0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horloge glas repareren?
Laat uw horlogeglas polijsten of vervangen bij Juwelier Jos

Een horloge is een sieraad dat meestal dagelijks gedragen wordt en hierdoor veel te verduren heeft. Een kras op uw horloge of horlogeglas is daarom bijna onvermijdelijk en daarmee kan deze horloge reparatie soms niet uitblijven. We leggen u uit welke type horlogeglazen er zijn, hoe we horloge glas repareren en hoe we krassen van het glas kunnen verwijderen.

Soorten horlogeglazen

Voor polshorloges worden meestal de volgende 3 soorten glas gebruikt: acrylglas, mineraalglas of saffierglas.

Acrylglas

Acrylglas of plexiglas kan in allerlei vormen geperst worden en werd vaak in oudere horloges gebruikt. Het is breekbaar, maar heel resistent. Een nadeel is dat het makkelijk krast. Plexiglas is een zacht materiaal waardoor het zich goed laat polijsten. We polijsten dit glas in onze speciale polijstmachine, waardoor de krassen zullen verdwijnen. Dit is een goedkopere optie dan het laten vervangen van uw acrylglas.

Mineraalglas

Mineraalglas is krasbestendiger dan Aacrylglas, maar ook breekbaarder. Wel is dit type glas goed te polijsten. Bij polijsten wordt een heel dun laagje glas weggeslepen. Uw horlogeglas wordt dus wat dunner en daardoor ook wat kwetsbaarder. Afhankelijk van de diepte van de krassen is het dan soms ook beter het glas te vervangen dan te polijsten. Vraag de uurwerkmaker om het glas te beoordelen om te bepalen welke keuze voor u het beste is.

Saffierglas

Saffierglas is krasvrij. Het enige dat saffierglas kan krassen is een diamant. Dit type glas is echter niet onbreekbaar. Ondanks dat het hard is, is het wel broos. Een scherpe tik kan het glas breken. Heeft u een horloge met een saffieren glas? Wees dan voorichting met stoten en tikken. Ook is een saffierglas een stuk duurder dan mineraalglas, zowel bij aankoop van een nieuw horloge als bij het vervangen van uw horlogeglas.

Horloge glas repareren – Polijsten of vervangen?

Afhankelijk van het type glas en de staat waar het glas zich in verkeert zullen we u adviseren wat de beste optie is. Hierbij geven we u een prijsopgave voordat het glas gepolijst of vervangen wordt. Als uw horlogeglas vervangen wordt, wordt het horloge tegelijkertijd gecontroleerd, schoongemaakt en indien van toepassing weer waterdicht gemaakt.

Wilt u uw horloge weer als nieuw? Kijk dan ook bij de andere horloge reparaties die we uitvoeren.

Kosten horlogeglas polijsten

De kosten voor het polijsten van uw horlogeglas zijn altijd in overleg. Het polijsten van een horlogeglas is vaak niet mogelijk. Mocht het wel mogelijk zijn, dan ontvangt u een prijsopgave van onze gecertificeerde horlogemaker.

Wilt u uw glas laten vervangen of wordt dit aangeraden door onze uurwerkmaker? De prijzen van een nieuw glas liggen tussen de €45 en € 195, op het moment van schrijven. De definitieve prijs is afhankelijk van uw horlogemerk, de maat, de vorm, de bolling en het materiaal dat uw horlogeglas heeft. Klik hier voor een actuele prijsindicatie om uw horlogeglas te laten vervangen.

Tijdsduur horlogeglas polijsten

Voor het polijsten van uw horlogeglas staat een reparatietijd van minimaal 2 weken. U ontvangt een e-mail zodra uw horloge gereed is. U betaalt 50% vooraf, als u uw horloge ter reparatie aanbiedt. De resterende 50% betaalt u pas als u uw horloge op komt halen.

Horlogeglas repareren bij Juwelier Jos

U kunt bij ons terecht voor het repareren van uw horlogeglas. We kunnen uw horlogeglas vervangen of uw glas polijsten. Het soort glas is hierbij leidend, namelijk acrylglas, mineraalglas of saffierglas. We geven u graag een passend advies op maat in onze edelsmederij.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.