• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Tissot horloge

Geschiedenis Tissot horloge

De geschiedenis van Tissot is begonnen in 1853 in le Locle (Zwitserland) waar Charles-Félicien Tissot samen met zijn zoon Charles-Émile het horlogemerk Tissot oprichtte. 

 

Na de oprichting in het jaar 1858, vertrok zoon Charles Émile naar Rusland waar de Savonette-zakhorloges zeer goed werden verkocht. 

De verkoop werd uitgebreid naar Latijns-Amerika en ook in Europa kreeg Tissot steeds meer bekendheid. De horloges wonnen medailles op de wereldtentoonstellingen van 1894 in Antwerpen en in het jaar 1900 in Parijs.

Uw favoriete horloge kapot? Maak direct een afspraak.

Samenwerking Tissot en Omega

In 1930 kwam er een samenwerking tussen Tissot en Omega. En sinds 1983 is Tissot een onderdeel van de Swatch Group. Inmiddels zijn er in meer dan 150 landen in de wereld verkooppunten van Tissot.

Tijdwaarnemer

Net als andere grote horlogemerken is ook Tissot tijdwaarnemer bij verschillende wereldkampioenschappen. Tissot neemt de tijdwaarneming voor zijn rekening bij onder andere wielren races zoals de Vuelta van Spanje, de Tour de France & de Giro D’Italia, motorraces, schermen en ijshockey.

Tissot onderscheidt zich op technisch gebied

Tissot ontwikkelde het eerste anti magnetische horloge in 1930, het eerste mechanische horloge gemaakt van kunststof in 1971 en in 1999 kwam Tissot met de T-Touch, het eerste touch screen horloge.

Tissot horloge polijsten bij Juwelier Jos
Tissot horloge reparatie bij Juwelier Jos

Tissot dames horloge

Vanaf het begin van de 20e eeuw maakten de polshorloges voor het eerst hun intrede. Gedurende de 20e eeuw ontwikkelde Tissot steeds meer modellen die specifiek gericht waren op verschillende gelegenheden. Zo waren er bijvoorbeeld gouden horloges bezet met diamanten of horloges met gefacetteerd glas. Andere horloges waren automatisch of waterbestendig zodat ze geschikt waren om gebruikt te worden bij sport.

Polshorloge

Begin van de 20e eeuw maakten de polshorloges voor het eerst hun intrede. Gedurende de 20e eeuw ontwikkelde Tissot steeds meer modellen die specifiek gericht waren op verschillende gelegenheden. Zo waren er bijvoorbeeld gouden horloges bezet met diamanten of horloges met gefacetteerd glas. Andere horloges waren automatisch of waterbestendig zodat ze geschikt waren om gebruikt te worden bij sport.

Quartz horloge

In de jaren 80 kwam Tissot uit met de quartz horloges en produceerde Tissot het eerste stenen horloge ter wereld. Daarna kwam de Woodwatch, waarbij de kast vervaardigd was uit hout.

T-Touch

Het T-Touch, een revolutionair horloge dat met de vingertop bediend kon worden werd in 1999 door Tissot ontwikkeld. 

Tenslotte de laatste aanvulling van de brede collectie van Tissot bestaat uit de T-Touch serie die voorzien is van zonnesensoren die de zonne-energie opslaan. 

Waarom Juwelier Jos?

Ambacht en vakmanschap

Directe service

Unieke en persoonlijke sieraden

Persoonlijke hulp

Productie en reparatie in huis

Tissot heren horloge

Voor iedere stijl is er een herenhorloge van Tissot, of dit nu een klassieke stijl is of een minimalistische look. De horloges zijn beschikbaar met een luxe leren band of met een band van metaal. Het glas van de horloges is gemaakt van saffier, één van de hardste materialen in de wereld.

Leuk weetje

  • In het jaar 1880 werd het eerste logo van Tissot geregistreerd. Dit kwam nadat de eerste Zwitserse wet op de bescherming van merken van kracht was geworden. Van 1880 tot nu heeft het logo vele veranderingen doorstaan. 
  • Inmiddels zijn er verschillende collecties binnen Tissot, zoals de Classic, Sport, Heritage, T-Touch, Pocket en T-gold. De lijnen omvatten zowel heren- als dameshorloges en men kan kiezen uit mechanische, automatische en Quartz horloges.

Horloge reparatie

Juwelier Jos is officieel geaccepteerd als service- en reparatiepunt  voor Tissot horloges. U kunt voor een horloge reparatie zonder afspraak langs komen in ons atelier. Lees hier meer over horloge reparaties bij Juwelier Jos.

Heeft u vragen over een horloge reparatie?

”Naast goudsmeden zijn horloge reparaties mijn grote passie. Omdat ik tijdens mijn opleiding niet kon kiezen, heb ik besloten om beide opleidingen te volgen en af te sluiten. Daar ben ik nog steeds heel trots op en blij mee! Ik ben inmiddels al jaren in dienst bij Juwelier Jos en werk er nog steeds met heel veel plezier.”

PETER BITTER
Gecertificeerd uurwerkmaker & Meester Goudsmid