0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Van idee tot sieraad Deel 3:

Het 3D tekenen van een sieraad

Bij deze stap in het ontwerpen van unieke sieraden komt de moderne technologie naar voren. De handgetekende ontwerpen zijn zover klaar en de beste schetsen worden nu in een speciaal CAD programma 3D getekend. Krassen en vage lijnen op papier worden opeens een samenhangend product dat vanuit alle hoeken in 3D bekeken kan worden.

Precies werkje

Het overbrengen van een schets in de computer is niet eenvoudig en afhankelijk van het ontwerp van het sieraad kan de goudsmid hier 2 á 4 uur mee bezig zijn. Hij kijkt naar de dikte en de breedte van het sieraad, de positie waarin de stenen kunnen staan, of het ontwerp inderdaad te vervaardigen is zoals men in gedachten heeft, of alle onderdelen goed aan elkaar gehecht kunnen worden en of het sieraad daarna ook goed af te werken is. Hoe gecompliceerder het idee, hoe langer het duurt om dit over te brengen in een 3D tekening.

Het bijzondere bij Juwelier Jos is dat de 3D tekening gemaakt wordt door de goudsmid zelf. Naast de bovengenoemde dingen, kan de goudsmid tijdens het teken ook goed inschatten hoeveel materiaal er nodig zal zijn en of er gesoldeerd moet worden. Daarnaast kijkt hij nog een keer hoe en of bepaalde combinaties gedaan kunnen worden zoals vooraf bedacht zijn. De goudsmid ziet deze dingen snel vanwege zijn jarenlange ervaring. Deze combinatie van traditioneel en modern ontwerp, van ambacht en innovatie zorgt ervoor dat de sieraden van Juwelier Jos draagbaar en uniek zijn.

Heeft u een nieuw sieraad laten ontwerpen? Dan ontvang u van de goudsmid altijd de 3D tekening met het ontwerp. Hij vraagt u hier akkoord op te geven alvorens we uw sieraad gaan produceren. Vanaf het moment dat u digitaal akkoord geeft gaat de levertijd van gemiddeld 4 weken in.

Vervolg

Nadat het sieraad in 3D is getekend, gaan we over tot het printen en het gieten van het sieraad. Zo krijgt het al echt de vorm die het uiteindelijk zal hebben. U leest er meer over in deel 4 van idee tot sieraad: het printen en gieten van een sieraad.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.