0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Omega horloge reparaties bij Juwelier Jos in Gouda

Juwelier Jos is officieel service- en reparatiepunt voor Omega horloges. Wij zijn gespecialiseerd in het repareren en restaureren van vrijwel alle soorten en merken horloges. Onze horlogemaker heeft meer dan 25 jaar ervaring in het repareren van horloges, waaronder de reparatie van Omega horloges.

Dus heeft u een Omega horloge voor heren die u wilt laten repareren? Zoals uw Omega horloge laten polijsten of het horlogeglas vervangen van uw horloge? Voor al deze horloge reparaties en nog veel meer kunt u bij ons terecht. Kom langs in ons atelier of stuur uw Omega horloge op ter reparatie. Lees op deze pagina wat wij allemaal voor u kunnen betekenen.

Omega horloge heren laten repareren

Heeft u een Omega horloge voor heren? En is hier een onderdeel van kapot of versleten? Wij repareren uw heren Omega horloge op professionele en vakkundige wijze. Omdat wij gecertificeerd servicepunt zijn voor de reparaties aan, onder andere, Omega horloges, kunnen wij vrijwel elke reparatie voor u uitvoeren. Voor elk probleem hebben wij dus een passende oplossing.

Omega horloge heren laten repareren zoals deze Omega Seamaster zilver met zwarte wijzerplaat en leren band
Omega horloge laten polijsten bij Juwelier Jos zodat deze weer krasvrij wordt.

Omega horloge laten polijsten (indien mogelijk)

Als uw horloge veel krassen heeft, is een goede en slimme optie om uw Omega horloge te laten polijsten. Zowel het glas, de kast als de band kunnen (meestal) gepolijst worden. Dit is een stuk goedkoper en duurzamer dan het aanschaffen van een geheel nieuw horloge. De kosten voor het polijsten van een Omega horlogeband zijn €35. Om uw Omega horlogeglas te polijsten bent u €40 kwijt. Voor het polijsten van een Omega horlogekast vragen wij €35. Voor een gehele polijstbeurt van uw Omega horloge bent u dus €110 kwijt. Uw horloge glimt dan weer als nieuw! 

Wist u dat wij ook andere merken horloges repareren en polijsten? Bekijk ons overzicht aan alle mogelijke horloge reparaties hier.

Omega horlogeglas vervangen

Als polijsten geen optie is kunnen wij ook uw Omega horlogeglas volledig vervangen. Bijvoorbeeld wanneer de krassen van uw Omega horloge te diep zijn, of u een gat in uw Omega horlogeglas heeft. Het glas wordt dan in zijn geheel vervangen voor een nieuw glas. Een simpele, maar doeltreffende reparatie dat ervoor zorgt dat u uw Omega horloge weer netjes kunt dragen. De prijzen voor het vervangen van een Omega horlogeglas beginnen op  €69. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het materiaal, de grootte en de vorm van uw Omega horlogeglas. Kom langs in onze werkplaats en laat u informeren door onze gediplomeerde horlogemaker.

Horloge onderhoud

Elk horloge heeft onderhoud nodig. Niet alleen moet een horlogeband regelmatig vervangen worden, ook het uurwerk heeft onderhoud nodig. Door uw Omega horloge netjes te onderhouden, zorgt u ervoor dat u het lang kunt dragen en dat u niet voor onverwachts horloge kosten komt te staan. Een periodieke schoonmaakbeurt van uw horloge is daarom gewenst. Loopt uw Omega horloge helaas niet meer? Dan kunt u bij ons het uurwerk laten vervangen.

Horloge onderhoud aan Omega horloge zoals schoonmaakbeurt of vervangen uurwerk
Omega Seamaster horlogeglas vervangen

Omega horloge ter reparatie opsturen

U kunt langskomen in ons atelier met uw Omega horloge, maar u kunt er ook voor kiezen om uw Omega horloge ter reparatie op te sturen naar ons. Wilt u weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Op deze pagina leest u alles over het opsturen van uw horloge ter reparatie.

Omega Speedmaster en Omega Seamaster: bijzondere horloges

In 1965 koos NASA de Omega Speedmaster officieel als horloge om gedragen te worden tijdens alle missies van het Apolloprogramma. Het is het enige horloge dat daadwerkelijk op de maan is geweest. Ook in de 70′ er jaren droeg Kojak uit de gelijknamige televisie serie een Omega Time Computer 1. Dit was het eerste LED horloge. En uiteraard, zoals al hierboven vermeld, is Omega gebruikt in de James Bond films. In 2002, 2006 en 2015 werden er gelimiteerde edities uitgebracht van de Omega Seamaster.

Omega Seamaster, een bijzonder horloge met geelgouden kast, beige wijzerplaat en bruin leren band.

De geschiedenis van Omega

De eerste werkplaats van het bedrijf in 1848 werd geopend door de jonge horlogemaker Louis Brandt. Bijna 50 jaar later, in 1894, vonden zijn twee zonen, Louis-Paul en César, een nieuw uurwerk uit dat de horlogerie voor altijd zou veranderen. Hun innovatieve 19-ligne kaliber introduceerde baanbrekende mechanismen en productielijnen op industriële schaal.

Bovendien vestigde deze innovatie van Omega bijna meteen een nieuwe norm binnen de wereld van de horlogemakerij. Buiten dat het extreem nauwkeurig was, was het dusdanig ontworpen dat elke horlogemaker ter wereld elk onderdeel kon vervangen zonder ook maar enige aanpassing te doen. Ook het gebruik van stift en kroon was een revolutionaire verbetering voor het opwinden en instellen van de tijd. Dezelfde techniek wordt tegenwoordig nog steeds toegepast.

De broers noemden de beweging “Omega” symbool voor de ultieme prestatie. Na dit succes werd de hele onderneming 10 jaar later  in 1903, omgedoopt tot “OMEGA Watch & Co”. In 1982 werd de naam Omega SA geïntroduceerd. 

Sinds 1995 draagt James Bond Omega horloges in de wereldbekende films. De eerste film waarin een Omega horloge werd gedragen was Golden Eye. Volgens de president en CEO van Omega: “James Bond deelt veel van OMEGA’s kwaliteiten, van exquise stijl tot avontuurlijke geest en veeleisende precisie.”

Interessante weetjes over Omega horloges

– Het merk Omega is sinds 1932 de officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen. De chronometer van Omega hield de tijd beter bij dan welk ander horloge ooit.
– De Omega horloges hebben ook onderzoekers begeleid bij hun expedities naar de Noord- en de Zuidpool. Het Omega horloge trotseerde temperaturen van -40 graden.
– In 1999 introduceerde Omega de Co-Axial calibre 2500. Het mechanisme vermindert frictie en verbetert stabiliteit. Tegenwoordig hebben bijna alle Omega horloges dit mechanisme.
– Omega doorbreekt de grenzen door het overwinnen van magnetisme. In 2013 kwam Omega met een nieuwe manier om magnetische velden te reduceren. In plaats van een beschermende casing in het horloge, maakten ze de componenten van non-ferrometalen. Hierdoor was de interne beschermende laag niet meer nodig en de resistentie tegen magnetische velden werd vergroot van 1000 Gauss naar 15,000 Gauss.

Maak een afspraak voor uw Omega horloge reparatie

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.