0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Diesel reparatie? Laat uw Diesel horloge repareren bij Juwelier Jos in Gouda

Reparatie en/of onderhoud van uw Diesel horloge

Onze uurwerkmakers zijn gespecialiseerd in de reparatie en het onderhoud van uw Diesel horloge. De firma Diesel heeft een set specifieke richtlijnen uitgezet die bij een onderhoudsbeurt of reparatie van uw Diesel horloge gevolgd moeten worden. Net zoals het regelmatig onderhoud van uw auto, heeft ook uw horloge regelmatig een beurt nodig. Het feit dat een horloge 24 uur per dag en 7 dagen per week werkt en precies moet functioneren kan op den duur slijtage in het uurwerk van uw horloge veroorzaken. 

Dit kunt u voorkomen door regelmatig een onderhoudsbeurt door onze uurwerkmakers te laten uitvoeren. Tijdens zo’n beurt zal onze uurwerkmaker uw horloge controleren en zullen onderdelen waar nodig vervangen worden. Zo heeft u de zekerheid dat u jarenlang van uw Diesel horloge kunt genieten. Voor horlogereparaties gaat u naar Juwelier Jos.

De reparatie van uw Diesel, hoe gaat dit in zijn werk?

Een horloge is een accessoire dat constant gebruikt wordt en er kan zich altijd een klein ongelukje voordoen. Het glas kan gekrast worden, de pen die het horloge aan de band houdt, kan verloren gaan, of door een val of stoot kan het horloge ontregeld worden.Als dit gebeurt, is het nodig uw horloge naar Juwelier Jos te brengen. Onze ervaren uurwerkmakers zullen uw horloge beoordelen en, wanneer reparatie mogelijk is, ervoor zorgen dat uw horloge weer in goede staat door u verder gedragen kan worden.

U bent van harte welkom om uw horloge voor reparatie langs te brengen in onze winkel. Daarnaast kunt u uw horloge ook opsturen, samen met het ingevulde PDF-formulier.

 • Onderzoekskosten:
  • Voorafgaand aan de reparatie betaalt u €15 aan onderzoekskosten.
  • Dit bedrag stelt ons in staat om vast te stellen wat er precies kapot is aan uw horloge.
  • Tegelijkertijd geeft u akkoord voor het maximumbedrag waarvan wij verwachten dat de servicebeurt binnen uitgevoerd kan worden.
  • De hoogte van dit akkoordbedrag is afhankelijk van het type horloge.
  • De onderzoekskosten worden als aanbetaling voor de totale reparatiekosten gerekend als u akkoord gaat met de reparatie.
  • Indien u niet akkoord gaat met de prijsopgave van onze gecertificeerde horlogemaker, worden deze kosten niet geretourneerd.
 • Reparatiekosten:
  • Voor een volledige servicebeurt van een dames- of herenkwartshorloge liggen de kosten tussen €59 en €89.
  • Voor een volledige servicebeurt van een mechanisch dames- of herenhorloge variëren de kosten tussen €225 en €550.
  • Deze prijzen zijn actueel op het moment van schrijven. Voor de meest recente prijsinformatie kunt u hier klikken.
 • Extra reparaties:
  • Mocht de horlogemaker tijdens de servicebeurt problemen ontdekken die niet onder de standaard servicebeurt vallen, dan ontvangt u een gespecificeerde prijsopgave via e-mail. U kunt dan beslissen of u wel of niet akkoord gaat met de extra reparaties.

Behalve de hierboven gemelde reparaties van uw Diesel kunt u ook denken aan:

Diesel Horloge laten repareren

De naam en slagzin van Diesel

De slagzin van Diesel is “For successful living”. Het staat voor creativiteit, rebellie, ironie en oneerbiedigheid, uniek en origineel. Het was Renzo Rosso’s bedoeling ‘s werelds meest innovatieve denim te maken. In het midden van een wereldwijde oliecrisis, waarin diesel werd beschouwd als alternatieve brandstof, hield Renzo van het idee dat zijn merk bekend zou worden als een alternatief denimmerk. Dit in tegenstelling tot de overheersende casual wear-giganten die tot dan toe bestonden.

Onderhoud van uw Diesel horloge

Zoals eerder vermeld is regelmatig onderhoud en zorgen voor uw horloge nodig en dit zal de levensduur van uw horloge verlengen.Normaal gezien is een onderhoudsbeurt elke 3 tot 5 jaar aan te bevelen voor automatische horloges. Dit is belangrijk omdat alle bewegende delen in een horloge regelmatig gereinigd en geolied moeten worden. Zo zult u slijtage en schade voorkomen.

Voor horloges met een Quartz uurwerk kan de afstand tussen twee onderhoudsbeurten iets langer zijn. In een Quartz horloge zijn er minder bewegende delen, ze zijn vaak waterdicht en schokbestendig, dus het risico op slijtage is daardoor ook minder. Bij een Quartz horloge moet u wel oppassen dat de batterij vervangen wordt zodra deze leeg is. Een lekkende batterij kan onherstelbare schade veroorzaken. Een batterij voor een Quartz horloge gaat gemiddeld anderhalf tot twee jaar mee. Dit kan iets minder zijn als uw horloge een chronograaf heeft die vaak gebruikt wordt.

Stap 1 – voorbereiding

Allereerst wordt een eerste inspectie van uw horloge gedaan. Alle functies worden gecontroleerd en eventuele zichtbare beschadigingen worden genoteerd. Daarna wordt de band verwijderd en zal de kast opengemaakt worden.
Het uurwerk wordt verder goed bekeken en er wordt vastgesteld welk onderhoud en/of reparatie nodig is om uw Diesel weer in perfecte conditie te brengen.

Stap 2  – demontage en reiniging van de band en de kast

De band wordt verwijderd en de horlogekast wordt gedemonteerd. Beide worden ultrasoon gereinigd. Alle pakkingen en afdichtingen worden vervangen. Het polijsten van zowel de kast als de band wordt alleen gedaan op verzoek van de klant. 

Stap 3 – demontage en reiniging van het uurwerk

Dit is het meest delicate werk van het onderhoud van uw Diesel horloge. De uurwerkmaker neemt het uurwerk uit elkaar met specifiek gereedschap, veel ervaring en een vaste hand.

Alle onderdelen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen. Dan wordt elk onderdeel geolied met de geschikte vloeistof.

Stap 4 van het onderhoud – kwaliteitscontrole

Ook de kwaliteitscontrole is een belangrijke stap in het onderhoud van uw Diesel. De controle omvat het testen van de waterdichtheid bij de betreffende horloges, wijzer- en datum verstellingen, en alle functies worden doorlopen. Om deze controle uit te voeren gebruikt de uurwerkmaker speciale apparatuur. 

Diesel horloge reparatie - Juwelier Jos

Hoe verzorg ik mijn Diesel horloge het beste en wat moet ik vermijden?

Zoals bij de meeste horloges is het belangrijk om grote temperatuurverschillen te vermijden. Past u op met chemicaliën zoals afwasmiddel, parfum e.d. Deze kunnen de kast en de waterdichte afdichtingen beschadigen. Controleert u regelmatig de band en checkt u of de pennen die de kast aan de band vasthouden niet zijn verbogen of aangetast.

Controleert u ook regelmatig het glas van uw horloge. Als er een kras of breuk is in het glas, kan er vocht in het horloge komen en de onderdelen aantasten. Is het glas gebroken, en zijn er splinters in het uurwerk gekomen, dan kunnen deze splinters grote schade veroorzaken aan de kleine, delicate onderdelen.

Repareer uw horloge nooit zelf, maar laat dit doen door een ervaren uurwerkmaker. Hij heeft het juiste gereedschap en zal uw horloge bij het openen niet beschadigen. Bovendien is het zo, dat als u zelf uw horloge opent, en uw horloge valt nog onder de aankoopgarantie, deze garantie automatische vervalt als u zelf aan de slag gaat.

Geschiedenis van Diesel

Het merk Diesel is begonnen als een Italiaans kledingmerk voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 25 jaar. Het is in 1978 opgericht door Enzo Rossi en zijn toenmalige baas Adriano Goldschmied en heeft inmiddels een kledinglijn voor kinderen net als een sportlijn.

In latere jaren zijn verschillende artikelen zoals tassen, koffers, schoenen, lederwaren, brillen, horloges en geuren aan het merk Diesel toegevoegd.Tegenwoordig voert Diesel verschillende eigen merken zoals Diesel, Diesel Black Gold, Diesel Denim Gallery, Diesel Shades, Diesel Time Frames and Jewellery and Fragrances.

Diesel

Een belangrijk element van Diesel is en blijft de denim.  De welbekende 5 pocket jeans worden op dit moment uitgebracht in 40 verschillende modellen en verschillende wasversies. 

Accessoires

De accessoires van Diesel complementeren de kleding en bestaan uit lederwaren en schoenen. Verder zijn deze accessoires uitgebreid met Diesel Intimate: Ondergoed en een strandlijn met unieke details.

Diesel Black Gold

Deze nieuwe lijn van Diesel werd in 2008 gelanceerd in New York en is wat meer high-end. De woorden “rebellie” en “creativiteit” komen sterk tot uiting in Diesel Black Gold.

Diesel Denim Gallery

De Diesel Denim Gallery lijn bevat de unieke en verzamelstukken van Diesel, zowel jeans als ook originele met de hand gemaakte stukken.Diesel is enkele samenwerkingen aangegaan om zijn kledinglijn zo compleet mogelijk te maken. Samen met Marcolin (Italië) is Diesel Shades opgericht. Dit omvat een lijn van brillen en zonnebrillen. Samen met en gedistribueerd door Fossil, is Diesel Time Frames (horloges) and Jewellery opgericht. En sinds 2007 is er een samenwerking met L’Oréal onder de naam Diesel Fragrances.

In 2009 werd het merk nog verder uitgebreid met een Home collectie die producten voor slaap,- bad,- en woonkamer bevatten. Hier werden verder nog twee samenwerkingen met Foscarini voor licht en Moroso voor meubels aan toegevoegd. Als laatste zijn er vergunningen ontwikkeld samen met de Fiat 500 by Diesel en is er een motorhelm ontwikkelt die de naam Diesel Movie Helmet heeft meegekregen.

Kom langs voor uw Diesel reparatie

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Horloge ter reparatie opsturen

Niet in de gelegenheid om fysiek in onze winkel langs te komen? Dan kunt u uw horloge ook ter reparatie opsturen naar ons. Hier leest u alles over uw horloge opsturen naar Juwelier Jos.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Juwelier Jos biedt ambacht, vakmanschap en ruim 40 jaar ervaring aan haar klanten. Directe service en persoonlijke hulp staan hoog in ons vaandel. De reparaties van horloges worden voor zover mogelijk in ons eigen atelier uitgevoerd. Behalve horloges repareren, restaureren en ontwerpen we sieraden.