0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Christiaan van der Klaauw
onderhoud en reparatie

Een Christiaan van der Klaauw horloge is een persoonlijk, waardevol en prachtig accessoire dat zorgvuldig onderhoud en reparatie vereist om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft functioneren. 

Omdat u elk horloge gedeeltelijk zelf kunt samenstellen en een Christiaan van der Klaauw horloge een astronomisch horloge is, heeft het zijn eigen specifieke kenmerken en functies. Het is belangrijk om te weten hoe u moet zorgen voor uw specifieke model. 

In dit artikel zullen we enkele tips delen over het onderhouden en laten repareren van een Christiaan van der Klaauw horloge, zodat u er zeker van kunt zijn dat u uw horloge nog jarenlang kunt dragen.

Of uw horloge nu gereviseerd, gerepareerd of gerestaureerd moet worden, regelmatig onderhoud is essentieel voor een lange levensduur. 

Als u merkt dat een van de functies van uw horloge niet meer goed werkt, is het belangrijk uw horloge in ons atelier af te geven. Het onderhoud en reparatie van uw uurwerk wordt naar de regels van het huis in het atelier van Christiaan van der Klaauw uitgevoerd. Juwelier Jos zal uw horloge naar het atelier van Christiaan van der Klaauw doorsturen en zal u op de hoogte houden van de prijsopgave en reparatieduur. 

Het merk Christiaan van der Klaauw

Christiaan van der Klaauw, geboren in Leiden, verhuisde na zijn studie naar Joure waar hij ging werken voor een horlogemaker gespecialiseerd in Friese staartklokken. Dit zou het begin worden van een opmerkelijke carrière. In 1974 begon Christiaan van der Klaauw zijn eigen atelier waarin hij een klok met astronomische complicaties ontwerp. Een paar jaar later werd dit gevolgd door een polshorloge met astronomische complicaties.

Zijn ontwerpen ontvingen de grootste prijzen in de horloge-industrie en zijn horloge CVDK Planetarium heeft het kleinste mechanische planetarium van de wereld.

In 2009, toen Christiaan van der Klaauw met pensioen ging, werd de firma overgegeven aan Daniël en Maria Reintjes die onder andere besloten om zich alleen op de astronomische horloges te concentreren. Het merk werd opnieuw in de markt gezet en onder hun leiding ontving het merk nog meer prijzen. 

Inmiddels is Pim Koeslag toegetreden tot de firma als CEO. Pim heeft een lange ervaring als horlogemaker en heeft onder andere bij Patek Philippe en Frederique Constant gewerkt. Daniël Reintjes zal verder gaan als Creative Director van Christiaan van der Klaauw.

De toekomst van Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches gaat zich verder ontwikkelen. 

Een stoer horloge met een cognac lederen band.
Een uurwerk van een horloge waarbij een onderdeel vervangen wordt.

De vervanging van het glas van uw Christiaan van der Klaauw horloge

Als eigenaar van een luxe high-end horloge is het belangrijk om alert te blijven op tekenen van slijtage aan uw horloge. 

Een van die problemen is een gebarsten of bekrast horlogeglas, dat tot nog grotere problemen kan leiden als het niet wordt aangepakt. Een beschadigd glas kan bijvoorbeeld vocht en andere ongewenste stoffen in het horloge toelaten, waardoor het mechanisme en de nauwkeurigheid in gevaar komen.

Bij schade aan het glas van uw horloge, zal dit bij de fabrikant hersteld of vervangen worden.

Juwelier Jos zal uw horloge innemen en doorsturen naar het atelier van Christiaan van der Klaauw. Nadat we de prijsopgave ontvangen hebben zullen we deze aan u doorgeven. Tegelijkertijd zal u ook de reparatietijd worden doorgegeven. 

Horloge batterij vervangen met pincet in open uurwerk van horloge

Het onderhoud en reparatie van uw Christiaan van der Klaauw horloge

Het onderhoud en reparatie van uw horloge kan alleen bij de fabrikant gedaan worden. Juwelier Jos houdt u op de hoogte van de te verwachten kosten en het verloop van de reparatie. 

Waterbestendigheid:

Het wordt door Christiaan van der Klaauw afgeraden om de horloges aan water bloot te stellen. Zwemmen en ook douchen zouden het horloge kunnen beschadigen. 

Nadat de reparatie van uw horloge is uitgevoerd, zal u horloge getest worden op waterdichtheid. Ook dit is onderdeel van het standaard protocol van onderhoud en reparatie van Christiaan van der Klaauw.

Een horloge dat gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.

Hoe verzorg ik mijn Christiaan van der Klaauw het beste en wat moet ik vermijden?

Tips voor dagelijkse verzorging

 • Magnetische velden:
  Blijft u voorzichtig met magnetische velden. Ze kunnen de loop van uw horloge beïnvloeden.
 • Reiniging:
  Draag uw horloge niet onder de douche of bij het zwemmen. Vermijd cosmetica of contact met chemicaliën. Om de horlogekast schoon te maken, veegt u het af met een zachte doek.
 • Bescherming:
  Bescherm uw horloge door het af te doen bij activiteiten die sterke trillingen of schokken kunnen veroorzaken. Schokken en trillingen kunnen de werking van het horloge storen.
 • De kalender:
  Als u de datum wilt verzetten is het beter dit overdag te doen, nooit op 24.00 uur.
 • Bewaren en/of meenemen:
  Wanneer u het horloge niet om uw pols draagt, moet het op een veilige en droge plaats blijven, beschermd tegen licht.
 • De horlogeband:
  De horloges van Christiaan van der Klaauw hebben een band gemaakt van alligator leer.
  Voor leren bandjes vermijdt het volgende:
  – Veelvuldig contact met water
  – Blootstelling aan overmatige vochtigheid
  – Langdurige blootstelling aan zonlicht
  – Contact met cosmetica en olieachtige materialen

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos staan persoonlijke begeleiding, directe service, vakmanschap en kwaliteit voorop.

Onze ervaren uurwerkmakers behandelen uw horloge met de grootste zorg en bieden verschillende reparatiediensten aan om ervoor te zorgen dat uw horloge weer in topconditie verkeert. 

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan nodigen we u van harte uit om onze winkel te bezoeken. Onze gastvrije medewerkers ontvangen u graag met een heerlijk kopje koffie of thee en staan te allen tijde klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken met behulp van onderstaande link.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.