0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van

Jaeger-LeCoultre horloges

Algemeen

Jaeger-LeCoultre voert een “1000 uur controle” uit op uw horloge. Dit garandeert dat uw horloge gedurende de eerste zes weken na de fabricage alle voorgeschreven kwaliteitstests heeft doorstaan. 

Hiermee wordt hoofdzakelijk de betrouwbaarheid van uw horloge gecontroleerd en niet zo zeer de nauwkeurigheid. Het blijft daarom wel belangrijk om uw horloge regelmatig te laten onderhouden. Een onderhoud is de apk van uw horloge. Zeker als u uw horloge veel draagt is het aan te raden dit door een professionele horlogemaker te laten doen. Zo zult u vele tientallen jaren van uw horloge kunnen genieten. 

Wilt u uw horloge laten repareren of een onderhoudsbeurt uit laten voeren?
Juwelier Jos is officieel erkend als servicepunt van Jaeger-LeCoultre horloges

Jaeger-Lecoultre horloge staal met maand aanduiding
Details van Jaeger-LeCoultre horloge roségouden kroon en kast met gravure JL in kroon

Onderhoud en horloge reparaties

Onderhoud en horloge reparaties worden door alle horlogemerken voorgeschreven. Het is een precisie-karwei dat door onze ervaren horlogemakers wordt uitgevoerd volgens de standaardprocedures van de leverancier. Het merk adviseert om uw horloge elke 3 tot 5 jaar te laten onderhouden. 

Uit welke fases bestaat een onderhoudsbeurt: 

Demontage:
Uw horloge wordt uit elkaar gehaald en de onderdelen gecontroleerd. Waar nodig worden reparaties uitgevoerd.
Smering en montage:
Daarna zal elk onderdeel naar behoren gesmeerd of geolied worden, en wordt het horloge weer in elkaar gezet.
Afstelling:
Het horloge wordt opnieuw ingesteld en zal gedurende enige tijd (soms zelfs enkele dagen) op nauwkeurigheid, van onder andere de gangreserve, getest worden.
Waterdichtheidstest:
Met behulp van een speciale drukkamer wordt de waterdichtheid volgens de voorschriften van elk model gecontroleerd. 
Polijsten en afwerking:
Als laatste zal uw horloge gepolijst en afgewerkt worden. 

Uurwerk van Jaeger-LeCoultre horloge laten repareren bij Juwelier Jos.
Horlogemaker bekijkt verschillende types uurwerken in fysiek boek terwijl hij voor de laptop zit

Wat zijn de kosten voor onderhoud van mijn Jaeger-LeCoultre horloge?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor uw Jaeger-LeCoultre horloge zijn vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 149 voor een kwarts uurwerk. In het geval dat er onderdelen vervangen moeten worden, worden de kosten bij de standaardprijs opgeteld. Als u uw horloge bij ons achterlaat voor de servicebeurt, zullen we u een voorlopige prijsindicatie geven. Zouden de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave toesturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Het merk Jaeger-LeCoultre

In 1833 begon Antoine LeCoultre met een kleine workshop en maakte bijzondere zakhorloges. 

Inmiddels is het huis Jaeger-LeCoultre een pionier in de horlogewereld. Ze zijn een van de weinigen in de geschiedenis van de haute horlogerie die de 180 verschillende vaardigheden die nodig zijn om een horloge te produceren onder een dak samen voegen. Van ontwerp tot eindproduct.

Er zijn gedurende het bestaan van het horlogemerk meer dan 430 patenten en 1300 kalibers (het eigenlijke uurwerk) geregistreerd en uitgevonden.

Jaeger-LeCoultre heeft een trotse traditie van mechanische horlogerie, uitgedrukt in creaties die de drie belangrijke complicaties benadrukken.
De eerste complicatie was het geluid. Hierdoor kreeg het huis de titel “The Sound Maker” kreeg. De tweede complicatie leidde tot de creatie van de Gyrotourbillon. En ten slotte was er de “hemelse” complicatie, met de ontwikkeling van enkele van de meest geavanceerde informatie over de hemelstanden die ooit zijn weergegeven in een horloge. 

Een van de meest bijzondere polshorloges is toch wel de Jaeger-LeCoultre Reverso, waarbij de kast draaibaar is. Aan een kant is het horloge zichtbaar en aan de andere kant wordt het horloge een prachtige armband. 

Rechthoekig Jaeger-LeCoultre horloge met zwart leren band, stalen kast en blauwe wijzerplaat aan heren pols
Rechthoekig Jaeger-LeCoultre horloge met zwart leren band, stalen kast en blauwe wijzerplaat.

Wat is een tourbillon?

Bij een tourbillon zijn het echappement en het balanswiel in een draaiende kooi gemonteerd, waardoor de zwaartekracht wordt genegeerd. Door het hele werk continu te laten draaien met een snelheid van meestal één omwenteling per minuut, elimineert het positie afwijkingen en zorgt hij voor nauwkeurigheid. Jaeger-LeCoultre ontwikkelde de eerste tourbillon al in 1946. 

De balansveer van de Gyrotourbillon lijkt bijna op een kloppend hart en geeft het horloge letterlijk leven. Ultralicht aluminium wordt gebruikt voor de constructie van de kooi. Dankzij de twee assen blijft het horloge nooit horizontaal staan, waardoor het een van de meest nauwkeurige horloge mechanismen ter wereld is.

Tourbillon in een roségouden Jaeger-LeCoultre horloge met leren band.
Jaeger-Lecoultre horloge met rosegouden kast met zirkonia's in lunette, blauwe wijzers, witte wijzerplaat en licht bruine krokodillenband.

Batterijvervanging in uw horloge

De levensduur van de batterij is tussen de twee en drie jaar. Als u een mechanisch horloge of een kwarts chronograaf model draagt, kan dit wat minder zijn. 

Het beste is om de batterij te laten vervangen door professionele horlogemakers. Het kan zijn dat de garantie niet langer geldig is als u zelf probeert de batterij te vervangen.

Welke stappen bevat de batterijvervanging?

  • De achterkant van de kast wordt met een speciaal gereedschap geopend,
  • De oude batterij wordt verwijderd,
  • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen,
  • De kast wordt gesloten en er wordt gecontroleerd of alle functies werken,
  • Als uw horloge waterdicht is, zal er ook een waterdichtheidstest uitgevoerd worden. 

De vervanging van de batterij is vanaf € 65.

Let wel:
Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, zullen apart worden berekend en worden na uw goedkeuring vervangen. 

De vervanging van het glas van uw Jaeger-LeCoultre horloge

Als door een ongelukkig toeval het glas van uw Jaeger-LeCoultre horloge gekrast of gebroken is, kan in de meeste gevallen het glas worden vervangen. 

Het vervangen van het glas moet echter worden uitgevoerd door een erkende dealer of uurwerkmaker om ervoor te zorgen dat het vervangende glas compatibel is met het horlogemodel en dat het op de juiste manier wordt geïnstalleerd. 

Het is belangrijk om eventuele schade aan het glas zo snel mogelijk te laten repareren om verdere schade aan het uurwerk te voorkomen.

Rechthoekig Jaeger-LeCoultre horloge met zwart leren band, stalen kast en blauwe wijzerplaat aan heren pols
Rosegouden Jaeger-LeCoultre horloge met zwarte wijzerplaat, rosegouden details en zwart leren band aan pols van heer die draait aan kroon.

Hoe verzorg ik mijn horloge het best? 

We zullen u enkele tips geven om ervoor te zorgen dat uw Jaeger-LeCoultre horloge in topconditie blijft:

Draag uw horloge met zorg:
Hoewel Jaeger-LeCoultre horloges zijn ontworpen om lang mee te gaan, kunnen onnodige schokken en stoten leiden tot beschadiging van uw horloge.

Houd uw horloge schoon:
Gebruik een zachte doek om uw horloge regelmatig schoon te maken. Wees voorzichtig met vette vingers, parfums of chemicaliën.

Onderhoud de horlogeband:
Vermijd dat leren banden nat worden en behandel deze eventueel met leervet. Siliconen of rubberen banden kunnen schoongemaakt worden met zeepwater.

Bewaar uw horloge in de originele doos:
Berg uw horloge op in de originele doos wanneer u het niet draagt, dit beschermt het tegen stof en vochtigheid.

Laat periodiek onderhoud uitvoeren:
Om optimaal te blijven presteren is regelmatig onderhoud nodig. Raadpleeg altijd de informatie van de horlogemaker en plan regelmatige onderhoudsbeurten.

Wat moet ik vermijden?

Vermijd water en vochtigheid:
Vermijd dat uw horloge in contact komt met water om te voorkomen dat er vochtschade ontstaat tenzij uw horloge hiervoor geschikt is. 

Vermijd schokken en grote temperatuurwisselingen.

Kom langs voor uw Jaeger-LeCoultre reparatie

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos bent u verzekerd van een uitstekende service en reparaties van uw horloge. Wij hebben passie voor het vak, een vaste hand en veel geduld. Directe service, persoonlijke begeleiding, kwaliteit en ruim 40 jaar ervaring zijn de fundamenten van onze zaak. 

Onze horlogemakers zijn ervaren vakmensen die met precisie zorgen dat uw horloges optimaal blijven functioneren. We staan bekend om ons vakmanschap en bieden de hoogste kwaliteit bij het onderhoud en reparaties van horloges.

Indien u verder nog vragen heeft, kom langs in onze winkel en laat u door ons personeel informeren. 

Heeft u meer tijd nodig met een van onze uurwerkmakers? Maakt u dan gerust een afspraak via onze website juwelierjos.nl of neemt u een kijkje op onze website voor meer informatie.