0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Jacob Jensen horloge laten maken?
We verzorgen uw horloge reparatie

Over het algemeen wordt aanbevolen om uw Jacob Jensen horloge om de 2 tot 3 jaar een servicebeurt te laten geven. De tijd tussen de onderhoudsbeurten hangt af van hoe vaak u uw horloge draagt en of uw horloge meerdere verschillende functies heeft die regelmatig gebruikt worden.Een servicebeurt is nodig om het horloge goed te laten functioneren en eventuele schade of slijtage op te sporen en te herstellen. U kunt het zien als de APK van uw horloge.

Tijdens een professionele servicebeurt wordt uw Jacob Jensen horloge volledig gedemonteerd, grondig schoongemaakt en zorgvuldig gecontroleerd op eventuele beschadigingen en/of afwijkingen. Daarnaast kan onze uurwerkmaker de batterij vervangen en de waterbestendigheid van uw horloge testen.Indien u merkt dat uw horloge minder nauwkeurig loopt, de wijzer verspringt, het horloge niet meer op te winden is of het lijkt niet langer waterdicht (condens achter het glas), dan kan dit duiden op problemen. 

Het is dan verstandig om niet te lang te wachten en direct een professionele uurwerkmaker te raadplegen om verdere schade te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw Jacob Jensen horloge nog vele jaren optimaal functioneert. Bij Juwelier Jos kunt u terecht voor zowel reparatie als onderhoud van uw Jacob Jensen horloge. Als officieel erkend servicepunt van Jacob Jensen, zijn de uurwerkmakers van Juwelier Jos gespecialiseerd in het nakijken en repareren van Jacob Jensen horloges volgens het protocol dat door het merk is vastgesteld. 

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Horlogemaker controleert onderdeel van uurwerk van Jacob Jensen horloge.
Horlogemaker opent achterkant van Jacob Jensen horloge.

Het onderhoud en reparatie van uw Jacob Jensen horloge – welke stappen volgen we?

Over het algemeen volgen onze uurwerkmakers de volgende stappen bij een onderhoudsbeurt:

 • Demonteren: De horlogemaker demonteert het horloge zorgvuldig om toegang te krijgen tot alle onderdelen.
 • Reinigen: De verschillende onderdelen van het horloge worden gereinigd om vuil, stof of oude olie te verwijderen.
 • Onderdelen controleren: De uurwerkmaker controleert elk onderdeel zorgvuldig en onderzoekt of er beschadigingen of slijtage zijn.
 • Smeren: Indien nodig zal de uurwerkmaker de verschillende onderdelen van het horloge smeren, om ervoor te zorgen dat het horloge soepel blijft lopen.
 • Monteren: Nadat het horloge is schoongemaakt, worden alle onderdelen zorgvuldig gemonteerd.
 • Regelen: De uurwerkmaker controleert de nauwkeurigheid van het horloge en past het uurwerk aan, indien dit nodig zou zijn.
 • Waterbestendigheidstest: Het horloge wordt onderworpen aan een waterdichtheidstest om te verzekeren dat het horloge aan de vereiste specificaties voldoet. Deze test hangt af van het model van het horloge.
 • Afwerking: Het horloge krijgt een nieuwe batterij en indien nodig een nieuwe horlogeband.

Al met al zorgt een professionele onderhoudsbeurt door een ervaren uurwerkmaker ervoor dat uw Jacob Jensen horloge weer als nieuw functioneert en dat u nog vele jaren optimaal kunt genieten.

Wat zijn de kosten voor een onderhoud van Jacob Jensen horloges?

De kosten voor een volledige servicebeurt voor Jacob Jensen zijn vanaf € 39,-. Dit geldt voor dames- en heren horloges. Zouden er onderdelen vervangen moeten worden, dan wordt dit bij de standaardprijs opgeteld. U zult eerst van ons een prijsopgave voor akkoord ontvangen voordat we reparaties uitvoeren.

Schets van Jacob Jensen horloge met detailtekeningen ernaast.

Het merk Jacob Jensen

Jacob Jensen Design is opgericht door een Deense ontwerper, een pionier in zijn veld. De studio begon in Kopenhagen in 1958. Jacob Jensen begon als industrieel ontwerper en hij werd al snel erkend als pionier vanwege zijn unieke vermogen om technologie en esthetiek te combineren. Hij werd vooral bekend voor zijn minimalistische onderwerpen en ontving in 1990 de “Red Dot Award” onderscheiding voor zijn designs. Jacob Jensen is ontwikkelde een baanbrekende designtaal voor een lange reeks klanten, waaronder Bang & Olufsen. De samenwerking tussen B&O en Jacob Jensen begon in 1964 en duurde in verschillende vormen meer dan 25 jaar en omvatte meer dan 260 verschillende producten. Sommige ontwerpen zijn laatst opnieuw gelanceerd en helpen Bang & Olufsen hun status als internationaal designicoon te behouden.

