0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van

Chanel horloges

 

U heeft vandaag geïnvesteerd in een luxe accessoire – een Chanel horloge! Van harte gefeliciteerd en we wensen u veel en lang draagplezier.

In het geval dat uw horloge niet meer loopt en u uw horloge ook niet handmatig kan opwinden, kan het zijn dat het automatische systeem is ontkoppeld. Het kan ook zijn dat de olie in het uurwerk is opgedroogd, het uurwerk van binnen vuil is of is beschadigd door een schok of water.

Ook als uw horloge te langzaam of te snel gaat lopen, is dit een teken dat uw Chanel horloge een onderhoudsbeurt nodig heeft. 

Juwelier Jos is officieel erkend als servicepunt van Chanel horloges.

Welk advies geeft het huis Chanel?

Chanel adviseert om elke 4-5 jaar een servicebeurt uit te laten voeren. Dit zal de nauwkeurigheid, waterbestendigheid en algemene werking van uw uurwerk garanderen. Voor de waterbestendigheid is deze controle elke 2 jaar aan te bevelen, en zelfs elk jaar als u uw horloge regelmatig draagt in zee- of chloorwater.

Chanel horloge met rosegouden kast, zwarte wijzerplaat en kroon en rosegouden met zwarte band
Chanel tas wit met zwart randje met gedroogde beige bloemen op wit bed

Onderhoud en reparatie van Chanel horloges

Een onderhoudsbeurt zoals door Chanel wordt voorgeschreven omvat de volgende stappen: 

 • Horloges met automatische uurwerken: demontage, reiniging, montage en regeling van het uurwerk.
 • Horloges met kwarts uurwerken: vervangen van het uurwerk en de batterij.
 • Stiften en schroeven vervangen indien nodig.
 • Controle van de conditie van de armband en sluiting.
 • Polijsten van stalen en gouden onderdelen.
 • Horloge ultrasoon reinigen.
 • Pakkingen vervangen.
 • Waterbestendigheid controleren.
 • Controle van de werking van het horloge gedurende 48 uur voor kwarts, 72 uur voor automatische modellen en 96 uur voor automatische chronograafmodellen.
Chanel horloge mat zwart met de helft zirkonia's
Horlogemaker bekijkt verschillende types uurwerken in fysiek boek terwijl hij voor de laptop zit voor onderhoud en reparatie van Chanel horloges

Wat zijn de kosten voor onderhoud van een Chanel horloge?

Een onderhoudsbeurt voor Chanel horloges kost vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf €149 voor een kwarts uurwerk.

Als u uw horloge bij ons achterlaat voor de servicebeurt, krijgt u een voorlopige prijsindicatie. Als de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave sturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Het franse modehuis Chanel

Coco Chanel begon in 1909 een klein winkeltje met accessoires voor vrouwenhoeden. Ze had duidelijke ideeën voor dames over mode en elegantie en ruim 100 jaar later bestaat de Chanel collectie uit kleding voor vrouwen, tassen, make-up, brillen, parfums, accessoires, schoenen en horloges. De creativiteit van Coco komt duidelijk naar voren in het parfum Chanel no. 5 en het beroemde LBD (Little Black Dress). De jurk die in geen enkele dames garderobe zou moeten onderbreken. 

Vanaf 1983 zorgde Karl Lagerfeld voor het ontwerp van de Chanel kleding. 

In 1987 werd Chanel Première, het eerste horloge, op de markt geïntroduceerd. De wijzerplaat was geïnspireerd op de vorm van de stop van de flacon van Chanel Nº 5. Tegelijkertijd zag de eerste Chanel horloge boutique zijn première in Parijs.

Dit horloge werd drie jaar later opgevolgd door het “Mademoiselle” horloge. Het heeft een horlogeband die bestaat uit vijf rijen met parels. De uurwerken worden geproduceerd in Zwitserland. 

Het jaar 2000 wordt gemarkeerd door de creatie van het allereerste sporthorloge van het merk Chanel: de J12 in zwart keramiek. In 2003 wordt dit opgevolgd door de witte versie van de J12: een van de eerste witte horloges in de horlogewereld. 2003 zag verder ook nog de geboorte van de modellen Chocolat met een digitaal uurwerk, het model Camélia en het model 1932.

Pas in 2016 brengt het merk het eerste horloge voor heren – de “Monsieur” uit. De J12 wordt bekroond met de Grand Prix d’horlogerie de Genève.

Witte Chanel zeep met Coco mademoisselle chanel erop, in een wit zeepbakje
Zwart Chanel bord naast klassieke lantaarn hangend voor het modehuis Chanel in Frankrijk

Batterijvervanging in uw Chanel horloge

Bij normaal gebruik is de levensduur van de batterij tussen de 2 tot 4  jaar. Dit hangt af van het model, of het horloge meerdere functies heeft en of u deze functies vaak gebruikt.

Het is aan te raden om de batterij te laten vervangen door een professionele uurwerkmaker. Wacht u niet te lang met het vervangen van de batterij. Een oude batterij kan gaan lekken en schade veroorzaken in het uurwerk.

De vervanging van de batterij kost € 75.

Let wel: Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, zullen apart worden berekend en pas na uw goedkeuring vervangen. 

De vervanging van het glas van uw Chanel horloge

Het vervangen van het glas is geen doe-het-zelf-project en vereist een professionele hand en ervaring. 

Bij het vervangen van het glas van een horloge zal onze uurwerkmaker eerst het uurwerk uit de kast halen en het beschadigde glas zorgvuldig verwijderen zonder het uurwerk te beschadigen. Daarna wordt het nieuwe glas op de juiste manier geplaatst en wordt het uurwerk terug in de kast geplaatst. Ten slotte wordt het horloge getest om ervoor te zorgen dat het goed functioneert.

Keramiek, wit, mat Chanel horloge met witte wijzerplaat en zwarte wijzers, cijfers en zijkanten van lunette
Details van Tag Heuer horloge met zwarte wijzerplaat

Hoe verzorg ik mijn Chanel het best en wat moet ik vermijden?

We zullen u enkele tips geven waarmee u uw Chanel horloge in de beste conditie kunt houden:

 • Schoonhouden: U kunt uw Chanel horloge met een band van keramiek, metaal of rubber reinigen met zeepwater. Daarna goed afspoelen met een zachte doek droogmaken. Een leren of satijnen band kunt u schoonmaken met een zachte doek. Voordat u het horloge reinigt, zorgt u ervoor dat de kroon goed ingedrukt is.
 • Schokken en stoten: Vermijd krachtige schokken; het wordt afgeraden uw horloge te dragen tijdens sporten die schokken of stoten op de pols kunnen veroorzaken (zoals golf of tennis), tenzij uw horloge bedoeld is voor sportgebruik.
 • Waterbestendigheid: De waterbestendigheid wordt gewaarborgd door specifieke afdichtingen in het horloge. Chanel raadt aan uw horloge nooit in een sauna, onder de douche of in bad te dragen. Als u in zeewater bent geweest, is het belangrijk uw horloge in zoet water af te spoelen. Past u altijd op dat de kroon goed is ingedrukt.
 • Vermijd: Bescherm uw mechanische horloge tegen magnetisme door het uit de buurt te houden van sterke magnetische bronnen, zoals magnetrons, röntgenstralen, luidsprekers, enz. Blijft u op zijn minst zo’n 10 cm afstand van magnetische bronnen weg.
 • Zorg voor regelmatig onderhoud: Brengt u uw horloge om de 2-3 jaar naar een professionele uurwerkmaker voor een basisbeurt en elke 4-5 jaar voor een uitgebreide servicebeurt.  Zo kunt u er zeker van zijn dat uw uurwerk goed blijft functioneren en eventuele problemen tijdig worden verholpen.
2 Chanel boeken schuin op elkaar met aas erop, 1 witte van Coco Chanel en 1 zwarte van Christian Dior
Details van Tag Heuer horloge met zwarte wijzerplaat

Kom langs voor uw Chanel horloge reparatie of onderhoud

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos zijn begrippen als persoonlijke begeleiding, directe service, vakmanschap en kwaliteit erg belangrijk. Onze uurwerkmakers zijn ervaren en professioneel en zullen uw horloge met de uiterste voorzichtigheid behandelen. We bieden alle horloge reparatiediensten aan. U bent zo verzekerd van de beste zorg voor uw horloge. 

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Maakt u gerust een afspraak via onze website juwelierjos.nl.

Bij ons staat gastvrijheid centraal, een kopje koffie of thee staat voor u klaar.

Juwelier Jos in Gouda, vitrines en wachtruimte