschillende merken zullen de richtlijnen en protocollen van de fabrikant gevolgd worden.

Polijsten of professioneel reinigen duurt normaal gemiddeld 1 tot 2 weken. Een horloge reparatie kan langer duren. Houdt u er rekening mee dat het na uw akkoord voor reparatie 1 tot 4 weken duurt, mits de onderdelen direct leverbaar zijn bij de fabrikant. Als de onderdelen niet direct leverbaar zijn kan het langer duren. Hoe lang precies is niet vooraf te zeggen. De kosten zijn afhankelijk van de aard van reparatie.

Onze services:

 • Uw horloge weer als nieuw; polijsten of reinigen van uw complete horloge geheel of een deel ervan
 • horloge batterij vervangen
 • horloge glas repareren of vervangen bij een barst of te diepe kras
 • horloge waterdichtheidstest en opnieuw waterdicht maken
 • horloge glas polijsten
 • horloge band polijsten
 • horlogekast polijsten
 • professioneel reinigen van een horloge met een doublé of met een rosé kleurlaagje

U kunt terecht bij Juwelier Jos in Gouda voor een reiniging- of polijstbeurt met eventueel een reparatie van uw horloge van de meeste horloge merken.

Peter Bitter, goudsmid en uurwerkmaker bij Juwelier Jos

PETER BITTER Uurwerkmaker & Meester Goudsmid

Onze gecertificeerde horlogemaker aan het woord

”Naast goudsmeden zijn horloge reparaties mijn grote passie. Omdat ik tijdens mijn opleiding niet kon kiezen, heb ik besloten om beide opleidingen te volgen en af te sluiten. Daar ben ik nog steeds heel trots op en blij mee! Ik ben inmiddels al jaren in dienst bij Juwelier Jos en werk er nog steeds met heel veel plezier.

Ik heb veel kennis en kunde over alle soorten uurwerken en klokken. Van quarts tot mechanisch, voor elk probleem kan ik een oplossing vinden. Het detailwerk en het kunnen maken van mooie, bijzondere horloges vind ik heel bijzonder aan mijn werk. 

Heeft u problemen met uw horloge? Breng hem dan langs bij Juwelier Jos en ik doe mijn uiterste best om uw horloge weer perfect te laten lopen!”

Afspraak maken voor een horloge reiniging of polijstbeurt