0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Patek Philippe reparatie?
Juwelier Jos repareert uw Patek Philippe horloge

Reparatie en onderhoud van Patek Philippe horloges

Als u een Patek Philippe krijgt of koopt is dit een bijzonder moment.  Behalve dat de horloges van Patek Philippe tijdloze accessoires zijn die niet alleen de tijd aangeven, zijn het bijzondere sieraden en voor sommige modellen een grote investering in kwaliteit, vakmanschap en geld. 

Uiteraard wilt u goed voor uw horloge zorgen en in dit artikel zullen we u veel informatie geven over het merk en het onderhoud van uw horloge

De levenscyclus van een Patek Philippe horloge begint bij de ontwikkeling ervan en gaat generaties lang door, zolang het horloge bestaat. Of uw horloge nu gereviseerd, gerepareerd of gerestaureerd moet worden, regelmatig onderhoud is essentieel voor een lange levensduur. De revisie en reparatie moet gedaan worden door een erkend Service Center zoals Juwelier Jos.

Patek Philippe Seal: Kwaliteitsgarantie

De Patek Philippe Seal is een exclusief kwaliteitskeurmerk dat specifiek is for Patek Philippe horloges. Het is een rigoureus certificatie proces dat de hoogste mate van vakmanschap en kwaliteit garandeert in de horloges die door Patek Philippe worden geproduceerd.

Deze Seal is strenger dan de Geneva Seal, aangezien het vereist dat alle horloges voldoen aan de strengste normen van kwaliteit, vakmanschap en nauwkeurigheid. Bovendien vereist deze Seal ook dat de horloges worden getest op waterbestendigheid, schokbestendigheid en nauwkeurigheid.

Uurwerkmaker stelt kroon en stift van Patek Philippe horloge met witte handschoenen aan met rode achtergrond.
Horlogemaker pakt onderdeel van Patek Philippe horloge met pincet achter werkbank.

Het onderhoud en reparatie van uw Patek Philippe horloge

Patek Philippe Quartz en mechanische horloges die met de hand of automatisch opgedraaid worden hebben elke 5 jaar een onderhoudsbeurt nodig. Patek Philippe hanteert verschillende types onderhoud: 

Essentieel Onderhoud:

 • Dit betreft voornamelijk het vervangen van batterijen, het testen van de waterbestendigheid, het vervangen van horlogebanden, het aanpassen van de horlogeband en het instellen van de tijd voor eenvoudige en ingewikkelde horloges.

Gedeeltelijk onderhoud:

 • Gedeeltelijk onderhoud omvat alle handeling die geen demontage van het uurwerk vereisen.

Volledig onderhoud voor het uurwerk:

 • volledige demontage, inspectie van alle onderdelen, vervanging van versleten onderdelen, reiniging, montage, smering, kalibratie, aanpassing van wijzerplaat en wijzers, volledige testprocedure.

Volledig onderhoud voor de kast en band

 • reiniging, vervanging van alle kastafdichtingen, waterbestendigheidstest in lucht en onder water (indien van toepassing).
  Reparaties indien nodig en polijsten op verzoek van de klant.
  De onderhouds- en reparatie procedures zijn onderworpen aan dezelfde kwaliteitscontrole criteria die gelden voor het fabricageproces van het horloge.
Stalen Patek Philippe horloge 5212A met witte wijzerplaat met zilveren wijzers, streepjes als uur aanduiding en cognac leren band, schuin vooraanzicht op witte achtergrond.
Cognac leren Patek Philippe horlogeband 5212A met witte stiksels en stalen sluiting.

Restauratie van een Patek Philippe horloge: 

Voor restauratie van een Patek Philippe horloge moet het horloge naar de ateliers van Patek Philippe gestuurd worden. Zij restaureren en onderhouden alle horloges die sinds 1839 in zijn ateliers zijn geproduceerd.

Ze houden een inventaris bij van onderdelen van uurwerken en kasten uit vroegere tijden, evenals een verzameling originele gereedschappen en machines. Als de benodigde onderdelen niet meer beschikbaar zijn, maken de specialisten ze na met de originele gereedschappen en voorouderlijke knowhow. 

Wanneer de restauratie is voltooid, moet het horloge zijn oorspronkelijke waarde en historische integriteit hebben behouden en op dezelfde manier functioneren als toen het werd vervaardigd.

Gezien de complexiteit, de inherente zeldzaamheid en de vereiste vaardigheden kan een restauratieproject wel twee jaar duren.

Waterbestendigheid:

Aangezien de waterbestendigheid van uw horloge niet permanent gegarandeerd is, moet dit regelmatig gecontroleerd worden (ideaal gezien een maal per jaar). De pakkingen kunnen namelijk door het veelvuldig gebruik van het horloge en de kroon slijten. Ook door schokken of andere factoren zoals zweet, parfum en sterke verschillen in temperatuur kunnen de pakkingen slijten. 

