0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horloge graveren
met diamantstift of lasergravure 

Een horloge is een bijzonder cadeau. Maar als u het nóg persoonlijker wilt maken kunt u de achterplaat van het horloge graveren met een persoonlijke boodschap, datum of symbool. Sommige horloges kunt u ook aan de voorkant laten graveren. Een horloge graveren is een prachtig geschenk voor een speciale gelegenheid zoals een trouwdag of een jubileum, maar het doet het ook goed als een relatiegeschenk of als ander cadeau. Meer weten over deze horloge reparatie? Lees dan verder.

Horloge laten graveren

Wanneer u een horloge wilt laten graveren kunt u kiezen voor letters, cijfers of symbolen.

Daarmee kunt u bijvoorbeeld een speciale datum in het horloge laten zetten of iemands naam en/of initialen. Een mooie boodschap, quote of andere tekst die u dierbaar is behoort ook tot de mogelijkheden.

U kunt ook kiezen voor een logo, een monogram of een andere afbeelding. De vorm en de grootte van het horloge bepalen de hoeveelheid tekst of de grootte van de afbeelding die u kunt laten graveren.

Een van onze medewerkers kan u hierover adviseren als u bij ons in de winkel bent.

1. Traditionele gravures

We maken gebruik van zowel traditionele graveermachines als van een laser gestuurde graveermachine. De traditionele manier van graveren houdt in dat we de gravure met een diamantstift in het sieraad ´krassen´. Het sieraad wordt ingespannen en per letter/cijfer wordt de gravure in het sieraad gekrast. U kunt zelf niet voor een ander lettertype, grootte of andere variabelen kiezen. Deze manier is ook niet geschikt voor logo’s, monogrammen en afbeeldingen.

2. Lasergravure

Een lasergravure biedt veel meer opties dan de traditionele manier van graveren. Een laser lasert de gravure op het sieraad. U bepaalt zelf het formaat, het lettertype, de plek en de grootte van de gravure. Een laser kan ook een afbeelding, logo of monogram tot in detail op de achterkant van uw horloge graveren.

Recht graveren

Er zijn verschillende manieren om te graveren. Bij een rechte gravering komt de gravure in het midden van de horlogekast te staan. Een logo, afbeelding of monogram komt ook recht in het midden van de achterkant te staan. U kunt soms de voorkant van uw horloge laten graveren als de kast zich daarvoor leent.

Rond graveren

Bij rond graveren kan de tekst kan helemaal rondom gegraveerd worden. Een horlogekast leent zich hier heel goed voor.

Heeft u speciale wensen voor uw gravure en wilt u bijvoorbeeld een wat langere tekst laten plaatsen? We geven u graag advies over alle mogelijkheden. Naast horloges kunt u ook sieraden laten graveren. Ook voor een gravure in een sieraad heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een handgeschreven lasergravure, symbolen of een vingerafdruk.

Houten horloge graveren

Het is zelfs mogelijk om een houten horloge te laten graveren. De mogelijkheden zijn vrijwel hetzelfde als bij een ander horloge. Vraag voor meer informatie bij een van onze medewerkers.

Tijdsduur horloge graveren

Het is niet mogelijk om direct bij aankoop een gravure te laten plaatsen op een horlogekast. De reden hiervoor is omdat een gravure een precieze en vakkundige klus is en we hier ruim de tijd voor nemen. We nemen het horloge aan en een van onze medewerkers zal de gravure precies en vakkundig op de achterkant van uw horloge* plaatsen. U kunt uw horloge na 2 weken weer ophalen.

Kosten horloge graveren

Een horloge laten graveren met een tekst, datum, cijfers of symbool kost €100. De prijzen voor bijvoorbeeld een basis logo, monogram of afbeelding zijn vanaf €125. Heeft u een erg gedetailleerde afbeelding of monogram? Dan worden de kosten hoger namelijk vanaf €150 per gravure. Deze prijzen zijn geldig op het moment van schrijven en kunnen variëren. Kijk hier voor een actueel overzicht.

*Gegraveerde artikelen kunnen niet worden geruild.

Maak een afspraak bij Juwelier Jos

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.