0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Chopard reparatie?
Juwelier Jos repareert uw Chopard horloge 

Gefeliciteerd met uw nieuwe Chopard horloge! Gekregen of gekocht – het is een bijzonder juweel dat goede verzorging en onderhoud verdient. In ons artikel zullen we u tips en advies geven zodat u lange tijd van uw mooie Chopard kunt genieten. 

Onderhoud van het uurwerk

Het uurwerk van een haute horlogerie horloge zoals Chopard verdient bijzondere zorg. Om de prestaties te garanderen, moet het regelmatig worden onderhouden door een officieel Chopard servicecentrum. Juwelier Jos kan het onderhoud voor u verzorgen. 

Kwartshorloges

Om de prestaties van uw kwartshorloge te garanderen, moet het testen van het uurwerk en het vervangen van de batterij worden toevertrouwd aan een officieel Chopard-servicecentrum zoals Juwelier Jos. Hij zorgt dat de specifieke criteria van het merk Chopard worden nageleefd. 

Horlogemaker bekijkt onderdeel van Chopard horloge door de loep terwijl hij het uurwerk vasthoudt.
Chopard horloge ovale vorm, zilver met diamanten in lunette, zilveren wijzerplaat en zwart leren band.

Het onderhoud en reparatie van Chopard horloges

Chopard biedt twee verschillende beurten aan: een onderhoudsbeurt en een volledige servicebeurt. De onderhoudsbeurt omvat het volgende: 

 • Controle van het uurwerk en de functies.
 • Reinigen en smeren van het echappement en het balanswiel om de amplitude en de dagelijkse snelheid van het uurwerk te behouden (mechanische modellen).
 • Vervanging van de batterij (quartz modellen).
 • Instellen van de dagelijkse gang van het uurwerk.
 • Het reinigen van kast, de metalen armband en de gesp, met behulp van een ultrasoon apparaat om vuil en vet te verwijderen.
 • Voor de horloge series Happy Diamonds en Happy Sport worden de bewegende diamanten gereinigd zodat ze er weer als nieuw uitzien.
 • Vervanging van alle pakkingen en controle van de waterbestendigheid van het om er zeker van te zijn dat er geen water of stof kan binnendringen en daardoor het mechanisme kan beschadigen of zelfs het uurwerk kan stoppen (alleen voor waterbestendige horloges).
 • Laatste kwaliteitscontrole. Elke functie van het uurwerk, evenals het uiterlijk van de kast of armband, wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de juiste technische en esthetische kenmerken in acht worden genomen.

De volledige servicebeurt

 • Bovenstaande lijst en vervolgens:
 • Revisie van het uurwerk, met demontage, reiniging en smering om de oorspronkelijke prestaties te herstellen.
 • Reparatie of vervanging van versleten onderdelen van het uurwerk om de levensduur ervan te verlengen.
Breitling horloge voor heren is kapot, laat het repareren bij Juwelier Jos

De vervanging van de batterij in Chopard horloges

Bij normaal gebruik is de levensduur van de batterij tussen de 2 tot 3  jaar. De levensduur hangt af van het type en hoe vaak het horloge gedragen en de verschillende functies gebruikt worden.

De kosten van vervanging van de batterij zijn vanaf €75.

De vervanging van het glas van Chopard horloges

Als het glas van uw Chopard horloge gekrast, gebarsten of beschadigd is, kan het glas vervangen worden om het horloge weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. 

Het vervangen van het glas vereist een hoge mate van precisie en de juiste gereedschappen. Het is daarom aan te raden om dit te laten doen door een ervaren uurwerkmaker. 

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Chopard horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor Chopard horloges zijn vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf     € 149 voor een kwarts uurwerk.

Als u uw horloge bij ons achterlaat voor de servicebeurt, zullen we u een voorlopige prijsindicatie geven. Het is mogelijk dat de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden. Als dit het geval is, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave sturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Zilveren Chopard horloge met een stoer uiterlijk, dikke brede horlogekast, zwarte wijzerplaat en zilveren horlogeband.
Breitling horloge onderhoud laat u uitvoeren door de gecertificeerde horlogemaker bij Juwelier Jos

Hoe verzorg ik mijn Chopard het best en wat moet ik vermijden?

Schoonmaken: 

Voordat u uw Chopard horloge schoonmaakt (alleen bij waterbestendige modellen), moeten de kroon en de drukkers correct zijn ingedrukt en/of vastgeschroefd. 

We adviseren het horloge te wassen met vloeibare zeep en het regelmatig af te spoelen onder stromend water, vooral als het vaak in zout water wordt gebruikt. 