De eerste horlogelijn van Jacob Jensen werd gelanceerd in 1986 door Timothy Jacob Jensen, de zoon van de oprichter Jacob. Hij is degene die al bijna 25 jaar lang de ontwerpstudio voor de horloges leidt. De meest bekende lijn van Jacob Jensen is de “Strata” collectie. Ook weer een minimalistisch, strak design met een Japans quartz uurwerk, edelstaal en saffier kristalglas. 

In 2001 werd de “New Line” collectie uitgebracht. Subtiel en discreet, gemaakt met roestvrij staal, saffierglas en deze keer met een Zwitsers uurwerk. Een latere lijn – “V128” is een horlogelijn met een digitale tijdsweergave met een rechthoekige vorm en afgeronde hoeken. Bij alle horlogelijnen staan minimalistisch en tijdloos hoog in het vaandel.

 

De vervanging van de batterij in uw Jacob Jensen horloge

De levensduur van de batterij van een Jacob Jensen horloge kan variëren afhankelijk van het model en hoe vaak uw horloge wordt gebruikt. Over het algemeen gaat de batterij ongeveer 1 tot 3 jaar mee. De levensduur van de batterij wordt beïnvloed door factoren zoals het gebruik van lichtgevende functies, alarmen, chronografen of andere functies die meer stroom verbruiken. Het is raadzaam om het horloge naar een erkend reparatiecentrum te brengen zodra de batterij bijna leeg is, om te voorkomen dat de batterij lekt en schade aan het horloge zou veroorzaken.

De vervanging van de batterij bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De achterkant van de kast wordt geopend
 • Er worden verschillende controles uitgevoerd
 • De batterij wordt vervangen
 • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen
 • De kast wordt gesloten

De vervanging van de batterij kost vanaf € 10. Let wel: Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, worden pas na uw goedkeuring vervangen. 

Jacob Jensen bicolor stalen horloge met 32mm vierkante bicolor horlogekast. Bovenste helft van horloge is goldplated, onderste helft is staalkleurig, vooraanzicht op witte ondergrond.
Jacob Jensen stalen horloge, 42mm stalen horlogekast, stalen band en zilveren wijzerplaat met stalen details met saffier glas vooraanzicht op witte ondergrond.
Jacob Jensen stalen horloge, 42mm stalen horlogekast, stalen band en zilveren wijzerplaat met stalen details met saffier glas vooraanzicht aan pols van dame op witte achtergrond.

De vervanging van het glas van uw Jacob Jensen horloge

Het glas van een Jacob Jensen horloge is gemaakt van krasbestendig mineraalglas of saffierglas, afhankelijk van het model. Beide soorten glas zijn erg stevig en bestand tegen krassen. Als er echter diepere krassen of barsten op het glasoppervlak zichtbaar zijn, is het raadzaam om het glas te vervangen. Barsten of een kapot glas kunnen het horloge blootstellen aan stof, vocht en eventueel kleine glasscherfjes, wat kan leiden tot beschadiging van het uurwerk en andere interne onderdelen. Lichte krassen kunnen vaak weggepolijst worden. Als de krassen te diep zijn, zal de uurwerkmaker adviseren om het glas te vervangen. Laat u zich door onze experten adviseren.

Hoe verzorg ik mijn Jacob Jensen het best en wat moet ik vermijden?

Om ervoor te zorgen dat uw Jacob Jensen horloge in topconditie blijft, is het belangrijk om het horloge regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Hieronder vindt u enkele tips:

 • Reinigen: Maakt u uw horloge regelmatig schoon met een zachte, vochtige doek om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijdt u het gebruik van agressieve chemische schoonmaakmiddelen, of parfum. Deze zouden uw horloge kunnen beschadigen.
 • Waterbestendigheid: Jacob Jensen horloges zijn over het algemeen waterbestendig, maar het is belangrijk om te weten tot welke diepte het horloge kan worden ondergedompeld. Raadpleeg de handleiding van het horloge en vermijd het dragen van het horloge tijdens het zwemmen of douchen als dit niet wordt aanbevolen.
 • Band: Reinigt u de horlogeband op dezelfde manier als het horloge zelf. Als de band van leer is, houdt u deze dan uit de buurt van water en vermijdt u het dragen van het horloge tijdens activiteiten waarbij tegen het horloge gebotst of gekrast kan worden.
 • Onderhoud: Jacob Jensen horloges worden geleverd met een garantie van twee jaar. Het wordt aanbevolen om het horloge bij een erkend reparatiecentrum te laten repareren als er problemen zijn met uw horloge. Bovendien is het advies het horloge eens in de paar jaar laten onderhouden om de levensduur te verlengen.

Kom langs voor reparatie van uw Jacob Jensen horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Ambacht, vakmanschap en een zeer vaste hand zijn de eigenschappen van onze ervaren uurwerkmakers. Juwelier Jos biedt zijn klanten al ruim 40 jaar directe service, persoonlijke begeleiding en kwaliteit.  

Heeft u vragen? Aarzelt u niet eens bij ons binnen te lopen of een afspraak te maken. U bent van harte welkom en een kopje koffie staat voor u klaar.