0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van uw
Bvlgari horloge

U heeft geïnvesteerd in een luxe accessoire – een Bvlgari horloge! Van harte gefeliciteerd.

Zoals bij het onderhoud van een auto, is ook een horloge onderhevig aan regelmatig onderhoud. Bvlgari adviseert om elke 2-3 jaar een kleine servicebeurt uit te voeren en elke 4-5 jaar een grote servicebeurt. Dit zal de nauwkeurigheid, waterbestendigheid en algemene werking van uw uurwerk garanderen. Toon altijd uw aankoopgarantie en/of uw reparatie-garantiekaart wanneer u het horloge inlevert voor onderhoud.

Bulgari geeft een internationale reparatiegarantie (12 maanden voor basisservice en 24 maanden voor volledige service) op het uitgevoerde werk en de vervangen onderdelen. Normale slijtage van het horloge en de accessoires vallen niet onder deze garantie, evenmin als verlies, diefstal, misbruik of nalatigheid.

Na het aanpassen van het uur/datum op een uurwerk moet de kroon weer worden vastgezet om te voorkomen dat elementen van buitenaf, zoals stof of vocht, de kast binnendringen. Om schade aan het uurwerk te voorkomen, moet u het verstellen van de datum tussen 9 uur ‘s avonds en 3 uur ‘s nachts vermijden.

Juwelier Jos is officieel erkend als servicepunt van Bvlgari horloges. 

Horlogemaker werkt aan onderdeel van Bvlgari horloge en bekijkt deze met loep.
Horlogemaker repareert Bvlgari horloge met handschoenen aan.

Batterijvervanging in uw Bvlgari horloge

Bij normaal gebruik gaat de batterij van een Bvlgari horloge zo’n 2 à 4 jaar mee. De levensduur hangt af van het model, of het horloge meerdere functies heeft en of u deze functies vaak gebruikt.

Als u merkt dat uw horloge niet meer juist loopt en u vermoedt dat de batterij leeg is, is het aan te raden om de batterij te laten vervangen door een professionele uurwerkmaker. Wacht u niet te lang met het vervangen van de batterij. Een oude batterij kan gaan lekken en schade veroorzaken in het uurwerk.

De vervanging van de batterij is €50, inclusief waterdichtheidstest. Deze prijzen zijn geldig op het moment van schrijven. Kijk voor een actuele prijsindicatie hier.

Let op: Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij en het uitvoeren van het model gespecificeerde watwerdichtheidstest. Mochten er andere onderdelen vervangen moeten worden, zullen deze apart worden berekend in een specififke prijsopgave en pas na uw akkoord worden vervangen. 

Glasvervanging in uw Bvlgari horloge

Ondanks dat het glas in uw Bvlgari horloge meestal gemaakt is van saffierglas, kan een heftige stoot of val leiden tot een breuk. Een gebroken glas kan schade veroorzaken in het uurwerk. 

Het is ten zeerste aan te raden het vervangen van het glas uit te laten voeren door een erkende dealer of uurwerkmaker om ervoor te zorgen dat het vervangende glas op de juiste manier wordt geïnstalleerd. 

Benieuwd wat het kost om gasvervanging in uw Bvlgari horloge te laten uitvoeren? Bekijk hier ons overzicht met prijzen.

Het onderhoud en reparatie van uw Bvlgari horloge

Het onderhoud- en reparatie protocol van Bvlgari wordt door onze uurwerkmakers nauwkeurig gevolgd zodat uw horloge in perfecte staat blijft. Een onderhoudsbeurt omvat: 

  • Inspectie – Het uurwerk wordt grondig geïnspecteerd om te kijken of er sprake is van slijtage, beschadigingen of andere problemen.
  • Schoonmaken – Het horloge wordt gedemonteerd en schoongemaakt. Na het reinigen worden de onderdelen correct gesmeerd en teruggeplaatst in het horloge.
  • Reparatie – Indien nodig worden eventuele reparaties uitgevoerd aan het horloge.
  • Kwaliteitscontrole – Na de onderhoudsbeurt wordt het horloge onderworpen aan de door Bvlgari voorgeschreven kwaliteitscontrole om te zorgen dat alle functies correct functioneren.
Bvlgari horloge closeup van witte wijzerplaat met rosekleurige uuraanduiding, wijzers en lunette met witte zirkonia's.

Wat zijn de kosten voor onderhoud van mijn Bvlgari horloge?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor uw Bvlgari horloge liggen tussen €427 en €757  voor een mechanisch uurwerk en tussen €257 en €340 voor een quartz urwerk.

Als u uw horloge bij ons achterlaat voor de servicebeurt, zullen we u een voorlopige prijsindicatie geven. Het kan zijn dat de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden. Als dit het geval is, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave sturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Wij rekenen €75 onderzoekskosten om uw horloge te beoordelen. Deze kosten gelden als aanbetaling voor de totale reparatiekosten als u akkoord gaat. Gaat u echter niet akkoord? Dan restitueren wij deze kosten niet.

