0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horlogeband
schoonmaken en inspecteren

In een horlogeband kan zich, door direct contact met de huid, viezigheid als zweet, vuil en schimmels ophopen. Het horlogebandje kan hierdoor aangetast worden, maar de band kan ook onprettig gaan ruiken. Een van de horloge reparaties die geschikt is om dit probleem op te lossen, is het schoonmaken van een horlogeband. Verschillende soorten horlogebanden vragen om verschillende schoonmaakmethodes. We geven u graag informatie en tips.

Stalen, titanium, doublé of gouden horlogeband

We hebben speciale middelen in huis om uw horlogeband schoon te maken. Voordat we de horlogeband schoon maken zal de band van de kast worden verwijderd. Zo kunnen we de band veel makkelijker en beter schoonmaken en dragen we ook zorg voor het uurwerk zelf. Bij het schoonmaken wordt vuil verwijderd en wordt uw horloge op schade geïnspecteerd. Laat minstens één keer per jaar uw horloge schoonmaken en inspecteren door een juwelier. Op die manier heeft u er het langste plezier van.

Naast het schoonmaken van de horlogeband, doet u er ook goed aan af en toe uw horlogeband te laten polijsten. Ook dan maken we de band schoon, dit doen we met behulp van de ultrasoon reiniger. Daarna wordt de band gepolijst en krassen worden verwijderd zodat band er weer als nieuw uitziet.

Laat uw stalen, doublé of gouden horlogeband schoonmaken bij Juwelier Jos.
Gouden horloge van M&M met witte wijzerplaat

Tijdsduur en kosten horlogeband schoonmaken

Het schoonmaken van de horlogeband valt onder een kleine reparatie. Dit zal gemiddeld tussen de 2 en 3 weken duren. Wanneer we bij de inspectie mankementen tegenkomen zullen we contact met u opnemen. Mocht u deze willen herstellen dan kan de reparatie langer duren. De kosten voor het schoonmaken van uw horlogeband zijn afhankelijk van het materiaal, de mate van viezigheid en de duur die het inneemt om de band schoon te maken. Rekent u gemiddeld tussen de €35 en €50, op het moment van schrijven. Voor een actuele prijsindicatie kunt u hier kijken.

Horlogeband zelf schoonmaken

Naast de jaarlijkse beurt bij de juwelier kunt u ook zelf uw horlogeband schoonmaken. Als u dit toevoegt aan uw dagelijkse routine kunt u uw horlogeband goed onderhouden. Wrijf elke dag de band met een schone doek schoon voordat u het horloge ‘s morgens om doet. U kunt ook met een wattenstaafje en lauw water de ruimtes tussen de schakels schoonmaken.

Wat betreft het schoonmaken van uw horlogeband, in dit artikel kunt u meer lezen over het schoonmaken van uw stalen, titanium, doublé of gouden horlogeband.

Verder zijn er horlogebanden van andere materialen die u zelf kunt schoonhouden.  We geven u graag per materiaal informatie over de beste wijze van reinigen.

Leren horlogeband zelf schoonmaken? Lees onze tips.
Zwarte, leren horlogebanden in 4 verschillende uitvoeringen.

Leren horlogeband schoonmaken

Om de kwaliteit van uw leren horlogeband goed te houden, draagt u het horloge bij voorkeur wat losser zodat de huid kan ademen. Wilt u de band schoonmaken? Dan is het aan te bevelen het horlogebandje te verwijderen voordat u het schoonmaakt. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de band los te maken, dan kunt u deze ook laten zitten. Belangrijk daarbij is wel dat u oplet dat u de horlogekast niet raakt met schoonmaken.

Veeg met een katoenen doek, die vochtig is gemaakt met wat druppels vloeibare zeep, de band zachtjes schoon. Verwijder daarna met een nieuwe schone en vochtige doek voorzichtig de zeepresten. Droog de leren band als laatste op een geventileerde plaats.

Als de leren band eenmaal droog is kunt u de band insmeren met een speciale conditioner voor leer. Hierna kunt u de band weer vastmaken aan het horloge mocht u hem losgemaakt hebben.

Tip van Juwelier Jos

“Bij een horlogeband gemaakt van onafgewerkt leer kunt u zadelzeep gebruiken om de band schoon te maken.”

Nato of nylon horlogeband schoonmaken

Nadat u de horlogeband van de kast heeft verwijderd kunt u de Nato of nylon horlogeband reinigen in een sopje van water en vloeibare zeep. Daarna kunt u de band laten drogen en weer aan de kast bevestigen.

Siliconen horlogeband van Ice Watch schoonmaken? Lees onze tips.

Siliconen horlogeband reinigen

Nadat u de horlogeband van de kast heeft verwijderd kunt u een siliconen horlogeband reinigen met een mengsel van water en azijn.

U kunt bij ons ook uw kapotte horlogeband laten repareren of uw horlogeband laten vervangen.

Kom langs in onze winkel!

Heeft u een horloge ter reparatie? We helpen u graag persoonlijk in ons atelier in Gouda. Neem uw horloge mee en ontvang direct een indicatie voor de kosten en levertijd. U betaalt pas als uw horloge geheel naar wens gerepareerd is. Maak hieronder direct een afspraak en laat uw horlogeband schoonmaken.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.