• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Jaarlijkse waterdichtheidstest

Waterdichtheidstest

Met een 5ATM horloge kunt u zonder nadenken uw handen wassen, de afwas doen of zelfs douchen en zwemmen. U staat hier waarschijnlijk niet bij stil dat u bij al deze handelingen uw horloge gewoon om heeft. Maar het is belangrijk dat uw horloge ook waterdicht blijft om beschadiging of roest van binnen te vermijden. Laat bij Juwelier Jos uw jaarlijkse waterdichtheidstest doen.

Blijvend zorgeloos genieten?

Een waterdicht of wel waterproof horloge heeft diverse rubberen onderdelen en ringen. Na verloop van tijd droogt het rubber uit of vermindert de kwaliteit door temperatuurwisselingen, huidsmeer, zweet of chemicaliën. Het is daarom belangrijk om deze onderdelen regelmatig te vervangen. Zo voorkomt u dat er water in uw horloge en uurwerk komt en daar schade of roest aanricht.

Het is raadzaam om jaarlijks te laten testen op waterdichtheid in combinatie met het vervangen van de horlogebatterij.

Jaarlijkse waterdichtheidstest? 

Waarom Juwelier Jos?

Ambacht en vakmanschap

Directe service

Unieke en persoonlijke sieraden

Persoonlijke hulp

Productie en reparatie in huis

Speciale service bij test en batterijwissel

Naast dat het waterdicht zijn belangrijk  is, wilt u niet dat uw horloge stil staat. Laat Juwelier Jos jaarlijks de batterij vernieuwen en uw horloge op waterdichtheid testen. Zodat uw horloge aan de ATM richtlijnen blijft voldoen. Zie het als een jaarlijkse APK voor uw horloge. Het kan niet altijd alle defecten voorkomen, maar helpt zeker om de schade te beperken of defecten te verminderen.

Wij hebben speciale actie, waarbij u de verschillende jaarlijkse checks kunt combineren!

Batterij vervangen* + waterdichtheidstest + kast/band ultrasonisch reinigen

  3ATM test

  5ATM test

  10ATM test

€ 27,50

€ 30,00

€ 35,00

*voor een lithium batterij is de meerprijs € 2,50

De tijdsduur voor deze test, batterij vervanging en het reinigen is 3 dagen.

Vanwege speciale protocollen van verschillende horlogemerken zijn de volgende merken uitgezonderd van bovenstaande service. Wij volgen de protocollen van de leverancier met een akkoord tot 50 euro bij aanname van uw horloge. De reparatietijd voor deze merken is gemiddeld tussen de 3 dagen en twee weken afhankelijk van de leverancier. Wanneer dit langer duurt, dan nemen wij uiteraard contact met u op. Merken: A. Lange, Alpina, Audemars Piquet, Baume & Mercier, Belmond Bensen Luxury, Bertolucci, Breitling, Brequet, Bulgari, Bolova, Cartier, Chanel, Chopard, Christiaan van de Klauw, Christian Dior, Dugena, Ebel, Elysee, Eterna, Frank Muller, Frederique Constant, Girard Perregaux, Gucci, Hamilton, Herbelin, Hublot, Ingersoll, IWC, Jeager-Lecoultre, Lange & Sohne, Le Coultre, Maurice Lacroix, MeisterSinger, Mischel Herbelin, Montblanc, Nautica, Omega, Oris, Panerai, Philippe, Pequignet, Piaget, Pontiac, Rado, Rolex, RSC, Tag Heuer, Ulysse Nardin, Van Cleef & Arpels, Van der Gang, Xemex, Zentra.

Voorkomen dat uw horloge niet meer waterdicht is

De rubberen onderdelen, die zorgen dat uw horloge waterdicht afgesloten blijft slijt hier sneller door. Wees bijvoorbeeld alert bij een warme douche of kraan water, nadat u uit de kou van buiten komt.  Hetzelfde geldt voor een warme douchebeurt na zwemmen in koud zeewater. Dus zodra uw horloge koud is of juist extra warm door de zon moet u alert zijn.

U kunt denken aan zuren zoals chloor, schoonmaakmiddelen, maar ook aan zweet. Doe voor de levensduur van uw horloge altijd uw horloge af bij schoonmaak activiteiten en maak na het sporten uw horloge zorgvuldig schoon met een wattenstaafje en wat lauw water.

Waardoor de horlogekast niet meer goed afgesloten wordt voor water en lekkage ontstaat.

Wanneer deze onderdelen niet op tijd vervangen worden kunnen er scheurtjes ontstaan of ruimten waardoor er vocht in uw horloge kan komen.

Geef uw horloge een jaarlijkse waterdichtheidstest om tijdig de afsluitende onderdelen te laten vervangen als dat nodig blijkt.

Door een te hoge druk kan er een lek ontstaan. Op de achterzijde van uw horlogekast vindt u de ATM waarde. Deze waarde laat u weten tot welke diepte uw horloge waterdicht is.

  • Met een 3ATM waarde kan uw horloge enkel tegen spatwater zoals regen. Maar u kunt hier niet mee zwemmen of douchen. 
  • 5ATM staat voor een waterdichtheid tot 50 meter. U kunt zowel zwemmen als douchen met uw horloge, maar let op met grote temperatuurverschillen. 
  • Een 10ATM horloge is geschikt voor de meeste watersporten, zoals zwemmen, zeilen en snorkelen in ondiep water. Het is echter niet aan te raden om te duiken met een horloge van 10ATM of van een grote hoogte in het water te springen. 
  • Duiksport met een horloge is pas aan te raden vanaf 20ATM; laat u goed voorlichten!

Condens of waterdruppels onder het glas van uw horloge?

Maakt u dan meteen een afspraak, waarbij u de klachten bespreekt. De horlogemaker zal hem dan ter reparatie aannemen. Eerst loopt hij het uurwerk na. Daarna zal hij hem testen of opnieuw waterdicht maken met behulp van een special vacuümapparaat.

De kosten voor het opnieuw waterdicht maken en de reparatiekosten van de schade zijn afhankelijk van verschillende factoren én het merk van het horloge. Wij zullen na een eerste inspectie op de hoogte brengen en een prijsopgave doen.

Reparatietijd

Houd u rekening met een reparatietijd voor het volledig waterdicht maken van uw horloge van gemiddeld 3 tot 5 weken. Dat ingaat, nadat u schriftelijk akkoord heeft gegeven voor de reparatie en de kosten.

Horloge waterdichtheidstest en batterij vervangen bij Juwelier Jos wordt dit zorgvuldig gedaan.

Gecertificeerd uurwerk reparateur voor de meeste horloge merken

Onze gecertificeerde horlogemaker is vakkundig en gecertificeerd om uw horloge te testen op waterdichtheid ook na vervanging van de batterij. Houd u er rekening mee dat voor een waterdichtheidstest 3 dagen de tijd nodig is.

En bij het opnieuw volledig waterdicht maken met evt. reparatie van waterschade de reparatietijd van 3 tot ca. 5 weken duurt. Mits wij het horlogemerk in-house waterdicht kunnen maken.

Horloge opsturen naar de fabrikant of onderdelen bestellen

Als wij uw horloge moeten opsturen naar de fabrikant dan kan het een stuk langer duren. Hoe lang precies is niet vooraf te zeggen. Ook de kosten zijn afhankelijk van de aard van reparatie en het horloge merk.

U kunt terecht bij Juwelier Jos in Gouda voor de jaarlijkse waterdichtheidstest met batterij vervanging van uw horloge.

Vragen over waterdichtheidstest met batterij vernieuwing

”Naast goudsmeden zijn horloge reparaties mijn grote passie. Omdat ik tijdens mijn opleiding niet kon kiezen, heb ik besloten om beide opleidingen te volgen en af te sluiten. Daar ben ik nog steeds heel trots op en blij mee! Ik ben inmiddels al jaren in dienst bij Juwelier Jos en werk er nog steeds met heel veel plezier.”

PETER BITTER
Uurwerkmaker & Meester Goudsmid
U bent welkom bij Juwelier Jos in de winkel in Gouda. Loop binnen of maak een afspraak. Wij nemen graag de tijd voor persoonlijk advies.