0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van
Omega horloges

Bond, James Bond!

Sinds 1995 draagt James Bond Omega horloges in de wereldbekende films. De eerste film waarin een Omega horloge werd gedragen was Golden Eye. Zo volgden onder andere Casio Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012), Spectre (2015) en no Time to Die (2021).

Volgens de president en CEO van Omega:
“James Bond deelt veel van OMEGA’s kwaliteiten, van exquise stijl tot avontuurlijke geest en veeleisende precisie.”

Reparatie en onderhoud van Omega horloges

Uw OMEGA-horloge is ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Het zal u uw leven lang begeleiden en de tijd mooi en nauwkeurig blijven aangeven zolang het regelmatig de best mogelijke zorg krijgt. 

Hoe vaak u uw Omega horloge moet onderhouden hangt af van het gebruik van het horloge en de omgeving waarin het wordt gedragen. De waterbestendigheid kan worden beïnvloed door de veroudering van de afdichtingen of door een schok. We raden daarom aan het horloge één keer per jaar te laten nakijken op waterdichtheid en het om de 5 tot 8 jaar een volledige onderhoudsbeurt te laten geven.

In deze blog zullen we u tips en informatie geven zodat u, en misschien generaties na u,  nog vele jaren van uw Omega horloge kunt genieten.

Omega horloge heren laten repareren zoals deze Omega Seamaster zilver met zwarte wijzerplaat en leren band
Omega horloge laten polijsten bij Juwelier Jos zodat deze weer krasvrij wordt.

De stappen van een volledige servicebeurt: 

Een volledige servicebeurt uitgevoerd naar het protocol van Omega omvat de  volgende stappen: 

 • Demonteren van de kast: de band wordt van het horloge verwijderd en de kast wordt gedemonteerd. 
 • Schoonmaken van het uurwerk: Elk onderdeel wordt grondig gereinigd in een ultrasoon bad.
 • Vervanging van versleten onderdelen: Na nauwkeurig onderzoek worden de versleten onderdelen vervangen door originele Omega-onderdelen.
 • Montage en smering van het uurwerk: Bij de montage smeert onze ervaren en gekwalificeerde uurwerkmaker alle contactpunten met de betreffende smeermiddelen. 
 • Afstellen van het uurwerk en controleren van de parameters volgens de kwaliteitsvoorwaarden van Omega.
 • Reiniging en renovatie van de kast en band: De glans van de kast en stalen band wordt hersteld.
 • Montage van de behuizing en vernieuwing van de afdichting: Alle afdichtingen worden vervangen.
 • Volledige kwaliteitscontrole: Alle voorwaarden die door Omega zijn vastgelegd worden getest zodat uw Omega weer perfect functioneert. 

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Omega horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor uw Omega horloge zijn vanaf €750 voor een mechanisch uurwerk en vanaf €550 voor een kwarts uurwerk.

Als u uw horloge bij ons achterlaat voor de servicebeurt, zullen we u een voorlopige prijsindicatie geven. Het is mogelijk dat de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden. Als dit het geval is, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave sturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

De vervanging van de batterij in Omega horloges

We raden sterk af om een versleten batterij in een Omega horloge te laten zitten, omdat dit het uurwerk kan beschadigen.

Bij normaal gebruik is de levensduur van de batterij tussen de 2 tot 3  jaar. De levensduur hangt af van het type horloge en hoe vaak het horloge gedragen en de verschillende functies gebruikt worden.

De kosten van vervanging van de batterij zijn vanaf €50.

De vervanging van het glas van Omega horloges

Bij krassen of een breuk van het het glas van een Omega horloge kan het glas vervangen worden om uw horloge weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. 

Het vervangen van het glas vereist een hoge mate van precisie en de juiste gereedschappen. Het is daarom aan te raden om dit te laten doen door een ervaren uurwerkmaker. 

Nadat het glas is vervangen, zal, afhankelijk van het model en het protocol van Omega, uw horloge ook een waterdichtheidstest ondergaan.

Uw Omega horloge ter reparatie opsturen

U kunt langskomen in ons atelier met uw Omega horloge, maar u kunt er ook voor kiezen om uw Omega horloge ter reparatie op te sturen naar ons. Wilt u weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Op deze pagina leest u alles over het opsturen van uw horloge ter reparatie.

Horloge onderhoud aan Omega horloge zoals schoonmaakbeurt of vervangen uurwerk
Omega Seamaster horlogeglas vervangen

Hoe verzorg ik horloges van Omega het best en wat moet ik vermijden?

We zullen u enkele tips geven waarmee u uw Omega horloge in de beste conditie kunt houden:

Schoonmaken: 

Reinig uw Omega horloge met een zachte doek. Gebruikt u geen chemicaliën die het horloge kunnen beschadigen. Wees voorzichtig als u bij water in de buurt bent, tenzij u een Omega heeft dat gegarandeerd waterdicht is. 

Controle van de pakkingen en waterdichtheid: 

Omega luxe horloges zijn uitgerust met veiligheidspakkingen die de waterdichtheid garanderen. Deze pakkingen staan constant onder druk en kunnen aangetast worden door vuil, slijtage, zweet of schoonmaakmiddelen. Het is zeker aan te raden de waterdichtheid van uw horloge eens per jaar te laten controleren.

