0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Van idee tot sieraad Deel 1:

Het idee

Men vraagt vaak aan Juwelier Jos “waar komt je inspiratie vandaan?” Het antwoord is eigenlijk eenvoudig, kijk om u heen, heb oog voor detail en de rest komt vanzelf. Het idee kan komen bij een wandeling door het bos, of tijdens een ritje met de auto, of zelfs bij een gezellig avondje rond de open haard. De mogelijkheden om ideeën om te zetten in een unieke sieraden zijn werkelijk eindeloos.

Een aantal voorbeelden

Juwelier Jos komt zo regelmatig op een nieuw idee. Maar niet alleen de ideeën van Jos worden uitgewerkt, ook klanten komen vaak met bijzondere wensen naar de winkel. Samen werken we dan zo’n idee uit. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Overgebleven parels van het parelsnoer van oma worden verwerkt in een nieuw en modern sieraad.
  • Er wordt een gravure geplaatst op het horloge dat doet herinneren aan een bijzonder moment of persoon.
  • Aparte gebruiksvoorwerpen worden verzilverd, verbronsd of verguld en voorzien van een speciale inscriptie.
  • Een prachtige vorm in een bouwwerk of in de natuur prikkelt de fantasie en wordt omgezet in een sieraad.
  • Een geliefd artikel of gereedschap dat regelmatig wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld een boek of de retro camper worden op schaal nagemaakt in goud of zilver dat gedragen kan worden als een hanger aan een ketting.
  • Een object dat gerelateerd is aan een geliefde sport of hobby worden verwerkt in een hanger, ring, armband of gesp.
  • Een mooie tatoeage die liever als sieraad wordt gedragen in plaats van op de huid.

De natuur

Voor Juwelier Jos is de natuur een constante bron van inspiratie. Gebaseerd op wat hij ziet in de natuur ontstaat een idee, dat hij langzaam maar zeker verder uitdenkt. Het is een idee dat beetje bij beetje groeit, eigenlijk net zoals in de natuur ook gebeurd. In onze collectie kunt u het bijvoorbeeld terug zien in een sieraad in de vorm van een bloem, een vlinder of een blaadje. Of in een sieraad met een structuur die op een boomschors lijkt.

De volgende stap

De volgende stap is het idee om te zetten naar een schets. Dit bestaat uit twee onderdelen: het omzetten van een idee in het hoofd van Juwelier Jos naar een werkbare tekening op papier en en van een werkbare tekening op papier tot een schets op de computer. Hier leest u verder over van Idee tot Sieraad: het ontwerp van een sieraad.