Het gebruik van chemische producten voor het schoonmaken is absoluut afgeraden, omdat dit de band/armband en de waterbestendige pakkingen kan beschadigen. Horloges met mobiele elementen uit de Happy Diamonds Collectie (bv. diamanten, gouden letter, enz.) tussen één of twee saffierkristallen glazen zijn niet gegarandeerd waterdicht. Het is daarom beter elk contact met producten op alcoholbasis en onderdompeling in zoet water of zeewater te vermijden.

Controle van de pakkingen en waterdichtheid: 

Vele Chopard horloges zijn uitgerust met veiligheidspakkingen die de waterdichtheid garanderen. Na verloop van tijd kunnen deze pakkingen verslechteren en kan de kast minder bestand zijn tegen water. We raden u aan de waterbestendigheid van een Chopard horloge eenmaal per jaar door een officieel servicecentrum te laten testen, voordat u aan langdurige wateractiviteiten deelneemt of na een hevige schok.

Condensatie: 

Wanneer de temperatuur abrupt verandert, kan zich lichte condensatie onder het horlogeglas vormen. Over het algemeen verdwijnt dit vanzelf zonder de goede werking van het horloge te beïnvloeden. Als de condensatie echter aanhoudt, is het belangrijk een officiële Chopard-dealer of een officieel Chopard-servicecentrum te raadplegen.

Leren horlogebanden: 

Chopard levert horlogebanden uit edelstaal, leer of rubber. De laatsten lijken op het bandenprofiel van een raceauto.
Leren horlogebanden mogen niet in water worden ondergedompeld. Voor frequent of langdurig gebruik in water, worden rubberen horlogebanden of een stalen horlogebanden aangeraden.

Zilveren Chopard horloge met roségouden lunette, kroon en schroeven in band met witte wijzerplaat, met roségouden romeinse cijfers als tijdaanduiding met donkerblauwe leren band op blauwe achtergrond met lichtblauwe swirl erin.

Het merk Chopard

De geschiedenis van het merk Chopard begint al in 1860 toen oprichter Louis-Ulysse Chopard de eerste horloge fabriek oprichtte waar zakhorloges en chronometers werden gemaakt. Zijn reputatie voor betrouwbare Zwitserse horloges van buitengewone kwaliteit zorgt ervoor dat hij zelfs Tsar Nicolas II uit Rusland tot zijn klanten mag rekenen.

In de jaren daarna ontstaat er samenwerking met de familie Scheufele, een horlogemaker en goudsmid waarvan Chopard eigendom wordt. Hij was degene die een groot commercieel succes wist te behalen met de uitvinding van een ingenieus systeem dat zakhorloges kon omtoveren tot polshorloges of een ketting. 

In 1963 komt Chopard met de “Happy Diamonds” collectie van horloges en sieraden waarin “dansende” diamanten vrij ronddwalen. Deze “Happy Diamonds” worden gevat tussen twee lagen saffierglas. Het zou een van de meest succesvolle producten worden in de geschiedenis van Chopard. 

In de jaren 80 en 90 verbindt Chopard zich, net als vele andere grote merken, met de racesport en wel met onder andere de Grand Prix in Monaco. Een van de modellen kreeg zelfs de naam Grand Prix de Monaco mee. Ze worden partners met de Mille Miglia race en er wordt een “Happy Sport” horloge lijn uitgebracht. 

In 2013 begint Chopard met de campagne “Journey to Sustainable Luxury”. Het is een lange termijn belofte om een positief verschil te maken in de luxe business. Dit uit zich in 2023 in de melding dat alle stalen horloges met voor 80% gerecycled staal vervaardigd zullen worden. 

De Chopard horloges zijn verkrijgbaar in goud, zilver en platina zowel met als zonder edelstenen. Diamanten zijn toch wel de meest favoriete edelstenen in de Chopard horloges. U kunt tevens voor een model kiezen met maanfase of een eeuwigdurende kalender.

Breitling horloge met zwart leren band en zwarte wijzerplaat
Breilting horloge staal met blauwe wijzerplaat

Kom langs voor reparatie van uw Chopard horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos staan persoonlijke begeleiding, directe service, vakmanschap en kwaliteit voorop.

Onze ervaren uurwerkmakers behandelen uw horloge met grote zorgvuldigheid en bieden een breed scala aan reparatiediensten aan. Hierdoor bent u verzekerd van de beste zorg voor uw horloge.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? 

U bent van harte welkom in onze winkel, waar gastvrijheid voorop staat en we u graag ontvangen met een kopje koffie of thee.

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken.