0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van
Danish Design horloges

 

Een horloge heeft een ingewikkeld mechanisme. Het loopt dag na dag en vaak jarenlang zonder ooit stil te staan. Het advies van Danish Design is om elk jaar een controle uit te laten voeren door een professionele uurwerkmaker.

Afhankelijk van de conditie van uw horloge zullen onderdelen verwijderd, gereinigd, geolied of vervangen worden. Daarna wordt de werking en de loop gecontroleerd en indien nodig opnieuw ingesteld. Als uw horloge weer dicht is, wordt het getest op waterdichtheid (dit afhankelijk van het model). 

Ervaart u problemen met uw Danish Design horloge? Loopt uw horloge voor of achter, staat uw horloge stil of wilt u het glas vervangen? Dit en nog vele andere reparaties kunt u door onze gecertificeerde horlogemaker laten uitvoeren. Wij zijn een officieel servicepunt voor de reparatie en onderhoud van Danish Design horloges.

U kunt uw horloge opsturen naar ons of langskomen in onze winkel in Gouda.

Danish Design horloge met gouden accenten en zwart leren band om pols van vrouw achter laptop met daarnaast haarclip en schelpen accesoire op witte ondergrond.
Stalen Dnish Design horloge met milanese stalen band en groene wijzerplaat liggend op werkband met gereedschap op achtergrond.

Het onderhoud en reparatie van uw Danish Design horloge –
welke stappen volgen we?

Over het algemeen volgen onze uurwerkmakers de volgende stappen bij een onderhoudsbeurt. Tijdens een revisie worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd: 

 • Volledige demontage, 
 • Standaard demagnetiseren van het uurwerk, 
 • Ultrasone reiniging van alle uurwerkonderdelen in speciale reinigingsbaden,
 • Vervanging van versleten uurwerkonderdelen, 
 • Montage van het uurwerk, 
 • Smering van alle lagerpunten met de juiste smeermiddelen, 
 • Controle van alle functies, 
 • Fijnafstelling, reiniging van de kast, 
 • Vervanging van de kroon, stift en afdichtingen, 
 • Herstel van de waterdichtheid, eindcontrole die meerdere dagen kan duren.

Al met al zorgt een professionele onderhoudsbeurt door een ervaren uurwerkmaker ervoor dat uw Danish Design horloge weer als nieuw functioneert en dat u nog vele jaren optimaal van uw horloge kunt genieten.

Bicolor stalen Danish Design horloge met witte wijzerplaat om pols van heer die tegen palmboom aanhangt met witte open blouse aan, met zee op achtergrond.
Blauw Danish Design horloge met blauwe kast, blauwe rubberen band en blauwe wijzerplaat met rode en witte wijzers op witte achtergrond.

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Danish Design horloges?

De onderhoudskosten voor Danish Design horloges variëren sterk, afhankelijk van het model. Voor een quartz horloge liggen de kosten tussen de €59 en €89, terwijl een mechanisch horloge met veel functies duurder is, met prijzen tussen de €225 en €550.

Wanneer u uw horloge bij ons inlevert voor een onderhoudsbeurt, geven we u eerst een voorlopige prijsindicatie. We vragen uw goedkeuring voor een maximumbedrag, afhankelijk van het type en model van uw horloge. Om te bepalen wat er precies gerepareerd moet worden, vragen we een voorafgaande onderzoekskostenvergoeding van €15. Voor dit bedrag onderzoekt de horlogemaker uw horloge.

Soms kunnen de uiteindelijke kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden of wij andere problematiek tegenkomen. In dat geval sturen we u eerst een prijsopgave. We voeren de reparatie pas uit na uw goedkeuring. U heeft dan ook de optie om van de reparatie af te zien. In dat geval worden de onderzoekskosten niet worden geretourneerd. Als u akkoord gaat met de reparatie, gelden de onderzoekskosten als aanbetaling op het totaalbedrag.

Deze prijzen zijn actueel op het moment van schrijven. Voor de meest recente prijsinformatie kunt u hier klikken.

Het merk Danish Design

Het horlogemerk Danish Design is een merk dat sinds 1988 op de markt is. Danish Design houdt ervan om zich in vrijheid te uiten, zuiverheid en natuur te koesteren, en harmonie en design te waarderen. Het slogan van Danish Design is “Inspired by Scandinavia since 1988”.

Danish Design werd in 1988 gelanceerd als het eerste horlogemerk ter wereld dat zich uitsluitend richtte op minimalistisch ontworpen horloges met een elegant design geïnspireerd door Scandinavië. Het waren eigentijdse ontwerpen die het Deense erfgoed in vooruitstrevend design weerspiegelden. 

De horloges zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals roestvrij staal, saffierglas en titanium. Behalve dat sommige Danish Design horloges gemaakt zijn met vegan leer horlogebandjes, hebben ze ook een titanium lijn. Titanium is licht van gewicht en is hypoallergeen. De uitgebreide collectie horloges en horlogebandjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals het klassieke zwart, wit en grijs maar ook in geel en paars, of in een zilver, goud of bicolor uitvoering.

In de afgelopen jaren zijn, in opvolging van de wereldtrends, ook smartwatches en hybride horloges ontwikkeld en op de markt gebracht. De moderne functies kunnen gebruikt worden als gezondheidsbewaking en men blijft digitaal verbonden. 

