0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van uw Montblanc-horloge

Reparatie en onderhoud van Montblanc horloges

De naam Montblanc staat voor bijzonder hoge kwaliteit, vakmanschap en traditie.
Montblanc adviseert om tussen de 2 en 4 jaar periodiek onderhoud uit te voeren aan hun horloges, afhankelijk van het type uurwerk (bijvoorbeeld chronograaf) en het gebruik. Dit onderhoud omvat een volledige inspectie van het uurwerk, reiniging en eventuele reparatiewerkzaamheden die nodig zijn om te zorgen dat het uurwerk optimaal blijft presteren.

Nadat de talloze onderdelen in de fabriek van Montblanc vakkundig in elkaar zijn gezet, wordt een nieuw gemaakt Montblanc luxe horloge de strenge Montblanc Laboratoriumtest 500 onderworpen.

De luxe horloges worden gedurende 500 uur onderworpen aan een reeks controles en tests: de slijtage van het dagelijks leven, waterbestendigheid, talrijke instellingen en bijstellingen, verschillende klimatologische omstandigheden en het testen van alle specifieke functies. Het is een veeleisende en zware procedure die de functionaliteit van zelfs de technisch meest complexe functies garandeert en de Montblanc horloges op een uitzonderlijk hoog niveau plaatst.

Elk horloge dat de Montblanc Laboratoriumtest 500 doorstaat, krijgt een individueel testcertificaat waaruit blijkt dat het voldoet aan de strenge hoge kwaliteitsnormen van Montblanc.

Juwelier Jos is officieel erkend als servicepunt van Montblanc horloges. 

Uurwerk van Montblanc horloge wordt gerepareerd door horlogemaker met handschoenen aan.
Horlogemaker bekijkt uurwerk van Montblanc horloge met loep om te bepalen wat er vervangen moet worden aan het uurwerk.

Het onderhoud en reparatie van Montblanc horloges

Alle horloges hebben regelmatig een servicebeurt nodig. Het is een complex mechanisme dat met de tijd slijtage kan oplopen. Onze horlogemakers volgen het protocol dat door Montblanc is voorgeschreven. Dit omvat: 

 • Volledige inspectie –
  Het uurwerk wordt volledig geïnspecteerd.
 • Reiniging –
  Het horloge wordt volledig gedemonteerd en schoongemaakt. Na de reiniging worden de onderdelen geolied en teruggeplaatst.
 • Reparatiewerkzaamheden –
  Indien nodig worden eventuele reparaties uitgevoerd.
 • Kwaliteitscontrole –
  Na de onderhoudsbeurt zijn voltooid, wordt het onderworpen aan de door Montblanc voorgeschreven kwaliteitscontrole.

Wat zijn de kosten voor een onderhoud van Montblanc horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor Montblanc horloges zijn vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 149 voor een kwarts uurwerk.

Als u uw Montblanc horloge bij ons achterlaat voor de servicebeurt, zullen we u een voorlopige prijsindicatie geven. Als de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave toesturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Stalen Montblanc horloge om pols van heer die gele taxi aanhoudt met grijze rugzak op.

 

Het merk Montblanc

Het verhaal en de tradities van het merk Montblanc begint in 1858, toen Charles-Yvan Robert in Villeret in de Jura in Zwitserland een horlogemakerij oprichtte. 

Hoewel hij het toen nog niet wist, zou dat het begin zijn van het historische Minerva tijdperk. In 1880 schreef hij geschiedenis omdat hij een zakhorloge had ontworpen dat met een kroon kon worden opgewonden. Een sleutel was niet meer nodig.

Daarna richtte Minerva zich op de introductie van precisie-uurwerken en werd een vooraanstaand specialist in de vervaardiging van professionele zakhorloges en chronometers. Hiermee vestigden zij zich in een stevige positie op de markt. 

In 1913 kwam de bekende Montblanc ster tot leven. De ster is het stilistische symbool van de besneeuwde top van de Montblanc. 

In 1916 had Montblanc een chronometer die een nauwkeurigheid had tot op een honderdste van een seconde. Daarna volgden snel verschillende modellen uurwerken met monopusher chronografen voor polshorloges die zelfs een nauwkeurigheid hadden tot op duizendsten van een seconde. 

Behalve om de prachtige en luxe horloges in de haute horlogerie staat het merk Montblanc bekend als fabrikant van een omvattend assortiment in vulpennen, schrijfwaren, schrijfwaren, parfums, accessoires en andere lederwaren.

