0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Hugo Boss horloge laten repareren? Juwelier Jos verzorgt het voor u

Reparatie en onderhoud van Hugo Boss horloges

Hugo Boss adviseert om uw horloge eens in de twee à drie jaar langs te brengen voor een onderhoudsbeurt bij een erkend Hugo Boss servicepunt. Zo zorgt u ervoor dat uw horloge op de juiste manier blijft werken en dat beschadigingen en slijtage voorkomen worden.

Afgezien van de tweejaarlijkse controles, is het ook verstandig om uw Boss horloge te laten nakijken wanneer u merkt dat het niet meer goed loopt, niet meer waterdicht lijkt te zijn, of er beschadigingen of krassen op de kast of het glas zitten.

Alle horloges bevatten vele kleine mechanische en elektrische onderdelen en aangezien een horloge veel gedragen wordt, is het onderhevig aan slijtage. Door uw horloge regelmatig te laten onderhouden zorgt u ervoor dat uw horloge schoon blijft, de onderdelen geolied en de versleten onderdelen vervangen worden.

Juwelier Jos en zijn uurwerkmakers zijn officieel erkend door Hugo Boss en zijn gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van uw horloge. Het uurwerk van uw horloge wordt gecontroleerd en perfect in orde gebracht naar aanleiding van de strenge normen en regels die door de firma zijn vastgesteld. 

Vooraanzicht van zwart gecoat stalen Hugo Boss horloge met zwarte wijzerplaat, rode details en chronograaf en zwarte schakel horlogeband op een witte achtergrond.
Achteraanzicht van zwart gecoat stalen Hugo Boss horloge met staalkleurige achterplaat en zwarte schakel horlogeband op een witte achtergrond.
Zijaanzicht van zwart gecoat stalen Hugo Boss horloge met zwarte wijzerplaat, rode details en chronograaf en zwarte schakel horlogeband op een witte achtergrond.

Het merk Hugo Boss

Het bedrijf Hugo Boss werd in 1924 als kledingbedrijf gestart. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog bestond de productie hoofdzakelijk uit uniformen en hemden van de Wehrmacht. Hugo Boss is later in opspraak gekomen door het gebruik van dwangarbeid tijdens deze periode.Na de Tweede Wereldoorlog werd verder gegaan met de productie van uniformen maar nu hoofdzakelijk voor de Franse bezetting en het Rode Kruis.

Pas in 1950 werden de eerste herenkostuums geproduceerd en waren er 128 medewerkers in dienst. Dit aantal werd in de volgende jaren steeds hoger en de herenmode nam vlucht.

In 1970 wordt de man steeds modebewuster en onder de nieuwe naam Boss wordt een herencollectie van hoge kwaliteit op de markt gebracht. Deze bestond uit een uitgebreide collectie van overhemden, pantalons, t-shirts, jeans, polo’s en accessoires in een casual look. Later breidde Boss uit met dames kleding en parfum (zoals Boss Bottled) en andere artikelen. De collecties van Boss voor man en vrouw staan voor elegantie, klasse en luxe zonder het comfort te verminderen. 

In de daaropvolgende jaren volgden sponsoring in de motorsport en golf en samenwerking met licentiepartners. 

In 1993 werden naast het merk Boss ook de merken Hugo en Baldessarini in het leven geroepen. Elke van deze merken had zijn eigen doelgroep, waardoor Hugo Boss zijn marktaandeel nog verder kan vergroten.

In 1996 werd een horlogelicentie afgegeven voor het merk Hugo Boss en 2007 volgde Boss Orange.

Zoals vele kledingmerken heeft ook Boss aandacht voor het milieu en ondersteunt organisaties zoals Unicef and “save the children”. 

Inmiddels is Hugo Boss uitgegroeid tot een toonaangevend merk met een eigen stijl. 

Zijaanzicht van goudkleurig Hugo Boss horloge 'Black dial watch' met zwarte wijzerplaat en goudkleurige horlogeband op een witte achtergrond.
Achteraanzicht van goudkleurig Hugo Boss horloge 'Black dial watch' met goudkleurige horlogeband en een staalkleurige achterplaat op een witte achtergrond.
Vooraanzicht van goudkleurig Hugo Boss horloge 'Black dial watch' met zwarte wijzerplaat en goudkleurige horlogeband op een witte achtergrond.

Het onderhoud en reparatie van uw Boss horloge – welke stappen volgen we?

 • Analyse:
  De horlogemaker zal het horloge zorgvuldig onderzoeken om eventuele problemen of beschadigingen op te sporen en te zien welke onderhouds- of reparatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.
 • Demontage:
  Het uurwerk wordt volledig gedemonteerd, inclusief de wijzerplaat, wijzers, kroon, kast, glas en armband. Vervolgens worden alle onderdelen grondig schoongemaakt.
 • Schoonmaken van het uurwerk:
  Het uurwerk wordt uit de kast gehaald en grondig schoongemaakt met speciale oplosmiddelen om alle resten van olie, vuil en stof te verwijderen.
 • Onderdeel Inspectie:
  Alle onderdelen worden gecontroleerd op slijtage en vervanging van de onderdelen wordt uitgevoerd als dat nodig is.
 • Smeermiddel:
  Alle bewegende delen worden opnieuw gesmeerd met speciale oliën voor een soepele werking.
 • Kast Reiniging:
  De kast en het glas worden gereinigd en gepolijst om krassen of markeringen te verwijderen en de oorspronkelijke glans te herstellen.
 • Waterbestendigsheidtest:
  De horloges worden, afhankelijk van het model, getest op waterdichtheid en afgesteld om te zorgen dat het uurwerk goed werkt onder diverse omstandigheden.
 • Assemblage:
  Nadat alle onderdelen zijn gecontroleerd, vervangen, gereinigd en gesmeerd, wordt het uurwerk weer in elkaar gezet en getest om te zorgen dat het horloge weer optimaal werkt.
 • Afstellen:
  De horlogemaker stelt tenslotte de tijd en de datum opnieuw in en zorgt ervoor dat het horloge weer op tijd loopt.

