0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Fossil horloge laten maken?
Juwelier Jos verzorgt het onderhoud en de reparatie

Onderhoud van uw Fossil horloge

Als u uw Fossil horloge goed onderhoudt, kan het zeker 10+ jaar meegaan.
Afhankelijk van hoe vaak u uw horloge draagt, is het aan te bevelen uw horloge tussen de 3 en 5 jaar een onderhoudsbeurt te laten geven. Elk horloge, of het uit een goedkoper of uit een duurder segment komt, heeft vele kleine onderdelen die slijten of kapot kunnen gaan. Ook als u uw horloge niet vaak draagt, is het aan te bevelen regelmatig een onderhoudsbeurt te laten doen, zodat het horloge gereinigd en de olie van de diverse deeltjes vervangen kan worden. 

De meeste Fossil horloges hebben een quartz uurwerk en dit houdt in dat uw horloge een batterij heeft. De gemiddelde levensduur van een batterij is 2 jaar. Als u merkt dat uw horloge langzamer loopt of helemaal niet meer loopt, kan het zijn dat uw batterij vervangen moet worden. U kunt dit dan gelijk combineren met een kleine servicebeurt.  

De uurwerkmakers van Juwelier Jos zijn officieel gemachtigd en gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van uw Fossil horloge. 

 

Gouden Fossil Horloge - Juwelier Jos
Fossil Horloge met bruine leren band - Juwelier Jos

Duurzaamheid en recycling

Fossil neemt maatregelen om complexe problemen aan te pakken en de natuurlijke hulpbronnen van de wereld te beschermen. Het onderzoekt duurzamere manieren voor de productie en experimenteert met steeds meer plantaardige en hernieuwbare alternatieven zoals cactus- en appelschil. Het gebruikt ook gerecyclede materialen zoals gerecycled polyester en nylon.

Juwelier Jos zorgt voor reparatie en onderhoud van deze merken. En onderhoud van uw horloge is belangrijk om de levensduur van uw horloge te optimaliseren. Net zoals andere horloges, hebben ook deze merken vele onderdelen die door het dragen slijtage zullen ondervinden. Daarom is het aan te bevelen uw horloge regelmatig een servicebeurt te laten geven. De uurwerkmakers van Juwelier Jos hebben jarenlange ervaring en zullen u graag helpen. 

De Fossil groep bezit of werkt samen met de volgende merken: Fossil, Michele, Skagen, Armani Exchange, Diesel, DKNY, Emporio Armani, Kate Spade, Michael Kors, Puma, Relic, Tory Burch, Watch Station en Zodiac. Al deze merken hebben een ding met elkaar gemeen en dat is de passie voor ontwerpen, innovatie en het milieu. 

Werkbank met onderdelen van horloges, zoals horlogebanden, sluitingen, gespen en een kast

Welke werkzaamheden vallen onder het onderhoud van uw Fossil horloge?

We zullen u in het kort uitleggen waaruit een onderhoudsbeurt bestaat als u uw horloge bij Juwelier Jos brengt.
Een onderhoudsbeurt bestaat uit vier stappen. Deze stappen zijn:

 • Voorbereiding
 •  Kast en band
 • Uurwerk
 • Kwaliteitscontrole

Onderhoud van uw Fossil horloge bij Juwelier Jos

Stap 1 – voorbereiding:

Voordat uw horloge uit elkaar genomen wordt, zal het goed bekeken worden en alle functies die het horloge heeft worden gecontroleerd. Pas hierna wordt de band verwijderd en de kast geopend. Het uurwerk wordt onderzocht en onze uurwerkmaker zal bepalen wat gedaan moet worden om uw horloge weer in perfecte conditie te brengen.

Stap 2  – reiniging van de kast en de band:

De kast en de band (als het een metalen band is) worden ultrasoon gereinigd en pakkingen en afdichtingen worden vervangen. Als de kast of de band gepolijst moeten worden, gebeurt dit alleen na verzoek en akkoord van de klant. 

Stap 3 – demontage en reiniging van het uurwerk:

Dit is het meest delicate werk van het onderhoud van uw Fossil horloge. De uurwerkmaker zal het uurwerk met specifiek gereedschap, veel ervaring en een vaste hand demonteren. Als het horloge volledig uit elkaar ligt worden alle onderdelen (en dit zijn er vele) grondig gereinigd en daarna gedroogd. Wanneer nodig zullen de versleten en beschadigde onderdelen vervangen worden. Daarna wordt elk onderdeel met de juiste olie geolied. Het uurwerk wordt terug in elkaar gezet en alle functies worden gecontroleerd. Als laatste wordt het uurwerk afgesteld met de daarvoor bestemde meetapparatuur en wordt het uurwerk weer in zijn kast gemonteerd.

Stap 4 van het onderhoud – kwaliteitscontrole:

Kwaliteitscontrole is de laatste stap in het onderhoud van uw Fossil. De controle omvat het testen van de waterdichtheid (dit is afhankelijk van het model), wijzer- en datum verstellingen, alle functies worden doorlopen op nauwkeurigheid, de pennen, de sluiting en de gangreserve krijgen hun laatste check-up. 

Horloge reparaties, zoals het plaatsen van een horlogeband door de pushpin te vervangen

De reparatie van uw Fossil, hoe gaat dit in zijn werk?

Ondanks dat u voorzichtig bent met uw horloge, kan het gebeuren dat uw Fossil horloge kapot gaat. Als het gaat om een fabricagefout, zal de garantie van uw horloge de kosten dragen. Laat u zich goed informeren wat onder de garantie valt en hoe lang de garantie na aankoop geldig is. In ons atelier zien we vaak dat de kroon en stift een zwak punt zijn. Soms wordt vergeten om de kroon weer terug te duwen en blijft u onverhoopt erachter hangen. Ook een val of een behoorlijke stoot tegen uw horloge kan een kras of zelfs breuk aan het glas veroorzaken. 

Onze ervaren uurwerkmakers zorgen ervoor dat uw horloge gerepareerd wordt. U zult bij grotere werkzaamheden eerst een prijsopgave ontvangen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren. De kosten van een reparatie hangen sterk af van het type horloge. Hoe gecompliceerder het horloge en hoe meer functies het heeft, hoe arbeidsintensiever het is om te repareren. Behalve de hierboven gemelde reparaties van uw Fossil kunt u ook denken aan:

 • Een nieuwe band plaatsen
 • De bestaande band vergroten of verkleinen
 • Vervangen van de wijzers
 • Vervangen van de wijzerplaat
 • Vervangen van de kast 
 • Vocht in het horloge

Hoe verzorg ik mijn Fossil het best en wat moet ik vermijden?

 • Vermijd grote temperatuurverschillen.
 • Past u op met chemicaliën zoals afwasmiddel, parfum e.d. De kast en de waterdichte afdichtingen kunnen beschadigen.
 • Blijft u voorzichtig als u met uw horloge sport. Grote schokken en stoten kunnen schade in het horloge veroorzaken.
 • Als u uw Fossil niet draagt, is het het beste om het horloge in een aparte doos op te bergen. U kunt hiervoor de doos gebruiken die bij het horloge hoort. 

Kom langs voor reparatie en/of onderhoud van uw Fossil horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Juwelier Jos, dé juwelier van Gouda, staat voor ambacht en vakmanschap. Ruim 40 jaar verzorgen we onze klanten met onze directe service en persoonlijke hulp. We ontwerpen en vervaardigen unieke en persoonlijke sieraden die aan al uw wensen voldoen. Zowel productie van sieraden als reparatie van sieraden en horloges worden in ons atelier uitgevoerd.