0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Guess reparatie?
Laat uw Guess horloge repareren bij Juwelier Jos in Gouda

Reparatie en/of onderhoud van uw Guess horloge

Onze uurwerkmakers zijn gespecialiseerd in de reparatie en het onderhoud van uw Guess horloge. Dit specialisme bestaat uit een set specifieke richtlijnen die gevolgd moeten worden als een Guess horloge een onderhoudsbeurt of een reparatie nodig heeft. 

Net zoals het regelmatig onderhoud van uw auto, heeft ook uw horloge regelmatig een beurt nodig. Zeker als u stilstaat bij het feit dat een horloge 24 uur per dag en 7 dagen per week werkt en precies moet functioneren. U kunt zich voorstellen dat de kleine bewegende onderdelen in uw horloge slijtage opdoen. Daardoor zou uw horloge achter kunnen gaan lopen of zelfs stil gaan staan. 

Dit kunt u voorkomen door een onderhoudsbeurt door onze uurwerkmakers te laten uitvoeren. Tijdens zo’n beurt zal uw horloge gecontroleerd worden en zullen onderdelen waar nodig vervangen worden. Zo heeft u de zekerheid dat u jarenlang van uw Guess horloge kunt genieten.

Geschiedenis van Guess

De geschiedenis van Guess begint in 1981 toen de broers Marciano vanuit Frankrijk vertrokken en in Californië hun eerste spijkerbroek op de markt brachten. Ze waren degenen die een 3/4 lange, strakke sexy spijkerbroek en stonewashed jeans voor het eerst op de Amerikaanse markt introduceerden. De eerste 24 jeans die Bloomingdale bestelden waren binnen een paar uur uitverkocht. 

Drie jaar later werd het eerste Guess horloge uitgebracht. Het horloge had dezelfde stijl als het kledingmerk en het doel van de broers was om complete outfits – dus kleding en accessoires – aan te bieden. Op dit moment produceert Guess, behalve kleding voor dames, heren en kinderen, horloges, sieraden, schoenen, brillen, parfums en tassen. In 2000 werd besloten om zich te gaan richten op de Europese markt.  In 2007 werd besloten een wat hoger segment in de markt aan te spreken en Guess kwam met een nieuw horlogemerk genaamd GC (Guess Collection). Hiermee speelde het merk in op een groeiende vraag naar designer horloges.

Guess Horloge reparatie - Juwelier Jos

De naam van Guess

De naam van Guess was een gelukkige greep en werd geïnspireerd door een advertentie van een bekend hamburger merk. Toen de broers dachten over een naam voor hun bedrijf zagen ze de vraag op het billboard “Guess what is in a hamburger?”. Aan het woord Guess werd het vraagteken toegevoegd en het geheel werd geplaatst in een rode driehoek. 

Onderhoud van uw Guess horloge

Uw Guess horloge wordt veel gedragen en om ervoor te zorgen dat het goed blijft lopen is het belangrijk regelmatig een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door uw juwelier. Over het algemeen hebben automatische horloges vaker een onderhoudsbeurt nodig dan een Quartz horloge. Als u merkt dat uw horloge de juiste tijd niet meer aangeeft, of dat uw horloge stil staat, dan is het een juist moment om uw horloge te laten controleren door de uurwerkmaker. De bewegende delen in uw horloge kunnen door het vele dragen of door een stoot ontregeld raken en zouden zo beschadigingen in het uurwerk kunnen veroorzaken. 

Dit soort beschadigingen komen aan het licht als het horloge geopend en gecontroleerd wordt. Juwelier Jos heeft ervaren uurwerkmakers in dienst die uw Guess horloge kunnen controleren, onderhouden en repareren. 

Voorbereiding

Allereerst wordt een eerste inspectie van uw horloge gedaan en worden alle functies gecontroleerd. Eventuele zichtbare beschadigingen worden genoteerd. De band wordt verwijderd en de kast wordt opengemaakt. 

Demontage en reiniging van de band en de kast

De band wordt verwijderd en de horlogekast wordt gedemonteerd en ultrasoon gereinigd. Alle pakkingen en afdichtingen worden vervangen. Het polijsten van zowel de kast als de band wordt alleen gedaan op verzoek van de klant. 

Demontage en reiniging van het uurwerk

Dit is het delicaatste werk van het onderhoud van uw Guess horloge. De uurwerkmaker neemt het uurwerk uit elkaar met specifiek gereedschap, veel ervaring en een vaste hand. Alle onderdelen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen. Dan wordt elk onderdeel geolied met de geschikte vloeistof en wordt het uurwerk weer in elkaar gezet.

Kwaliteitscontrole

Als laatste wordt de kwaliteitscontrole uitgevoerd. Dit is een belangrijke stap in het onderhoud van uw Guess horloge. Bij deze controle wordt de waterdichtheid getest (afhankelijk van het model), wijzer- en datum verstellingen worden gecontroleerd, en alle andere functies worden doorlopen. Om deze controle uit te voeren gebruikt de uurwerkmaker speciale apparatuur. 

Horloge Reparatie Guess - Juwelier Jos

De reparatie van uw Guess, hoe gaat dit in zijn werk?

Ondanks dat u voorzichtig bent met uw horloge, kan het wel eens gebeuren dat u per ongeluk tegen iets aanloopt en er een behoorlijke kras op het glas of op de band ontstaat. Om zeker te zijn dat er intern niets kapot is gegaan, kunt u uw horloge in ons atelier afgeven. Is het binnenwerk van uw horloge in orde, dan kunnen we de kras op het glas en de band polijsten als deze niet al te diep is. Er is uiteraard bijna altijd de mogelijkheid om het glas of de band te vervangen. Dit hangt af van het model en de leeftijd van uw Guess horloge. 

De kosten van een horloge reparatie hangen sterk af van het type horloge. U kunt ervan uitgaan dat hoe meer functies het horloge heeft, hoe gecompliceerder een reparatie is.  Behalve de hierboven gemelde reparaties van uw Guess horloge kunnen ook volgende werkzaamheden gedaan worden:

 • Een nieuwe band plaatsen
 • De bestaande band vergroten of verkleinen
 • Vervangen van de wijzers
 • Vervangen van de wijzerplaat
 • Vervangen van de kast 
 • Vocht in het horloge – vervangen van de pakkingen en waterdichttest

Voordat er een reparatie wordt uitgevoerd, zult u eerst een prijsopgave ontvangen. Pas na akkoord van de klant, wordt het horloge gerepareerd.

Hoe verzorg ik mijn Guess horloge het beste en wat moet ik vermijden?

 • Vermijden van grote temperatuurverschillen.
 • Oppassen met chemicaliën zoals afwasmiddel, parfum e.d. Ze kunnen de kast en de waterdichte afdichtingen beschadigen.
 • Regelmatige controle van de band en de pennen die de kast aan de band bevestigen.
 • Regelmatig controle van het glas op krassen of breuk. Is het glas gebroken, en zijn er splinters in het uurwerk gekomen, dan kunnen deze splinters grote schade veroorzaken aan de kleine, delicate onderdelen.
 • Repareert u uw horloge nooit zelf, maar laat dit doen door een ervaren uurwerkmaker. Hij heeft het juiste gereedschap en zal uw horloge bij het openen niet beschadigen.

Let wel: Als u zelf uw horloge opent, en uw horloge valt nog onder de aankoopgarantie, zal de garantie automatische vervallen als u zelf aan de slag gaat.

Kom langs voor uw Guess reparatie

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Juwelier Jos biedt ambacht, vakmanschap en ruim 40 jaar ervaring aan haar klanten. Directe service en persoonlijke hulp staan hoog in ons vaandel.Alle reparaties van horloges worden voor zover mogelijk in ons eigen atelier uitgevoerd. Behalve horloges repareren, restaureren en ontwerpen we sieraden.