0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Digits en onderdelen op horlogeplaat vastzetten

Na een val of stoot kan het gebeuren dat een onderdeel van de horlogeplaat los komt te zitten. Dit kan bijvoorbeeld het logo van het horloge zijn, de minutenstreepjes, cijfers of zelfs een wijzer. Cijfers, nummers en streepjes noemen wij digits. Alle onderdelen die los komen van de horlogeplaat kunnen door onze horlogemaker gerepareerd worden. De horlogemaker heeft meer dan 25 jaar ervaring in het uitvoeren en verzorgen van verschillende horloge reparaties.

Let op! Zodra u ziet dat er een onderdeel in de horlogekast los zit is het belangrijk dat u deze zo snel mogelijk vast laat zetten. Losse onderdelen kunnen namelijk schade veroorzaken aan het uurwerk. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken, u kunt gewoon bij ons binnen lopen.

Horlogewijzer vastzetten

Als de horlogewijzers los zijn of als ze niet meer goed doorlopen kan dit door onze horlogemaker gerepareerd worden. Dit geldt voor alle uurwerken. Dus ook voor de wijzers van een mechanisch uurwerk en een chronograaf. De horlogemaker zet de wijzer weer vast en stelt de wijzer zodat deze precies recht is uitgelijnd met de aanduidingen op de horlogeplaat.

Als de wijzers kapot zijn na bijvoorbeeld een val of ongeluk waarbij ook het glas is gebroken dan is het in de meeste gevallen nodig om de wijzers na te bestellen en te vervangen. Mochten de originele wijzers niet meer leverbaar zijn dan worden er wijzers gebruikt die lijken op de originele wijzers.

Digits vastzetten

Loszittende digits kunnen door onze horlogemaker weer vastgezet worden. Het horloge wordt opengemaakt en de digits worden op hun originele plek gelijmd.

Is een digit kapot of beschadigd? Dan moet er een nieuwe digit besteld worden. Mochten de originele digits niet meer leverbaar zijn dan worden er digits gebruikt die lijken op de originele digits.

Tijdsduur digits en wijzers vastzetten

Het vastzetten van een of meerdere digits of een wijzer duurt gemiddeld tussen de 1 en 2 weken. Dit geldt alleen voor onderdelen die nog intact zijn. Is de wijzer of digit kapot? Dan moet u er rekening mee houden dat er nieuwe onderdelen besteld moeten worden en dat dit langer kan duren. De reparatietijd kan dan oplopen tot 3 a 4 weken of zelfs nog langer als een onderdeel niet op voorraad is bij de leverancier.

Kosten digits en wijzers vastzetten

Voor het vastzetten en richten van horlogewijzers zijn de kosten gemiddeld €32,50 voor het lage segment horloges. De prijzen kunnen oplopen tot €175 voor het hoge segment horloges, op moment van schrijven. Deze prijzen zijn gebaseerd op het vastzetten van 1 tot 5 digits (cijfers, blokjes, rondjes of figuren). Bij 6 of meer loszittende digits wordt er een specifieke prijsopgave voor u gemaakt. Wilt u de actuele prijs weten voor uw specifieke horloge merk? Bekijk hier het overzicht van de prijzen voor onze horloge reparaties

Voor alle horloge reparaties geldt dat als een horloge waterdicht getest moet worden er gemiddeld €7,50 bij komt, op het moment van schrijven.

Maak direct een afspraak voor uw horloge reparatie

Voor het vastzetten van losse onderdelen in uw horloge hoeft u in principe geen afspraak te maken. Vindt u het toch fijn om voor deze of een andere horloge reparatie een afspraak in te plannen? Dan is dat zeker mogelijk. We helpen u graag persoonlijk in onze winkel of atelier met uw vraag of probleem. Maak direct een afspraak in onze agenda.

cta_appointment]