Het merk Bvlgari

De Griekse zilversmid Sotirio Bulgari was degene die in 1884 in Rome begon met het vervaardigen van juwelen. Gedurende vele tientallen jaren werd de Romeinse achtergrond weergegeven in levendige kleuren en onvergetelijke motieven. Ondanks dat Bulgari zijn culturele erfenis in ere hield, was hij in staat de regels van het vak te herschrijven en nieuwe trends te introduceren.

In de 40 er jaren begon de typische stijl van Bvlgari naar voren te komen door het gebruik van geelgoud en de Serpentine lijn. Zo’n 10 jaar later ging Bvlgari nog een stap verder en begon met het gebruik van edelstenen en gekleurde stenen. De cabochonvorm werd het kenmerk van Bvlgari.

In 1975 werd voor Kerstmis een gelimiteerde uitgave van het “Bvlgari Roma” model gestuurd aan de 100 beste klanten. Het enorme succes van dit model leidde tot een nieuw model horloge, de “Bvlgari Bvlgari”. De naam werd rond de wijzerplaat van het horloge gegraveerd en werd een nieuw kenmerk van het merk Bvlgari. De inspiratie van de gravering kwam van de antieke Romeinse munten, waarbij de beeltenis van de keizer omringd werd door graveringen die zijn aanzien en macht weergaven.

Bvlgari was een van de eerste juweliers uit de twintigste eeuw die het duizendjarige motief van de slang in een horloge-uurwerk veranderde. 

In de modellen van de late jaren veertig was het soepele lichaam  (de horlogeband) van gepolijst geel goud, hetzij in de soepele Tubogas banden of in goudgaas. De materialen varieerden van goud tot staal. 

In de jaren 60 simuleerden de talrijke afzonderlijke elementen van de slangen de schubben van het reptiel, terwijl de horlogekast in zijn kop verborgen zat. Realistisch of geometrisch-abstract, de slang kronkelt door de geschiedenis van Bvlgari als een belichaming van haar kenmerken: liefde voor kleur, het gebruik van verschillende materialen, onmiskenbare draagbaarheid en state of the art goudsmeedtechnieken.

2 Stalen Otto horloges van Bvlgari, met stalen band en kast, links met blauwe wijzerplaat en rechts met zwarte wijzerplaat en witte achtergrond met letters van Bvlgari verspreid over achtergrond.

Hoe verzorg ik mijn Bvlgari het beste en wat moet ik vermijden?

We zullen u enkele tips geven waarmee u uw Bvlgari horloge in de beste conditie kunt houden:

  • Schokken en stoten: Vermijd krachtige schokken; het wordt afgeraden uw horloge te dragen tijdens sporten die schokken of stoten op de pols kunnen veroorzaken (zoals golf of tennis), tenzij uw horloge bedoeld is voor sportgebruik.
  • Wees voorzichtig met water: Controleer voor elk contact met water of de kroon en de drukknoppen goed gesloten zijn. Gebruikt u geen mechanische functies terwijl uw horloge onder water is, tenzij uw horloge is ontworpen voor watersporten of diepzeeduiken.
  • Vermijd:Stel uw horloge niet bloot aan extreme hitte of plotselinge veranderingen in temperatuur of vochtigheid (sauna, jacuzzi, warmwaterbronnen, enz.). Bescherm uw mechanische horloge tegen magnetisme door het uit de buurt te houden van sterke magnetische bronnen, zoals magnetrons, röntgenstralen, luidsprekers, enz.
  • Zorg voor regelmatig onderhoud: Brengt u uw horloge om de 2-3 jaar naar een professionele horlogemaker voor een basisbeurt en elke 4-5 jaar voor een uitgebreide servicebeurt.  Zo kunt u er zeker van zijn dat uw uurwerk goed blijft functioneren en eventuele problemen tijdig worden verholpen.
Glas vervangen van Bvlgari horloge met witte wijzerplaat
Horlogemaker draait aan onderdeel van Bvlgari uurwerk.

Kom langs voor reparatie/onderhoud van uw Bvlgari horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Juwelier Jos verleent uitstekende service voor uw horloge. Onze passie voor het vak, ruime ervaring van meer dan 40 jaar, zijn de basis van ons werk. We bieden u directe service, een persoonlijke begeleiding en kwaliteit.

Onze uurwerkmakers staan bekend om hun vakmanschap en zullen zorgen dat uw horloge optimaal blijft functioneren. Bij Juwelier Jos bent u verzekerd van de beste zorg voor uw horloge.Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? U bent van harte welkom in onze winkel. Heeft u meer tijd nodig met een van onze uurwerkmakers? Maakt u dan gerust een afspraak via onze website. Bij ons staat gastvrijheid centraal, een kopje koffie of thee staat voor u klaar.