0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Gouden ketting laten maken –

Vakmanschap & persoonlijke stijl verenigd

Heeft u ooit gedroomd van een unieke, op maat gemaakte gouden ketting? Juwelier Jos verandert uw dromen in realiteit. Met 40+ jaar ervaring in sieraden reparaties en het op maat maken van sieraden, zorgen we ervoor dat uw eigen gouden ketting laten maken een onvergetelijke ervaring wordt.

Het proces van een gouden ketting laten maken

Juwelier Jos begrijpt dat uw sieraden meer vertegenwoordigen dan alleen stijl. Elk sieraad is uniek door het verhaal erachter. Niet alleen het verhaal, maar ook een herinnering, een aandenken aan een persoon, dier of plaats kan de reden zijn om een gouden ketting of ander sieraad te laten maken.

Om een persoonlijk en op maat gemaakt sieraad te laten maken is Juwelier Jos de ideale persoon. Het proces van idee tot het uiteindelijke sieraad doorloopt een aantal stappen, die we u hieronder uitleggen: 

Ontwerp

De kern en het begin van elke gouden ketting is het ontwerp. Bij Juwelier Jos begint alles met een gesprek waarin we naar uw ideeën, wensen en behoeften luisteren. 

Elk detail van de te maken gouden ketting wordt besproken. We zullen het hebben over de dikte en lengte van de ketting, het type goud (14 of 18 karaat) en of er misschien edelstenen in verwerkt moeten worden. 

Na dit gesprek zal onze goudsmid een eerste opzet maken in 3D. Dit model geeft u een visueel beeld over hoe uw sieraad eruit zal zien.

Bent u tevreden met het ontwerp en heeft u uw akkoord gegeven, zullen we met de productie van uw ketting beginnen. 

Productie

De eerste stap na het akkoord van het ontwerp is het goud dat u heeft gekozen. Het goud, in 14 of 18 karaat, zal worden gesmolten en gevormd totdat het de juiste dikte en lengte heeft. Daarna wordt de ketting gesoldeerd en wordt de sluiting (indien nodig) geplaatst. 

Afwerking en polijsten

De volgende stap in het proces is het afwerken en polijsten van de gouden ketting. Dit is waar de ketting zijn glans en gladheid krijgt. Bij Juwelier Jos doen we dit met uiterste zorgvuldigheid en precisie om ervoor te zorgen dat de ketting perfect is.

Details

De laatste fase is het toevoegen van details die uw gouden ketting uniek maken. Dit kan een specifieke gravure, het plaatsen van edelstenen of andere versieringen zijn. We zorgen ervoor dat elk detail, dat in ons gesprek is besproken, naar uw wensen wordt uitgevoerd.

Het proces om een gouden ketting te laten maken is meer dan alleen maar een sieraad bestellen. Het is een persoonlijk proces en het team van Juwelier Jos is er trots op dat we u hierin mogen begeleiden en adviseren. 

Heeft u al een idee voor een mooie gouden ketting? Welk verhaal wilt u in de ketting weergeven? 

Neem contact met ons op en laten we samen het volgende hoofdstuk schrijven.

Welke voordelen heeft een gepersonaliseerde gouden ketting?

Een gouden ketting die door u en voor u is gemaakt, heeft enkele voordelen die we u graag willen laten zien: 

Uniek en gepersonaliseerd

Elk sieraad dat op maat gemaakt wordt is uniek. Er is niemand in de wereld die hetzelfde sieraad heeft. En omdat u het samen met onze goudsmid ontwerpt, zal een groot deel van uzelf en uw voorkeuren en persoonlijkheid in het sieraad terug te vinden zijn. 

Hoogwaardig materiaal

Naast personalisatie, speelt kwaliteit een cruciale rol. Goud is een duurzaam en hoogwaardig materiaal en het is een zekere investering. Het is altijd mogelijk om goud in baren op te laten slaan, maar een mooi alternatief is het om van hetzelfde goud een mooi sieraad te laten maken.

Emotionele waarde

De emotionele betekenis van een op maat gemaakte en gepersonaliseerde gouden ketting is niet te ontkennen. Het is bijzonder, speciaal en mooi als een sieraad een verhaal kan vertellen. De reden om een sieraad te kopen of te laten maken is altijd uniek en emotioneel omdat het twee personen aan elkaar bindt.  

Denkt u erover na om te investeren in een unieke gouden ketting? Denkt u dan ook na over de emotionele betekenis die u aan de ketting kunt toevoegen. 

Juwelier Jos en zijn team begrijpen de waarde van de herinneringen en het verhaal achter ieder sieraad. We zijn gepassioneerd van het creëren van sieraden die de ideeën van de koper perfect weergeven. 

Kwaliteit en vakmanschap

Een ander voordeel is dat uw sieraad door Juwelier Jos met de grootste zorg wordt ontworpen en vervaardigd. We hebben vele jaren ervaring en vakmanschap staat hoog in ons vaandel. Bovendien houden we ervan om een idee om te kunnen zetten naar een tastbaar en uniek sieraad dat perfect past bij degene die het zal gaan dragen. 

Een geweldig cadeau

Een sieraad, een gouden ketting, hanger of ander sieraad, dat speciaal voor iemand is ontworpen, is een geweldig cadeau. U kunt dit cadeau koppelen aan een bijzondere gelegenheid zoals een verjaardag of een jubileum. Uiteraard is niet altijd een bijzondere gelegenheid nodig om een uniek sieraad te laten maken. Heeft u een idee dat u graag wilt laten uitwerken? Onze goudsmid staat voor u klaar om uw idee om te zetten. 

Zoals u ziet zijn er voordelen aan het laten maken van een gouden ketting. U kunt uw persoonlijkheid, stijl en voorkeuren tot uiting brengen. U kunt de gouden ketting als investering gebruiken of deze geven aan die bijzondere persoon in uw leven. Een gepersonaliseerde gouden ketting is een uitstekende keuze.

Sieraad solderen bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank

Gourmet schakel

Ankerschakel

Slangschakel

Venetiaanse schakel

Enkele stijlen en schakels van gouden kettingen

Ons doel is dat u volledig tevreden bent met het eindresultaat – Juwelier Jos vindt het belangrijk dat u volledig tevreden bent met de keuze van uw ketting.  

Schakelkettingen zijn onmisbaar in elke sieradendoos. Ze zijn stijlvol, verkrijgbaar van klassiek tot modern en passen bijna bij elke outfit. We geven u een aantal van de vele mogelijke schakels die verkrijgbaar zijn en waaruit u een keuze kunt maken. 

De Venetiaanse schakel

De Venetiaanse schakel, tezamen met de gourmet schakel, is heel populair en wordt het meest verkocht in onze winkel.  De ketting is samengesteld uit platgewalste plaatjes die worden gevormd tot vierkante kubus schakels.

De gourmet schakel 

De gourmet schakel is een variatie op een basis schakel maar de gourmet schakels zijn gedraaid en vlak afgeslepen. Deze schakel wordt in vele maten en breedten gemaakt. Gewoonlijk wat fijner voor vrouwen en wat grover en stoerder voor mannen. In goud is deze gourmetschakel armband een ¨eyecatcher¨.  

Deze schakel wordt ook veel gebruikt in combinatie met een naamplaatje. Het naamplaatje hoeft natuurlijk niet alleen een naam of namen te bevatten, maar kan ook voorzien worden van een handgeschreven tekst.

De ankerschakel

De klassieke ankerschakel is fijn, subtiel en elegant. Het bestaat uit ovale of ronde schakels.

De omega schakel

Deze schakel is populair vanwege zijn sterkte en glans. De ketting bestaat uit kleine afzonderlijke ronde platen die naast elkaar liggen en gemonteerd worden op een sterke draad of raster.

De slang schakel

De slangen schakel is gemaakt van ronde gladde metalen platen die nauw aan elkaar verbonden zijn waardoor het eigenlijk meer een buis dan een armband is. Dit is tevens de reden van zijn flexibele kwaliteiten.

Hoe kiest u de juiste juwelier voor uw gouden ketting?

De juwelier die u kiest moet betrouwbaar zijn. Per slot van rekening doet u een belangrijke investering. Hoe kunt u bepalen of de juwelier die u heeft gekozen betrouwbaar is? We geven u enkele tips: 

Kennis en ervaring

Sieraden zoals gouden kettingen zijn complexe items die kennis en ervaring vereisen om goed te kunnen beoordelen en repareren. Het is daarom belangrijk om met een juwelier als Juwelier Jos in zee te gaan. Hij heeft jarenlange ervaring in het maken en repareren van sieraden.

Reputatie

Neemt u ook de reputatie van de gekozen juwelier in aanmerking. Hoe weet u of de juwelier een goede reputatie heeft? Leest u verder:

  • Gaat u op zoek naar recensies en getuigenissen van eerdere klanten. U vindt deze meestal op het internet.
  • Weegt u de positieve en negatieve reacties tegen elkaar af en neemt u dan een beslissing.

Prijs en service

Ook de prijs en de service die de gekozen juwelier geeft, zijn het overwegen waard: 

  • Vergelijk de prijzen en services van verschillende juweliers met elkaar. 
  • Juwelier Jos zal u een eerlijke prijs geven en u nauwkeurig informeren over de reparatie- of onderhoudskosten.
  • Goede service omvat ook duidelijke communicatie en responsiviteit.  Het is belangrijk om de juiste juwelier te vinden die bij u past. Dan bent u zeker dat uw vragen beantwoord worden en u een degelijk advies bij het ontwerp en aankoop van uw gouden ketting ontvangt.

Het vinden van de juiste juwelier om uw gouden ketting te laten maken is soms een uitdaging. Met onderzoek op internet en navragen bij kennissen en vrienden, vindt u zonder enige twijfel de juwelier die bij u past. Juwelier Jos biedt u de best mogelijke service bij het ontwerpen, maken, onderhouden en repareren van uw waardevolle sieraden.

Hoe duur is het laten maken van een gouden ketting? Hoe lang duurt het productieproces?

Een op maat gemaakte gouden ketting is een excellent idee als u graag een uniek sieraad wilt kopen of geven. In een op maat ontworpen en gemaakt sieraad kunt u uw fantasie de vrije loop laten en kunt u uw eigen stijl laten zien of deze aanpassen aan degene die de gouden ketting gaat dragen.

Is het duur en duurt het lang? Op zich valt dit best wel mee. We geven u een idee: 

Wat heeft invloed op de kosten?

De kosten van het maken van een gouden ketting hangen af van:

  • Kwaliteit van het goud: Hoe hoger het karaatgehalte van het goud, hoe duurder de ketting zal zijn.
  • Complexiteit van het ontwerp: Een ketting met een eenvoudig ontwerp zal minder kostbaar zijn om te maken dan een ketting met een ingewikkeld ontwerp of speciale details zoals edelstenen of een bijzonder patroon.
  • Afwerking van de ketting: Een bijzondere afwerking met een unieke gravure of rhodineren zal de kosten verhogen.

Hoe lang duurt het maken van een gouden ketting?

Ook dit hang weer af van de complexiteit van uw ontwerp. Is de ketting eenvoudig dan kan dit een aantal dagen in beslag nemen. Heeft de ketting een complex ontwerp dan kan het maken ervan soms wel enkele weken in beslag gaan nemen. 

Tijdens het gesprek met onze goudsmid zal hij u daarover een schatting kunnen geven. 

De waarde van maatwerk

Het laten maken van een gouden ketting is logischerwijs tijdrovender en kost meer dan dat u een gouden ketting op internet besteld of bij een winkel koopt. Echter, maatwerk is altijd uniek omdat er geen twee ontwerpen zijn die exact hetzelfde zijn. U legt uw idee, uw persoonlijke voorkeur en uw emotie in dit ene sieraad. 

Juwelier Jos hecht veel waarde aan maatwerk en samen met u leveren we een bijzonder en kwalitatief hoogstaand sieraad. 

Bent u geïnteresseerd of heeft u een idee voor een gouden ketting? We staan voor u klaar. Maakt u een afspraak met een van onze goudsmeden en we zullen de details over het productieproces, de prijsinformatie en de levertijd met u bespreken. 

VoordeelBeschrijving
UniekheidEen sieraad dat nergens anders te vinden is, volledig uniek voor de drager.
Persoonlijke expressieDe mogelijkheid om persoonlijke verhalen, herinneringen of symbolen te integreren.
Perfecte pasvormOp maat gemaakt om perfect aan te sluiten bij de voorkeuren en maat van de drager.
Hoge kwaliteitVervaardigd met aandacht voor detail en gebruik van hoogwaardige materialen.
Emotionele waardeCreëert een diepere emotionele band door de persoonlijke input en het unieke ontwerp.
DuurzaamheidOntworpen om lang mee te gaan, vaak met de mogelijkheid tot reparatie of aanpassing.
AanpasbaarheidFlexibiliteit om ontwerpelementen aan te passen gebaseerd op veranderende smaken of wensen.

Gouden ketting laten maken – in het kort

Heeft u meer inzicht in het proces van het laten maken van een gouden ketting na het lezen van deze blog? 

U weet nu welke fases in het proces doorlopen worden, we hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet en we hebben onze passie voor dit proces laten zien. 

U hoeft alleen nog maar een afspraak te maken met een van onze goudsmeden. Ons team van deskundige ambachtslieden staat klaar om uw droom om een gouden ketting te laten maken in werkelijkheid om te zetten.

Contacteer Juwelier Jos vandaag nog en start uw reis naar een prachtige, gepersonaliseerde gouden ketting.

Wilt u een gouden ketting laten maken?

Maakt u dan een afspraak, u bent van harte welkom!

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.