0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van uw

Gucci horloge

Reparatie en onderhoud van Gucci horloges

U heeft een prachtig luxe en tijdloos accessoire aangeschaft – een Gucci horloge! Van harte gefeliciteerd en we wensen u veel en lang draagplezier.

Zo’n mooi horloge moet goed verzorgd worden zodat u er jarenlang van kunt genieten en Gucci adviseert haar uurwerken eens per jaar te laten controleren. Zo kunnen mogelijke problemen vroegtijdig opgemerkt en verholpen worden.

Er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat uw Gucci horloge een beurt nodig heeft. Deze kunnen zijn:

 • Het horloge loopt niet meer op tijd, bijvoorbeeld doordat het horloge te snel of te langzaam gaat.
 • Het horloge maakt vreemde geluiden, zoals getik, gerammel of gekraak.
 • De datumaanduiding werkt niet meer goed of is helemaal gestopt.
 • Het horloge is zichtbaar vuil en is toe aan een schoonmaakbeurt.

Als u een van deze problemen opmerkt bij uw Gucci horloge, dan is het verstandig om het horloge een onderhoudsbeurt te laten geven.

Gucci biedt twee jaar internationale garantie op alle horloges gekocht bij Gucci.com, Gucci boetieks en erkende Gucci retailers. 

Juwelier Jos is officieel erkend als servicepunt van Gucci horloges. 

Gucci gold plated horloge, met goudkleurige horlogekast en band, en zilveren zongebrande wijzerplaat met gouden bij, achteraanzicht op licht grijze ondergrond.
Gucci gold plated horloge, met goudkleurige horlogekast en band, en zilveren zongebrande wijzerplaat met gouden bij, vooraanzicht op licht grijze ondergrond.

Het onderhoud en reparatie van Gucci horloges

Een onderhoudsbeurt zoals door Gucci wordt voorgeschreven omvat de volgende stappen: 

 • Demontage en reiniging van de kast en het uurwerk.
 • Reparatie of vervanging van onderdelen indien nodig.
 • Controle van de conditie van de armband en sluiting.
 • Horloge ultrasoon reinigen.
 • Pakkingen vervangen.
 • Waar nodig de waterbestendigheid controleren.
 • Controle van de werking van het horloge gedurende een aantal dagen

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Gucci horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor uw Gucci horloge zijn vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 149 voor een kwarts uurwerk.
Het is mogelijk dat de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden. Als dit het geval is, zullen we u eerst een prijsopgave sturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Het merk Gucci

In 2022 vierde het merk Gucci haar honderdjarig bestaan. Gucci begon met de productie van luxe bagage in 1922 nadat de jonge Guccio Gucci had opgemerkt dat er een markt was gericht op de rijke globetrotters en hun interesse in luxueuze bagage. Hierna volgde al snel mode en sjaals. 

Tot het jaar 1970 ging alles goed en groeide het merk Gucci. Dan beginnen de familie-intriges, financiële problemen en rechtszaken. Deze bereikten een hoogtepunt toen Maurizio Gucci vermoord werd. 

De onrust binnen het bedrijf duurde ongeveer 25 jaar en in 1995 nam Tom Ford het roer over. Hij gaf het merk een nieuw sexy image dat uitstekend ontvangen werd door de media en de klanten. Langzaam maar zeker krabbelt het merk weer op naar de oude glorie van weleer. Nadat in 2004 Tom Ford het bedrijf verlaat worden een viertal nieuwe ontwerpers aangetrokken die hun eigen stempel op de firma zetten.

Gucci introduceert zijn eerste horlogelijn in de jaren ’70. Het merk begon met het produceren van luxe horloges met een eigentijdse uitstraling in 1972, toen het de iconische ‘G’ Watch uitbracht. Het horloge was voorzien van het herkenbare dubbele-G logo op de wijzerplaat en maakte gebruik van de hoogste kwaliteit materialen. 

