0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Rolex reparatie? Laat uw Rolex repareren bij Juwelier Jos in Gouda

Wilt u een Rolex reparatie laten uitvoeren? Dan kunt u terecht bij Juwelier Jos in Gouda. Juwelier Jos is de erkende en bevoegde Rolex reparateur in Gouda en andere exclusieve merken. U kunt bij ons terecht voor verschillende merken horloge reparaties.

De gediplomeerde horlogemaker, die uw Rolex horloge in ontvangst neemt voor een reparatie of een servicebeurt, is officieel gemachtigd door de firma Rolex.

Maar wat is er anders aan de reparatie en/of onderhoud proces bij een Rolex horloge in vergelijking met een horloge van een ander merk? We leggen u in een stappenplan in detail uit hoe dit in zijn werk gaat. Daarnaast informeren we u over de verschillende soorten horloge reparaties die we voor uw Rolex horloge kunnen uitvoeren.

Het merk Rolex

Rolex is een hoogwaardig merk met een bijbehorende hoge kwaliteitswaarborg. Dit alles samen met de innovatieve kinetische energie, waardoor het horloge loopt op de bewegingen van uw arm en dus zonder batterijen, maakt het een bijzonder en uniek merk. Onder andere de luxe uitstraling bepaalt de prijs. Er zijn verschillende prijsklassen en diverse modellen te verkrijgen.

Eén ding blijft bij alle Rolex horloges hetzelfde. De kwaliteitseisen voor een reparatie. Vanwege deze hoge kwaliteitseisen heeft Rolex zeer strenge voorwaarden, waaraan voldaan moeten worden. Elk horloge dat een reparatie- en of servicebeurt krijgt, moet een vastgelegd stappenplan van Rolex doorlopen. Op deze pagina kunt u lezen welke stappen dit zijn en wat het precies inhoudt.

Rolex reparatie bij Juwelier Jos, zoals deze geelgouden Rolex met witte accenten.
Stalen rolex horloges met groene en oranje lunetten en zwarte wijzerplaten brengt u ter reparatie bij Juwelier Jos.

Rolex reparatie, hoe werkt dat?

Wilt u een Rolex reparatie laten uitvoeren? Bijvoorbeeld wanneer uw Rolex niet meer loopt, het glas kapot is of krassen heeft of als een digit (cijfer of nummer) los ligt in de kast? Al deze horloge reparaties, en meer, kunnen we voor u verzorgen. U kunt uw horloge naar ons opsturen of u kunt langskomen in onze werkplaats. We nemen uw Rolex horloge aan en onze gecertificeerde horlogemaker analyseert vervolgens wat er aan de hand is met uw horloge. Hierna wordt bepaald of de reparatie in huis wordt uitgevoerd of dat uw horloge wordt opgestuurd naar Rolex.

Wij vragen u akkoord te geven tot een bedrag van € 375 voor een Rolex reparatie. Valt de reparatie binnen dit bedrag, dan wordt de reparatie direct uitgevoerd. Mocht het bedrag toch hoger worden, dan wordt u hier eerst van op de hoogte gesteld via de email. U kunt dan zelf beslissen of u de reparatie wel of niet laat uitvoeren. Om te bepalen wat er aan de hand is met uw horloge en hoe deze gerepareerd kan worden vragen wij € 75 onderzoekskosten. Deze kosten betaalt u direct als u het horloge langs brengt ter reparatie en worden niet geretourneerd. Echter, als u besluit uw horloge door ons te laten repareren, zullen de onderzoekskosten van het totaalbedrag afgetrokken worden. 

Houdt u rekening met een gemiddelde reparatietijd tussen de 4 en 6 weken voor een Rolex horloge. De uiteindelijke tijd is afhankelijk van het soort reparatie, of we deze zelf uitvoeren of uitbesteden aan Rolex en het gebruik van onderdelen. Het bestellen van onderdelen kan voor vertraging zorgen in het proces. Hieronder leest u welke horloge reparaties we allemaal voor u kunnen uitvoeren.

