0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Tissot horloge 

Gefeliciteerd!

U heeft een Tissot horloge als geschenk ontvangen of misschien zelf gekocht, in ieder geval heeft u een prachtig uurwerk om uw pols. Tissot staat bekend om zijn stijlvolle en betrouwbare horloges, en u hebt nu het geluk om er een te bezitten.

Met een rijke geschiedenis en een passie voor innovatie, biedt Tissot horloges van uitzonderlijke kwaliteit die zowel elegantie als functionaliteit combineren. 

Om ervoor te zorgen dat uw Tissot in perfect blijft functioneren is het aan te bevelen regelmatig een onderhoudsbeurt te laten doen. Juwelier Jos is hiervoor de aangewezen persoon. 

Uw favoriete horloge kapot? Maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Geschiedenis Tissot horloge

De geschiedenis van Tissot is begonnen in 1853 in le Locle (Zwitserland) waar Charles-Félicien Tissot samen met zijn zoon Charles-Émile het horlogemerk Tissot oprichtte.

Na de oprichting in het jaar 1858, vertrok zoon Charles Émile naar Rusland waar de Savonette-zakhorloges zeer goed werden verkocht.

De verkoop werd uitgebreid naar Latijns-Amerika en ook in Europa kreeg Tissot steeds meer bekendheid. De horloges wonnen medailles op de wereldtentoonstellingen van 1894 in Antwerpen en in het jaar 1900 in Parijs.

Samenwerking Tissot en Omega

In 1930 kwam er een samenwerking tussen Tissot en Omega. En sinds 1983 is Tissot een onderdeel van de Swatch Group. Inmiddels zijn er in meer dan 150 landen in de wereld verkooppunten van Tissot.

Tijdwaarnemer

Net als andere grote horlogemerken is ook Tissot tijdwaarnemer bij verschillende wereldkampioenschappen. Tissot neemt de tijdwaarneming voor zijn rekening bij onder andere wielren races zoals de Vuelta van Spanje, de Tour de France & de Giro D’Italia, motorraces, schermen en ijshockey.

Tissot onderscheidt zich op technisch gebied

Tissot ontwikkelde het eerste anti magnetische horloge in 1930, het eerste mechanische horloge gemaakt van kunststof in 1971 en in 1999 kwam Tissot met de T-Touch, het eerste touch screen horloge.

Tissot dames horloge

Vanaf het begin van de 20e eeuw maakten de polshorloges voor het eerst hun intrede. Gedurende de 20e eeuw ontwikkelde Tissot steeds meer modellen die specifiek gericht waren op verschillende gelegenheden. Zo waren er bijvoorbeeld gouden horloges bezet met diamanten of horloges met gefacetteerd glas. Andere horloges waren automatisch of waterbestendig zodat ze geschikt waren om gebruikt te worden bij sport.

Polshorloge

Begin van de 20e eeuw maakten de polshorloges voor het eerst hun intrede. Gedurende de 20e eeuw ontwikkelde Tissot steeds meer modellen die specifiek gericht waren op verschillende gelegenheden. Zo waren er bijvoorbeeld gouden horloges bezet met diamanten of horloges met gefacetteerd glas. Andere horloges waren automatisch of waterbestendig zodat ze geschikt waren om gebruikt te worden bij sport.

Quartz horloge

In de jaren 80 kwam Tissot uit met de quartz horloges en produceerde Tissot het eerste stenen horloge ter wereld. Daarna kwam de Woodwatch, waarbij de kast vervaardigd was uit hout.

T-Touch

Het T-Touch, een revolutionair horloge dat met de vingertop bediend kon worden werd in 1999 door Tissot ontwikkeld.

Tenslotte de laatste aanvulling van de brede collectie van Tissot bestaat uit de T-Touch serie die voorzien is van zonnesensoren die de zonne-energie opslaan.

Waarom Juwelier Jos?

  • Ambacht en vakmanschap
  • Directe service
  • Unieke en persoonlijke sieraden
  • Persoonlijke hulp
  • Productie en reparatie in huis

Tissot heren horloge

Voor iedere stijl is er een herenhorloge van Tissot, of dit nu een klassieke stijl is of een minimalistische look. De horloges zijn beschikbaar met een luxe leren band of met een band van metaal. Het glas van de horloges is gemaakt van saffier, één van de hardste materialen in de wereld.

Leuk weetje

  • In het jaar 1880 werd het eerste logo van Tissot geregistreerd. Dit kwam nadat de eerste Zwitserse wet op de bescherming van merken van kracht was geworden. Van 1880 tot nu heeft het logo vele veranderingen doorstaan.
  • Inmiddels zijn er verschillende collecties binnen Tissot, zoals de Classic, Sport, Heritage, T-Touch, Pocket en T-gold. De lijnen omvatten zowel heren- als dameshorloges en men kan kiezen uit mechanische, automatische en Quartz horloges.

Horloge reparatie

Juwelier Jos is officieel geaccepteerd als service- en reparatiepunt  voor Tissot horloges. U kunt voor een horloge reparatie zonder afspraak langs komen in ons atelier. Lees hier meer over horloge reparaties bij Juwelier Jos.

Kom langs in ons atelier

Het adres van ons atelier in Gouda.
Atelier Jos, Lange Tiendeweg 19, 2801 KD Gouda.

Bekijk onze contactgegevens

Heeft u vragen over een horloge reparatie?

”Naast goudsmeden zijn horloge reparaties mijn grote passie. Omdat ik tijdens mijn opleiding niet kon kiezen, heb ik besloten om beide opleidingen te volgen en af te sluiten. Daar ben ik nog steeds heel trots op en blij mee! Ik ben inmiddels al jaren in dienst bij Juwelier Jos en werk er nog steeds met heel veel plezier.”

PETER BITTER Gecertificeerd uurwerkmaker & Meester Goudsmid

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.