Danish Design horloge met geelgouden kast en band, zwarte wijzerplaat om pols van vrouw met zebra trui aan in lichtbeige en wit, beige tas met gouden accenten en gekruld bruin haar.

De vervanging van de batterij in Danish Design horloges

Een Danish Design horloge bevat een batterij die twee tot drie jaar meegaat voordat deze moet worden vervangen. Uiteraard hangt de duur van de batterij af van hoeveel verschillende functies u heeft en of u deze functies ook regelmatig gebruikt. Deze functies gebruiken meer energie.

Het is zeker raadzaam om uw Danish Design horloge naar een erkend reparatiecentrum te brengen zodra de batterij bijna leeg is, om te voorkomen dat de batterij lekt en schade zou veroorzaken.

De vervanging van de batterij wordt gedaan volgens de werkwijze die door Danish Design is voorgeschreven en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De achterkant van wordt geopend
 • Er worden verschillende controles uitgevoerd
 • De batterij wordt vervangen
 • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen
 • De kast wordt gesloten

De vervanging van de batterij is vanaf € 10.

Let wel: Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, zullen worden berekend en pas na uw goedkeuring vervangen. Ook een waterdichtheidstest is hierin niet berekend. Voor een batterijwissel inclusief waterdichtheidstest betaalt u tussen de €17,50 en €25 voor een Danish Design horloge.

De vervanging van het glas van Danish Design horloges

Helaas komt het weleens voor dat door een stoot of een val het glas wordt beschadigd.

Als het glas van je Danish Design horloge barst, krassen heeft of op een andere manier beschadigd is, en dit het gebruik beïnvloedt, dan is het noodzakelijk om het glas te laten vervangen.

Het vervangen moet zo snel mogelijk gebeuren om te voorkomen dat er nog meer schade aan het uurwerk wordt aangericht door eventuele scherfjes van het gebroken glas. Dit kan het best toevertrouwd worden aan een professionele horlogemaker. Hij beschikt over de juiste gereedschappen om een glas deskundig te verwijderen en te vervangen.

Naast het vervangen van een kapot glas, kan het ook verstandig zijn om het glas te laten vervangen wanneer u merkt dat de waterdichtheid niet optimaal is.

Uw Danish Design horloge opsturen ter reparatie

U kunt uw horloge in ons atelier langsbrengen, maar het is ook een mogelijkheid om uw horloge ter reparatie op te sturen naar ons. Wilt u weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Op deze pagina leest u alles over het opsturen van uw horloge ter reparatie.

Horlogemaker draait aan onderdeel van Danish Design uurwerk met handschoenen aan en rode achtergrond.
Glas vervangen van Danish Design horloge met losse wijzerplaat op rubberen houder, losse lunette, kast, kroon en glas.

Hoe verzorg ik mijn Danish Design het best en wat moet ik vermijden?

Reiniging:
Gebruik een zachte doek om zowel de wijzerplaat als de riem schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën zoals bleekwater en ammoniak.

Water en vocht:
Houd het horloge uit de buurt van water en vocht, tenzij het speciaal is ontworpen om waterbestendig te zijn.

Stoten en schokken:
Vermijd het dragen tijdens activiteiten waarbij het horloge kan worden blootgesteld aan sterke schokken of stoten.

Chemicaliën:
Verwijder het voordat je huishoudelijke schoonmaakmiddelen, make-up of parfum aanbrengt.

Controleren van de batterij:
Controleer regelmatig de batterij en vervang deze indien nodig. Dit kun je het beste laten doen door een professionele horlogemaker.

Verzorging van een leren band: 

 • Vermijd blootstelling aan water, vocht en warmte.
 • Bewaar de horlogebandjes op een koele en droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht of warmtebronnen.
 • Maak de horlogebandjes regelmatig schoon met een zachte doek.

Verzorging van een stalen horlogeband:

 • Reinig de metalen band met water en droog deze af met een zachte doek.
 • Vermijd het dragen van horlogebandjes in chloorwater of zout water, omdat dit schade kan veroorzaken.
 • Vermijd het openen van het horloge, tenzij dit door een professionele horlogemaker wordt gedaan. Als u het zelf opent kan dit tot schade leiden en kan de garantie tenietdoen. 
Globe Skyline Amsterdam Danish Design horloge met bruin leren band, stalen kast en witte wijzerplaat met skyline van Amsterdam in zilverkleur vooraanzicht op witte achtergrond.
Globe Skyline Amsterdam Danish Design horloge met bruin leren band, stalen kast en witte wijzerplaat met skyline van Amsterdam in zilverkleur schuin vooraanzicht op witte achtergrond.

Kom langs voor reparatie of onderhoud van uw Danish Design horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

De woorden “Directe Service”, “Persoonlijke Begeleiding” en “Kwaliteit” staan bij ons hoog in het vaandel. Met ruim 40 jaar ervaring stellen we bij Juwelier Jos ambachtelijk vakmanschap, ervaring en precisie voorop als het gaat om het repareren en onderhouden van uw horloges. Onze uurwerkmakers zijn uitgerust met een zeer vaste hand en beschikken over de kennis en vaardigheden om uw horloge in topconditie te houden. 

Of het nu gaat om het vervangen van een batterij of het uitvoeren van een reparatie aan uw horloge, wij staan ​​graag voor u klaar.Heeft u verder nog vragen of wensen? Aarzelt u niet eens bij ons binnen te lopen of maak een afspraak via bovenstaande knop. U bent van harte welkom en een kopje koffie staat voor u klaar.