Temperatuurverandering: 

Een horloge houdt niet van grote temperatuurverschillen. Draag uw horloge niet in een sauna, en leg bijvoorbeeld uw horloge bij het afnemen niet op een koud oppervlak. In het geval dat u condens onder het glas ziet, is het beter uw horloge te laten controleren door onze uurwerkmaker, zelfs als uw horloge nog loopt. 

Leren banden: 

Leren banden mogen niet in water worden ondergedompeld. Mocht de band toch nat zijn geworden, laat hem dan aan de lucht drogen. Uw leren band zal langer meegaan als u een vlindersluiting heeft in plaats van een gesp. 

Metalen banden:

In het geval dat uw metalen band zwart afgeeft, kan het zijn dat er vuil in de band zit. U kunt de band ultrasonisch laten reinigen in ons atelier. 

Speciale Omega horloges, zoals de Omega Seamaster

In 1965 koos NASA de Omega Speedmaster officieel als horloge om gedragen te worden tijdens alle missies van het Apolloprogramma. In 1969 was De Speedmaster Moonwatch professional het eerste horloge dat daadwerkelijk op de maan is geweest.

Ook in de jaren 70 droeg Kojak uit de gelijknamige televisieserie een Omega Time Computer 1. Dit was het eerste Led horloge. Behalve Kojak en James Bond waren ook Elvis Presley, president John F. Kennedy en de Chinese leider Mao een fan van de Omega horloges. 

En uiteraard, zoals al hierboven vermeld, zijn Omega horloges gebruikt in de James Bond films. In 2002, 2006 en 2015 werden er gelimiteerde edities uitgebracht van de Omega Seamaster, zoals de Seamaster Aqua Terra.

De Seamaster lijn van Omega is de oudste in de Omega collectie. Er zijn verschillende waterdichte modellen verkrijgbaar. Het cijfer in de naam van het model geeft het aantal dieptemeters aan. 

Omega Seamaster, een bijzonder horloge met geelgouden kast, beige wijzerplaat en bruin leren band.

De geschiedenis van Omega

Het Zwitserse horlogemerk Omega begon met de eerste werkplaats die in 1848 werd  geopend door de jonge horlogemaker Louis Brandt. Bijna 50 jaar later, in 1894, vonden zijn twee zonen, Louis-Paul en César, een nieuw uurwerk uit dat de horlogerie voor altijd zou veranderen. Hun innovatieve 19-ligne kaliber introduceerde baanbrekende mechanismen en productielijnen op industriële schaal. 

Deze innovatie van het merk vestigde bijna meteen een nieuwe norm binnen de wereld van de horlogemakerij.

Buiten dat het extreem nauwkeurig was, was het dusdanig ontworpen dat elke horlogemaker ter wereld elk onderdeel kon vervangen zonder ook maar enige aanpassing te doen. Ook het gebruik van stift en kroon was een revolutionaire verbetering voor het opwinden en instellen van de tijd. Dezelfde techniek wordt tegenwoordig nog steeds toegepast.

De broers noemden de beweging “Omega”, symbool voor de ultieme prestatie. Na dit succes werd de hele onderneming 10 jaar later,  in 1903, omgedoopt tot “OMEGA Watch & Co”. In 1982 werd de naam Omega SA geïntroduceerd.

Interessante weetjes over Omega horloges

 • Omega is sinds 1932 de officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen. De chronometer van Omega hield de tijd beter bij dan welk ander horloge ooit. 
 • De Omega horloges hebben ook onderzoekers begeleid bij hun expedities naar de Noord- en de Zuidpool. De Omega trotseerde temperaturen van -40 graden.
 • In 1999 introduceerde Omega de Co-Axial calibre 2500. Het mechanisme vermindert frictie en verbetert stabiliteit. Tegenwoordig hebben bijna alle Omega horloges dit mechanisme.
 • Omega doorbreekt de grenzen door het overwinnen van magnetisme. In 2013 kwam Omega met een nieuwe manier om magnetische velden te reduceren. In plaats van een beschermende casing in het horloge, maakten ze de componenten van non-ferrometalen. Hierdoor was de interne beschermende laag niet meer nodig en de resistentie tegen magnetische velden werd vergroot van 1000 Gauss naar 15,000 Gauss.
 • Alle onderdelen in Omega horloges worden in eigen huis gemaakt. Niet elk groot horloge merk kan dit beweren en maakt Omega horloges zeer bijzonder.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos staan persoonlijke begeleiding, directe service, vakmanschap en kwaliteit voorop.

Onze ervaren uurwerkmakers behandelen uw horloge met grote zorgvuldigheid en bieden een breed scala aan reparatiediensten aan. Hierdoor bent u verzekerd van de beste zorg voor uw horloge.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? 

U bent van harte welkom in onze winkel, waar gastvrijheid voorop staat en we u graag ontvangen met een kopje koffie of thee.

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken met behulp van de link op deze pagina.

Maak een afspraak voor reparatie/onderhoud van uw Omega horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.