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Hugo Boss horloges?

De kosten voor een volledige service zijn vanaf € 39 voor dames- en heren horloges.

Uurwerk van Hugo Boss horloge met losse batterijen vervangen om batterij van Hugo Boss horloge te verangen.

De vervanging van de batterij in Boss horloges

De levensduur van de batterij van een Hugo Boss horloge kan variëren afhankelijk van het type horloge, hoe vaak het wordt gebruikt en het aantal functies dat uw model heeft. Over het algemeen gaat de batterij van een quartz-horloge 1-2 jaar mee voordat deze moet worden vervangen. 

Het is belangrijk om de batterij van uw Hugo Boss horloge te laten vervangen door een erkende horlogemaker of een officiële Hugo Boss dealer om ervoor te zorgen dat het horloge niet beschadigd en nauwkeurig blijft werken. 

Bij het vervangen van de batterij zal de horlogemaker het uurwerk controleren en ervoor zorgen dat het horloge optimaal blijft functioneren. 

De vervanging van de batterij kost vanaf € 10. Let wel: Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, worden pas na uw goedkeuring vervangen. Ook kosten om de waterdichtheid van uw horloge te testen komen hier eventueel nog bovenop.

  Horlogemaker bekijkt met loep een Hugo Boss horloge met handschoenen aan
  Horlogemaker bekijkt uurwerk van Hugo Boss horloge met handschoenen aan.

  De vervanging van het glas van Boss horloges

  Hugo Boss horloges worden meestal geleverd met een krasbestendig mineraalglas. Dit type glas is relatief goedkoop maar biedt voldoende bescherming tegen krassen en stoten.

  Sommige modellen van de Hugo Boss horloges hebben saffierglas, een type glas dat veel harder en krasbestendiger is dan mineraalglas. 

  Heeft u een lichte kras in het glas van uw horloge, dan is het vaak mogelijk om deze weg te polijsten. Is de kras dieper, dan is het beter om het glas te laten vervangen door een officiële Hugo Boss dealer. 

  Hoe verzorg ik mijn Boss horloge het best en wat moet ik vermijden?

  • Houdt u uw horloge schoon – regelmatig schoonmaken met een zachte doek en een beetje water. Vermijd het gebruik van harde schoonmaakmiddelen of chemische stoffen.
  • Vermijd blootstelling aan extreme temperaturen – Hugo Boss horloges zijn ontworpen om te worden gedragen bij normale temperaturen. Om te voorkomen dat uw horloge wordt beschadigd, adviseren wij u om het niet bloot te stellen aan temperaturen die hoger zijn dan 60 graden Celsius.
  • Bewaart u uw horloge op de juiste manier – het liefst op een droge plaats, uit de buurt van vocht en direct zonlicht. Het is ook belangrijk om uw horloge op te bergen op een zachte ondergrond om krassen te voorkomen.
  • Laat u uw horloge regelmatig controleren – laat uw Hugo Boss horloge om de paar jaar controleren en een onderhoudsbeurt uitvoeren. Hierdoor kunnen eventuele problemen op tijd worden opgemerkt en verholpen worden voordat ze grotere problemen veroorzaken.
  Achteraanzicht van rosékleurig Hugo Boss horloge met staalkleurige achterplaat en roségoud kleurige horlogeband op een witte achtergrond.
  Zijaanzicht van rosékleurig Hugo Boss horloge met zwarte wijzerplaat roségoud kleurige horlogeband op een witte achtergrond.
  Vooraanzicht van rosékleurig Hugo Boss horloge met zwarte wijzerplaat roségoud kleurige horlogeband op een witte achtergrond.

  Kom langs voor reparatie van uw Hugo Boss horloge reparatie

  Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

  Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

  Vooraanzicht van stalen Hugo Boss horloge met verticaal geborstelde chronograaf met toelopende, geschakelde horlogeband in staalkleur op witte achtergrond.
  Vooraanzicht van Hugo Boss horloge met blauwe wijzerplaat en mesh horlogeband in staalkleur op een witte achtergrond.

  Juwelier Jos – waar staan we voor?

  Met meer dan 40 jaar ervaring in het vak staat Juwelier Jos bekend om kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap. Juwelier Jos is dé specialist in het onderhouden en repareren van horloges.

  Juwelier Jos biedt een breed scala aan diensten, waaronder onderhoud, reparatie, verkoop en taxatie van vele verschillende merken horloges, juwelen en sieraden. Bij Juwelier Jos bent u verzekerd van een persoonlijke en professionele service, waarbij uw horloge of sieraad met grote zorg en oog voor detail wordt behandeld.

  Wat Juwelier Jos onderscheidt van anderen is hun persoonlijke benadering van elke klant en het hanteren van een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding.