0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van

Christian Dior horloges

 

Een Christian Dior horloge is een waardevol en prachtig sieraad dat zorgvuldig onderhoud en reparatie vereist om ervoor te zorgen dat het in topconditie blijft. 

In dit artikel zullen we enkele tips delen over het onderhouden en repareren van een Christian Dior horloge, zodat u er zeker van kunt zijn dat u dit prachtige tijdloze accessoire nog jarenlang kunt dragen.

Of uw horloge nu gereviseerd, gerepareerd of gerestaureerd moet worden, regelmatig onderhoud is essentieel voor een lange levensduur. De revisie, reparatie en onderhoud moet gedaan worden door een erkend Service Center zoals Juwelier Jos. We beschikken over de juiste apparatuur, gereedschappen en kennis om deze prachtige horloges en sieraden te onderhouden. 

Geelgouden Christian Dior horloge met gouden wijzerplaat, gouden band met hand gegraveerde details en diamanten in lunetten staand plat op zwarte achtergrond met gouden motief erin.
Geelgouden Christian Dior horlogeband die met de een smal gereedschap met de hand gegraveerd wordt door een goudsmid.

Het onderhoud en reparatie van Christian Dior horloges

Dior adviseert uw horloge elke drie tot vijf jaar een onderhoudsbeurt te laten geven. 

Elke Dior horloge servicebeurt omvat het volgende:

 • Demontage van kast, horlogeband en uurwerk
 • Ultrasone reiniging van kast en horlogeband (waar nodig)
 • Oliën van de onderdelen en reinigen van het uurwerk
 • Testen en, waar nodig, vervanging van pakkingen
 • Montage van wijzerplaat, wijzers en horloge
 • Volledige water- en drukbestendigheidstest
 • 5-daagse mechanische test

Opknappen & polijsten van Dior horloge en horlogeband :

Bovenstaande servicebeurt geldt voor het uurwerk. U kunt tegelijk met een servicebeurt de horlogeband op laten knappen en laten polijsten (metalen armband). Als u een Christian Dior horloge heeft met een leren band kan deze, indien nodig, vervangen worden. 

Waterbestendigheid:

De waterbestendigheid van Christian Dior horloges varieert afhankelijk van het specifieke model. Zorgt u ervoor dat u de limiet van de waterbestendigheid kent van uw specifieke Christian Dior horloge om eventuele schade te voorkomen.

Ondanks dat vele modellen waterbestendig zijn, is de waterbestendigheid van uw horloge niet permanent gegarandeerd. Het is belangrijk dit regelmatig te laten controleren (ideaal gezien eenmaal per jaar). 

LA D DE DIOR BLACK ULTRAMATTE horloge, 34 mm kast, zwart ultramat staal en zwarte diamanten ingezoomd vooraanzicht op licht grijze, effen achtergrond.
LA D DE DIOR BLACK ULTRAMATTE horloge, 34 mm kast, zwart ultramat staal en zwarte diamanten vooraanzicht op licht grijze, effen achtergrond.

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Christian Dior horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor uw Christian Dior horloge zijn vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 149 voor een kwarts uurwerk.

Als tijdens de beoordeling van uw horloge blijkt dat er onderdelen vervangen moeten worden, kan de prijs hoger uitvallen. In dit geval zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave sturen. Pas na akkoord wordt de reparatie uitgevoerd.

Het merk Christian Dior

Christian Dior, geboren in Normandië in 1905, interesseerde zich als jonge man voor architectuur en in zijn vrije tijd schetste hij kleding. Deze ontwerpen begonnen op te vallen en hij verkocht ze aan modehuizen. Uiteindelijk werd hij in 1938 als ontwerper aangenomen door Robert Piguet. Een paar jaar later stapte hij over naar Lelong en met een aanbieding van een textiel tycoon om het modehuis Dior te financieren begon het avontuur en de geschiedenis van het merk Christian Dior. De deuren van Maison Dior openden op 16 december 1946 met drie ateliers en 85 werknemers. Later volgden vestigingen op Fifth Avenue, Londen en Caracas.

De basis van het modehuis is in de Avenue Montaigne in Parijs. Dior werd in eerste instantie bekend om zijn mode collectie voor dames en heren, in latere jaren werden accessoires als brillen, tassen, schoenen, parfums, make-up, sieraden en horloges aan het merk toegevoegd. Enkele favorieten onder de horloges zijn de modellen Black Moon en la D de Dior.