3 Montblanc horloges, met stalen kast, links blauwe rubberen band en blauwe kast, midden stalen kast en band en links groene kast en band op licht grijze achtergrond.

De vervanging van de batterij in uw Montblanc-horloge

Normaal gezien gaat de batterij van een Montblanc-kwarts horloge zo’n 1 à 2 jaar mee. In automatische horloges is dit langer, soms wel 5 jaar. De levensduur hangt af van het model, of het meerdere functies heeft en of u deze functies vaak gebruikt. Het beste is om de batterij te laten vervangen door een professionele uurwerkmaker. Hij heeft de juiste gereedschappen en zorgt ervoor dat de batterij perfect wordt geplaatst.

Het vervangen van de batterij bevat de volgende stappen:

 • De achterkant van de kast wordt met een speciaal gereedschap geopend,
 • De oude batterij wordt verwijderd,
 • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen,
 • De kast wordt gesloten en er wordt gecontroleerd of alle functies werken,

De vervanging van de batterij is vanaf € 75.

Let wel: Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden zullen apart worden berekend en worden pas na uw goedkeuring vervangen. 

De vervanging van het glas van Montblanc horloges

Het is ten zeerste aan te raden bij beschadiging aan het glas het vervangen van het glas uit te laten voeren door een erkende dealer of uurwerkmaker om ervoor te zorgen dat het vervangende glas op de juiste manier wordt geïnstalleerd. 

Zeker als het glas is gebroken is het belangrijk om eventuele schade aan het glas zo snel mogelijk te laten repareren om verdere schade aan het uurwerk te voorkomen.

MONTBLANC 1858 THE UNVEILED SECRET MINERVA MONOPUSHER CHRONOGRAPH LIMITED EDITION staal automaat met uurwerk zichtbaar vanaf voorkant en zwart leren horlogeband vooraanzicht op licht grijze achtergrond.
MONTBLANC 1858 THE UNVEILED SECRET MINERVA MONOPUSHER CHRONOGRAPH LIMITED EDITION staal automaat met uurwerk zichtbaar vanaf voorkant en zwart leren horlogeband zijaanzicht op licht grijze achtergrond.

Hoe verzorg ik mijn Montblanc het best en wat moet ik vermijden?

We zullen u enkele tips geven waarmee u Montblanc horloges in topconditie kunt houden:

 • Draag het regelmatig:
  Het dragen zorgt ervoor dat het uurwerk soepel blijft lopen en de oliën in de beweging actief blijven.
 • Vermijd contact met water:
  Hoewel sommige Montblanc horloges waterbestendig zijn, wordt toch aanbevolen om contact met water te vermijden. 
 • Bewaar uw Montblanc op de juiste manier:
  Bewaar het in een droge, stofvrije omgeving en berg het op in een horlogebox of een kast met een zachte voering om het tegen krassen en beschadigingen te beschermen.
 • Houd uw Montblanc schoon:
  Maak het regelmatig schoon met een droge, zachte doek. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen, aangezien dit de kast of band kan beschadigen.
 • Zorg voor regelmatig onderhoud:
  Laat het om de 2-4 jaar onderhouden door een professionele horlogemaker of een geautoriseerd Montblanc servicecentrum. Zo kunt u er zeker van zijn dat het uurwerk goed blijft functioneren en eventuele problemen tijdig worden verholpen.

Kom langs voor uw Montblanc horloge reparatie of onderhoud

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Uitstekende service voor uw horloge bij Juwelier Jos!

Bij Juwelier Jos kunt u rekenen op uitstekende service voor uw horloge. Onze passie voor het vak, vaste hand en geduld zijn de basis van ons werk. We bieden directe service, persoonlijke begeleiding, kwaliteit en hebben ruim 40 jaar ervaring.

Onze uurwerkmakers zijn ervaren vakmensen die met precisie zorgen dat uw horloge optimaal blijft functioneren. We staan bekend om ons vakmanschap en bieden de hoogste kwaliteit bij het onderhoud en reparatie van horloges. Bij Juwelier Jos bent u verzekerd van de beste zorg voor uw horloge. Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? U bent van harte welkom in onze winkel. 

Heeft u meer tijd nodig met een van onze uurwerkmakers? Maakt u dan gerust een afspraak via onze website. Bij ons staat gastvrijheid centraal, een kopje koffie of thee staat voor u klaar.