Rolex loopt niet meer

Uw Rolex loopt niet meer? Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld dat uw uurwerk kapot is en vervangen moet worden, of dat het horloge een onderhoudsbeurt nodig heeft vanwege stof of vocht aan de binnenkant. Het kan ook zijn dat er een onderdeel kapot is versleten is. Kortom, er kunnen allerlei redenen zijn waarom uw Rolex niet meer loopt.

Onze gecertificeerde horlogemaker analyseert en bepaalt wat er aan de hand is met uw Rolex en hoe dit gerepareerd kan worden. 

Rolex glas vervangen

Is uw glas kapot of heeft u krassen op uw horlogeglas? Dan kunnen wij uw Rolex glas vervangen. De horlogemaker bepaalt of uw horlogeglas vervangen moet worden of dat uw Rolex glas gepolijst kan worden. Beide zijn een goede manier om uw Rolex horloge er weer als nieuw uit te laten zien. Wat voor u de beste mogelijkheid is, blijkt uit de analyse die de horlogemaker voor u uitvoert.

De prijs voor het vervangen van een Rolex glas is afhankelijk van het materiaal, de vorm, de bolling en de grootte.

Rolex band reparatie

Naast de uurwerk en glas reparaties is het ook mogelijk om een Rolex band reparatie uit te laten voeren bij ons. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van een kapot onderdeel aan uw Rolex band of het vervangen van een volledige Rolex band. Maar ook het schoonmaken of polijsten van een Rolex horlogeband behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn met betrekking tot een horlogeband reparatie? Kom dan langs met uw horloge voor een analyse.

Stalen rolex horloge met gouden accenten en glitters.

Rolex stappenplan reparatie & servicebeurt

Stap 1

De diagnose van het horloge is de eerste stap. De horlogemaker bestudeert uw Rolex horloge na ontvangst en zal een offerte maken voor het werk dat verricht moet worden. Na goedkeuring van u kan er met het onderhoud en/of reparatie begonnen worden.

Stap 2

Nadat de horlogeband van het horloge is verwijderd, wordt het uurwerk uit de kast gehaald. Zowel het uurwerk, als de kast en de band zullen hun eigen voorgeschreven behandeling krijgen, voordat het uurwerk weer in elkaar wordt gezet.

Stap 3

Nu wordt elk onderdeel van het uurwerk individueel bekeken, en indien nodig, vervangen. Ook hier gelden per onderdeel de Rolex-eisen. Een secuur werkje wat veel aandacht en tijd vergt van onze gecertificeerde horlogemaker.

Rolex reparatie met open achterkant zonder deksel.
Ook uw vintage Rolex horloge brengt u bij Juwelier Jos ter reparatie.

Stap 4

Om de honderden onderdelen van het horloge grondig schoon te maken worden deze gereinigd in een ultrasonisch bad. Dit bad zorgt met minimale trillingen dat al het vuil los komt van de onderdelen en zo alles goed gereinigd wordt.

Stap 5

De onderdelen van het Rolex uurwerk worden gedroogd en na de assemblage gesmeerd. Rolex heeft ook hier vaste richtlijnen, die tevens de eerste afstelling van het uurwerk omvatten. Alle onderdelen zijn nu klaar voor terugplaatsing.

Stap 6

Nu is de horlogekast aan de beurt. De kast wordt uit elkaar gehaald en de verschillende onderdelen zoals de middenkast, bezel (draaischijf), de kastachterkant en de band worden volgens de Rolex richtlijnen gepolijst of gesatineerd.

Stap 7

Zodra de horlogekastonderdelen behandeld zijn, wordt de kast in elkaar gezet en worden de pakkingen geplaatst. Dan wordt de kast gecontroleerd op waterdichtheid. Dit wordt gedaan met een speciale machine die werkt met druk.