 

De vervanging van de batterij in Patek Philippe horloges

Het kan zijn dat de batterij van uw horloge leeg is, maar dat een servicebeurt nog niet nodig is. Over het algemeen zal de batterij elke 2-3 jaar vervangen moeten worden. De looptijd van de batterij is weer afhankelijk van het aantal functies dat uw horloge heeft en hoe vaak u deze gebruikt. 

De kosten van vervanging van de batterij zijn vanaf €75.

De vervanging van het glas van Patek Philippe horloges

In het geval dat het glas van uw Patek Philippe horloge gekrast, gebarsten of beschadigd is, kan het glas vervangen worden om uw horloge weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Vaak kan een kras weggepolijst worden, maar als het glas gebroken is, moet het vervangen worden door een erkende uurwerkmaker omdat het een hoge mate van precisie, ervaring en de juiste eigenschappen vereist. 

Nadat het glas is vervangen, zal, afhankelijk van het model, uw horloge ook een waterdichtheidstest ondergaan.

Stalen Patek Philippe horloge 5212A detailfoto van witte wijzerplaat met zilveren wijzers, streepjes als uur aanduiding en mini detail zichtbaar ban cognac leren band.

Wat zijn de kosten voor onderhoud van mijn Patek Philippe horloge?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor Patek Philippe horloges zijn vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 149 voor een kwarts uurwerk.

Hoe verzorg ik mijn Patek Philippe het best en wat moet ik vermijden?

Om het functioneren van uw horloge op lange termijn te beschermen, raden wij u aan:

 • de instructies zorgvuldig te lezen en de onderhoudssuggesties op te volgen,
 • ervoor te zorgen dat de band goed om uw pols zit om voortijdige slijtage te voorkomen,
 • geen armband om dezelfde pols te dragen als uw horloge,
 • uw horloge tegen extreme temperatuurschommelingen te beschermen,
 • activiteiten die uw horloge blootstellen aan frequente, te sterke trillingen en zware schokken te vermijden,
 • uw mechanische horloge niet bloot te stellen aan magnetische velden,
 • ervoor te zorgen dat de kroon en de drukkers na elk gebruik in hun uitgangspositie worden teruggebracht en eventueel worden vastgeschroefd,
 • geen functies te gebruiken (bedienen van drukkers of correctie drukkers of instellen van de tijd met de kroon) terwijl het horloge onder water of nog nat is,
 • het horloge af te spoelen met kraanwater na elk contact met zout water of gechloreerd zwembadwater.
Detailfoto van Patek Philippe schakel horlogeband op grijze achtergrond.
Rosegouden Patek Philippe Calatrava skeleton horlogeband 5180/1R op witte achtergrond.

Het merk Patek Philippe

In 1839 begon de geschiedenis van Patek Philippe met de productie van zakhorloges. Ongeveer 5 jaar later ontving het bedrijf een gouden medaille voor een van de eerste horloges die met de hand opgewonden konden worden. Er was geen sleutel meer nodig. 

Pas in 1851 werd de naam Patek, Philippe & Cie geïntroduceerd en dit was het begin van een langjarige samenwerking en een reeks van innovatieve uitvindingen. Het kalender mechanisme, de eerste dubbele chronograaf, het eerste dameshorloge met meerdere complicaties**, split-second chronograaf, een eeuwigdurende kalender en een astronomische kalender om maar een paar te noemen. 

In 1932 investeerde de familie Stern in Patek, Philippe & Cie. De technologische ontwikkelingen gingen door en in 1958 wordt Henri Stern de president van Patek Philippe. Op dit moment is Philippe Stern president. Ook zijn zoon Thierry Stern is in de firma werkzaam. 

Gedurende de volgende jaren worden verschillende modellen zoals de Golden Ellipse en een sportmodel de Nautilus gelanceerd.  Elk van deze collecties heeft zijn eigen unieke kenmerken en aantrekkingskracht.

In 2014 vierde Patek Philippe de 175e verjaardag van het merk Patek Philippe om de geschiedenis van het eerste zakhorloge tot het laatste model met supercomplicaties te herdenken. 

Patek Philippe horloges staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en complexe ontwerpen, waardoor ze deel uitmaken van de prestigieuze wereld van luxe horloges. Patek Philippe biedt een diversiteit aan iconische collecties met verschillende stijlen en functionaliteiten voor elke smaak.

Kom langs voor reparatie van uw Patek Phillipe horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos vinden we persoonlijke begeleiding, directe service, vakmanschap en kwaliteit erg belangrijk. Onze ervaren uurwerkmakers behandelen uw horloge met de grootste zorg en bieden verschillende reparatiediensten aan.

Als u nog vragen heeft of meer informatie wilt, nodigen wij u van harte uit om onze winkel te bezoeken. Onze gastvrije medewerkers ontvangen u graag met een heerlijk kopje koffie of thee en geven antwoord op al uw vragen.

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken met behulp van bovenstaande link.