Horlogemaker repareert een Christian Dior uurwerk met witte handschoenen aan.
Horlogemaker repareert uurwerk van Christian Dior horloge waarbij hij een pincet gebruikt, werkt op een glazen ondergrond en onderdelen ernaast in een glazen bak.

Batterijvervanging in Christian Dior horloges

Als u zich afvraagt waarom uw horloge om de 4 seconden tikt, is dat waarschijnlijk omdat uw horloge een EOL-indicator (einde levensduur) heeft. Deze functie is bedoeld om u te waarschuwen wanneer de batterij bijna leeg is. Over het algemeen zal de batterij elke 2-3 jaar vervangen moeten worden. 

De levensduur van de batterij hangt af van het model van uw horloge en het aantal functies dat het horloge heeft. Hoe meer u verschillende functies gebruikt, hoe eerder de batterij vervangen moet worden.

De kosten van vervanging van de batterij zijn vanaf € 75. Dit is inclusief het opnieuw sealen van het horloge. 

De vervanging van het glas van Christian Dior horloges

Als eigenaar van een luxe high-end horloge is het belangrijk om alert te blijven op tekenen van slijtage of problemen aan uw horloge. 

Een van die problemen is een gebarsten of bekrast horlogeglas, dat tot nog grotere problemen kan leiden als het niet wordt gemaakt. Een beschadigd glas kan bijvoorbeeld vocht en andere ongewenste stoffen in het horloge toelaten, waardoor het mechanisme en de nauwkeurigheid in gevaar komen. 

Als u krassen of barsten op het horlogeglas opmerkt, raden wij u ten zeerste aan het horlogeglas onmiddellijk door een vakman te laten repareren of vervangen.

Uurwerk van Christian Dior horloge met losse batterijen ernaast om batterij van Christian Dior horloge te vervangen.
LA D DE DIOR BLACK ULTRAMATTE horloge, 34 mm kast, zwart ultramat staal en zwarte diamanten schuin zijaanzicht op licht grijze, effen achtergrond.

Hoe verzorg ik mijn Christian Dior het best en wat moet ik vermijden?

Tips voor dagelijkse verzorging

 • Magnetische velden:
  Blijft u voorzichtig met magnetische velden. Ze kunnen de loop van uw horloge beïnvloeden. 
 • Reiniging:
  Doe uw horloge af voordat u in zeewater zwemt, cosmetica gebruikt of in contact komt met chemicaliën. Om uw horlogekast en metalen armband schoon te maken, veegt u ze af met een beetje zeepwater (alleen bij waterdichte horloges) en droogt u ze af met een zachte doek. 
 • Bescherming:
  Bescherm uw horloge door het af te doen bij activiteiten die sterke trillingen of schokken kunnen veroorzaken. Ze kunnen de werking van het horloge storen. 
 • De kalender:
  Als u de datum wilt verzetten is het beter dit overdag te doen.
 • Bewaren en/of meenemen:
  Wanneer u het horloge niet om uw pols draagt, moet het op een veilige en droge plaats blijven, beschermd tegen licht.
 • De horlogeband:
  Afhankelijk van het materiaal van de horlogeband, geven we u enkele onderhoudstips:
  Voor leren bandjes vermijd het volgende:
  – Veelvuldig contact met water of vochtigheid
  – Langdurige blootstelling aan zonlicht
  – Contact met cosmetica en olieachtige materialen
  Voor rubberen bandjes, vermijd:
  – Nagellak
  – Langdurige blootstelling aan zonlicht
Vegan horlogebanden in 4 kleuren, van zwart naar cognac en 2 kleuren ertussen, geschikt als horlogebanden voor een Christian Dior horloge.
Details van Tag Heuer horloge met zwarte wijzerplaat

Kom langs voor reparatie of onderhoud van uw Christian Dior horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos staan persoonlijke begeleiding, directe service, vakmanschap en kwaliteit voorop.

Onze ervaren uurwerkmakers behandelen uw horloge met de grootste zorg en bieden verschillende reparatiediensten aan om ervoor te zorgen dat uw horloge weer in topconditie verkeert. 

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan nodigen we u van harte uit om onze winkel te bezoeken. Onze gastvrije medewerkers ontvangen u graag met een heerlijk kopje koffie of thee en staan te allen tijde klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken met behulp van de link op deze pagina.

Kom langs bij Juwelier Jos - Edelsmederij Jos voor uw Christian Dior horloge reparatie.