Stap 8

Inmiddels is het uurwerk met daaraan de wijzerplaat en de wijzers bevestigd en teruggeplaatst in de kast. Elk element en elk onderdeel van dit proces wordt zowel technisch als esthetisch gecontroleerd. Loopt alles naar behoren?

Rolex met stalen band waarbij we het Rolex glas vervangen hebben.
Vintage Rolex horloges. Benieuwd naar de Rolex reparatie kosten? Kom langs en krijg advies op maat.

Stap 9

Een van de laatste stappen in de reparatie en/of onderhoudsbeurt is de fijnafstelling van het uurwerk. Ook deze fijnafstelling voldoet weer aan de eisen, die door de firma Rolex worden voorgeschreven.

24 uur Rolex test

Nu wordt de horlogekastachterkant geplaatst en dichtgeschroefd. Het is nu de tijd om een Rolex test uit te voeren, die minimaal 24 uur duurt. Deze test laat zien dat het Rolex horloge voldoet aan de hoge eisen van de firma.

Waterdichtheid test Rolex

Als laatste wordt de waterdichtheid nogmaals gecheckt. Niet alleen door het horloge in een bakje met water te leggen, maar deze keer wordt het horloge aan een hoge druktest onder water onderworpen.

Garantie na reparatie en onderhoud

Na een allerlaatste controle krijgt u uw horloge weer als nieuw terug met een beschermhoesje en met een garantie van 1 jaar op onderdelen en werkzaamheden.

Stalen heren Rolex horloges die voor onderhoud zijn geweest bij Juwelier Jos in Gouda.

Tips voor dagelijks onderhoud

Wees aardig voor uw Rolex. In het dagelijks leven heeft uw Rolex weinig nodig. U kunt de glans behouden door het horloge regelmatig een een microvezeldoek schoon te wrijven. De kast en de band laten zich makkelijk reinigen met water, zeep en een zacht borsteltje.

Zwemmen of douchen met uw Rolex

Water, of dit nu zoet of zout water is, is geen probleem voor een Rolex horloge met een metalen band. Let u wel goed op dat de opwindkroon goed ingedrukt is, voordat u het water in gaat. Heeft u geen metalen band, dan is het afhankelijk van het materiaal van uw band of u in het water kan. Ook hier geldt dat u goed op moet letten dat de opwindkroon goed ingedrukt is om uw Rolex waterdicht te houden. Bent u in zee geweest, spoelt u dan uw Rolex horloge goed af. De douche na het zwemmen is al genoeg.

Sporten met uw Rolex

De Rolex horloges zijn schokvast, dus het is geen probleem om tijdens het sporten uw horloge om te houden. Ook verschillen in temperatuur beïnvloeden de nauwkeurigheid van uw Rolex horloge niet.

Kinetisch energie

De huidige Rolex horloges hebben geen batterij meer. De Rolex maakt gebruik van kinetische energie. Uw beweging zorgt voor de energie, die het uurwerk laat lopen. Heeft u uw Rolex horloge een paar dagen niet gedragen dan kan het zijn dat hij stil staat. Geen probleem! U kunt het handmatig opdraaien (minimaal 25x draaien) en daarna neemt de bewegingsenergie het weer van u over.

Een Rolex gaat levenslang mee

Dankzij de hoge standaard van Rolex en de deskundigheid van de horlogemakers zal uw Rolex horloge jaren – zo niet uw leven lang meegaan.

Juwelier Jos, dé Erkende Rolex reparateur in Gouda

Heeft uw Rolex onderhoudt of een reparatie nodig? Kom langs in ons atelier in Gouda. U kunt zonder afspraak meteen terecht. Geen Rolex en toch een gediplomeerd horlogemaker nodig? Zie ons artikel over horloge reparaties en alle merken.

Kom langs voor reparatie van uw Rolex horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.