• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Rolex reparatie

Wat is er anders aan de reparatie en/of onderhoud proces bij een Rolex in vergelijking met een horloge van een ander merk? U denkt vast ‘een horloge is een horloge!’

Bij Rolex gaat het toch wat anders. De horlogemakers, die uw Rolex horloge in ontvangst nemen voor een reparatie of een servicebeurt zijn officieel gemachtigd door de firma Rolex. 

Het merk Rolex

Rolex is een hoogwaardig merk met een bijbehorende hoge kwaliteitswaarborg. Dit alles samen met de innovatieve kinetische energie, waardoor het horloge loopt op de bewegingen van uw arm en dus zonder batterijen en de luxe uitstraling bepalen de prijs. Er zijn verschillende prijsklasse en diverse modellen te verkrijgen.

Eén ding blijft bij alle Rolex horloges hetzelfde. De kwaliteitseisen voor een reparatie. Vanwege deze hoge kwaliteitseisen heeft Rolex zeer strenge voorwaarden, waaraan voldaan moeten worden en het doorlopen van een reparatie- en of servicebeurt volgt een door Rolex vastgelegd stappenplan.

Juwelier Jos is dé Erkende en bevoegde Rolex reparateur in Gouda én andere exclusieve merken.

Rolex horloge laten repareren bij Juwelier Jos in Gouda
Rolex horloges op glazen tafel voor rolex reparatie bij Juwelier Jos

Rolex stappenplan reparatie & servicebeurt

Stap 1

De diagnose – de horlogemaker bestudeert het uw Rolex horloge na ontvangst en zal een offerte maken voor het werk dat verricht moet worden. Na goedkeuring van u kan er met het onderhoud en/of reparatie begonnen worden.

Stap 2

Nadat de horlogeband van het horloge is verwijderd, wordt het uurwerk uit de kast gehaald. Zowel het uurwerk, als de kast en de band zullen hun eigen voorgeschreven behandeling krijgen, voordat het uurwerk weer in elkaar wordt gezet.

Stap 3

Nu wordt elk onderdeel van het uurwerk individueel bekeken, en indien nodig, vervangen. Ook hier gelden per onderdeel de Rolex-eisen.

Hoge eisen aan reparatie en onderhoud Rolex mechanica
Reparatie of onderhoud nodig van uw Rolex horloge bij een Erkende Rolex reparateur?

Stap 4

Om de honderden onderdelen van het horloge grondig schoon te maken worden deze gereinigd in een ultrasonisch bad.

Stap 5

De onderdelen van het Rolex uurwerk worden gedroogd en na de assemblage gesmeerd. Rolex heeft ook hier vaste richtlijnen, die tevens de eerste afstelling van het uurwerk omvatten.

Stap 6

Nu is de horlogekast aan de beurt. De kast wordt uit elkaar gehaald en de verschillende onderdelen zoals de middenkast, bezel (draaischijf), de kastachterkant en de band worden volgens de Rolex richtlijnen gepolijst of gesatineerd.

Stap 7

Zodra de horlogekastonderdelen behandeld zijn, wordt de kast in elkaar gezet en worden de pakkingen geplaatst. Dan wordt de kast gecontroleerd op waterdichtheid.

Stap 8

Inmiddels is het uurwerk met daaraan de wijzerplaat en de wijzers bevestigd en teruggeplaatst in de kast. Elk element en elk onderdeel van dit proces wordt zowel technisch als esthetisch gecontroleerd.

Uw Rolex Oyster Perpetual Datejust verdiend de hoogste zorg!
Rolex reparatie bij Juwelier Jos

Stap 9

Een van de laatste stappen in de reparatie en/of onderhoudsbeurt is de fijnafstelling van het uurwerk. Ook deze fijnafstelling voldoet weer aan de eisen, die door de firma Rolex worden voorgeschreven.

24 uur Rolex test

Nu wordt de horlogekastachterkant geplaatst en dichtgeschroefd. Het is nu de tijd om een Rolex test uit te voeren, die minimaal 24 uur duurt. Deze test laat zien dat het Rolex horloge voldoet aan de hoge eisen van de firma.

Waterdichtheid test Rolex

Als laatste wordt de waterdichtheid nogmaals gecheckt. Niet alleen door het horloge in een bakje met water te leggen, maar deze keer wordt het horloge aan een hoge druktest onder water onderworpen.

Garantie na reparatie en onderhoud

Na een allerlaatste controle krijgt u uw horloge weer als nieuw terug met een beschermhoesje en met een garantie van 2 jaar op onderdelen en werkzaamheden.

Rolex horloge met kinetische energie en zonder batterij

Tips voor dagelijks onderhoud:

Wees aardig voor uw Rolex! In het dagelijks leven heeft uw Rolex weinig nodig. U kunt de glans behouden door het horloge regelmatig een een microvezeldoek schoon te wrijven. De kast en de band laten zich makkelijk reinigen met water, zeep en een zacht borsteltje.

Zwemmen of douchen met uw Rolex

Water, of dit nu zoet of zout water is, is geen probleem voor een Rolex horloge met een metalen band. Let u wel goed op dat de opwindkroon goed ingedrukt is, voordat u het water in gaat.

Heeft u geen metalen band, dan is het afhankelijk van het materiaal van uw band of u in het water kan. Ook hier geldt dat u goed op moet letten dat de opwindkroon goed ingedrukt is om uw Rolex waterdicht te houden. Bent u in zee geweest, spoelt u dan uw Rolex horloge goed af. De douche na het zwemmen is al genoeg.

Sporten met uw Rolex

De Rolex horloges zijn schokvast, dus het is geen probleem om tijdens het sporten uw horloge om te houden. Ook verschillen in temperatuur beïnvloeden de nauwkeurigheid van uw Rolex horloge niet.

Kinetisch energie

De huidige Rolex horloges hebben geen batterij meer. De Rolex maakt gebruik van kinetische energie.

Uw beweging zorgt voor de energie, die het uurwerk laat lopen. Heeft u uw Rolex horloge een paar dagen niet gedragen dan kan het zijn dat hij stil staat. Geen probleem! U kunt het handmatig opdraaien (minimaal 25x draaien) en daarna neemt de bewegingsenergie het weer van u over.

Een Rolex gaat levenslang mee

Dankzij de hoge standaard van Rolex en de deskundigheid van de horlogemakers zal uw Rolex horloge jaren – zo niet uw leven lang meegaan.

Juwelier Jos, dé Erkende Rolex reparateur in Gouda

Heeft uw Rolex onderhoudt of een reparatie nodig? Kom langs in ons atelier in Gouda.

U kunt zonder afspraak meteen terecht!

Geen Rolex en toch een gediplomeerd horlogemaker nodig? Zie ons artikel over horloge reparties en alle merken.

Horloge reparatie zonder afspraak!