0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Van idee tot sieraad Deel 2:

Het ontwerp van een sieraad

Van het idee van de klant of van Juwelier Jos maken we de volgende stap: het idee wordt op papier gezet. In eerste instantie zullen dit schetsen op papier worden om zo het idee van een uniek sieraad tot leven te laten komen. Deze schetsen kunnen door de klant aangeleverd worden, door Juwelier Jos gemaakt worden aan de hand van de instructies van de klant of zelfs in nauwe samenwerking met de klant op papier gezet worden.

Interessant proces

Het ontwerpen en schetsen van een sieraad is een interessant proces; er wordt nagedacht over de vormgeving, het edelmetaal, de edelstenen, de zetting van de edelstenen, de uitstraling, de afwerking, de gravering en over het eventuele plaatsen van de as van een overleden dierbare. Als het sieraad in samenwerking met de klant wordt ontworpen gaat hier een gesprek aan vooraf zodat Juwelier Jos het juiste gevoel kan overbrengen in het sieraad.

De redenen om zelf een sieraad te (laten) ontwerpen kunnen divers zijn. Het sieraad kan ontworpen worden voor een bepaalde gelegenheid, als herinneringssieraad, als herdenkingssieraad aan een bijzonder persoon of dier, als assieraad of bijvoorbeeld het hergebruiken en opnieuw ontwerpen van oude juwelen.

Om samen met u een idee uit te werken tot een draagbaar sieraad, ontvangen we u graag in onze winkel in Gouda. We hebben speciale ruimtes ingericht waar we alle tijd kunnen nemen om u idee te bespreken en te tekenen. Het zijn fijne ruimtes waar we niet gestoord worden, ook is het een veilige plek voor uw emoties die een sieraad met zich mee kunnen brengen.

Van papier naar 3D

Is deze creatieve stap van het creëren van een sieraad achter de rug? Dan gaan de goudsmeden van Juwelier Jos over naar de volgende stap: De schetsen overbrengen in 3D software. Hierover leest u meer in deel 3 van Idee tot Sieraad: het 3D tekenen  van een sieraad.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.