Sindsdien heeft Gucci een aantal opvallende horloges ontworpen en uitgebracht, waaronder de populaire Gucci Dive en G-Timeless horloge, G-Timeless Bee horloge en de Diamantissima collectie. 

Tegenwoordig worden de Gucci horloges in Zwitserland gemaakt en er zijn verschillende collecties die uiteenlopen in prijs en ontwerp. 

Gucci stalen duikershorloge, 40mm stalen horlogekast, stalen band en zilveren wijzerplaat met witte details met saffier glas vooraanzicht op licht grijze ondergrond.

Batterijvervanging in Gucci horloges

Bij normaal gebruik is de levensduur van de batterij tussen de 2 tot 3 jaar. De levensduur hangt af van het type horloge en hoe vaak het horloge gedragen en de verschillende functies gebruikt worden. 

Ons advies is de batterij te laten vervangen door een professionele uurwerkmaker zodra u merkt dat uw horloge langzamer gaat lopen of de secondewijzer in sprongetjes beweegt. Wacht u niet te lang met het vervangen van de batterij. Een oude batterij kan gaan lekken en schade veroorzaken in het uurwerk.

De vervanging van de batterij kost vanaf € 75.

Let wel: 

Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, zullen apart worden berekend en pas na uw goedkeuring worden vervangen. 

De vervanging van het glas van Gucci horloges

Als het glas van uw Gucci bekrast, gebarsten of beschadigd is, kan het saffierglas vervangen worden om uw horloge weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. 

Nadat het glas is vervangen, zal, afhankelijk van het model, uw horloge ook een waterdichtheidstest ondergaan. Het vervangen van het glas wordt gedaan volgens de werkwijze die door het huis Gucci voorgeschreven wordt. 

Donkerblauwe Gucci horlogeband, gemaakt van hagedis met stalen sluiting.
Beige Gucci horlogeband, gemaakt van hagedis met stalen sluiting.

Hoe verzorg ik mijn Gucci het best en wat moet ik vermijden?

We zullen u enkele tips geven waarmee u uw Gucci horloge in de beste conditie kunt houden:

 • Schoonhouden:
  Maakt u uw Gucci regelmatig schoon met een zachte en droge doek. 
 • Schokken en stoten:
  Vermijd krachtige schokken tijdens sport of zware lichamelijke activiteiten om krassen of andere schade te voorkomen.
 • Waterbestendigheid:
  Blijft u voorzichtig bij water. Het is beter uw Gucci af te doen bij het wassen van uw handen, tenzij uw horloge de juiste waterbestendigheid heeft. Dit zal op het achterdeksel zijn aangegeven.
 • Vermijd:
  Bewaart u uw Gucci niet op een plaats waar het blootgesteld kan worden aan magnetische velden zoals magnetrons, röntgenstralen, luidsprekers, enz.
 • Temperatuur:
  Stelt u uw horloge niet bloot aan grote temperatuursverschillen, zoals kachels of vrieskou. Dit kan de werking van het uurwerk beïnvloeden.
 • Zorg voor regelmatig onderhoud:
  Brengt u uw Gucci om de 2-3 jaar naar een professionele uurwerkmaker voor een basisbeurt en elke 4-5 jaar voor een uitgebreide servicebeurt.  Zo kunt u er zeker van zijn dat uw uurwerk goed blijft functioneren en eventuele problemen tijdig worden verholpen.

Kom langs voor reparatie en/of onderhoud van uw Gucci horloge 

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos hechten we veel waarde aan persoonlijke begeleiding, directe service, vakmanschap en kwaliteit. 

Onze ervaren uurwerkmakers behandelen uw Gucci horloge met grote zorgvuldigheid en bieden een breed scala aan reparatiediensten aan. Hierdoor bent u verzekerd van de beste zorg voor uw horloge.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? 

U bent van harte welkom in onze winkel, waar gastvrijheid voorop staat en we u graag ontvangen met een kopje koffie of thee. Wilt u er zeker van zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker? Maakt u dan online een afspraak met behulp van de link op deze pagina.